iStockphoto


iStock. By Getty Images

iStockphoto is de pionier op het gebied van stockfotografie. Het is één van de grootste stocksites met ruim 4 miljoen foto's, video's, geluidsopnames en vectors (tekeningen) online. Voor verkopers van deze producten is deze stocksite zeer interessant aangezien het in de loop van de jaren een grote naam heeft opgebouwd bij kopers van foto's en vectors. Vooral in Amerika is iStockphoto onder kopers erg bekend. Als artiest (fotograaf, videograaf, etc) kan je via iStockphoto jouw foto's, video's, geluidsopnames en vectors (tekeningen) aanbieder waarna iStockphoto ze voor jouw verkoopt. Hiervoor krijg je een deel van de opbrengst als beloning.

istockphoto

Aanmelden bij iStockphoto

Aanmelden als artiest is bij istock gratis. Wel is er een registratiekeuring waarbij je kennis omtrent de te verkopen producten, en de kwaliteit van jouw te verkopen waren, zoals foto's, worden getest. Dit doet iStockphoto om de kwaliteit van de beeldbank te waarborgen. Zo moet je bij aanmelding een kleine quiz volgen waarbij je vragen krijgt over algemene zaken waaraan een goede foto moet voldoen. Denk hierbij aan vragen omtrent kwaliteit en de werkwijze van iStockphoto. Geen zin om de test te volgen? Klik hier voor de antwoorden.
Na de korte quiz zal er gevraagd worden om 3 foto's, video's, geluidsopnames of vectors up te loaden. Deze worden gekeurd door iStockphoto op hun kwaliteit. Het duurt ongeveer een week voordat je de uitslag krijgt. Bij goedkeuring kan je beginnen met het uploaden van je foto's (let op: deze worden ook altijd gekeurd en het duurt een week voordat ze live staan). Het maximum aantal up te loaden foto's per keer was altijd 15 per keer, echter is dit sinds maart 2013 aangepast naar 999 foto's per keer.

Wat verdien je met het verkopen van foto's via iStockphoto

Als fotograaf krijg je van iStockphoto een deel van de opbrengst van jouw verkochte foto's. Dit is een percentage van de opbrengst van een foto. Kijk op de website van iStockphoto voor een overzicht van deze percentages. Al je opbrengsten worden ondergebracht op je persoonlijke istock saldo. Deze kan je bij een bedrag van minimaal $100 uitlaten keren naar een Paypal account of om laten zetten naar credits waarna je er foto's van kan kopen.
Wil je meer verdienen? Ga dan exclusief. Dit houdt in dat jij je foto's bij geen enkele andere stocksite onderbrengt. Hiervoor beloont iStockphoto je en krijg je een hoger percentage van de opbrengst (zie het eerder genoemde schema van iStockphoto).

Handige tools

iStockphoto heeft een aantal handige plugins die je helpen bij het verkopen van foto's. Zo is er een programma genaamd Deepmeta waarmee je eenvoudig jouw werk op istock kan beheren, bewerken en uploaden. Ook is er een speciale plugin voor Apeture en iPhoto. Hiermee kan je de door jou bewerkte foto's binnen notime uploaden naar iStockphoto.

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg aangaande iStockphoto, als je verder vragen of opmerkingen hebt kun je altijd even een berichtje hieronder plaatsen. Wil je je aanmelden? Check onderstaande banners. Tenslotte wens ik je veel succes met het verkopen van jouw foto's op iStockphoto!

Gratis aanmelden bij iStockphoto

istockphoto kortingscodeWil je meer over iStockphoto weten of jezelf gratis aanmelden als fotograaf of klant? Klik dan op de banner hier links. Wil jij je aanmelden als koper? Gebruik dan de code ZKFPC46N en ontvang 10% korting!Meer over stockfotografie

Wil je meer weten over stockfotografie of een bepaald stockbureau? Lees dan onderstaande artikelen waarin ik meer uitleg geef.

stockfotografieAlles over stockfotografie


shutterstockShutterstock


dreamstimeDreamstime


google logo klein 2Vind jouw foto's terug

Websites om je foto's te verkopen

camera kopenWil jij je foto's online gaan verkopen? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande stockbureau's. Deze bureau's maken het mogelijk dat je (inter)nationaal je foto's kan verkopen.

iStockphoto
Shutterstock
Fotolia
Dreamstime
Pond5
Deposit Photos
123rf
Can Stock Photo
Nationale Beeldbank

Meer artikelen

Hieronder vind je meer van mijn artikelen.

digitale-cameras-linkjeDigitale camera's


lenzenlinkjeLens afkortingen


canon lenzenCanon lenzen


cameratassenlinkjeCameratassen


lensfilterslinkjeLensfilters

9 reacties “iStockphoto

 1. Hoi,
  Ik heb al jaren een Istock account maar doe er niets meer mee. Nu zie ik dat de website helemaal veranderd is. Ik kan nergens mijn verdiensten terugvinden. Hiervoor kon je gewoon het aantal downloads per foto zien etc.

 2. Wie kan mij helpen.?
  Ik wil een paar foto’s kopeneenmalig voor mijn website. Kan iemand mij helpen want alles staat in het Engels en ik wil niet aan een abonnement vast zitten iedere maand

 3. Hi Thijs,
  Ik heb me aangemeld bij Istock, ik ben binnen en wil nu fot’s gaan uploaden. Echter kan ik er maar 1 per keer uplaoden en is het niet zoals bij Shutterstock dat je er een hoop tegelijk kan uploaden en benoemen. Klopt dat? heb jij er ervaring mee en misschien tips voor mij?
  Groet!

 4. Hey!

  Interessante post! Ik heb er al veel over zitten lezen en hier wordt het lekker uitgebreid behandeld!
  Bedankt voor de nieuwe frisse kijk op Stockfotografie!
  Succes met de Biz!

  Gr

Laat een bericht achter:

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen. :-)