Fotograferen in de Oostvaardersplassen (Nederland)


Wat is er te fotograferen in de Oostvaardersplassen?

De Oostvaardersplassen is een natuurgebied in de buurt van Lelystad. Het gebied is bij de aanleg van de provincie Flevoland op natuurlijke wijze vanzelf ontstaan en heeft zich ontwikkeld tot een van Nederlands grootste natuurgebieden. In het gebied kan je dan ook goed wilde dieren spotten. Zo heb ik hier onder andere herten, reebokken, vossen en veel vogelsoort gespot. Als jij ook een fervent natuurfotograaf bent, dan kan ik je deze locatie van harte aanbevelen. Vanaf het bezoekerscentrum (zie kaart) kan je het gebied goed benaderen waar je goed wilde herten en vossen kan spotten. Daarnaast zijn er ook veel vogelhutten aanwezig waaruit je goed vogels op de foto kan zetten. Enig geduld heb je hier alleen wel voor nodig. Let er alleen wel op dat je vroeg in de ochtend (06.00) of juist laat in de avond (20.00) hier moet zijn als je iets wilt spotten. Overdag kan het namelijk best wel druk zijn met wandelaars.

Dieren in de Oostvaardersplassen

Om je vast een voorproefje te geven, staan hieronder een aantal foto’s die ik zelf bij de Oostvaardersplassen heb gemaakt.

De oostvaardersplassen bezoeken

Mocht je zelf een keer naar de Oostvaardersplassen willen gaan, dan kan je de onderstaande kaart gebruiken om jouw weg nar het bezoekersentrum te vinden.

Grotere kaart weergeven

Ben je zelf ook in de Oostvaardersplassen geweest en heb je hier ook foto's gemaakt? Plaats dan gerust een bericht hieronder met daarin een link naar jouw portfolio of website. Heb je nog vragen of een opmerking? Laat dan even een reactie achter.

Meer artikelen

Hieronder vind je meer van mijn artikelen.

digitale-cameras-linkje Digitale camera's


lenzenlinkje Lenzen


cameratassenlinkje Cameratassen


lensfilterslinkje Lensfilters

Dé site voor camera's en lenzen!

camera kopen Ben je op zoek naar een fotocamera?CameraNu.nl is met meer dan 40.000 fotografie-artikelen dé specialist van Nederland. Of het nu om een compactcamera, systeemcamera, spiegelreflexcamera of lens gaat gaat, bij CameraNu kan je altijd slagen. De service is uitstekend en voor middernacht besteld is morgen in huis. Het is mijn favoriete fotografie winkel.

Bekijk alle lenzen
Bekijk alle camera's

0 0 Stemmen
Aantal sterren
19 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
Nicolette Verdugt
1 Jaar geleden

Ben er vanmiddag geweest. Veel gezien. O.a. de zeearend. En de konik-paarden lagen gewoon op het pad. Dichterbij kan niet.

Flore
2 Jaren geleden

Hoi,

Ik zou volgende week een uitstap doen naar de Oostvaardersplassen om de wilde paarden te fotograferen. Nu lees ik allemaal dingen over fotosafari’s, is het dan niet mogelijk om de paarden vanop een degelijke afstand te fotograferen zonder dat je meegaat op safari? De uren die aangeboden worden zijn van 9u tot 12u en dat geeft nu net geen mooi licht :/ ik zou het ook wel jammer vinden om 3 uur te rijden en dan geen goeie foto’s te kunnen maken. Kan je me hier iets meer over vertellen? Alvast bedankt!

Groetjes,

Flore

3 Jaren geleden

Hoi,

Ik heb aanstaande woensdag een fotoshoot, en ik wilde graag oostvaardersplassen als locatie gebruiken is dit mogelijk? Ik wil graag een mooie achtergrond en ik denk dat, dat wel goed zit bij oostvaardersplassen. Is het trouwens ook mogelijk om een paard te huren onder begeleiding? Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

Gr