Top 10 beste smartphone camera's 2023


Laatste update: 3 februari 2023

Welke smartphone heeft een goede camera?

Ben jij net zoals ik gek op fotograferen? En ben je op zoek naar een smartphone met een goede camera? Lees dan zeker dit artikel! In dit artikel geef ik je namelijk tips waarop je kan letten bij de aanschaf van een smartphone (met een goede camera) en heb ik een overzicht gemaakt van de beste smartphone camera's van 2023. Doordat ikzelf veel fotografeer en smartphones test, is onderstaand top 10 overzicht ontstaan. Ben je er na het lezen van dit artikel toch nog niet helemaal uit? Laat dan een reactie achter en dan kom ik er bij je op terug.

Bekijk de top 10 smartphone camera's

Bekijk alle smartphone camera's


In dit artikel:

In dit artikel geef ik tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een smartphone met goede camera, leg ik uit wat het verschil is tussen een smartphonecamera en ‘echte' digitale camera, en vind je de top 10 beste smartphone camera's van 2023:

a. Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een smartphone met goede camera
b. De verschillen tussen een smartphone camera en digitale camera
c. De top 10 beste smartphone camera's van 2023

Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een smartphone met goede camera

Ben je toe aan een nieuwe smartphone en wil je graag eentje met een goede camera? Let dan zeker op het volgende. Waar men in het verleden vooral keek naar megapixels, is het tegenwoordig veel belangrijker om te letten op de grootte van de sensor, de verschillende lenzen die in de smartphone zitten (en daarmee de zoom functies) en de verschillende opties die je hebt bij het fotograferen en filmen. Bedenk ook goed wat je precies vast wilt leggen. Houd je meer van portretten of juist foto's van de natuur? Hier komen namelijk de verschillende capaciteiten van een smartphone camera bij kijken. Naast de camera- en lens specifieke kwaliteiten, is het handig om na te denken over de opslag. Maak je veel 4K-video's, dan kun je beter een smartphone met camera kopen met veel intern geheugen. Daarnaast kan je een smartphone kopen waarbij het geheugen makkelijk kan worden uitgebreid, bijvoorbeeld door middel van extern micro-SD geheugen.


Mijn kinderen in de Soesterduinen gemaakt met de Iphone Xs

Maar welke smartphone maakt nu de mooiste foto's? Dit zit hem vaak in een combinatie van factoren, zoals de lens en de software. De lens is een zeer belang en dan vooral de lichtsterkte. Dit geeft aan hoeveel licht er door de lens heen kan gaan en hoe lichtsterker de lens, des te beter je foto's kan maken in situaties met weinig licht. Daarnaast kan je met lichtsterke lenzen ook mooie portretfoto's maken met een onscherpe achtergrond. Een voorbeeld is de Sony Xperia 1 IV, deze smartphone heeft een hele lichtsterke Zeiss lens van f/1.7. Naast een juiste lens is ook de software in de smartphone erg van belang. Deze verwerkt namelijk de foto en kan hierin beeldbewerking toepassen. Een smartphone dit dit erg goed kan is bijvoorbeeld de Apple Iphone 13 Pro die een speciale portretmodus heeft waardoor de achtergrond mooi onscherp wordt. Het is dan ook van belang om deze verschillende factoren mee te nemen in de keuze van een smartphone. Hieronder zal ik een aantal smartphones uitlichten die naar mijn mening de beste camera's hebben. Maar voordat ik dit doe zal ik het verschil uitleggen tussen een smartphone camera en een digitale camera.

De verschillen tussen een smartphone camera en digitale camera

Ook al worden de verschillen steeds kleiner, er zijn nog wel degelijk verschillen tussen een digitale camera en een smartphone camera. Het voornaamste verschil zit in de beeldsensor. Je kunt tegenwoordig fantastische foto's maken met je smartphone camera waarbij nauwelijks merkbaar is dat deze zijn gemaakt met een smartphone. Helemaal als je deze op de smartphone zelf of social media bekijkt. Maar ga je de foto groot afdrukken? Of heb je weinig licht omdat je bijvoorbeeld een foto binnen maakt? Dan kan het zijn dat je toch wel wat verschillen gaat merken. Het formaat van de sensor speelt hierin namelijk een belangrijke rol. Waar de sensor in een smartphone erg klein is, is deze in een camera vele malen groter. En hoe groter de sensor, des te meer licht deze opvangt. Vooral in situaties met weinig licht is het verschil dan ook goed te merken. Hierin wint de digitale camera omdat deze foto's kan maken met minder ruis (dit zijn korreltjes die je ziet als je met weinig licht een foto maakt).


Een overzicht met de verschillende formaten van sensoren.

Een ander merkbaar verschil zit in het scherptediepte-effect, oftewel het scherpstellen op iets dichtbij of juist veraf waardoor de rest van de foto onscherp wordt. Hier heb je bij een digitale camera toch net iets betere opties om scherp te stellen dan bij een smartphone camera. Echter zijn er tegenwoordig veel smartphones die dit software-technisch oplossen waardoor het eindresultaat erg dicht in de buurt komt als dat van een spiegelreflexcamera.

Verder zijn er ook qua zoom de nodige verschillen. Een smartphone is erg compact en heeft geen bewegende lensdelen waardoor je beperkt kan inzoomen (vaak enkel digitaal of door het schakelen naar een andere lens). Een digitale camera beschikt vrijwel altijd over een beweegbare lens waardoor je flink kan zoomen. Wil je dus graag onderwerpen van veraf vastleggen, dan is een compactcamera vaak een betere keuze. Maar dit alles wil zeker niet zeggen dat de foto’s van een smartphone camera niet goed zijn. In mijn optiek is namelijk de beste camera, de camera die je bij je hebt! En aangezien wij bijna allemaal altijd een smartphone bij ons hebben, is dit vaak de enige en daarmee de beste camera. Hieronder leg ik meer uit over de, naar mijn mening, tien beste smartphone camera's van 2023.

De top 10 beste smartphone camera's van 2023:

Hieronder vind je een overzicht met de top 10 beste smartphone camera's van 2023:

1. Apple iPhone 14 pro
2. Samsung Galaxy S22 Ultra
3. Apple iPhone 13 pro
4. Oppo Find X5 Pro
5. Sony Xperia 1 IV
6. OnePlus 9 Pro
7. Samsung Galaxy S21
8. Apple iPhone 13 mini
9. Samsung Galaxy A53
10. Xiaomi 11T

1. Apple iPhone 14 pro

iphone 14 pro

De smartphones van Apple staan er om bekend dat ze goede camera's hebben. En ook met dit nieuwste model uit september 2022 heeft Apple het weer gefixed, zo hebben ze een smartphone ontwikkeld met een super goede camera. Sterker nog, deze smartphone beschikt over één van de beste camera's op moment van schrijven. Zo krijgt deze smartphone maar liefst een score van 146 door DXO, een onafhankelijk test bureau dat naar de kwaliteit van camera's kijkt. Deze score is ontzettend hoog en zorgt ervoor dat de iPhone 14 pro op dit moment de beste smartphone camera van 2023 is. Qua lenzen beschik je met de iPhone 14 pro over 4 lenzen. De standaardlens heeft maar liefst 48 megapixels waarmee je zelfs in situaties met weinig licht (binnen of tijdens schemer) goed foto's maken maken. Verder zit er ook een groothoeklens op voor landschappen en een telelens waarmee je tot 3 keer kan inzoomen. En doordat deze lenzen zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie worden trillingen weggenomen waardoor je scherpe foto's en video's krijgt! Ben jij dus op zoek naar de smartphone met de beste camera van dit moment? Kijk dan zeker naar de iPhone 14 pro!Plus en minpunten van de Apple iPhone 14 Pro
Een DXOmark score van maar liefst 146!
48 megapixel standaard lens met hoge gevoeligheid voor in situaties met minder licht
Drie lenzen waardoor je niet alleen kan inzoomen, maar ook landschappen kan vastleggen
ProMotion ververst je scherm tot maar liefst 120x per seconde waardoor het beeld zeer vloeiend is
Zeer krachtige A16 Bionic chip en 6 GB werkgeheugen waardoor de smartphone super snel is
Zuiniger dan zijn voorganger (de iPhone 13 pro) waardoor de accu een uur langer meegaat
Meer schermruimte doordat Apple de zogenaamde ‘notch' aan de bovenkant van het toestel heeft weggehaald
Het geheugen is niet met een losse SD kaart uit te breiden
Apple iPhones zijn helaas wat duurder dan smartphones van andere merken

Bekijk de Apple iPhone 14 pro


2. Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra is Samsung's nieuwste smartphone en beschikt over een zeer hoogwaardige camera. Sterker nog, deze smartphone beschikt over maar liest 6 camera's waarvan één camera met 10x optische zoom! Daarnaast krijgt deze smartphone een DXO score van maar liefst 131 waardoor de Samsung Galaxy S22 Ultra één van de beste smartphone camera's van dit moment is. En zoals gezegd beschik je met de Samsung Galaxy S22 Ultra over maar liefst zes camera's. Hiervan zit er eentje aan de voorkant en maar liefst vijf aan de achterkant. De telelens aan de achterkant heeft 10x optische zoom waardoor je onderwerpen van ver weg goed dichterbij kan halen! Ideaal voor bijvoorbeeld langs het sportveld! Verder zit er ook een groothoeklens op de smartphone voor landschappen en een standaardlens voor portretten. Uiteraard is deze smartphone zeer krachtig waardoor hij zware apps met gemak aankan. En doordat er een hele krachtige accu in zit gaat hij ook nog eens heel lang mee op één acculading! Al met al maakt dit de Samsung Galaxy S22 Ultra één van de beste smartphone van 2023!Plus en minpunten van de Samsung Galaxy S22 Ultra
Een DXOmark score van maar liefst 131!
6 camera's waarvan 1 met 10x optische zoom
Haarscherpe fotokwaliteiten
Krachtige processor
Zeer krachtige 5.000 mAh accu
Een lader wordt niet meegeleverd, deze moet je los aanschaffen
De prijs van dit toestel (rond de 1400 euro) is niet voor iedere portemonnee weggelegd

Bekijk de Samsung Galaxy S22 Ultra

Update 2 februari 2023: Samsung heeft zojuist de Samsung S23 Ultra aangekondigd met 200 megapixel. Zodra ik meer over deze smartphone weet zal ik dit artikel aanvullen.


3. Apple iPhone 13 pro

De Iphone 13 Pro is een smartphone met een geweldige camera. Zo heeft Apple in dit laatste model van 2021 de camera flink verbeterd ten opzichte van het model uit 2020, de Iphone 12. Zo beschikt de Iphone 13 pro beschikt over verbeterde beeldstabilisatie en een grotere sensor. Hierdoor heb je minder snel last van onscherpe beelden (dankzij de stabilisatie) en kan je ook met minder licht veel mooiere foto's maken (dankzij de grotere sensor). Verder is ook de iPhone 13 een stuk zuiniger dan zijn voorganger, hij gaat namelijk 1,5 uur langer mee op één acculading. Verder zitten er op de iPhone 13 pro de welbekende 3 lenzen die op diverse manieren te gebruiken zijn. Zo is er de mogelijkheid om een mooi scherptediepte-effect te maken waarmee het verschil met een digitale camera op het eerste oog nauwelijks zichtbaar is. Daarnaast zit er optische zoom in deze telefoon waardoor je maar liefst 3x kan inzoomen op je onderwerp. Dit is ideaal als je details wilt vastleggen.Plus en minpunten van de Apple iPhone 13 Pro
Drie lenzen waardoor je niet alleen kan inzoomen, maar ook landschappen kan vastleggen
Grotere sensor en betere beeldstabilisatie ten opzichte van de Iphone 12
ProMotion ververst je scherm tot maar liefst 120x per seconde waardoor het beeld zeer vloeiend is
De accu gaat langer mee dan zijn voorganger
Een DXOmark score van 137
Het geheugen is niet met een losse SD kaart uit te breiden
Apple Iphones zijn helaas wat duurder dan smartphones van andere merken

Bekijk de Apple iPhone 13 pro


4. Oppo Find X5 Pro

beste oppo smartphone

De smartphones van Oppo zijn nog niet bij iedereen bekend, echter is de Oppo Find X5 Pro zeker een smartphone die menig fotograaf zal bevallen. Deze smartphone zit namelijk boordevol met fotografie technieken. Denk aan meerdere lenzen (welke tezamen met Hasselblad zijn ontwikkeld) waaronder een tele lens met 5x zoom! Daarnaast kan je in RAW schieten en beschik je over maar liefst 50 megapixel bij de standaard camera! Verder zit er ook geavanceerde stabilisatie in deze smartphone waardoor lichte trillingen worden weggenomen en je echt haarscherpe beelden maakt. Al met al een super complete smartphone voor de fanatieke fotograaf!Plus en minpunten van de Oppo Find X5 Pro
DXO-score van maar liefst 130
Best reviewed smartphone door kieskeurig in mei 2022
Beschikking over 4 camera's, 1 aan de voorkant en 3 aan de achterkant
Dankzij de ingebouwde telelens kan je 5x inzoomen
Flink geheugen van maar liefst 256 GB
Zeer krachtige processor
Grote accu welke binnen 15 min weer op 50% lading zit!
Geheugen is helaas niet uit te breiden met een losse micro-SD kaart
Toch wel een hoog prijskaartje (1150 euro)

Bekijk de Oppo Find X5 Pro


5. Sony Xperia 1 IV

De Sony Xperia 1 IV is de opvolger van de zeer populaire Sony Xperia 1 III en op dit moment de beste smartphone die Sony op dit moment op de markt heeft. De smartphone beschikt over 3 camera's op de achterkant met maar liefst 12 megapixel. Daarnaast zijn de lenzen geoptimaliseerd door Zeiss en beschikken ze over de T* coating waardoor je haarscherpe foto's kan vastleggen. De lenzen hebben een diafragma van f/1.7 waardoor je mooie onscherpe achtergronden kan creëren. Filmen kan uiteraard ook met de Sony Xperia 1 IV. Zo schiet de Sony Xperia 1 IV 4K beelden op 120 frames per seconde (bij de Sony Xperia 1 III kon dit op max 60 frames per seconde). Daarnaast beschikt de Sony Xperia 1 IV over Eye-AF, net zoals bij de zeer populaire Sony systeemcamera's, waardoor de camera automatisch op het oog zal scherpstellen. Hierdoor kan jij als fotograaf je bezig houden met de compositie en zorgt de camera in de smartphone ervoor dat je onderwerp haarscherp op de foto komt te staan!Plus en minpunten van de Sony Xperia 1 IV
4k video opname mogelijkheden met 120 frames per seconde
Geweldige Zeiss T* lenzen
Optische beeldstabilisatie
Eye-AF autofocus
Het geheugen van deze smartphone is uit te breiden met micro-SD kaarten
De frontcamera is van minder hoge kwaliteit dan de achtercamera's

Bekijk de Sony Xperia 1 IV


6. OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 Pro is een smartphone die gebruik maakt van hoogwaardige camera's. Zo zijn de lenzen in de Oneplus 9 Pro geoptimaliseerd door het zeer gerenommeerde bedrijf Hasselblad dat al jaren hoogwaardige camera's maakt. In de OnePlus 9 Pro zitten maar liefst 5 camera's waarvan 1 aan de voorkant en 4 aan de achterkant. De beeldkwaliteit is erg hoog en de resolutie loopt op tot maar liefst 50 megapixel! Ben jij op zoek naar een hoogwaardige smartphone met geweldige camera, en wil tot maximaal 700 euro uitgeven? Dan is de OnePlus 9 Pro een geweldige keuze.Plus en minpunten van de OnePlus 9 Pro
Een DXOmark score van 124
Vier lenzen die oplopen tot maar liefst 50 megapixel
8k video opname mogelijkheden
De accu is binnen 30 minuten volledig opgeladen
Het geheugen is helaas niet uitbreidbaar
De batterijduur is volgens gebruikers wat minder dan zijn voorganger

Bekijk de OnePlus 9 Pro


7. Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is Samsung's nieuwste smartphone en beschikt over een zeer hoogwaardige camera. Sterker nog, deze smartphone beschikt over vier camera's (drie aan de achterkant en een aan de voorkant) waarvan de derde camera over maar liefst 64 megapixels beschikt. Hierdoor kan je haarscherpe foto's maken en 8K video opnames. Uit deze video opnames kan je vervolgens ook weer een foto maken (selecteren) waardoor je eenvoudig mooie momenten vast kan leggen. Verder beschikt de Samsung S21 over optische beeldstabilisatie waardoor lichte trillingen worden weg genomen. De processor is erg krachtig waardoor beelden snel worden verwerkt en ook zware bewerkings apps prima gedraaid kunnen worden. En dankzij de krachtige accu hoef je niet bang te zijn dat je smartphone snel leeg is. Al met al een hoogwaardige smartphone die ook zeer hoog gewaardeerd is door DXO, een gerenomeerd fotolab!

Plus en minpunten van de Samsung Galaxy S21
Haarscherpe fotokwaliteiten
Een DXOmark score van 116
Vier afzonderlijke lenzen met maximaal 64 megapixel
Krachtige processor en sterke accu
De prijs van dit toestel (rond de 800 euro) is niet voor iedere portemonnee weggelegd

Bekijk de Samsung Galaxy S21


8. Apple iPhone 13 mini

De Apple iPhone 13 mini is het kleinere broertje van de 13 Pro, maar dan zonder de telelens die wel in de Pro zit. De twee lenzen (een groothoek en een standaardlens) die in de iPhone 13 mini zitten beschikken over 12 megapixels waarmee je goede portretten en landschappen kan vastleggen. In de portretmodus maakt de iPhone 13 mini met beide camera's een foto waarna hij de beelden over elkaar heen legt en de achtergrond vervaagt. Het resultaat zijn zeer hoogwaardige portretfoto's die vergelijkbaar zijn met portretfoto's die gemaakt zijn met een digitale compactcamera. Verder beschikt de Apple Iphone 13 mini over een haarscherp 5.4 inch scherm waardoor je foto's goed kan terugkijken. Ook kan je 4K-videos maken met een beeldkwaliteit van 60 fps, iets dat niet alle smartphone camera's kunnen.Plus en minpunten van de Apple iPhone 13 mini
Past eenvoudig in je broekzak dankzij het compacte formaat
Twee lenzen die in de portretmodus zorgen voor een mooi scherpte-diepte effect
Hoogwaardige 4K video opnamen met 60 fps
Haarscherp 5.4 inch scherm
Het geheugen is niet met een losse SD kaart uit te breiden
Apple Iphones zijn helaas wat duurder dan smartphones van andere merken

Bekijk de Apple iPhone 13 mini


9. Samsung Galaxy A53

Ben je op zoek naar een goed betaalbare smartphone van rond de €400? Dan is de Samsung Galaxy A53 dé smartphone voor jou! Deze smartphone beschikt namelijk over 4 camera's (3 op de achterkant en 1 op de voorkant) met maar liefst 64 megapixel. Één van deze camera's een speciale macro lens waardoor je onderwerpen (zoals insecten of eten) goed van dichtbij kan vastleggen. Daarnaast lijkt het alsof de Samsung Galaxy A53 4 camera's op zijn achterkant heeft zitten, echter is een van deze camera's een speciale dieptesensor. Hierdoor kan de A53 scherpte diepte effecten maken bij het maken van portretfoto's. Het resultaat: mooie portretfoto's met een onscherpe achtergrond. Verder heeft de smartphone optische beeldstabilisatie waardoor lichte trillingen worden weggenomen. Het scherm is met zijn 6.5 inch aan de grote kant en laat beelden in full HD zien. Niet de hoogste kwaliteit, maar daar is dan ook de prijs naar. Kijken we naar de camera, dan krijg je goede kwaliteit voor een hele nette prijs.Plus en minpunten van de Samsung Galaxy A53
Goede prijs kwaliteit verhouding
Speciale dieptesensor voor het maken van portretfoto's
Beschikking over 4 camera's, 1 aan de voorkant en 3 aan de achterkant
64 megapixels plus optische beeldstabilisatie
Het geheugen is met een losse micro-SD kaart uit te breiden
Wat minder snelle processor en minder hoogwaardig beeldscherm, maar daar is de prijs naar.

Bekijk de Samsung Galaxy A53


10. Xiaomi 11T

De Xiaomi 11T is een goede en krachtige smartphone met maar liefst 4 camera's. Aan de achterkant beschik je over 3 camera's waarvan de grootste maar liefst 108 megapixels heeft. De groothoek camera's beschikt over maar liefst 8 megapixels en zit zelfs een macro lens op deze smartphone. Of het nu landschappen, portretfoto's of macro fotos betreft, de Xiaomi 11T kan het aan. En dankzij de ingebouwde 128 gb memory hoef je niet bang te zijn dat je zonder ruimte komt te zitten. Naast de hoogwaardige fotokwaliteit kan je ook filmen. En dit maar liefst in een geweldige resolutie van 4K! ben jij op zoek naar een voordelige maar goede smartphonecamera? Dan is de Xiaomi 11T echt iets voor jou.Plus en minpunten van de Xiaomi 11T
Hoge prijs kwaliteit verhouding (smartphone kost rond de €350)
Krachtige processor waardoor de smartphone ook zwaardere apps aan kan
Beschikking over 4 camera's, 1 aan de voorkant en 3 aan de achterkant
Grote accu die binnen 40 minuten weer vol te laden is
4K video opname mogelijkheden
Het voordeel van het flinke 6.7 inch scherm heeft ook een nadeel, en dat is dat deze smartphone wat groter is dan anderen

Bekijk de Xiaomi 11T


Meer uit je smartphone halen?

Wil jij nog meer uit jouw smartphone halen? Dan kan ik je aanraden om eens te kijken naar de cursus smartphone fotografie van Photofacts. In deze cursus krijg je tips en tricks van Jeroen Jazet over smartphone fotografie. Hij legt je uit hoe je je belichting kan aanpassen, scherptediepte kan gebruiken, hoe je ze gelijk kan bewerken op je telefoon en nog veel meer. Als je alle tips en tricks hebt gevolgd dan heb je eigenlijk altijd een camera op zak om de mooie momenten vast te leggen.

Bekijk de cursus smartphone fotografie

Gebruikte bronnen

Zoals eerder gemeld ben ik zelf gek van fotografie en heb ik al menig printer versleten. Ik blijf als fotograaf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en haal mijn informatie uit diverse bronnen. Al mijn kennis, tezamen met de informatie die ik uit magazines e.d. haal, heb ik samengevoegd in dit artikel. Zo heb ik bij het bepalen van deze top-10 onder andere gebruik gemaakt van onderstaande websites en magazines:

Bron:
Tijdschriften Zoom
Focus
Digifotopro
Websites

DXOmark.com
Dpreview.com
Kenrockwell.com
Cameralabs.com
Fredmiranda.com
Petapixel.com

Tests / reviews Consumentenbond
Kieskeurig

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de top 10 beste smartphone camera's van 2023. Hopelijk heeft het overzicht je geholpen in je zoektocht. Ben je er toch nog niet helemaal uit en wil je meer weten? Laat dan hieronder een bericht achter. Ik kom er dan zo snel mogelijk bij je op terug! Tenslotte kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar de keuzehulp van Coolblue.nl.


Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

4.7 27 Stemmen
Aantal sterren

144 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Ellen
5 Dagen geleden

Hoi Thijs, wat een fijn overzicht heb je gemaakt. Ik ben interieurarchitect en fotografeer vooral binnen. Interieurs en mensen. Dat is wat lastiger qua belichting dan buitenfotografie. Ik wil graag dat de foto’s zo natuurlijk mogelijk blijven. Vaak zie je dat het veel gekleurder wordt.
Welke smartphone zou je mij aanraden voor ‘binnen’ fotografie? De foto’s worden alleen online gebruikt.

Natasja
21 Dagen geleden

Heel fijn artikel voor iedereen die blijft twijfelen. Ik hoor daar helaas ook bij…
Ik ben een beginnend vogelaar die graag de vogels op de foto zet om later rustig nog eens te bestuderen. Een telelens is dus wel een pre. Maar de S22 Ultra is helaas echt buiten budget. Ik zat naar de S22 te kijken, maar lees ook veel goede berichten over de S21. De S22 komt ook niet in deze top 10 terug en de S21 wel. Diverse winkels bezocht, maar ze hebben of de kennis niet of prijzen alleen de S22 Ultra/S23 aan. Maar daar kom ik niet voor. Ik hoop dat jij me hierin verder kunt helpen.

Suzanne
1 Maand geleden

Hi, klopt het dat de selfiecamera van de S22ultra veel beter is dan de S23plus of S23Ultra?