Canon RF 14-35mm f4L IS USM lens review


Canon RF 14-35mm f4L IS USM: compacte groothoeklens voor Canon RF systeemcamera's

De Canon RF 14-35mm F4L IS USM is een compacte groothoeklens voor Canon RF systeemcamera's zoals de Canon EOS RP en de Canon EOS R5. De groothoeklens kenmerkt zich door zijn ruime beeldhoek dat al bij 14mm start waardoor de lens uitermate geschikt maakt voor landschap en architectuur opnamen. Daarnaast is de RF 14-35mm op moment van schrijven de wijdste RF-groothoeklens tot nu toe. Meer over deze lens lees je in dit artikel.

Specificaties van de Canon RF 14-35mm f4L IS USM

Merk Canon
Type Groothoeklens
Bereik 14mm tot en met 35mm (op een Full Frame CMOS sensor)
Maximale diafragma f/4
Minimale diafragma f/22
Aantal diafragma bladen 9
Aantal lenselementen 16 (in 12 groepen)
Coating Subwavelength Structure Coating (SWC) en Air Sphere Coating (ASC)
Minimale scherpstelafstand 2,2 meter
Maximale vergroting ratio 0.38x
Autofocus Ja
Full time manual focus Ja ( je kan handmatig focussen in de autofocus stand)
Afstandring Nee
Beeldstabilisatie Ja, 5.5 stops correctie
Filtermaat 77mm
Zonnekap Ja, meegeleverd
Afmetingen 100mm X 84mm
Gewicht 540 gram
Stof- en spatwaterdicht Ja
Meer informatie Alle specificaties


5.5 stops beeldstabilisatie

De Canon RF 14-35mm f4 is uitgerust met IS wat staat voor Image Stabilisatie (beeld stabilisatie). En deze beeldstabilisatie is zo krachtig dat hij tot maar liefst 5.5 stops kan corrigeren. En gebruik je de RF 14-35mm in combinatie met de R5 of R5 (die beide ook beeldstabilisatie ingebouwd hebben), dan beschik je over een gecombineerde beeldstabilisatie die tot maar liefst 7 stops kan corrigeren.

Stof- en spatwater bestendig

Omdat je als fotograaf ook wel eens overvallen wordt door een regenbui is de Canon RF 14-35mm uitgerust met een stof- en spatwaterbestendige constructie. Hierdoor kan je met gerust in een kleine regenbui met je lens door fotograferen waardoor je die bijzondere landschappen alsnog kan vastleggen. Let wel, wil je de lens extra goed beschermen, maak dan wel gebruik van een beschermfilter of UV filter.

De lensconstructie van de Canon RF 14-35mm

De Canon RF 14-35mm f4 beschikt over hoogwaardige lenselementen om zo beelden te kunnen die van hoek tot hoek scherm zijn. Zo zitten er in de RF 14-35mm 3 GMO asferische lens elementen, maar ook 2 UD lens elementen en 1 UD-asferisch lenselement. In totaal zitten er 16 lenselementen in de RF 14-35mm en die zijn verdeeld over 12 groepen. Om ervoor te zorgen dat je minimale last hebt van reflectie en andere ongewenste effecten maakt de 14-35mm gebruik van ASC, Super Spectra, SWC en fluorcoatings

De ideale kit

De Canon RF 14-35mm f4L IS USM lens is de ideale aanvulling op fotografen die op zoek zijn naar een 14 tot 200mm kit. Tezamen met de Canon RF 24-105mm en de RF 70-200mm f4 beschik je namelijk over een compacte lenzenset die je eenvoudig meeneemt. Daarnaast hebben alle drie deze lenzen een filtermaat van 77mm waardoor filters eenvoudig uitgewisseld kunnen worden. Een ideale kit voor de veelzijdige fotograaf!

Canon RF 14-35mm f4L IS USM lens kopen?

Wil jij de Canon RF 14-35mm f4L IS USM lens? De lens is leverbaar vanaf September 2021 en kost op moment van schrijven €1849. De lens is verder verkrijgbaar bij de volgende webshops.

» CameraNU

» Kamera-Express

0 0 Stemmen
Aantal sterren
1 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
27 Dagen geleden

Beste Thijs. Ik kocht dit objectief ook, maar moest tot mijn spijt vaststellen dat er bij f/14 lelijke vignettering in mijn foto’s verscheen. Pas bij f/20 was dit ‘verholpen’ In overleg met mijn leverancier en canon kreeg ik het advies de firm ware van mijn R6 ‘up te daten’. Dat deed ik maar het hielp niet. Vervolgens kreeg ik het advies de foto’s te bewerken met de eigen software van Canon [DPP] Toen was er geen vignet meer te zien. Maar ik werk met Adobe Photoshop.

[Bij de lenscorrectie is het objectief niet te vinden.]

Ik besloot dan ook i.o.m. mijn leverancier het objectief terug te sturen. Mede ook omdat ik naar Frankrijk ging. [en daar nu nog ben]

Wat is uw mening: de aankoop definitief achterwege laten of straks, bij thuiskomst, het nogmaals proberen?

Ik kijk met belangstelling guit naar uw reactie