Welke DJI drone past bij mij?


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 19 mei 2024

Welke DJI drone moet ik kopen?

Als je op zoek bent naar een goede drone dan kom je al snel bij met merk DJI uit. DJI is namelijk één van de meest bekende en gerespecteerde merken in de drone-industrie. In dit artikel leg ik meer uit over het merk DJI en de verschillende drone lijnen die ze hebben. Op deze manier hoop ik dat ik je kan helpen wanneer je een DJI drone wilt kopen. Mocht je er na het lezen van dit artikel alsnog niet uitkomen? Lees dan eens mijn uitgebreide artikel over de beste drones van dit moment. Ook kan je onderaan dit artikel een reactie achterlaten. Ik kom er dan zo snel mogelijk bij je op terug.

In dit artikel

Dit artikel is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken:

1. Waarom een DJI drone?
2. De verschillende DJI drone series en modellen
3. Beste DJI drones van 2024
4. Meest populaire DJI drones van 2024 vergeleken
5. Afsluiting


De DJI Mavic 3 Classic

Waarom een DJI drone?

DJI is een van oorsprong Chinese bedrijf en bestaat sinds 2006. Het bedrijf richt zich voornamelijk op het produceren van drones en de meest bekende modellen zijn de DJI Inspire drones, de DJI Mavic drones en DJI Mini drones. Deze drones zijn ontzettend eenvoudig in gebruik en leveren hoogwaardige beelden. Om deze reden worden DJI drones op veel plekken ingezet. Denk hierbij aan het maken van televisie opnames (zoals Expeditie Robinson) maar ook voor het opnemen van luchtshots voor Hollywood films. Naast foto- en video-drones maakt DJI ook specifieke drones voor de agrarische en professionele markt. Denk hierbij aan drones die ingezet worden om de ontwikkeling van landbouwproducten in de gaten te houden of voor inspectie van gebouwen en fabrieken. Verder maakt DJI ook gimballs en microfoons die gebruikt kunnen worden voor het maken van video-opnamen, maar ze staan toch wel het meest bekend om de drones. Ben jij dus op zoek naar een hoogwaardige en eenvoudig te bedienen drone? Dan is een DJI drone echt iets voor jou!


Mijn eigen DJI mini 3 Pro geland op het strand in Nieuw-Zeeland

De verschillende DJI drone series en modellen

DJI heeft haar drones in verschillende series ingedeeld. Zo zijn er de lichte DJI mini modellen, de geavanceerde Air modellen en de uitgebreide Mavic modellen. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze series? In onderstaand overzicht leg ik de kenmerken per serie uit en geef ik ook aan welke modellen in de serie vallen. Daarnaast geeft ik per model aan wanneer de drone werd geïntroduceerd zodat je eenvoudig kan zien hoe lang de drone al op de markt is.

Serie Uitleg
DJI mini

De DJI Mini-serie is een lijn met drones die minder dan 249 gram wegen. Hierdoor mag je ze zonder dronebrevet bedienen én neem je ze ontzettend makkelijk mee op reis. De drone is dan ook de ideale drone voor beginners en recreatieve dronegebruikers. Het eerste model, de DJI mini, stamt uit 2019 en had een 2,7K-camera en een vliegtijd van 30 minuten. Deze werd een jaar later opgevolgd door de DJI mini 2 met 4K video mogelijkheden en een vliegtijd van 31 minuten. Het top model uit deze serie zijn de DJI mini 4 pro uit 2023 en de DJI mini 3 Pro (lees hier mijn DJI mini 3 Pro review). Deze laatste biedt een 4K-camera aan met 48 megapixel fotomogelijkheden en een vliegtijd van 34 minuten. Daarnaast kan je de camera van deze drone draaien naar een portretstand waardoor er ook goed beelden te schieten zijn voor social media kanalen. Ben jij op zoek naar een compacte drone die je eenvoudig mee kan nemen? En wil je geen dronebrevet halen? Dan is de DJI mini 3 Pro echt iets voor jou! Wil je wat minder opties? Dan kan je ook naar de DJI mini 3 kijken, deze heeft een iets mindere camera (12 megapixels) en minder opties. Hierdoor is hij een stukje goedkoper.

Het nieuwste model:

2024 | DJI Mini 4K | Let op: dit is een geüpgraded Mini 2 SE die enkel bij Amazon te koop is.
2023 | DJI Mini 4 Pro
2022 | DJI Mini 3 Pro | Lees hier mijn review over de DJI mini 3 Pro

Voorgangers:
2022 | DJI Mini 3
2021 | DJI Mini 2 SE
2020 | DJI Mini 2
2019 | DJI Mavic Mini

DJI Air

De DJI Air-serie is speciaal ontworpen voor filmmakers en vloggers die op zoek zijn naar een draagbare en krachtige drone die hoogwaardige beelden kan afleveren. Zo zitten er in de DJI Air 3, het nieuwste model uit uit 2023, twee 1/1.3 inch sensoren met maar liefst 48 megapixel. Hierdoor kan je in 4K schieten met maar liefst 100 fps! En doordat er twee camera's in de DJI Air 3 zitten, een 24mm f/1.7 en een 70mm f/2.8, kan je heel snel schakelen tussen groothoek en tele. Verder is het ook mogelijk om de camera te draaien waardoor je verticale beelden kan maken voor op bijvoorbeeld de social kanalen. Tenslotte is de Air 3 drone uitgerust met obstakeldetectie- en vermijdingssysteem om botsingen te voorkomen en heb je een vliegtijd van zo’n 46 minuten. Doordat deze drone wel wat zwaarder is heb je zowel een vliegbewijs als een vaardigheidsbewijs nodig om deze te mogen vliegen. Deze kan je bijvoorbeeld halen bij EUdronebewijs.nl.

Het nieuwste model:

2023 | DJI Air 3 | Lees hier mijn review over de DJI Air 3

Voorgangers:
2021 | DJI Air 2S
2020 | DJI Mavic Air 2
2018 | DJI Mavic Air

DJI Mavic

De DJI Mavic Serie is een uitgebreide lijn die sinds 2016 bestaat. Deze serie is speciaal ontworpen voor semi-amateurs en professionals die op zoek zijn naar een compacte en krachtige drone die hoogwaardige videobeelden kan afleveren. Het nieuwste model is de DJI Mavic 3 Pro die over maar liefst 3 camera's beschikt! Zo heb je de beschikking over een 24mm Hasselblad camera met 4/3 inch CMOS sensor, een 70mm telelens met 3x optische zoom en een 1/1.3 inch CMOS sensor, én een 166mm telelens met 7x optische zoom en een 1/2″ CMOS sensor. Hierdoor heb je ontzettend veel afwisselingsmogelijkheden omdat je snel kan schakelen tussen landschappen en detailopnames (tele). Heb je genoeg aan 2 lenzen? Kijk dan naar de DJI Mavic 3 of DJI Mavic 3 Cine drone. Deze modellen beschikken over twee Hasselblad camera’s waardoor je ook kan wisselen tussen groothoek en tele. Ben jij op zoek naar een drone die je eenvoudig mee kan nemen (opvouwen) én die hoogwaardige beelden aflevert? Dan is de DJI Mavic 3 echt iets voor jou! Doordat deze drone wel wat zwaarder is heb je zowel een vliegbewijs als een vaardigheidsbewijs nodig om deze te mogen vliegen. Deze kan je bijvoorbeeld halen bij EUdronebewijs.nl.

Extra opmerking: voorheen vielen ontzettend veel drones in deze serie. Denk hierbij aan de Air en Mini-serie. Sinds 2020 heeft DJI deze modellen los getrokken van de Mavic-serie.

Het nieuwste model:

2023 | DJI Mavic 3 Pro
2022 | DJI Mavic 3 Classic
2022 | DJI Mavic 3 Cine

Voorgangers:
2022 | DJI Mavic 3
2018 | DJI Mavic 2 Zoom
2018 | DJI Mavic 2 Pro
2017 | DJI Mavic Pro Platinum
2016 | DJI Mavic Pro

DJI Inspire

De DJI Inspire-serie is specifiek ontworpen voor professionele luchtfotografen en filmmakers. Deze drones zijn een stuk geavanceerder en beschikken over grotere en daarmee betere camera’s. Door het formaat neem je deze drone echter niet zomaar mee en heb je ook een vliegbewijs als een vaardigheidsbewijs nodig om deze te mogen vliegen. Het nieuwste model is de DJI Inspire 3 welke in april 2023 is geïntroduceerd. Deze drone is beschikbaar met verschillende lenzen, namelijk een 18mm lens, een 24mm lens, een 35mm lens of een 50mm lens. Daarnaast is de camera uitgerust met een 35mm fullframe sensor waardoor je hoogwaardige 8K RAW video beelden kan schieten in CinemaDNG of ProRes RAW. Daarnaast beschik je over een ontzettend groot dynamisch bereik van maar liefst 14 stops! Verder is de batterij van de DJI Inspire 3 flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de DJI Inspire 2. Zo is de totale vliegtijd 28 minuten, ruim 5 minuten meer dan bij zijn voorganger. Daarnaast kan je met deze drone snelheden bereiken van maar liefst 94 km/u waardoor je zelfs snelle actiebeelden van voertuigen goed kan vastleggen. Ben jij een professionele fotograaf en zoek je het beste van DJI? Neem dan zeker eens een kijkje naar de DJI Inspire 3.

Het nieuwste model:
2023 | DJI Inspire 3

Voorgangers:
2016 | DJI Inspire 2
2015 | DJI Inspire 1 Pro/Raw
2014 | DJI Inspire 1

DJI Avata

De DJI Avata is een zogenaamde FPV drone. Dit wil zeggen dat deze drone ontwikkeld is om uit een First Person View te vliegen. Zet de DJI FPV Goggles op en waan jezelf als een vogel door de lucht! Filmen gaat perfect dankzij de hoogwaardige camera met een beeldhoek van maar liefst 155 graden. Hiermee leg je met gemak wijdse beelden vast in 4K 60p of 2.7K met 120p. Verder is deze drone ook echt razendsnel! Zo vlieg je tot maar liefst (bijna) 100 km/u met de DJI Avata. Verder heeft DJI heel goed nagedacht bij het bouwen van deze drone. Zo is de drone ontzettend compact én beschikt de Avata over een zogenaamd CineWhoop ontwerp. Dit wil zeggen dat de propellors afgeschermd zijn waardoor je goed door ruimtes en objecten (zoals een openstaand raam) kan vliegen. En mocht je in contact komen met een onderwerp, dan blijft de drone beschermd en zal er niet meteen een rotor kapot gaan. Al met al een zeer eenvoudig te vliegen FPV drone voor ieder die graag het hogere ruim zoekt!

Het nieuwste model:
2024 | DJI Avata 2
2022 | DJI Avata

Voorgangers:
Er zijn geen voorgangers van dit model

DJI FPV

De DJI FPV is net zoals de DJI Avata een First Person View drone. Deze drone is alleen al iets langer op de markt (sinds 2021) en is uitgebreider en daarmee groter dan de DJI Avata. Zo is de DJI FPV sneller (140 km/u) en kan je ook sneller opstijgen en landen omdat dit niet gelimiteerd is. Dit is bij de DJI Avata wel het geval (maximaal 6 m/s). De camera van de DJI FPV neemt 4K beelden op met 60 frames per seconde. De totale vliegtijd is 20 minuten. Ben jij een ervaren FPV-piloot en ben je op zoek naar de ultieme ervaring? Dan is de DJI FPV dé drone voor jou!

Het nieuwste model:

2021 | DJI FPV

Voorgangers:
Er zijn geen voorgangers van dit model

DJI Tello

De DJI Tello is een zeer eenvoudige instap drone voor echte beginners en kinderen. Zo is deze drone ontzettend licht qua gewicht en eenvoudig te vliegen. Qua camera moet je echter niet al teveel voorstellen want de DJI Tello heeft ’slechts’ een 5-megapixelcamera. Hiermee schiet je video’s in HD-ready (720P) resolutie en de vliegtijd bedraagt 13 minuten. Ben je op zoek naar een drone voor kinderen of tieners? Dan kan ik je de DJI Tello van harte aanbevelen. Ben je toch op zoek naar het meer serieuze werk? Kijk dan naar de DJI mini serie. Hier ga je meer plezier van beleven.

Het nieuwste model:
2018 | DJI Tello

Voorgangers:
Er zijn geen voorgangers van dit model

DJI Phantom

De DJI Phantom was de eerste drone die DJI in 2013 op de markt zette. Het was een zeer populaire drone want eindelijk kon men voor een betaalbare prijs beelden vanuit de lucht schieten! De DJI Phantom werd al snel opgevolgd door de DJI Phantom 2 Vision en uiteindelijk kwam er een hele serie met DJI Phantom modellen. Inmiddels komen er geen nieuwe Phantom modellen meer op de markt. Het laatste model is de DJI Phantom 4 Pro V2.0 edition uit 2018 en deze is inmiddels opgevolgd door de compactere DJI Mavic serie.

Het laatste model:

2018 | DJI Phantom 4 Pro V2.0 edition

Voorgangers:
2017 | DJI Phantom 4 Pro Obsidian
2017 | DJI Phantom 4 Advanced
2016 | DJI Phantom 4 Pro
2016 | DJI Phantom 4
2016 | DJI Phantom 3 4K
2015 | DJI Phantom 3 standard
2015 | DJI Phantom 3
2014 | DJI Phantom 2 Vision+
2014 | DJI Phantom FC40
2013 | DJI Phantom 2
2013 | DJI Phantom 2 Vision
2013 | DJI Phantom

DJI Spark
De DJI Spark serie was een serie met zeer compacte drones die je eenvoudig mee kon nemen. Inmiddels is deze serie uit productie en is hij opgevolgd door de eerder genoemde DJI Mini serie.

Het laatste model:

2017 | DJI Spark

Voorgangers:
Er waren geen voorgangers van dit model

Industriële DJI drones

Naast bovenstaande DJI series zijn er ook professionele series voor de industrie. Zo is de Matrice-serie ontworpen voor industriële inspecties en cartografie. Ze bieden langere vliegtijden en kunnen worden uitgerust met gespecialiseerde camera's en sensoren. De Agras-serie is ontwikkeld voor de landbouwsector en biedt oplossingen voor precisielandbouw en gewasbescherming. Deze drones kunnen zelfs worden uitgerust met speciale spuitapparatuur om gewassen te besproeien. De Phantom RTK-serie is ontworpen voor landmeters en biedt een nauwkeurige georeferentie voor landmetingstoepassingen.

Let op de regelgeving

Bij het kiezen van de juiste DJI drone is het goed om op de regelgeving te letten. Waar je tot een paar jaar geleden met iedere drone (vrijwel) overal kon vliegen is dit anno 2024 niet meer mogelijk. Vanwege veiligheid is de regelgeving aangescherpt en het is goed om hier even op te letten. In het kort komt het erop neer dat jij je als dronepiloot moet registeren. En heb je een drone die meer dan 250 gram weegt? Dan moet je ook een licentie behalen zodat je goed weet wat je doet. Net zo iets als het halen van een scooter rijbewijs. Gelukkig zijn er op moment van schrijven ook veel DJI mini drones die onder de 250 gram wegen. En voor deze drones hoef je geen bewijs te halen. Wel moet je dit type drone registeren bij de RDW, maar dat heb je binnen een paar klikken online geregeld. Wil je meer weten over de regelgeving? Lees dan dit uitgebreide artikel over de laatste regelgeving of kijk in onderstaand overzicht wat ik heb gemaakt met populaire drones van dit moment en de daarbij behorende regelgeving van moment van schrijven. Daarnaast zijn en ook altijd een aantal basisregels waar jij je aan moet houden als drone piloot. Wil je graag je vliegbewijs en vaardigheidsbewijs halen? Neem dan een kijkje bij EUdronebewijs.nl.

Basisregels vliegen met een drone

Hou altijd rekening met een aantal basisregels. Hierdoor houden wij het allemaal veilig voor elkaar en kunnen we allemaal blijven genieten van drones. 🙂

1. Vlieg nooit boven mensen
2. Vlieg nooit bij vliegvelden, stations en snelwegen
3. Hou je drone altijd in het zicht

Regelgeving per DJI drone

Onderstaand een overzicht van populaire drones van dit moment en de daarbij horende regelgeving.

Drone: Gewicht: Klasse: RDW registratie nodig? Opleiding nodig?
DJI Mini 2 SE 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI Mini 4K 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI Mini 3 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI mini 3 Pro 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI mini 4 Pro 249 gram A1 Ja, dit kost €23 per jaar Nee
DJI Mavic Air 2 570 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Air 2s 595 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Air 3 595 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Mavic 3 classic 895 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Mavic 3 Pro 958 gram A2 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs
DJI Inspire 3 4.310 gram A3 Ja, dit kost €23 per jaar Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs


Een beeld gemaakt met de DJI mini 3 Pro

Beste DJI drones van 2024

Wil jij een DJI Drone kopen maar heb je geen idee welk model bij je zou passen? Hieronder geef ik mijn persoonlijke top 3 aan inclusief een korte uitleg waarom.

1. DJI Mavic 3 Pro drone

De DJI Mavic 3 Pro is op dit moment de beste drone van 2024. Deze drone beschikt namelijk over een camera met drie hoogwaardige Hasselblad lenzen. Zo heb je de beschikking over een 24mm Hasselblad camera met 4/3 inch CMOS sensor, een 70mm telelens met 3x optische zoom en een 1/1.3 inch CMOS sensor, én een 166mm telelens met 7x optische zoom en een 1/2″ CMOS sensor. Hierdoor heb je ontzettend veel afwisselings-mogelijkheden en je dus snel kan schakelen tussen verschillende scenes. Het schakelen van landschappen (24mm groothoeklens) en het maken van detailopnames (70mm of 166mm lens) ging nog nooit zo snel! Daarnaast kan je met de DJI Mavic 3 Pro in 12-bit RAW fotograferen waardoor je in de nabewerking nog ontzettend veel details uit je foto kan halen. Verder is het uiteraard mogelijk om te filmen. Dit kan de Mavic 3 Pro in 5.1K met 50fps, maar ook in 4K met 120fps! Daarnaast is de accu van de DJI Mavic 3 Pro erg krachtig, zo heeft deze drone een vliegtijd van maar liefst 43 minuten. En om er voor te zorgen dat je niet per ongeluk tegen een boom of berg aanvliegt is de Mavic 3 Pro uitgerust met omnidirectionele obstakeldetectie en APAS 5.0. Dit betekend dat de drone is uitgerust met 8 sensoren die precies in de gaten houden waar je vliegt. Komt een object te dichtbij? Dan zal de drone automatisch het object ontwijken. Ideaal voor als je bijvoorbeeld video-opnamen wil maken in een bos! Dit alles maakt de DJI Mavic 3 Pro dé drone voor de professionele videograaf en/of fotograaf. Ben jij dan ook op zoek naar de beste drone van dit moment? Kijk dan zeker naar de DJI Mavic 3 Pro.


Plus en minpunten van de DJI Mavic 3 Pro drone
Dé drone met de beste camera’s van dit moment!
Drie ingebouwde Hasselblad camera’s (24mm, 70mm en 166mm)
Maximale snelheid van 75 km per uur
Batterijduur: 43 minuten
Maximaal bereik: 15 kilometer
Advanced Pilot Assistance System (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Intern geheugen van slechts 8 GB, uit te breiden middels Micro-SD kaarten
Weegt 958 gram, je hebt een vliegbewijs + vaardigheidsbewijs nodig

Details 24mm Hasselblad groothoeklens
24mm groothoeklens
Aanpasbaar diafragma van f/2.8 tot f/11
4/3 inch 20 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
100 megapixel panorama-functie
Video: 5.1K in 50fps
Video: 4K in 120 fps
Log: 10-bit D-Log kleurprofiel


Details 70mm telelens
70mm telelens
Vast diafragma van f/2.8
1/1.3 inch 48 megapixel CMOS sensor
Video: 4K in 60fps

Details 166mm groothoeklens
166mm telelens
Vast diafragma van f/3.4
1/2 inch 12 megapixel CMOS sensor
Video: 4K in 60 fps

» Meer informatie


2. DJI mini 4 Pro

De DJI mini 4 Pro is de opvolger van de zeer populaire DJI mini 3 Pro (lees hier mijn DJI mini 3 Pro review). De DJI mini 4 Pro is op een aantal punten verbeterd, namelijk video en het vermijden van obstakels. Beide drones beschikken over een hoogwaardige 1/1.3 inch sensor met 48 megapixels, maar waar de DJI mini 3 Pro in maximaal 4K 60p filmt, filmt de DJI mini 4 pro in 4K 100p. Hierdoor kan je ook slow motion beelden in 4k opnemen. Verder is het bereik van de DJI mini 4 Pro met 8 km verlengt naar 20 kilometer. Verder is de mini 4 pro uitgerust met Advanced Omnidirectional Obstacle Detection waardoor de drone nu nog beter obstakels kan ontwijken. Sterker nog, je kan met deze drone gewoon in het bos gaan filmen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat de drone tegen een tak aan vliegt! Ideaal! Ben je op zoek naar een drone met een nog betere filmkwaliteit (4k 100p) én betere obstakel vermijding? Dan is de DJI mini 4 Pro echt een drone voor jou! En dankzij het lichte en compacte gewicht neem je de DJI mini 4 pro eenvoudig met je mee.

dji mini 4 pro drone
Plus en minpunten van de DJI mini 4 Pro drone
Verbeterde versie van de zeer populaire DJI mini 3 Pro
Weegt minder dan 250 gram waardoor je geen vliegbewijs nodig hebt
Hoogwaardige camera voor zowel video als fotografie
Voorzien van gimbal waarmee je ook in portretstand foto’s en video’s kan maken
Maximale snelheid van 57 km per uur
Batterijduur: 34 minuten
Maximaal bereik: 20 kilometer
Advanced Omnidirectional Obstacle Detection (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Geen variabel diafragma
Geen intern geheugen, alles sla je op een micro-SD kaart op
Iets duurder dan de DJI mini 3 Pro

Details camera
24mm groothoeklens
Vast diafragma van f/1.7
Schiet betere beelden met weinig licht dankzij Dual Native ISO Fusion
1/1.3 inch 48 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
Video: 4K in 100fps
Video: Full-HD in 120 fps
HDR en D Log M kleurprofielen

» Meer informatie


3. DJI Air 3 drone

De DJI Air 3 drone is een compacte drone met twee camera's en twee 1/1.3-inch CMOS sensoren. Dankzij de 24mm f/1.7 groothoeklens kan je met gemak wijdse landschappen vastleggen, zelfs in situaties met weinig licht. Ben je op zoek naar meer diepte en afstand in je beelden? Schakel dan middels één druk op de knop over naar de 70mm f/2.8 lens. Deze lens heeft een medium-tele bereik waardoor je veel meer diepte in je beeld kan brengen. Daarnaast is het ook mogelijk om verticale beelden te filmen in 2.7k. Ideaal voor het delen van beelden op social media! Fotograferen kan in RAW met maar liefst 48 megapixels. Filmen kan de DJI Air 3 in 4K met maar liefst 100fps! Ideaal voor slowmotion beelden! Daarnaast heb je ook de beschikking over twee beeldprofielen. De 10-bits D-Log M-kleurmodi zorgt voor meer details in je beeld en de 10-bits HLG-kleurmodi geeft je wat meer dynamisch bereik waardoor je meer uit je beeld in de nabewerking kan halen. Verder zit de DJI Air 3 tjokvol technieken zoals Advanced Pilot Assistance System (APAS 5.0) waardoor de drone zelf obstakels zal vermijden. Ook beschik je over Mastershots voor het maken van bijzondere video’s en een panorama stand voor het vastleggen van panorama foto’s. En doordat de drone slechts 720 gram weegt neem je hem eenvoudig mee op reis. Let er alleen wel op dat je voor het vliegen van deze drone een vliegbewijs en vaardigheidsbewijs nodig hebt.


Plus en minpunten van de DJI Air 3 drone
Twee ingebouwde camera’s (24mm en 70mm)
Maximale snelheid van 75.5 km per uur
Batterijduur: 46 minuten
Maximaal bereik: 20 kilometer
Twee beeldprofielen (10-bits D-Log M- & 10-bits HLG-kleurmodi)
Advanced Pilot Assistance System (de drone zal zelf obstakels vermijden)
Weegt slechts 720 gram waardoor je hem makkelijk mee kan nemen
Intern geheugen van slechts 8 GB, uit te breiden middels Micro-SD kaarten
Je hebt een vliegbewijs + vaardigheidsbewijs nodig

Details 24mm groothoeklens
24mm groothoeklens
Diafragma van f/1.7
1/1.3 inch 48 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
Video: 4K in 100fps
Video: 4K in 60 fps
Twee beeldprofielen (10-bits D-Log M- & 10-bits HLG-kleurmodi)
Geen variabel diafragma


Details 70mm telelens
70mm telelens
Vast diafragma van f/2.8
1/1.3 inch 48 megapixel CMOS sensor
Mogelijkheid om RAW beelden te schieten
Video: 4K in 100fps
Video: 4K in 60 fps
Twee beeldprofielen (10-bits D-Log M- & 10-bits HLG-kleurmodi)
Geen variabel diafragma

» Meer informatie

Dé compacte drone voor filmmakers, de DJI Air 3

Ben je op zoek naar een compacte drone waarmee je waanzinnige beelden kan maken? Dan is de DJI Air 3 echt iets voor jou! Zo beschik je met de DJI Air 3 over twee lenzen waardoor je eenvoudig landschappen kan vastleggen (middels de 24mm lens), maar ook veel dynamiek in je beelden kan brengen (middels de 70mm lens). Filmen kan in 4K tot maar liefst 100 fps en uiteraard kan je ook fotograferen met de drone. Zo schiet je 48 megapixel beelden in RAW! Ben jij dan ook een filmmaker en op zoek naar een compacte drone met veel mogelijkheden? Neem dan een kijkje naar de DJI Air 3! Tip: wil je meer weten over de DJI Air 3? Lees dan mijn uitgebreide DJI Air 3 review!


Een vergelijking tussen de meest populaire DJI drones van 2024

Zit je te twijfelen tussen de DJI Mini 3 Pro, DJI Mini 3 Pro, de Air 3, de Mavic 3 classic en de Mavic 3? Neem dan eens een kijkje in onderstaand overzicht. Hier heb ik de een aantal belangrijke specificaties voor je op een rijtje gezet.

DJI mini 3 Pro DJI mini 4 Pro DJI Air 3 DJI Mavic 3 Classic DJI Mavic 3 Pro
Drone: DJI mini 3 Pro DJI mini 4 Pro DJI Air 3 DJI Mavic 3 Classic DJI Mavic 3 Pro
Gewicht: 249 gram 249 gram 720 gram 895 gram 958 gram
Vliegtijd: 34 minuten 34 minuten 46 minuten 46 minuten 43 minuten
Bereik: Maximaal 12 KM (afhankelijk van weer en omgeving) Maximaal 20 KM (afhankelijk van weer en omgeving) Maximaal 20 KM (afhankelijk van weer en omgeving) Maximaal 15 KM (afhankelijk van weer en omgeving) Maximaal 15 KM (afhankelijk van weer en omgeving)
Sensor: 1/1.3 inch CMOS sensor 1/1.3 inch CMOS sensor 1/1.3-inch CMOS sensor (24mm groothoek) | 1/1.3-inch CMOS sensor (70mm telelens) 4/3 inch CMOS sensor 4/3 inch CMOS sensor (groothoek) | 1/3 inch CMOS sensor (70mm telelens) | 1/2 inch CMOS sensor (166mm telelens)
Lens: DJI lens DJI lens 2x DJI lens Hasselblad lens 3x Hasselblad lens
Maximale video resolutie: 4K in 60p 4K in 100p 4K in 100p 5.1K in 50p 5.1K in 50p
Maximale foto resolutie: 48 megapixels 48 megapixels 48 megapixels 20 megapixels 48 megapixels
Obstakel sensor: Voorwaarts, achterwaarts, naar beneden Voorwaarts, achterwaarts, omhoog, naar beneden, links en rechts Voorwaarts, achterwaarts, omhoog, naar beneden, links en rechts Voorwaarts, achterwaarts, omhoog, naar beneden, links en rechts Voorwaarts, achterwaarts, omhoog, naar beneden, links en rechts
Regelgeving: Klasse A1. Enkel RDW registratie verplicht Klasse A1. Enkel RDW registratie verplicht Klasse A2. Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs + RDW registratie verplicht Klasse A2. Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs + RDW registratie verplicht Klasse A2. Vliegbewijs + Vaardigheidsbewijs + RDW registratie verplicht
Prijs: Vanaf €599 Vanaf €799 Vanaf €1099 Vanaf €1.599 Vanaf €2.099
Meer informatie: Bekijk de DJI mini 3 Pro Bekijk de DJI mini 4 Pro Bekijk de DJI Air 3 Bekijk de DJI Mavic 3 classic Bekijk de DJI Mavic 3 Pro

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg over DJI drones. Ik hoop dat mijn overzicht je heeft geholpen in het vinden van de juiste drone en dat ik je heb kunnen uitleggen wat de verschillen tussen de verschillende DJI series zijn. Heb je toch nog twijfels of vragen? Laat dan gerust een berichtje achter zodat ik met je mee kan denken. Tenslotte kan je ook altijd even kijken op één van onderstaande websites.

Camera winkels die DJI Drones verkopen

Wil je een DJI Drone kopen? Neem dan eens een kijkje bij een van onderstaande winkels.

Nederlandse camera winkels:

CameraNu.nl
Coolblue
Kamera Express
Cameraland

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5 1 Stem
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

2 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
diego
3 Maanden geleden

Beste Thijs,

Ik heb een dji drone mini 4 pro aangeschaft.
Nu kom ik na de beelden gemaakt te hebben der achter dat mijn MacBook Air (13-inch, Early 2015) de beelden niet goed kan verwerken op premier pro. Ik heb proxy’s maken geprobeerd.
Maar ik kom der niet uit. Nu ben ik van plan om een nieuwe desktop computer te kopen. Om het soepel te laten verlopen. Heb jij bepaalde kennis voor mij die ik mis.

Met vriendelijke groet,

Diego J