Sony DSC-RX100 VA
Sony DSC-RX100 VA

Normale prijs: 799,00

Special Price 699,00

Sony DSC-RX100 VA

Normale prijs: 799,00

Special Price 699,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 233,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 15,55 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
KORTING
€100 KORTING

Ontvang nu €100 korting op dit Sony artikel. De korting is al in de prijs verwerkt, je hoeft hier verder niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony DSC-RX100 VA

Sony Cybershot DSC-RX100 V(A) compact camera

De Sony Cybershot DSC-RX100 V(A) is een verbeterde versie van de standaard RX100 V. De RX100 V(A) heeft dezelfde BIONZ X processor gekregen als de RX100 VI en dit zorgt voor heel wat verbeteringen. Zo is de autofocus 1.8x sneller geworden waardoor er in 0.03 seconde scherpgesteld wordt.

Capture One GRATIS voor Sony gebruikers

Capture One biedt de meest nauwkeurige en krachtige beeldbewerking op de markt en ondersteunt een verscheidenheid aan camera's en lenzen. Speciaal voor Sony-gebruikers is er een gratis versie, Capture One Express Sony. Klik hier om Capture One Express voor Sony te downloaden.


Hoogwaardig

Sony heeft veel succes met de RX100 camera's. Door toepassing van een relatief grote 1 inch beeldsensor en een hoogwaardig en lichtsterk objectief is een RX100 camera ideaal voor het maken van uitstekende foto's. Door de compacte maten kun je een RX100 altijd bij je dragen. Door de geweldige beeldkwaliteit is hij ook geschikt als tweede camera naast de spiegelreflex of systeemcamera. Sony biedt met de Mark V een extreem snelle scherpstelling plus een hoge seriesnelheid.

Extreem snel

De RX100 Mark V heeft een hybride AF systeem waarbij de voordelen van fasedetectie AF (hoge snelheid) met die van contrast AF (hoge precisie) worden gecombineerd. Het autofocussysteem heeft een recordaantal van maar liefst 315 scherpstelpunten die ongeveer 65 % van het beeldveld beslaan. De AF kan in 0,05s op een onderwerp scherpstellen. Door de hoge verwerkingsnelheid van de Bionz X processor plus de toevoeging van een front-end LSI is de camera extreem snel. In de seriemodus kan de camera met AF/AE tracking fotograferen met een snelheid van maar liefst 24 opnamen per seconde bij de volledige 20.1 mp resolutie. Het maximale aantal opname bedraagt 150. De zoeker blackout is verkleind waardoor je een snelbewegend onderwerp uitstekend kunt volgen.

Ultrasnelle sluiter

De RX100 Mark V beschikt over een high speed Anti-Distortion Shutter met een maximale sluitertijd van 1/32.000 waarbij het rolling shutter effect bij bewegende onderwerpen minimaliseert. Door deze ultrahoge sluitertijd is het ook mogelijk om bij veel omgevingslicht (tot EV19) met open lens te fotograferen waardoor je een kleine scherptediepte krijgt zodat je onderwerp mooi afsteekt tegen de achtergrond.

Professionele filmfuncties

Sony heeft de Mark V van professionele filmeigenschappen voorzien. In de 4K modus worden de gegevens van de gehele beeldsensor gebruikt, er is daarom geen pixel binning nodig waardoor de opnamen veel meer detail en scherpte en minder beeldfouten zoals moiré zullen tonen. Door de toepassing van de XAVC S codec met een hoge data rate van 100 Mbps bij 4K en 50 Mbps bij Full HD worden de beelden met een extreem hoge kwaliteit opgenomen. Andere professionele mogelijkheden zijn onder meer Picture Profile, S-Log2, S-Gamut en 40x slowmotion. Tijdens het afspelen kun je pauzeren en een beeld selecteren om als foto op te slaan. Bij 4K beschik je dan over een 8 megapixel kwaliteit en bij Full HD is dat 2 megapixel.

Extra's

De RX100 Mark V beschikt over een opklapbaar LCD-scherm en een elektronische pop-up zoeker met 2.35 miljoen beeldpunten en Zeiss T* coating. Verder beschikt de camera uiteraard over WiFi en NFC waardoor je draadloos verbinding kunt maken met een smartphone of tablet. Je kunt de camera dan vanaf zo'n apparaat bedienen en opnamen al onderweg op social media plaatsen. Je hebt ook toegang tot de PlayMemories Camera apps, waardoor je de camera van nieuwe functies en mogelijkheden kunt voorzien.

Specificaties
Merk Sony
Hoogte 58 mm
Diepte 41 mm
Processor BIONZ X
Type camera Compact camera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Geschikt voor vloggen Ja
Type sensor 1 Inch
Cropfactor (x) 2.7
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 20.1
Formaat sensor (mm) 13,2 x 8,8
Maximale fotoresolutie (pixels) 5472 x 3648
Opties Beeldstabilisatie, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 315
Maximale ISO 25600
Minimale ISO 80
Beelden per seconde 24
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/2000 sec
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1228800
Type display Kantelbaar display, Selfie stand, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.59
Flitsopties Interne flitser
Maximale brandpuntsafstand (mm) 25.7
Minimale brandpuntsafstand (mm) 8.8
Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 70
Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 24
Optische zoom 2.9
Digitale zoom 3.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Minimale scherpstelafstand (cm) 5
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Schroefdraad aanwezig Nee
Videofunctie Ja
Video resolutie HD, Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Video compressie AVCHD, MPEG-4, XAVC S
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Ingebouwde microfoon
Geheugenkaart Memory Stick Pro Duo/Pro-HG Duo, SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding NFC, Wifi
Aansluitingen Micro HDMI, Micro USB
Model Accu NP-BX1
Productbeoordelingen
1 reviews
“Mooie camera van buiten en van binnen”
Beoordeling door Friso (geplaatst op 20-10-2018)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Mooie compacte camera, die ik overal mee naar toe kan nemen. Ik heb de camera sinds begin zomer en ik heb al veel foto's gemaakt. Iedere foto lukt, ook bij weinig licht. Ook voor het maken van video's werkt erg fijn. Dit is mijn eerste 4K video camera en ben er erg blij mee
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony DSC-RX100 VA of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice