Fotograferen in de Oostvaardersplassen (Nederland)


Wat is er te fotograferen in de Oostvaardersplassen?

De Oostvaardersplassen is een natuurgebied in de buurt van Lelystad. Het gebied is bij de aanleg van de provincie Flevoland op natuurlijke wijze vanzelf ontstaan en heeft zich ontwikkeld tot een van Nederlands grootste natuurgebieden. In het gebied kan je dan ook goed wilde dieren spotten. Zo heb ik hier onder andere herten, reebokken, vossen en veel vogelsoort gespot. Als jij ook een fervent natuurfotograaf bent, dan kan ik je deze locatie van harte aanbevelen. Vanaf het bezoekerscentrum (zie kaart) kan je het gebied goed benaderen waar je goed wilde herten en vossen kan spotten. Daarnaast zijn er ook veel vogelhutten aanwezig waaruit je goed vogels op de foto kan zetten. Enig geduld heb je hier alleen wel voor nodig. Let er alleen wel op dat je vroeg in de ochtend (06.00) of juist laat in de avond (20.00) hier moet zijn als je iets wilt spotten. Overdag kan het namelijk best wel druk zijn met wandelaars.

Dieren in de Oostvaardersplassen

Om je vast een voorproefje te geven, staan hieronder een aantal foto’s die ik zelf bij de Oostvaardersplassen heb gemaakt.

De oostvaardersplassen bezoeken

Mocht je zelf een keer naar de Oostvaardersplassen willen gaan, dan kan je de onderstaande kaart gebruiken om jouw weg nar het bezoekersentrum te vinden.

Grotere kaart weergeven

Ben je zelf ook in de Oostvaardersplassen geweest en heb je hier ook foto's gemaakt? Plaats dan gerust een bericht hieronder met daarin een link naar jouw portfolio of website. Heb je nog vragen of een opmerking? Laat dan even een reactie achter.

Meer artikelen

Hieronder vind je meer van mijn artikelen.

digitale-cameras-linkjeDigitale camera's


lenzenlinkjeLenzen


cameratassenlinkjeCameratassen


lensfilterslinkjeLensfilters

Dé site voor camera's en lenzen!

camera kopenBen je op zoek naar een fotocamera?CameraNu.nl is met meer dan 40.000 fotografie-artikelen dé specialist van Nederland. Of het nu om een compactcamera, systeemcamera, spiegelreflexcamera of lens gaat gaat, bij CameraNu kan je altijd slagen. De service is uitstekend en voor middernacht besteld is morgen in huis. Het is mijn favoriete fotografie winkel.

Bekijk alle lenzen
Bekijk alle camera's

0 0 Stem
Aantal sterren
19 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
Nicolette Verdugt
7 Maanden geleden

Ben er vanmiddag geweest. Veel gezien. O.a. de zeearend. En de konik-paarden lagen gewoon op het pad. Dichterbij kan niet.

Flore
1 Jaar geleden

Hoi,

Ik zou volgende week een uitstap doen naar de Oostvaardersplassen om de wilde paarden te fotograferen. Nu lees ik allemaal dingen over fotosafari’s, is het dan niet mogelijk om de paarden vanop een degelijke afstand te fotograferen zonder dat je meegaat op safari? De uren die aangeboden worden zijn van 9u tot 12u en dat geeft nu net geen mooi licht :/ ik zou het ook wel jammer vinden om 3 uur te rijden en dan geen goeie foto’s te kunnen maken. Kan je me hier iets meer over vertellen? Alvast bedankt!

Groetjes,

Flore

2 Jaren geleden

Hoi,

Ik heb aanstaande woensdag een fotoshoot, en ik wilde graag oostvaardersplassen als locatie gebruiken is dit mogelijk? Ik wil graag een mooie achtergrond en ik denk dat, dat wel goed zit bij oostvaardersplassen. Is het trouwens ook mogelijk om een paard te huren onder begeleiding? Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

Gr

Vanderstukken bart
4 Jaren geleden

Ik zou graag volgende week een bezoek aan de Oostvaardersplassen willen maken. Met de bedoeling om foto’s te maken van de edelherten. Waar ben ik aan het juiste adres? Liefst alleen of met z’n tweeën.

4 Jaren geleden

Ik wil een paar daagjes of meer naar de oostvaardersplassen welke plaats of gebied richting is het mooiste om foto’s te maken?
gr Mariet

Cathy
4 Jaren geleden

Hallo
Wij willen binnenkort naar de Oostvaardersplassen, we willen graag de paarden zien. Als we vanaf het bezoekerscentrum vertrekken is dat dan mogelijk te voet of kunnen we beter de fietsen meenemen.
M.v.g. Cathy

Debby
5 Jaren geleden

Vraagje, ben niet zo bekend met de weg daar,maar hoe kan ik de vogelhutten vinden. Is er iets van een adres waarvan uit gegaan kan worden? Ik zou graag een specht, ijsvogel, vossen, herten of ander moois voor de lens willen krijgen.

Rinus Adrichem
5 Jaren geleden

Hallo,
Ik wil met een vriend van uit Noorwegen een fototrip maken naar de Oostvaardersplassen. Waar kan ik het beste foto`s vandaan maken.
Ik ben in het bezit van een Canon 600/4.0 L IS met extenders, 1.4 en 2.
Het gaat ons voornamelijk om Roofvogels. Herten enzo hebben we hier in Noorwegen genoeg. Zeearenden ook genoeg, maar moeilijk te fotograferen.
Alvast bedankt voor je antwoord.
Groeten Rinus Adrichem
Leirgulen
Noorwegen

Fred cartens
6 Jaren geleden

hoi thijs,

Bedankt voor je uitleg van betekenissen op lenzen.
ik wil een andere camera kopen en dus ook misschien andere lenzen.
met jouw artikel kan ik mij mooi oriënteren.
leuke site en pagina heb je ik zal hem eens nader bekijken gezien je artikielen

groet,

Fred Cartens

Fotojudith
9 Jaren geleden

Ha Thijs. Dank voor je uitleg. Ik wil hier as zondag naar toe en kan jouw tips dus goed gebruiken!