Fotograferen in de Oostvaardersplassen (Nederland)


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 13 September 2023

Wat is er te fotograferen in de Oostvaardersplassen?

De Oostvaardersplassen is een natuurgebied in de buurt van Lelystad. Het gebied is bij de aanleg van de provincie Flevoland op natuurlijke wijze vanzelf ontstaan en heeft zich ontwikkeld tot een van Nederlands grootste natuurgebieden. In het gebied kan je dan ook goed wilde dieren spotten. Zo heb ik hier onder andere herten, reebokken, vossen en veel vogelsoort gespot. Als jij ook een fervent natuurfotograaf bent, dan kan ik je deze locatie van harte aanbevelen. Vanaf het bezoekerscentrum (zie kaart) kan je het gebied goed benaderen waar je goed wilde herten en vossen kan spotten. Daarnaast zijn er ook veel vogelhutten aanwezig waaruit je goed vogels op de foto kan zetten. Enig geduld heb je hier alleen wel voor nodig. Let er alleen wel op dat je vroeg in de ochtend (06.00) of juist laat in de avond (20.00) hier moet zijn als je iets wilt spotten. Overdag kan het namelijk best wel druk zijn met wandelaars.

Dieren in de Oostvaardersplassen

Om je vast een voorproefje te geven, staan hieronder een aantal foto’s die ik zelf bij de Oostvaardersplassen heb gemaakt.

De oostvaardersplassen bezoeken

Mocht je zelf een keer naar de Oostvaardersplassen willen gaan, dan kan je de onderstaande kaart gebruiken om jouw weg nar het bezoekersentrum te vinden.

Grotere kaart weergeven

Ben je zelf ook in de Oostvaardersplassen geweest en heb je hier ook foto's gemaakt? Plaats dan gerust een bericht hieronder met daarin een link naar jouw portfolio of website. Wil je graag meer weten over hoe je vogels heb beste kan fotograferen? Lees dan mijn vogelfotografie tips! Heb je nog vragen of een opmerking? Laat dan even een reactie achter.

In de buurt van de Oostvaardersplassen overnachten?

Wil je graag in de buurt van Oostvaardersplassen overnachten? Neem dan eens een kijkje naar onderstaande natuurhuisjes.

Natuurhuisje in Lelystad


28,00

Natuurhuisje.nlper 22-05-2024 11:19

Ervaar de rust op een prachtige plek achter in onze bostuin. Spot een ree, een buizerd, geniet van alle vogelgeluiden en de sterrenhemel.

Natuurhuisje in Lelystad


28,00

Natuurhuisje.nlper 22-05-2024 11:19

Wij verhuren deze zomer ons heerlijke waterhuis aan het Bovenwater te Lelystad, in een rustige woonbuurt (geen vakantiepark). Een comfortabel huis met ruime lichte woonkamer, open keuken (van alle gemakken voorzien), grote slaapkamer, badkamer met douche en bad en twee toiletten. Daarnaast een...

Natuurhuisje in Lelystad


28,00

Natuurhuisje.nlper 22-05-2024 11:19

Ons Tuinhuisje heeft een heerlijk grasveld, omzoomd door een mooie beukenhaag geeft alle gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de zon. Van binnen heeft het huisje een luxe keuken en van alle gemakken voorzien, de badkamer is klein maar compleet. Het is een heerlijk huisje waar je zowel...

Meer huisjes bekijken? Kijk dan eens bij alle natuurhuisjes:

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

19 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Nicolette Verdugt
3 Jaren geleden

Ben er vanmiddag geweest. Veel gezien. O.a. de zeearend. En de konik-paarden lagen gewoon op het pad. Dichterbij kan niet.

Flore
4 Jaren geleden

Hoi,

Ik zou volgende week een uitstap doen naar de Oostvaardersplassen om de wilde paarden te fotograferen. Nu lees ik allemaal dingen over fotosafari’s, is het dan niet mogelijk om de paarden vanop een degelijke afstand te fotograferen zonder dat je meegaat op safari? De uren die aangeboden worden zijn van 9u tot 12u en dat geeft nu net geen mooi licht :/ ik zou het ook wel jammer vinden om 3 uur te rijden en dan geen goeie foto’s te kunnen maken. Kan je me hier iets meer over vertellen? Alvast bedankt!

Groetjes,

Flore

6 Jaren geleden

Hoi,

Ik heb aanstaande woensdag een fotoshoot, en ik wilde graag oostvaardersplassen als locatie gebruiken is dit mogelijk? Ik wil graag een mooie achtergrond en ik denk dat, dat wel goed zit bij oostvaardersplassen. Is het trouwens ook mogelijk om een paard te huren onder begeleiding? Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

Gr