Over Thijs Schouten Fotografie


Over Thijs Schouten:

Ik ben Thijs Schouten, 40 jaar oud en woonachtig met mijn vrouw en twee dochters in Hoevelaken. Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar actief met fotografie en zelfs als klein kind had ik altijd een camera in mijn handen. Vandaag de dag richt ik mij voornamelijk op het fotograferen van vogels, wildlife en landschappen. Daarnaast ga ik ook graag op pad om (auto)sport, portretten en architectuur vast te leggen. Naast fotograferen krijg ik ook veel energie van het testen van (fotografie) gerelateerde producten. Denk hierbij aan camera's, lenzen, smartphones, printers, laptops en fotografie gerelateerde accessoires. Hier ben ik zo'n 19 jaar geleden mee begonnen en jaarlijks test ik meer dan 50 verschillende producten. Op mijn website vind je, naast veel van mijn eigen fotowerk, veel fotografie gerelateerde content waarvan ik allemaal de auteur ben (inmiddels meer dan 175 artikelen en reviews). Hiermee wil ik mijn lezers enthousiast maken over de wondere wereld van fotografie! Naast het schrijven van artikelen voor mijn eigen website (www.thijsschouten.com) ben ik ook gastblogger bij andere websites zoals Photofacts & CameraNu.nl. Verder word ik met regelmaat geïnterviewd over fotografie gerelateerde onderwerpen, zoals door EditieNL en CameraNu. Tot slot vind ik het ook ontzettend leuk om foto's in Google te delen. Zo ben ik een Local Google Guide en zijn mijn foto's meer dan 6,5 miljoen keer bekeken. Je kan dus gerust zeggen dat fotografie écht mijn passie is!

Volg mij

Thijs Schouten op Facebook Thijs Schouten op Instagram Thijs Schouten op Linkedin

Wat zit er in mijn cameratas?

In de afgelopen jaren heb ik heel wat apparatuur versleten. Momenteel fotografeer ik met Canon camera's, Canon lenzen en Irix lenzen. Onderstaand een lijstje van mijn eigen fotografie-apparatuur.

Naast bovenstaande camera's test ik ook vaak andere merken zoals Sony, Nikon, Fujifilm, Olympus, Sigma en DJI. Geen merk is mij onbekend!

Ik werk zelf met de volgende merken:


Voor wie is deze website?

In 2006 ben ik begonnen met deze website om mijn portfolio met de rest van de wereld te delen. Al snel volgde er fotografie-artikelen omdat ik het ontzettend leuk vind om kennis met andere (fotografen) te delen. Anno 2023 staan er meer dan 175 artikelen en reviews op mijn website. Ik ben de auteur van al deze artikelen en reviews en jaarlijks komen er 25 tot 30 bij (het schrijven van een goed artikel kost best wat tijd). Wil je graag op de hoogte blijven van alle artikelen die ik schrijf? Meld je dan gratis aan voor mijn nieuwsbrief. Naast het schrijven van artikelen en reviews help ik ook lezers in hun zoektocht naar de juiste camera of accessoire. Jaarlijks krijg ik meer dan 500 vragen welke ik allemaal persoonlijk beantwoord. Heb jij ook een vraag? Laat dan zeker een berichtje achter bij een van de artikelen, of stuur mij een mailtje. Let wel, omdat ik een gezin heb met twee jonge kinderen kan het soms even duren voordat ik je vraag kan beantwoorden. Maar je krijgt hoe dan ook antwoord! 🙂

Thijsschouten.com is een fotografie website voor fotografen, van beginner tot professional, die op zoek zijn naar:

1. Advies omtrent fotografie apparatuur
2. Tips om meer uit hun camera te halen
3. Tips om zichzelf verder te ontwikkelen als fotograaf
4. Nieuwe fotolocaties in Nederland en het buitenland
5. Specialistische kennis op het gebied van natuurfotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest gelezen artikelen op Thijsschouten.com:

Hieronder een overzicht van mijn meest gelezen artikelen:

Wat andere over mij zeggen:


A. vd Brink
A. vd Brink
5 September 2023

Gemakkelijke uitgelegd en zeer bruikbaar voor mij als beginnend fotograaf.

Jan Abma
Jan Abma
4 September 2023

Snel antwoord gekregen op mijn vragen en ook goede adviezen.

Bea Gout
Bea Gout
12 Juni 2023

Via internet kwam ik op de site van Thijs Schouten. Zeker aan te raden om daar eens te kijken voor info als je overweegt om een nieuwe camera te kopen. Veel vragen/antwoorden te vinden waar je zelf ook tegen aanloopt. Ikzelf was op zoek naar een compactcamera. Door lichamelijke klachten werd mijn huidige camera mij te zwaar. Ik legde Thijs mijn wensen voor (meer bereik dan ik had, goede beeldstabiliteit) en legde uit wat ik zoal fotografeerde.
Ik kreeg een uitgebreid, duidelijk, meerkeuze, eerlijk antwoord terug, waar ik al heel blij mee was. Maar op zijn site had ik nóg een camera zien langskomen die me niet losliet, dus opnieuw gemaild. Weer ontving ik snel antwoord terug. Dat die bewuste camera écht mooi is, maar dat ik dan een stap terug zou gaan in kwaliteit. Opnieuw kwam hij met een extra optie.
Heb uiteindelijk de keuze gemaakt voor de Canon G7 mark II.
Gewoon top zulk advies! Blij mee.

A.H. Faber
A.H. Faber
25 Mei 2023

Ik vond een vergelijkingsreview van Thijs over de Canon canon-ef-100-400mm-II en de-canon-rf-100-500mm. Aangezien ik sinds kort ben overgestapt van een crop spiegelreflex camera naar een full frame systeemcamera merkte ik dat ik wel wat zoombereik miste. Dus heb ik Thijs advies gevraagd of ik mijn 100-400L lens moet omruilen voor de RF 100-500 of dat ik ook een extender kan gebruiken. Binnen een half uur kreeg ik uitgebreid antwoord. Helaas gaat het me wel weer wat extra geld kosten 😉

Fulco den Hollander
Fulco den Hollander
22 Mei 2023

Thijs heeft me van nuttig advies voorzien itt de grote camera winkels die je vaak adviseren wat hun goed uitkomt. Z'n reviews zijn uitgebreid en helder. Verder is het genieten om naar z'n portfolio te kijken.

Marcel De knecht
Marcel De knecht
10 Mei 2023

Onlangs een DJI Mini drone gekocht,mede door Thijs zijn duidelijke review over deze drone wist ik het zeker.Thijs bedankt hiervoor

jos oude nijeweme
jos oude nijeweme
7 Mei 2023

Snelle en duidelijke informatie.

Peter Aretha
Peter Aretha
28 Maart 2023

Thijs heeft mij ongelooflijk goed en vriendelijk geholpen naar aanleiding van verschillende beginnersvragen. Heel duidelijk en helder beantwoord. Echt heel erg tevreden mee. Vijf sterren!


Foto aanschaffen?


Heb je interesse in één of meerdere van mijn foto's? Neem dan een kijkje in mijn shop. Staat de foto die je zoekt er niet tussen? Of wil je mij inhuren voor een opdracht? Neem dan gerust contact met mij op. Wil je graag op de hoogte blijven van mijn werk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg mij op Instagram.

Naast fotografie

Ik heb jaren gewerkt voor Coolblue, Intergamma (formules: Karwei en Gamma) en Hema. In september 2021 heb ik mijn vaste baan bij HEMA opgezegd om mij meer te kunnen richten op mijn passie, fotografie. Daarnaast ben ik ook als interim e-commerce professional gestart en help ik bedrijven groei te realiseren in hun digitale kanalen. Wil je meer weten? Check mijn LinkedIn profiel.