Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO
Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO
1.399,00

Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO

1.399,00

Niet meer leverbaar

Of 466,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 31,13 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 729,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO

Olympus M.Zuiko ED 40-150/2.8 PRO

De M.Zuiko ED 40-150/2.8 PRO is een professionele telezoom voor Micro Four Thirds camera's. Deze lens heeft een hoge, vaste lichtsterkte van F2.8, een degelijke metalen behuizing en een geweldige beeldkwaliteit door gebruik van hoogwaardige glassoorten. Door toepassing van een VCM-scherpstelmotor is de autofocus extreem snel en nagenoeg geruisloos.

Olympus levert een mooie serie professionele objectieven die naast een superieure beeldkwaliteit vooral opvallen door compacte afmetingen, een laag gewicht en een degelijke constructie. Een mooi voorbeeld is de M.Zuiko ED 40-150/2.8 PRO, een fraaie en compacte telezoom met een (naar full-frame omgerekend) bereik van 80-300mm. De degelijke metalen behuizing is afgedicht tegen stof, zand en water, zodat je ook kunt blijven fotograferen als de omstandigheden minder goed zijn.

Superieure beeldkwaliteit

Het lensontwerp is met een aantal bijzondere lenselementen uitgerust, waaronder een asferisch element, een element met een hoge brekingsindex en maar liefst vijf ED-elementen. Hierdoor heeft Olympus een opvallend hoge beeldscherpte en een uitstekende onderdrukking van beeldfouten gerealiseerd. De elementen zijn voorzien van de effectieve ZERO lens coating waardoor reflecties en flare en ghosting worden geminimaliseerd. Door toepassing van een bijzonder VCM (Dual Voice Coil Motor) scherpstelsysteem waarbij twee lensgroepen elk aangestuurd worden door een eigen linear drive motor, is de autofocus razendsnel en uiterst geruisloos. De lens beschikt over een floating mechanisme waardoor de instelafstand slechts 70 cm bedraagt.

Extra's

Op de zijkant vind je een schakelaar om razendsnel van AF naar MF over te kunnen schakelen en een Fn-knop waaraan je zelf een functie kunt toevoegen. De M.Zuiko ED 40-150/2.8 PRO beschikt over een draaibare statiefaansluiting.Wil je het zoombereik (af en toe) vergroten, bijvoorbeeld voor het fotograferen van vogels, kijk dan naar de MC-14 teleconverter waarmee je het bereik met een factor 1,4 vergroot. De 40-150/2.8 wordt dan een 56-210/4.0, omgerekend naar full-frame is dat 112-420mm.

Specificaties
Merk Olympus
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 72
Diameter/doorsnede 79 mm
Lengte 160 mm
Gewicht 880 gram
Type lens Lichtsterk, Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 40
Maximale brandpuntsafstand (mm) 150
Lenselementen 16
Lensgroepen 10
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.21
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 70
Geschikt voor type sensor Micro Four Thirds
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type LH-76
Statiefgondel type Vast(Draaibaar)
Productbeoordelingen
2 reviews
“Geweldige lens!”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 09-07-2022)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Gisteren gekocht, vandaag gebruikt om te filmen in een theater (binnen). Uitstekend resultaat i.c.m. OM systems OM1. En geweldig objectief.
Prima geholpen bij Cameraland voor de aankoop en inruil.
“Multifunctionele Toplens”
Beoordeling door Paul Scholten (geplaatst op 17-09-2021)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Prachtige zoomlens die supersnel geruisloos scherpstelt. Focus switch handmatig/automatisch werkt heel handig en snel. Het is een f/2.8 dus wel iets zwaarder dan een gemiddelde 150 mm zoom, maar wat een kwaliteit van beeld krijg je hiervoor terug! Objecten kun je van korte afstand echt dichtbij halen alsof het macro is. Werkt prima wanneer je niet dichtbij kunt komen. UItschuifkap werkt heel handig en ingeklapt heb je dan toch een compact geheel dat makkelijk mee te nemen is. Combinatie met een teleconverter nog niet uitgeprobeerd, maar twijfel er niet aan dat dit ook goed werkt. Kwaliteitslens die zijn prijs absoluut waard is.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice