Over Thijs Schouten Fotografie


Over Thijs Schouten:

Ik ben Thijs Schouten, 40 jaar oud en woonachtig met mijn vrouw en twee dochters in Hoevelaken. Als klein kind had ik altijd al een camera in mijn handen en na een fotografie opleiding in Rotterdam is het balletje écht gaan rollen. Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar actief als fotograaf en richt ik mij voornamelijk op het fotograferen van vogels, wildlife en landschappen. Daarnaast ga ik ook graag op pad om (auto)sport, portretten en architectuur vast te leggen en worden mijn foto's door klanten over de hele wereld gebruikt. Naast fotograferen krijg ik ook veel energie van het testen van (fotografie) gerelateerde producten. Denk hierbij aan camera's, lenzen, smartphones, printers, laptops en fotografie gerelateerde accessoires. Hier ben ik zo'n 19 jaar geleden mee begonnen en jaarlijks test ik meer dan 50 verschillende producten. Op mijn website vind je, naast veel van mijn eigen fotowerk, veel fotografie gerelateerde content waarvan ik allemaal de auteur ben (inmiddels meer dan 175 artikelen en reviews). Hiermee wil ik mijn lezers enthousiast maken over de wondere wereld van fotografie! Naast het schrijven van artikelen voor mijn eigen website (www.thijsschouten.com) ben ik ook gastblogger bij andere websites zoals Photofacts & CameraNu.nl. Verder word ik met regelmaat geïnterviewd over fotografie gerelateerde onderwerpen, zoals door EditieNL en CameraNu. Tot slot vind ik het ook ontzettend leuk om foto's in Google te delen. Zo ben ik een Local Google Guide en zijn mijn foto's meer dan 6,5 miljoen keer bekeken. Je kan dus gerust zeggen dat fotografie écht mijn passie is!

Volg mij

facebook thijs schouten thijs schouten instagram

Wat zit er in mijn cameratas?

In de afgelopen jaren heb ik heel wat apparatuur versleten. Momenteel fotografeer ik met Canon camera's, Canon lenzen en Irix lenzen. Onderstaand een lijstje van mijn eigen fotografie-apparatuur.

Naast bovenstaande camera's test ik ook vaak andere merken zoals Sony, Nikon, Fujifilm, Olympus, Sigma en DJI. Geen merk is mij onbekend!

Publicaties en interviews

Vanwege mijn kennis omtrent fotografie wordt ik met regelmaat gevraagd voor interviews of om camera's te testen. Hieronder een aantal recente voorbeelden.

Video voor CameraNu.nl

In juli 2023 ben ik samen met CameraNu naar Radio Kootwijk gegaan om de nieuwe Sony A6700 systeemcamera te testen. Tezamen met de nieuwe Sony FE 70-200mm f/4.0 Macro G OSS II ging ik op zoek naar vogels en wildlife. In deze video beleef je wat wij deze ochtend hebben meegemaakt en zie de prestaties van de nieuwe Sony A6700.

Het was een schitterende ochtend waar wij werden verrast door een geweldige zonsopgang in combinatie met een mistbank die een hele tijd bleef hangen. Op een gegeven moment trok het langzaam open en kwam de zon door de mist heen. Het resultaat, een schitterende ochtend waar iedere natuurfotograaf van droomt. Ga met mij mee op pad en beleef de Nederlandse schoonheid.

Wil je meer over de Sony A6700 lezen en de foto's zien die ik deze ochtend heb gemaakt? Lees dan hier mijn review.


Interview EditieNL van RTL4

Voor EditieNL, een nieuwsprogramma van RTL4, werd ik geïnterviewd over de nieuwe Samsung S23 Ultra smartphone. Deze smartphone beschikt over maar liefst 200 megapixels en RTL had mij gevraagd deze camera te vergelijken met mijn professionele camera. Wil je de uitzending terugkijken? Bekijk dan aflevering 34 terug op RTLxl.nl.

Bekijk mijn Youtube kanaal


Ik fotografeer en werk zelf met de volgende merken:


Voor wie is deze website?

In 2006 ben ik begonnen met deze website om mijn portfolio met de rest van de wereld te delen. Al snel volgde er fotografie-artikelen omdat ik het ontzettend leuk vind om kennis met andere (fotografen) te delen. Anno 2023 staan er meer dan 175 artikelen en reviews op mijn website. Ik ben de auteur van al deze artikelen en reviews en jaarlijks komen er 25 tot 30 bij (het schrijven van een goed artikel kost best wat tijd). Wil je graag op de hoogte blijven van alle artikelen die ik schrijf? Meld je dan gratis aan voor mijn nieuwsbrief. Naast het schrijven van artikelen en reviews help ik ook lezers in hun zoektocht naar de juiste camera of accessoire. Jaarlijks krijg ik meer dan 500 vragen welke ik allemaal persoonlijk beantwoord. Heb jij ook een vraag? Laat dan zeker een berichtje achter bij een van de artikelen, of stuur mij een mailtje. Let wel, omdat ik een gezin heb met twee jonge kinderen kan het soms even duren voordat ik je vraag kan beantwoorden. Maar je krijgt hoe dan ook antwoord! 🙂

Thijsschouten.com is een fotografie website voor fotografen, van beginner tot professional, die op zoek zijn naar:

1. Advies omtrent fotografie apparatuur
2. Tips om meer uit hun camera te halen
3. Tips om zichzelf verder te ontwikkelen als fotograaf
4. Nieuwe fotolocaties in Nederland en het buitenland
5. Specialistische kennis op het gebied van natuurfotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest gelezen artikelen op Thijsschouten.com:

Hieronder een overzicht van mijn meest gelezen artikelen:

Wat anderen over mij zeggen:Foto aanschaffen?


Heb je interesse in één of meerdere van mijn foto's? Neem dan een kijkje in mijn shop. Staat de foto die je zoekt er niet tussen? Of wil je mij inhuren voor een opdracht? Neem dan gerust contact met mij op. Wil je graag op de hoogte blijven van mijn werk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op Instagram.

Naast fotografie

Ik heb jaren gewerkt voor Coolblue, Intergamma (formules: Karwei en Gamma) en Hema. In september 2021 heb ik mijn vaste baan bij HEMA opgezegd om mij meer te kunnen richten op mijn passie, fotografie. Daarnaast ben ik ook als interim e-commerce professional gestart en help ik bedrijven groei te realiseren in hun digitale kanalen. Wil je meer weten? Check mijn LinkedIn profiel.

thijs schouten linkedin