Sony camera's


Laatste update: 19 september 2022
sony_alpha_camera_banner

Welke Sony camera past bij mij?

Sony staat al jaren bekend om zijn fotocamera's. Vooral de Sony cybershot camera's, dit zijn de Sony compact camera's, zijn erg populair bij consumenten als professionals. Maar omdat Sony behoorlijk veel camera's op de markt heeft kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel leg ik de verschillen per lijn uit. En omdat de Sony Alpha lijn behoorlijk complex is ga ik hier nog dieper op in. Met deze uitleg hoop ik je verder te kunnen helpen in je zoektocht naar de juiste Sony fotocamera. Mocht je er nou toch nog niet uitkomen, laat dan even een berichtje achter. Ik zal dan met je gaan meedenken. Tenslotte kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar de top 10 best verkochte Sony camera's en de huidige Sony Cashback actie.

Mijn uitleg is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken.

1. Waarom een Sony camera?
2. De verschillende Sony camera lijnen
3. De beste Sony camera's 2022
4. Alle Sony systeemcamera modellen
5. Alle Sony spiegelreflexcamera modellen

welke sony camera kopen

Waarom een Sony camera?

Sony is van oudsher een Japans bedrijf en is al jaren wereldspeler op het gebied van consumentenelektronica. Ze zijn vooral bekend van de televisies en radio’s die ze sinds 1947 produceren. Op het gebied van fotografie was Sony nooit echt een grote speler totdat ze in 2006 de fotodecisie van Konica Minolta’s overnamen. Met deze overname waren ze in één klap één van de belangrijkste cameraproducenten op de fotografie markt. Sindsdien produceert Sony hoogwaardige fotocamera’s, en met succes! Met hun compactcamera’s zijn ze wereldwijd marktleider en met hun A7 full frame systeem camera winnen ze de ene na de andere prijs. In totaal werken er meer dan 125.000 werknemers bij Sony.

Sony camera lijnen

Sony heeft haar fototoestellen onderverdeeld in onderstaande lijnen:

Lijn:
Cyber-shot

De Sony Cybershot lijn is de lijn met compactcamera's. Sony heeft maar één lijn en de prijzen en mogelijkheden van deze compactcamera's verschillen van hoog tot laag. Of je nu een instapcamera zoekt, een een bridgecamera (een camera met veel zoom), Sony heeft het allemaal in de Sony Cybershot lijn.

Dit zijn de best verkochte Sony cybershot camera's

De Sony RX100 is het populairste Sony compactcamera model, dit zijn de verschillen tussen de RX100 modellen

Alpha

De Sony Alpha (α) lijn bevat alle camera's met verwisselbare lenzen. Hieronder vallen zowel de systeemcamera's als de spiegelreflexcamera's. Let wel, de bajonetten (het onderdeel waarmee je de lens op je camera monteert) verschilt per type camera. Sony's systeemcamera's maken gebruik van een E-mount (E-bajonet / ILCE) waar de spiegelreflexcamera's gebruik maken van een A-mount (A-bajonet / ILCA). Let hierop bij het kopen van een extra lens aangezien deze twee systemen niet uitwisselbaar zijn. Wel zijn er zogenaamde adapters waardoor je A-mount lenzen op een E-mount camera kan gebruiken.

Dit zijn de best verkochte Sony Alpha camera's

De Sony A7 is het populairste Sony systeemcamera model, dit zijn de verschillen tussen de A7 modellen

Beste Sony camera's 2022

Wil je een Sony camera kopen maar kom je er niet helemaal uit? Hieronder vind je een aantal Sony camera's die ik je van harte kan aanbevelen met een korte uitleg waarom. Onder dit overzicht ga ik dieper in op de verschillende Sony systeemcamera modellen en de Sony spiegelreflexcamera modellen.

Sony Cybershot DSC RX100 VII

Sony RX100 camera De Sony Cybershot DSC RX100 VII Dit is dé Sony compact camera voor mensen die op zoek zijn naar een lichtsterke compact camera. De RX100 VII beschikt over een f/2.8 lens waardoor je eenvoudig foto's maakt met een onscherpe achtergrond. Daarnaast presteert deze camera ook erg goed in omstandigheden met weinig licht. Inmiddels zijn er zeven verschillende RX100 modellen die allemaal verschillen in kwaliteit en prijs. Hoe hoger het model, des te hoger de kwaliteit en prijs. » Meer informatie

Sony Cybershot DSC RX10 VI

De Sony Cybershot DSC RX10 IV is een zeer complete bridge camera die erg op een spiegelreflexcamera lijkt. De camera heeft een gigantisch bereik dankzij de lichtsterke 24-600mm Carl Zeiss Vario Sonnar T objectief. Hierdoor haal je onderwerpen van ver weg met gemak dichterbij. Daarnaast is het maximale diafragma f/2.4 tot f/4 waardoor je ook nog eens mooie portretten kan schieten. Het is een ideale camera voor gebruikers die spiegelreflex camera functies wensen, maar geen zin hebben om lenzen te wisselen. » Meer informatie

Sony Alpha A6400

Sony A6400 camera De Sony Alpha A6400 is een fijne Sony systeemcamera met goede beeldprestaties en een razendsnelle autofocus. Er zit een grote APS-C sensor in de camera waardoor je zowel in lichte als situaties met minder licht (zoals een zonsondergang) mooie foto's kan maken. Dankzij het kantelbare scherm schiet je vanuit iedere hoek foto's of video's die je vervolgens via wifi eenvoudig kan delen. Ben je op zoek naar een eerste serieuze (systeem)camera? Dan is de Sony Alpha A6400 echt iets voor jou. » Meer informatie

Sony Alpha A7 IV

De Sony Alpha A7 IV is een geweldige systeemcamera met full frame sensor. Het is het vierde model in de Sony A7 serie en heeft een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. De full frame sensor legt beelden vast met een geweldig dynamisch bereik waardoor je zowel in lichte als donkere situaties het maximale uit je foto kan halen. Ben jij op zoek naar een goede compacte systeemcamera met full frame sensor? Dan is de Sony Alpha A7 IV dé camera voor jou. » Meer informatie

Sony Alpha A1

Wil je de beste camera die Sony op dit moment te bieden heeft? Kijk dan naar de Sony A1! Deze systeemcamera beschikt over een 50 megapixel fullframe sensor en schiet tot maar liefst 30 beelden per seconde. Daarnaast kan je ook video's opnemen in 8K 30p. Dit maakt de Sony A1 de beste camera van Sony! » Meer informatie


Verschillen tussen de Sony Alpha systeemcamera's

Omdat de Sony Alpha lijn behoorlijk uitgebreid is, en omdat zowel de spiegelreflexcamera's als de systeemcamera's Alpha heten, zal ik hieronder uitleg geven tussen de verschillende modellen (van professioneel naar beginner). Ik zal eerst beginnen met de Sony Alpha systeemcamera's. Deze hebben de codering ILCE in de naam wat staat voor (Interchangeable Lens Camera with E-mount):

Alle Sony Alpha systeemcamera modellen:

Model: Uitleg:
Alpha A1

De Sony Alpha A1 modellen ( systeemcamera's in de 1 reeks), bevat op dit moment slechts 1 model:

De Sony Alpha A1: De a1 is in 2021 geïntroduceerd en is de professionele systeemcamera van Sony waarin kwaliteit (megapixels) en snelheid wordt gecombineerd. Waar je als fotograaf voorheen twee camera's in je tas had zitten: de Sony A7s III voor de grote sensor en de Sony A9 II voor zijn snelheid, kan je nu beide vervangen voor de Alpha A1! De camera beschikt over een 50 Megapixel full frame sensor en schiet daarnaast ook nog eens met 30 beelden per seconde. Daarnaast maak je video opnamen in 8K of superslowmotions in 4K 120p. Dit maakt de Sony a1 een ideale camera voor natuur- en sportfotografen, maar ook voor videografen. Ben jij op zoek naar het beste en het snelste van Sony? Dan is de Sony Alpha A1 dé systeemcamera voor jou!

Het nieuwste model:
2021 | Sony Alpha A1

Voorgangers:
nvt

Vergelijkbare modellen van Canon en Nikon zijn de Canon EOS R3 en de Nikon Z9

Alpha A9

De Sony Alpha A9 modellen ( systeemcamera's in de 9 reeks), bevat op dit moment 2 modellen:

De Sony Alpha A9: De eerste a9 is in 2017 geïntroduceerd en is de ‘professionele' systeemcamera van Sony. De camera beschikt over een 24.2 Megapixel full frame stacked EXmor RS CMOS sensor. Deze sensor is tot wel 20x zo snel als die van de Sony Alpha a7 modellen waardoor de Sony a9 tot wel 20 beelden per seconde kan schieten. Dit maakt de Sony a9 een ideale camera voor natuur- en sportfotografen. Ben jij op zoek naar een super snelle systeemcamera van Sony? Dan is de Sony A9 dé systeemcamera voor jou!

Het nieuwste model:
2019 | Sony Alpha A9 II

Voorgangers:
2017 | Sony Alpha A9 (enkel nog tweedehands te koop)

Vergelijkbare modellen van Canon en Nikon zijn de Canon EOS R5 en de Nikon Z7 II

Alpha A7

De Sony Alpha A7 modellen ( systeemcamera's in de 7 reeks), bevat 3 verschillende lijnen:

1. De Sony Alpha A7: De a7 is de ‘instap' systeemcamera van Sony met een 33 megapixel full frame sensor gericht op de all-round fotograaf. De Sony Alpha Alpha A7 is razend populair en dat is met een reden. De sensor zorgt voor zeer mooie beelden, en omdat Sony hem in een compacte systeemcamera body heeft geplaatst is de camera ook nog eens makkelijk mee te nemen. Nog nooit eerder was een full frame camera zo compact! Wil je een ‘goedkope' en compacte full frame camera kopen? Dan is de Sony A7 dé systeemcamera voor jou!

Het nieuwste model:
2021 | Sony Alpha A7 IV | Lees hier mijn artikel over de Sony A7 IV
2020 | Sony Alpha A7c (de compacte broer van de A7 III)
2018 | Sony Alpha A7 III | Lees mijn uitgebreide review over de Sony A7 mark III

Voorgangers:
2015 | Sony Alpha A7 II (beperkt verkrijgbaar)
2013 | Sony Alpha A7 (enkel nog tweedehands te koop)

2. De Sony Alpha A7r: De α7r is de systeemcamera van Sony met een 61 megapixel full frame sensor gericht op de studio, fashion, landschap, macro en architectuur fotograaf. De Sony Alpha α7r onderscheid zich van de andere Sony α7 modellen door het gebruik van een full frame sensor met het meest aantal pixels en ook nog eens de beste prestaties. Zo haalde de sensor van de Sony α7r II een score van 98 (uit 100) op DXO!

Het nieuwste model:
2019 | Sony Alpha A7 R IV

Voorgangers:
2018 | Sony Alpha A7 R III
2015 | Sony Alpha A7 R II (enkel nog tweedehands te koop)
2013 | Sony Alpha A7 R (enkel nog tweedehands te koop)

3. De Sony Alpha A7s: De α7s is de systeemcamera van Sony met een 12 megapixel full frame sensor gericht op de fotograaf / videograaf die in minimalistische lichtomstandigheden wil presteren. De Sony α7s heeft van alle Sony α7 camera's verre weg de beste ISO prestaties en weet zelfs op ISO 102.400 mooie beelden te creëren! Dit maakt de camera zeer geschikt voor low-light fotografen en videografen.

Het nieuwste model:
2020 | Sony Alpha A7S III

Voorgangers:
2015 | Sony Alpha A7S II (enkel nog tweedehands te koop)
2014 | Sony Alpha A7S (enkel nog tweedehands te koop)

Vergelijkbare modellen van Canon en Nikon zijn de Canon EOS R6 en de Nikon Z6 II

Wil je meer details over alle verschillen tussen de Sony A7 lijnen en modellen weten? Lees dan mijn uitgebreide uitleg hierover:

Uitleg: wat zijn alle verschillen tussen de Sony A7 modellen

Alpha FX3

Sinds 2021 is er één Sony Alpha FX model op de markt, de Sony Alpha FX3:

De Sony Alpha FX3: De FX3 is in 2021 geïntroduceerd en is de ‘professionele video' systeemcamera van Sony. De camera beschikt over een 10.2 megapixel fullframe CMOS Exmor R Sensor die volledig geoptimaliseerd is voor het maken van video's. Zo is de grip en bediening zo ingericht dat de FX3 goed in de hand ligt. Daarnaast film je in 4K 60P en doordat de camera over interne koeling beschikt kan je lang doorgaan. Uiteraard beschikt de FX3 over S-LOG3 en S-Cintetone voor de juiste filmische expressies. Bij weinig licht kan je de ISO opkrikken tot maar liefst 409.800 en doordat deze sensor niet volg gestopt is met pixels (je hebt slechts 10 megapixel) is de ISO prestatie zeer indrukwekkend.

Het nieuwste model:
2021 | Sony Alpha FX3

Voorgangers:
nvt

Alpha A6000

De Sony Alpha A6000 modellen ( systeemcamera's in de 6000 reeks), bevat 3 verschillende modellen:

1. De Sony Alpha A6100: De Alpha A6100 is een grotere broer van de Sony Alpha A5100 en is in 2019 geïntroduceerd en is sindsdien de snelste systeemcamera uit de 6000 serie. Zo stelt de A6100 binnen 0.02 seconden scherp op het onderwerp en schiet je met 11 beelden per seconde. Verder beschikt de systeemcamera over 425 scherpstelpunten en een buffer die goed is voor 116 beelden. Verder zit er uiteraard wifi en NFC in waardoor je beelden makkelijk kan delen. Wil je graag video's maken? Geen probleem, met de A6100 schiet je 4K UHD videobeelden.

Het nieuwste model:
2019 | Sony Alpha A6100

Voorgangers:
2014 | Sony Alpha A6000
2012 | Sony NEX-6

2. De Sony Alpha A6400: De Alpha A6400 is de grotere broer van de A6100. Het grote verschil tussen de A6100 en de A6400 is de magnesium body waardoor de A6400 spatwater en stofdicht is. De A6100 is van hoogwaardig kunststof en daardoor dus minder hebben. Wil je alles uit je camera halen? Dan is de A6400 een mooie optie!

Het nieuwste model:
2019 | Sony Alpha A6400 | Lees mijn uitgebreide review over de Sony A6400

Voorgangers:
2016 | Sony Alpha A6300
2011 | Sony NEX-7

3. De Sony Alpha A6600: De Alpha A6600 is het grotere broertje van de Alpha A6400. Hij is geheel gelijk aan de A6400 qua specs, maar heeft als grote verschil vijf-assige beeldstabilisatie waardoor trillingen worden weggenomen. Daarnaast kan je met de A6600 2x zoveel foto's maken op 1 acculading dan met de A6400. Het is dan ook de body voor de serieuze amateur of professional.

Het nieuwste model:
2019 | Sony Alpha A6600 | Lees mijn uitgebreide review over de Sony A6600

Voorgangers:
2016 | Sony Alpha A6500
2011 | Sony NEX-7

Tip: Bekijk hier alle verschillen tussen de A6300, A6400 en de A6500

Vergelijkbare modellen van Canon en Nikon zijn de Canon EOS M50 en de Nikon Z50

Alpha A5000

De Sony Alpha A5000 modellen ( systeemcamera's in de 5000 reeks), bevat 2 verschillende modellen:

1. De Sony Alpha A5000: De Sony Alpha A5000 is de opvolger van de bekende NEX-3. Het is een instap systeemcamera met goede beeldprestaties ondanks het compacte design. De Sony alpha Alpha A5000 is een complete instapcamera met meer dan 20 megapixels, volledig kantelbaar scherm, wifi en NFC.

Het nieuwste model:
2014 | Sony Alpha A5000 | De A5000 is helaas niet meer leverbaar. De A5100 is wel leverbaar.

Voorgangers:
2013 | Sony NEX-3N
2012 | Sony NEX-F3
2011 | Sony NEX-C3
2010 | Sony NEX-3

2. De Sony Alpha A5100: De Alpha A5100 is het grotere broertje van de Sony Alpha A5000. De camera is net wat beter en heeft net wat meer. Denk aan meer megapixels, meer scherpstelpunten (25 op de alpha 5000 vs 179 op de alpha 5100) en hij kan ook nog eens meer beelden per seconde schieten. Daarnaast heeft de a5100 ook een volledig kantelbaar touchscreen. Wil je een Sony systeemcamera kopen? Dan kan ik je de Sony Alpha 5100 aanraden.

Het nieuwste model:
2014 | Sony Alpha A5100

Voorgangers:
2013 | Sony NEX-5T
2012 | Sony NEX-5R
2011 | Sony NEX-5N
2010 | Sony NEX-5

Alpha A3000

De Sony Alpha A3000 modellen waren de instap systeemcamera-modellen van Sony. De camera's kenmerkten zich door het gebruik van APS-C sensoren in zeer compacte bodies. Er waren twee modellen in de 3000 serie beschikbaar, de Sony Alpha A3000 en de Sony Alpha A3500. Beide modellen zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. De Sony Alpha A5000 modellen zijn de opvolgers.

In deze serie vielen de volgende modellen:
2014 | Sony Alpha A3500
2013 | Sony Alpha A3000

NEX

De Sony NEX modellen waren de eerste series systeemcamera's die Sony op de markt zette. De camera's onderscheidde zich door het compacte ontwerp (ze werden ook wel Sony spiegelreflex camera's op zakformaat genoemd), de grote APS-C sensor met goede beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Inmiddels heeft Sony afscheid genomen van de NEX modelnamen en zijn ze overgegaan op alpha series met 4 cijfers (zoals de Alpha A5100 en Alpha A6500).

In deze serie vielen de volgende modellen:
2013 | Sony NEX-5T
2013 | Sony NEX-3N
2012 | Sony NEX-6
2012 | Sony NEX-5R
2012 | Sony NEX-F3
2011 | Sony NEX-7
2011 | Sony NEX-5N
2011 | Sony NEX-C3
2010 | Sony NEX-5
2010 | Sony NEX-3

Verschillen tussen de Sony Alpha spiegelreflex camera modellen

Sony heeft in het verleden een breed scala aan spiegelreflexcamera's geproduceerd. Ze zijn echter in 2020 volledig over gestapt op systeemcamera's en maken geen nieuwe spiegelreflexcamera's meer. Hieronder ga ik uiteraard wel dieper in op de verschillen tussen de spiegelreflexcamera modellen. De camera's zijn namelijk nog steeds tweedehands te koop. In eerste instantie hadden alle spiegelreflexcamera's drie cijfers en DSLR in de naam staan (zoals de Sony Alpha DSLR A100 of Sony Alpha DSLR A200). Toen Sony in 2010 geheel overstapte op de Translucent techniek (een techniek waarbij de sluiter doorzichtig is waardoor de camera sneller kan scherpstellen) is de benaming overgegaan op 2 cijfers en SLT in de naam (zoals de Sony Alpha SLT A68).

Waarom zijn Sony Alpha spiegelreflex camera's anders dan Canon en Nikon spiegelreflex camera's?

Sony onderscheidt zich met zijn spiegelreflexcamera's van Canon en Nikon door gebruik te maken van een Translucent Mirror-techniek. Dit betekend dat er bij Sony spiegelreflexcamera's een ander soort spiegelhuis in de camera zit. Waar je bij Canon en Nikon letterlijk door de lens kijkt (dmv een prisma en spiegel), kijk je bij Sony op een klein LCD schermpje in je oogzoeker. Ze hebben namelijk het spiegelhuis en het prisma eruit gehaald zodat de camera geen last heeft van een mechanische spiegel en daardoor veel sneller kan scherpstellen. Om de verschillen in opbouw (van professioneel naar beginner) beter uit te leggen zal ik hieronder dieper ingaan in de verschillende Sony spiegelreflex camera modellen:

Alle Sony Alpha spiegelreflex camera modellen:

Model: Uitleg:
A8XX / A9XX / A9X

De Sony Alpha DSLR A8XX / DSLR A9XX / SLT A9X modellen (een getal in de 800 / 900 / 90) zijn de professionele spiegelreflexcamera's van Sony. Deze Sony spiegelreflexcamera's beschikken over hoogwaardige full frame sensoren en zeer snelle autofocus technieken. Het waren de beste Sony spiegelreflexcamera's die je kon kopen.

Het nieuwste model:
2016 | Sony Alpha SLT A99 II (enkel nog tweedehands te koop)

Voorganger met Translucent Mirror-techniek:
2012 | Sony Alpha SLT A99

Voorganger met traditioneel spiegelhuis:
2011 | Sony Alpha DSLR A900
2009 | Sony Alpha DSLR A850

A7X / A7XX

De Sony Alpha SLT A7X / DSLR A7XX modellen (een getal in de 70 of 700) zijn de semi-professionele spiegelreflexcamera's van Sony. Deze Sony spiegelreflexcamera's hebben namelijk zeer stevige bodies die tegen een stootje kunnen, hoogwaardige APS-C sensoren, veel scherpstelpunten en ze kunnen tot wel 12 beelden per seconde vastleggen. Wil je een camera kopen om sport mee vast te leggen? Dan is dit de serie van Sony waar je moet kijken.

Het nieuwste model:
2014 | Sony Alpha SLT A77 II

Voorganger met Translucent Mirror-techniek:
2011 | Sony Alpha SLT A77

Voorganger met traditioneel spiegelhuis:
2007 | Sony Alpha DSLR A700

A6X

De Sony Alpha A6X modellen (een getal in de 60) zijn de midrange spiegelreflexcamera's van Sony die net weer wat meer aankunnen. Zo beschikken Sony camera's in deze groep over veel scherpstelpunten, een zeer snelle autofocus, hoge ISO prestaties en kunnen ze ook nog eens veel beelden per seconde vastleggen. Dit is de ‘goedkoopste' Sony spiegelreflexcamera die je vandaag kan kopen.

Het nieuwste model:
2016 | Sony Alpha SLT A68

Voorganger ook met Translucent Mirror-techniek:
2011 | Sony Alpha SLT A65

A4XX / A5XX / A5X

De Sony Alpha A4XX / A5XX / A5X modellen (een getal in de 400, 500 of 50) zijn de midrange spiegelreflexcamera's van Sony. Deze Sony Alpha modellen kenmerken zich door een stevige bouw, een hoogwaardige APS-C sensor en een zeer snelle autofocus. Sony heeft alleen geen fototoestellen in dit segment meer te koop aangezien zij zich richten op de iets gevorderden fotografen met de A6X modellen.

Midrange modellen met Sony's Translucent Mirror-techniek waren:
2013 | Sony Alpha SLT A58
2012 | Sony Alpha SLT A57
2010 | Sony Alpha SLT A55

Midrange modellen met een traditioneel spiegelhuis waren:
2010 | Sony Alpha DSLR A580
2010 | Sony Alpha DSLR A560
2010 | Sony Alpha DSLR A450
2009 | Sony Alpha DSLR A550
2009 | Sony Alpha DSLR A500

A1XX / A2XX / A3XX / A3X

De Sony Alpha A1XX / A2XX / A3XX / A3X modellen (een getal in de 100, 200, 300 of 30) waren de instap spiegelreflexcamera's van Sony. Deze camera's kenmerkten zich door zeer snelle autofocus systemen en een APS-C sensor. Sony heeft alleen geen camera's in dit segment meer te koop aangezien zij zich richten op de iets gevorderden fotografen met de A6X modellen.

Instap modellen met Sony's Translucent Mirror-techniek waren:
2012 | Sony Alpha SLT A37
2011 | Sony Alpha SLT A35
2010 | Sony Alpha SLT A33

Instap modellen met een traditioneel spiegelhuis waren:
2010 | Sony Alpha DSLR A390
2010 | Sony Alpha DSLR A290
2009 | Sony Alpha DSLR A380
2009 | Sony Alpha DSLR A330
2009 | Sony Alpha DSLR A230
2008 | Sony Alpha DSLR A350
2008 | Sony Alpha DSLR A300
2008 | Sony Alpha DSLR A200
2006 | Sony Alpha DSLR A100

Afsluitend:

Ik hoop dat mijn uitleg je heeft geholpen in je zoektocht naar de verschillen tussen Sony camera's. Mocht je er nou toch niet helemaal uit zijn, dan kan ik je de website van CameraNu.nl of de keuzehulp van Coolblue aanraden.

Uiteraard kan je hieronder ook een berichtje achterlaten, ik zal er dan zo snel mogelijk op terug komen. Als laatste nog een tip. Er zijn vaak cashbacks actief waardoor je extra korting krijg als je een camera koopt. Neem dus zeker eens een kijkje bij de actuele cashbacks.

Camera winkels die Sony camera's verkopen

Wil je een Sony camera kopen? Neem dan eens een kijkje bij een van onderstaande winkels.

Nederlandse camera winkels:

Coolblue.nl
Kamera-express.nl
CameraNu
Cameraland

Belgische camera winkels:

Coolblue.be
Kamera-express.be


Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5 2 Stemmen
Aantal sterren

38 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
Linda
2 Maanden geleden

Beste Thijs,

Momenteel heb ik een spiegelreflexcamera Canon 600D met een Sigmalens 18-200 mm. Ook heb ik een Sony Alpha 6000 met een 16-50 mm lens.
Ik fotografeer graag sport (voetbalwedstrijden), maar ook natuur. Met mijn huidige lenzen heb ik soms te weinig bereik. Ik heb echter geen budget om nieuwe lenzen aan te schaffen en ben dus op zoek naar een goede tweedehands lens.
Ik twijfel echter voor welke camera, voor de Canon of Sony. Ik vind de Canon soms wat zwaar en niet altijd snel genoeg. De Sony is sneller, maar heeft minder bereik.
Wat zou jij adviseren? En kan ik (met een adapter) mijn sigmalens op mijn Sony gebruiken?

Met vriendelijke groet, Linda

Linda
Antwoord op  Thijs Schouten
2 Maanden geleden

Hoi Thijs,

Bedankt voor je reactie. Ik zit te denken aan een budget van rond de 200 euro, ligt een beetje aan de lens en de kwaliteit. Zou dat budget voldoende kunnen zijn?

Groet, Linda

Linda
Antwoord op  Thijs Schouten
1 Maand geleden

Hoi Thijs,

Bedankt voor je speurwerk! Deze lens lijkt me een goede optie. Op dit moment is de lens uitverkocht, maar ik hou het in de gaten.

Groet, Linda

Henk Luisman
1 Jaar geleden

Beste Thijs Schouten,

Sinds een jaar of 5/6 ben ik in het bezit van een Sony DSC HX400V. Tot nu toe bevalt mij het toestel prima, met name met de 50X optische zoom kan ik mijn hobby, vogelfotografie als vogelaar, goed uitoefenen. Maar ik zou eigenlijk wel een stapje verder willen in de vogelfotografie. Het liefst lever ik niet in op de 50X optische zoom. Wat zijn volgens u de mogelijkheden met een bridgecamera? Kom ik dan uit op de Sony RX10 IV of de Nikon coolpix P1000 of 950 of een andere bridge-camera of heeft u iets geheel anders in gedachten. Ik zit zelf te denken aan een prijs tot € 1600,-. Graag uw reactie.
M.vr.gr. Henk Luisman, Zwolle.

Eric Grootenhaar
1 Jaar geleden

Beste Thijs
Ik heb een Sony A58 camera met een mond frame van 55mm.
Ik wil we andere lenzen, maar kun je me helpen met adapters of ringen die het maken naar andere frame groottes ( bijvoorbeeld 62 mm of 67 mm of kleiner)?

Alvast dank
Groeten
Eric