Beste drones met camera 2023


Laatste update: 27 maart 2023

Welke drone met camera moet ik kopen?

Ben jij op zoek naar de beste drone met camera om video’s en foto’s te maken maar heb je geen idee welke drone bij jou past? In dit artikel help ik je op weg in je zoektocht! Zo geef ik in dit artikel eerst wat algemene tips waarop je moet letten bij het kopen van een drone. Na deze tips ga ik verder met de top 5 beste drones met camera van 2023. Deze top 5 is tot stand gekomen aan de hand van mijn eigen ervaring (ik vlieg al meer dan 10 jaar met RC helicopters en drones) en door het uitpluizen van vele reviews. Met deze top 5 hoop ik je verder te kunnen helpen in jouw zoektocht naar de ideale drone die bij jouw wensen past. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat dan onderaan een bericht achter en ik kom persoonlijk op je vraag terug.

Algemene tips omtrent het vinden van de beste drone:

Hieronder allereerst een aantal algemene tips die je helpen in je zoektocht naar de ideale drone. Na deze tips ga ik verder met de 5 beste drones met camera van 2023.

1. Goedkoop is duurkoop

Drones zijn in verschillende prijsklassen te vinden. Zo koop je op bijvoorbeeld bol.com al een drone met camera voor onder de 100 euro, en kom je bij fotowinkels drones tegen die tussen de 400 en 4000 euro kosten. Het verschil tussen deze drones is echt heel groot en zit hem in diverse zaken. Denk hierbij aan stabiliteit (kracht van de rotors), de kwaliteit van de camera en als laatste de software (bediening en controle). Mijn advies, ga niet voor een goedkope drone maar kijk naar een goede DJI. Verderop in het artikel ga ik dieper in op de top 5 beste drones met camera’s en hierbij zit ook een drone van rond de 400 euro. Dit is echt een betere keuze dan een drone van onder de 100 euro. Zelf heb ik een drone van onder de 100 euro gehad (was zelf erg nieuwsgierig) maar merkte dat deze drone ontzettend moeilijk te controleren was. Één windvlaag en de drone ging er vandoor en als gevolg dat ik hem uit een boom moest vissen. Met een goede DJI drone heb je hier echt geen last van. Mijn tip is dan ook, investeer liever in een wat betere drone. Dan heb je er veel langer plezier van! Kijk bv eens naar de DJI Mini 2 drone als je niet teveel wilt uitgeven.

2. Let op de regelgeving

Waar je tot een paar jaar geleden met iedere drone (vrijwel) overal kon vliegen is dit anno 2023 niet meer mogelijk. Vanwege veiligheid is de regelgeving aangescherpt en het is goed om hier even op te letten. In het kort komt het erop neer dat jij je als dronepiloot moet registeren. En heb je een drone die meer dan 250 gram weegt? Dan moet je ook een licentie behalen (bij bijvoorbeeld EUdronebewijs.nl) zodat je goed weet wat je doet. Net zo iets als het halen van een scooter rijbewijs. Gelukkig zijn er op moment van schrijven ook veel drones die onder de 250 gram wegen. En voor deze drones hoef je geen bewijs te halen. Wel moet je dit type drone registeren bij de RDW, maar dat heb je binnen een paar klikken online geregeld. Daarnaast neem je dit soort drones heel eenvoudig mee in je cameratas doordat ze zo licht en compact zijn. Wil je meer weten over de regelgeving? Lees dan dit uitgebreide artikel over de laatste regelgeving of kijk in onderstaand overzicht wat ik heb gemaakt met populaire drones van dit moment en de daarbij behorende regelgeving van moment van schrijven. Daarnaast zijn en ook altijd een aantal basisregels waar jij je aan moet houden als drone piloot.

Basisregels vliegen met een drone

Hou altijd rekening met een aantal basisregels. Hierdoor houden wij het allemaal veilig voor elkaar en kunnen we allemaal blijven genieten van drones. 🙂

1. Vlieg nooit boven mensen
2. Vlieg nooit bij vliegvelden, stations en snelwegen
3. Hou je drone altijd in het zicht

Populaire drones

Onderstaand een overzicht van populaire drones van dit moment en de daarbij horende regelgeving.

Drone: Gewicht: Klasse: RDW registratie nodig? Opleiding nodig?
DJI Mini SE 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI Mini 2 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI Mini 3 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI mini 3 Pro 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI Mavic Air 2 570 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Air 2s 595 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Mavic 3 900 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Mavic 3 classic 895 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs

3. Op dit moment is er eigenlijk maar één drone merk

Waar je een aantal jaren geleden de keuze had uit diverse Drone merken is er anno 2023 eigenlijk maar één merk die de markt domineert: DJI. Dit merk is verreweg marktleider en dat is niet zonder reden. Deze drones zijn ontzettend eenvoudig te bedienen en zijn van hoge kwaliteit. Het is dan ook niet voor niets dat vrijwel alle videografen en fotografen voor een DJI drone gaan. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, en dat is zelfbouw. Dit laat ik echter in dit artikel buiten beschouwing.

4. Drones zijn in diverse kits leverbaar

DJI drones zijn leverbaar in verschillende kits. Zo is er een standaard kit waarbij je de drone plus standaard remote controller (afstandsbediening) krijgt. Hiermee kan je prima uit de voeten, echter kan ik je adviseren om naar de Fly More Combo kits te kijken. Deze kits zijn voorzien van extra accessoires zoals extra accu’s, een acculader, een tas en reserve propellors. Ideaal aangezien je met de Fly More Combi in één keer klaar bent.

Het live bekijken van de beelden van de drone doe je op je smartphone. Mocht je dit niet fijn vinden, dan kan je ook kijken naar kits met een zogenaamde Smart Controller. Deze controller is uitgerust met een beeldscherm waardoor je meteen het beeld op je afstandsbediening ziet. Persoonlijk vind ik dit ideaal omdat ik nu niet afgeleid wordt als ik op mijn telefoon gebeld wordt (en daardoor in het verleden mijn live beeld verloor).

Geniet!

Het vliegen met een drone is echt super gaaf en levert je zoveel mooie en unieke beelden! Ik kan het echt iedereen van harte aanbevelen! Oftewel, probeer het en geniet er van! Wil je graag voorbeelden zien? Lees dan mijn artikel ‘Landschapsfotografie met een drone’. Ben je enthousiast en wil je lezen welke drone bij jou past? Lees dan verder want hieronder vertel ik meer over de top 5 beste drones met camera’s van 2023.

De top 5 beste drones met camera’s van 2023

Onderstaand overzicht laat de top 5 beste drones met camera’s van 2023 zien.

1. DJI Mavic 3 drone
2. DJI Mini 3 Pro drone
3. DJI Air 2S drone
4. DJI Mini 3 drone
5. DJI Mini 2 drone

Extra tip: De DJI Avata FPV drone

1. DJI Mavic 3 drone

De DJI Mavic 3 is op dit moment de beste drone van 2023. Deze drone beschikt namelijk over twee hoogwaardige Hasselblad camera’s waarvan één 24mm groothoeklens én een 162mm telelens. Hierdoor kan je met deze drone zowel landschappen vastleggen, als details. Daarnaast is de kwaliteit van de camera zeer hoog. Je beschikt namelijk over een 4/3 inch 20 megapixel CMOS sensor met een heel groot dynamisch bereik. Foto’s schiet je in 20 megapixels RAW waardoor je in de nabewerking veel uit je foto kan halen. Daarnaast kan je vanaf afstand het diafragma aanpassen van f/2.8 tot en met f/11. Ideaal als het licht omslaat en je in de lucht je instellingen wilt aanpassen. Verder beschikt de DJI Mavic 3 over de laatste technieken, zoals Advanced Pilot Assistance System (APAS 5.0). Hierdoor zal de drone, zelfs op hoge snelheden, automatisch obstakels herkennen en ontwijken. Zo kan jij je bezig houden met het kaderen van het juiste beeld en zal de camera ervoor zorgen dat nergens tegenaan botst. Verder is de vliegtijd van de DJI Mavic 3 flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo vlieg je tot maar liefst 46 minuten op één acculading en kan je snelheden bereiken tot maar liefst 75 kilometer per uur. Dit alles maakt de DJI Mavic 3 dé drone voor de professionele videograaf en/of fotograaf. Ben jij dan ook op zoek naar de beste drone van dit moment? Kijk dan zeker naar de DJI Mavic 3.


Plus en minpunten van de DJI Mavic 3 drone
Dé drone met de beste camera’s van dit moment!
Twee ingebouwde Hasselblad camera’s (24mm en 162mm)
Maximale snelheid van 75 km per uur
Batterijduur: 46 minuten
Maximaal bereik: 15 kilometer
Advanced Pilot Assistance System (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Intern geheugen van slechts 8 GB, uit te breiden middels Micro-SD kaarten
Weegt 900 gram, je hebt een vliegbewijs + vaardigheidsbewijs nodig

Details 24mm Hasselblad groothoeklens
24mm groothoeklens
Aanpasbaar diafragma van f/2.8 tot f/11
4/3 inch 20 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
100 megapixel panorama-functie
Video: 5.1K in 50fps
Video: 4K in 120 fps
Log: 10-bit D-Log kleurprofiel

Details 162mm Hasselblad groothoeklens
162mm telelens
Vast diafragma van f/4
Video: 4K in 30 fps

» Meer informatie

De beste drone van 2023, de DJI Mavic 3!

Ben je op zoek naar een drone die jou het beste beeld levert? Dan is de DJI Mavic 3 dé drone voor jou! Met de DJI Mavic 3 beschik je over maar liefst twee hoogwaardige camera’s van Hasselblad die je het beste beeld van dit moment leveren. Daarnaast is de vliegtijd van deze drone lang, namelijk 46 minuten en zit de drone boordevol specs zoals Advanced Pilot Assistance System, Hyperlapse, Panorama functies en zelfs een Mastershot functie waarmee de drone zelf beelden zal maken van jouw onderwerp. Al met al maakt dit alles de DJI Mavic 3 de beste drone van 2023!

Bekijk de DJI Mavic 3 bij CameraNu.nl

Bekijk de DJI Mavic 3 bij Kamera-Express

Bekijk de DJI Mavic 3 bij Coolblue


2. DJI mini 3 Pro

De DJI mini 3 Pro is dé ideale drone voor iedereen die de beste kwaliteit zoekt zonder hiervoor over een vliegbewijs te beschikken. Deze drone is namelijk erg licht (249 gram) waardoor hij in de A1 klasse valt. Hierdoor hoef je de drone enkel bij de RDW te registeren en hoef je verder niet over een drone bewijs / vliegbewijs te beschikken. De beeldkwaliteit van de drone is ondanks zijn lage gewicht erg hoog. Zo beschik je over een 24mm groothoeklens en een 1/1.3 inch 48 megapixel CMOS sensor. Hiermee kan je in JPEG als RAW fotograferen en in 4K filmen. Verder beschikt de DJI mini 3 Pro over een gimball die je verticaal kan kantelen. Hierdoor is het mogelijk om zelfs in een portretstand te filmen of fotograferen, iets dat voorheen niet mogelijk was met lichte drones! Verder zit de DJI mini 3 Pro boordevol technieken zoals een Advanced Pilot Assistance System waardoor de drone zelf obstakels zal vermijden. Ook beschik je over Timelapse, hyperlapse en panorama standen waardoor je helemaal los kan gaan met het maken van foto’s en video’s! En doordat dit allemaal in zo’n compacte drone zit is het mijn persoonlijke favoriet van 2023! Je neemt hem immers met gemak mee op reis!


Plus en minpunten van de DJI mini 3 Pro drone
Weegt minder dan 250 gram waardoor je geen vliegbewijs nodig hebt
Hoogwaardige camera voor zowel video als fotografie
Voorzien van gimbal waarmee je ook in portretstand foto’s en video’s kan maken
Maximale snelheid van 57 km per uur
Batterijduur: 34 minuten
Maximaal bereik: 12 kilometer
Advanced Pilot Assistance System (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Geen variabel diafragma
Geen intern geheugen, alles sla je op een micro-SD kaart op

Details camera
24mm groothoeklens
Vast diafragma van f/1.7
1/1.3 inch 48 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
Video: 4K in 60fps
Video: Full-HD in 120 fps
D-Cinelike kleurprofiel

» Meer informatie

De beste drone voor op reis, de DJI mini 3 pro!

Ben je op zoek naar een compacte drone die je eenvoudig mee op reis kan nemen? Dan is de DJI mini 3 pro dé drone voor jou. Je beschikt over een geweldige camera met 48 megapixels en filmt eenvoudig in 4K met 60p. En doordat de drone lekker licht is hoef je geen dronebewijs te hebben om hiermee te vliegen. Tip: wil je meer weten over de DJI mini 3 Pro? Lees dan mijn uitgebreide DJI mini 3 Pro review!

Bekijk de DJI mini 3 pro bij CameraNu.nl

Bekijk de DJI mini 3 pro bij Kamera-Express

Bekijk de DJI mini 3 pro bij Coolblue


3. DJI Air 2S drone

De DJI Air 2S drone is een compacte drone met 1 inch sensor. Hierdoor kan de drone ook in situaties met weinig licht (denk aan schemer of nacht) goed overweg met het vastleggen van foto’s en video’s. Dit maakt de DJI Air 2S dan ook de ideale drone voor het vastleggen van landschappen en stadsbeelden. Filmen kan ik 5.4K in 30 fps of in 4K met 60 fps. Fotograferen kan uiteraard ook, foto’s schiet je namelijk in RAW een dynamisch bereik van maximaal 12.6 stops. Hierdoor kan je in de nabewerking nog ontzettend veel details uit je foto halen. Verder zit de DJI Air 2S tjokvol technieken zoals Advanced Pilot Assistance System waardoor de drone zelf obstakels zal vermijden. Ook beschik je over Hyperlapse voor het maken van bijzondere video’s en een panorama stand voor het vastleggen van panorama foto’s. En doordat de drone slechts 595 gram weegt neem je hem eenvoudig mee op reis. Let er alleen wel op dat je voor het vliegen van deze drone een vliegbewijs en vaardigheidsbewijs nodig hebt.


Plus en minpunten van de DJI Air 2S drone
Grote 1 inch sensor met groot dynamisch bereik
Dankzij de grote sensor ook goed te gebruiken in situaties met minder licht
Hoogwaardige camera voor zowel video als fotografie
Maximale snelheid van 68 km per uur
Batterijduur: 31 minuten
Maximaal bereik: 12 kilometer
Advanced Pilot Assistance System (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Geen variabel diafragma
Intern geheugen van slechts 8 GB, uit te breiden middels Micro-SD kaarten
Weegt 595 gram, je hebt hierdoor een vliegbewijs + vaardigheidsbewijs nodig om met deze drone te vliegen

Details camera
22mm groothoeklens
Vast diafragma van f/2.8
1 inch 20 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
Video: 5.4K in 30fps
Video: 4K in 60 fps
Log: 10-bits Dlog-M kleurprofiel

» Meer informatie

De drone met de beste sensor, de DJI Air 2S!

Ben je op zoek naar een drone met de beste sensor? Dan is de DJI Air 2S echt helemaal iets voor jou. Zo beschik je over een 1 inch sensor met een ontzettend hoog dynamisch bereik. Hierdoor leg je zelfs in de schemer, of bij nacht, de mooiste video’s en foto’s vast. Daarnaast kan je in de nabewerking nog ontzettend veel uit je foto of video halen. Wil je beelden waarbij de kleuren echt van je scherm spatten? Neem dan een kijkje naar de DJI Air 2S!

Bekijk de DJI Air 2S bij CameraNu.nl

Bekijk de DJI Air 2S bij Kamera-Express

Bekijk de DJI Air 2S bij Coolblue


4. DJI Mini 3 drone

De DJI Mini 3 drone is de opvolger van de zeer populaire DJI mini 2 drone die verderop in de artikel wordt beschreven. De DJI mini 3 is in het najaar van 2022 op de markt gekomen en is ten opzichte van de mini 2 flink verbeterd. Zo vlieg je met de DJI mini 3 tot maar liefst 38 minuten op één acculading. Daarnaast is ook de camera flink aangepakt. Zo beschik je over een 24mm groothoeklens met een vast diafragma van f/1.7 waardoor de drone in situaties met minder licht (bv schemer) mooie opnames kan maken. Verder kan je de camera nu ook draaien waardoor je in portretmodus video's & foto's kan maken én heb je de mogelijkheid om in RAW te schieten. Daarnaast schiet je uiteraard in 4K en is de mini 3 lekker licht (minder dan 249 gram) waardoor je voor het vliegen met deze drone geen vliegbewijs nodig hebt. In mijn optiek is dit dan ook echt een ideale drone voor fotografen en videograven die op zoek zijn naar een hoogwaardige drone, zonder al te veel geld uit te geven.


Plus en minpunten van de DJI mini 3 drone
Weegt minder dan 250 gram waardoor je geen vliegbewijs nodig hebt
Voordelig in aanschaf en zeer gebruiksvriendelijk
Degelijke camera voor zowel video als fotografie
Maximale snelheid van 57 km per uur
Batterijduur: 38 minuten
Maximaal bereik: 10 kilometer
Geen Advanced Pilot Assistance System (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Geen variabel diafragma
Geen intern geheugen, alles sla je op een micro-SD kaart op

Details camera
24mm groothoeklens
Vast diafragma van f/1.7
1/2.3 inch 12 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
Video: 4K in 30fps
Video: Full-HD in 60 fps
RAW foto mogelijkheden
Geen uitgebreide kleurprofielen

» Meer informatie

De beste drone voor de amateur, de DJI Mini 3!

In mijn optiek is de DJI Mini 3 de beste drone voor de serieuze amateur. Zo beschik je met deze drone over een eenvoudig te vliegen drone waarmee je ook in portretmodus kan fotograferen en filmen! De accu gaat net wat langer mee dan de accu van de mini 2 (scheelt toch weer 7 minuten) en de lens is een stuk lichtsterker (f/1.8 vs f/2.8). Oftewel, een ideale drone voor de serieuze amateur!

Bekijk de DJI mini 3 bij CameraNu.nl

Bekijk de DJI mini 3 bij Kamera-Express

Bekijk de DJI mini 3 bij Coolblue


5. DJI Mini 2 drone

De DJI Mini 2 drone is een ideale drone voor ieder die op zoek is naar een eenvoudig te bedienen drone met 4K video mogelijkheden. Zo is de DJI Mini 2 lekker licht (249 gram) waardoor je voor het vliegen met deze drone geen vliegbewijs nodig hebt. Filmen gaat tot 4K met 30 frames per seconde en uiteraard kan je ook met de drone fotograferen. Zo maakt de DJI Mini 2 foto’s in 12 megapixel resolutie in JPEG of RAW. Qua bediening is de drone zeer eenvoudig te vliegen. Zo wordt je geholpen bij het opstijgen en landen en leer je eenvoudig via de app hoe je meer uit de drone kan halen. Zo is er een QuickShot mode waarin de drone vanuit zichzelf met vooringestelde bewegingen beelden zal opnemen. Daarnaast zit er ook een panorama functie in de drone waardoor je met gemakt wijdse landschappen kan vastleggen. Al met al een ideale en eenvoudig te bedienen drone, ideaal voor beginners!


Plus en minpunten van de DJI mini 2 drone
Weegt minder dan 250 gram waardoor je geen vliegbewijs nodig hebt
Voordelig in aanschaf en zeer gebruiksvriendelijk
Degelijke camera voor zowel video als fotografie
Maximale snelheid van 57 km per uur
Batterijduur: 31 minuten
Maximaal bereik: 10 kilometer
Geen Advanced Pilot Assistance System (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Geen variabel diafragma
Geen intern geheugen, alles sla je op een micro-SD kaart op

Details camera
24mm groothoeklens
Vast diafragma van f/2.8
1/2.3 inch 12 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
Video: 4K in 30fps
Video: Full-HD in 60 fps
RAW foto mogelijkheden
Geen uitgebreide kleurprofielen

» Meer informatie

De beste drone voor beginners, de DJI Mini 2!

In mijn optiek is de DJI Mini 2 de beste drone voor beginners. Zo beschik je met deze drone over een eenvoudig te vliegen drone die zelfs in 4K kan filmen. Uiteraard kan je ook met de DJI mini 2 fotograferen, en dit kan zelfs in RAW! Daarnaast is de drone lekker compact en licht waardoor je hem eenvoudig mee neemt én geen dronebewijs hoeft te hebben om hiermee te vliegen. Oftewel, de beste drone voor beginners!

Bekijk de DJI mini 2 bij CameraNu.nl

Bekijk de DJI mini 2 bij Kamera-Express

Bekijk de DJI mini 2 bij Coolblue


Extra tip: De DJI Avata FPV drone

De DJI Avata is onlangs op de markt gekomen en kenmerkt zich doordat dit een zogenaamde FPV drone is. Dit wil zeggen dat deze drone ontwikkeld is om uit een First Person View te vliegen. Zet de DJI FPV Goggles op en waan jezelf als een vogel door de lucht! Filmen gaat perfect dankzij de hoogwaardige camera met een beeldhoek van maar liefst 155 graden. Hiermee leg je met gemak wijdse beelden vast in 4K 60p of 2.7K met 120p. Verder is deze drone ook echt razendsnel! Zo vlieg je tot maar liefst 100 km/u (bijna) met de DJI Avata. En moet je in één keer stoppen? Geen probleem! De drone is namelijk uitgerust met een noodrem en hoverfunctie. Hiermee stop je in één keer de drone. Verder heeft DJI heel goed nagedacht bij het bouwen van deze drone. Zo beschikt de Avata over een zogenaamd CineWhoop ontwerp wat wil zeggen dat de propellors afgeschermd zijn. Mocht je dus in contact komen met een onderwerp (zoals een boom), dan blijft de drone beschermd en zal er niet meteen een rotor kapot gaan. Al met al een zeer eenvoudig te vliegen FPV drone voor ieder die graag het hogere ruim zoekt!


Plus en minpunten van de DJI Avata FPV drone
Eerste gebruiksvriendelijke First Person View (FPV) drone
Hoogwaardige camera met beeldhoek van 155 graden voor geweldig breed gezichtsveld
Maximale snelheid van 97 km per uur
Batterijduur: 18 minuten
Maximaal bereik: 12 kilometer
20 GB ingebouwde opslagruimte
Noodrem- en hoverfunctie voor als je tijdens het vliegen opeens moet stilstaan
Batterijduur: 18 minuten
Geen variabel diafragma
Weegt 400 gram, je hebt hierdoor een vliegbewijs + vaardigheidsbewijs nodig om met deze drone te vliegen

Details camera
12.7mm groothoeklens
Vast diafragma van f/2.8
1/1.7 inch 48 megapixel CMOS sensor
Video: 4K in 60fps
Video: 2.7K in 120 fps
Log: 10-bits Dlog-M kleurprofiel
Geen RAW foto mogelijkheid

» Meer informatie

De beste FPV drone, de DJI Avata.

Ben je op zoek naar de beste First Person View drone? Dan is de DJI Avata echt iets voor jou! Deze drone is eenvoudig in gebruik en werkt nauw samen met de DJI FPV Goggles en de DJI Motion Controller. Waan jezelf als een vogel en leg wijdse beelden vast dankzij de extreem grote beeldhoek van maar liefst 155 graden!

Bekijk de DJI Avata bij CameraNu.nl

Bekijk de DJI Avata bij Kamera-Express

Bekijk de DJI Avata bij Coolblue


Foto's gemaakt met diverse DJI drones:

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Laat dan onderaan de pagina een bericht achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Hoe duur is een drone met camera?

Antwoord: Een drone met camera koop je al voor 100 euro. De kwaliteit is dan alleen niet al te best. Wil je een goede drone met camera kopen? Hou dan rekening met een prijs vanaf 400 euro.

Wat is de beste drone?

Antwoord: Uiteraard is het altijd de vraag wat je met de drone wilt gaan doen. Maar wil je een overal goede drone? Dan is de de DJI Mavic 3 op dit moment de beste drone van 2023.

Wat is de stilste drone?

Antwoord: Op dit moment is de DJI Air 2S met een geluidsproductie van 64db de stilste drone.

Hoe duur is de duurste drone?

Antwoord: De DJI Mavic 3 Cine Premium Combo is met een prijs van €4799 op dit moment de duurste drone die je kan kopen.

Welke DJI drones zijn er?

Antwoord: DJI heeft op moment van schrijven 12 drones beschikbaar. De top 5 vind je op deze pagina.

Wat is een goede drone om mee te beginnen?

Antwoord: Als je voor het eerst gaat vliegen met een drone kan ik je de DJI Mini 2 aanraden. Deze drone is eenvoudig in gebruik en levert goede video en foto’s op.

Wat is de best betaalbare drone?

Antwoord: De DJI Mini SE is op dit moment de best betaalbare drone.

Wat is het beste drone merk?

Antwoord: DJI is op dit moment het beste drone merk dat je kan kopen.

Wat kost een professionele drone?

Antwoord: Voor een professionele drone moet je rekening houden met een prijs vanaf €1500. Dit is exclusief extra controllers, schermen en uiteraard training om de drone te vliegen.

Welke drone kan het langst vliegen?

Antwoord: De DJI Mavic 3 is met een vliegtijd van 46 minuten de drone met de langste vliegtijd.

Hoe moeilijk is een drone besturen?

Antwoord: Het vliegen van een drone is tegenwoordig erg eenvoudig. De drone beschikt namelijk over diverse sensoren waardoor hij goed in de lucht blijft hangen. Daarnaast kunnen drones automatisch opstijgen en landen.

Wat kost een drone Vliegbewijs?

Antwoord: Het halen van een drone vliegbewijs kan al vanaf 100 euro. Dit is inclusief examen. Bekijk hier alle opleidingen.

Gebruikte bronnen

Zelf ben ik gek van fotografie en raadpleeg ik bij de aanschaf van een camera, digitaal of analoog, diverse bronnen. Al deze kennis, tezamen met mijn eigen kennis en ervaring heb ik samengevoegd in dit artikel. Zo heb ik bij het bepalen van deze top-5 drones onder andere gebruik gemaakt van onderstaande websites en magazines:

Bron:
Tijdschriften Natuurfoto Magazine
Zoom
Focus
Digifotopro
Websites

Dpreview.com
Kenrockwell.com
Cameralabs.com
Fredmiranda.com
Petapixel.com

Tests / reviews Consumentenbond
Kieskeurig
EISA Awards
TIPA Awards

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de beste drones met camera van 2023. Ik hoop dat dit je helpt in je zoektocht naar de ideale drone en dat je snel mooie foto's en video's weet te maken van al het moois dat van bovenaf te zien is. Kom je er nog niet helemaal uit, of heb je twijfels? Laat dan hieronder een bericht achter. Ik denk dan graag met je mee! Daarnaast kan ik je ook aanraden om dit artikel van CameraNu.nl eens te lezen. Hier staan extra tips in waar je mogelijk wat aan hebt.

Camera winkels:

Wil je een drone met camera kopen? Dan kan ik je een van onderstaande camera winkels met harte aanbevelen:

Nederlandse Winkels
Bol.com
Coolblue
CameraNu
Kamera-express.nl
Cameraland

Belgische Winkels
Kamera-express.be

Drone aanbiedingen

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

3.9 7 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

6 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Ray Hermes
4 Maanden geleden

Dank je voor je reactie! Ik heb die kaart geraadpleegd en het is zoals ik al dacht… Ik woon in Nuland, bij Den Bosch, en daaronder en erboven kleurt alles rood en oranje. Niet erg hoopgevend, dus…

Ray Hermes
4 Maanden geleden

Beste Thijs,
Ik wil al een tijd een drone kopen, maar dan ook meteen een heel goede die alles in zich heeft. Dan zou dan de Mavic 3 zijn. Ik heb begrepen dat dit de beste keus is, afgezien van de nog veel duurdere CINE-versie. De prijs is echter niet zo belangrijk, maar wel het volgende. Ik vraag me namelijk af of je nog wel iets aan een drone hebt, want ik heb eens naar alle regels ervoor gekeken en dan vraag ik me echt af of er nog wel iets is wat je mag filmen of fotograferen of waar je überhaupt nog mag vliegen met je dure speelgoed en je dure vliegbewijs, zelfs als je, zoals ik, 42 km van enig vliegveld in de buurt woont.

Frank
5 Maanden geleden

Beste Thijs, wat is een goede drone in een prijsklasse van 400 tot 750 euro. Ik wil de drone gebruiken om mooie video’s in o.a. natuurgebieden te maken. Is een drone kopen op marktplaats i.v.m. de kosten een goed idee of loop je hier te veel risico mee.