Waar kan je het beste foto's laten afdrukken?


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 12 februari 2024

Waar kan ik het beste foto's laten afdrukken?

Ben jij op zoek naar een goede plek waar jij je foto's kan laten afdrukken, maar heb je geen idee welk fotolab de beste kwaliteit levert? In dit artikel help ik je op weg in je zoektocht! Zo laat ik zelf al jaren mijn foto's bij diverse fotolabs afdrukken en heb ik voor dit artikel dezelfde foto's bij vijf verschillende fotolabs laten afdrukken. Hierdoor kon ik de kwaliteit van de afdruk, de snelheid van het bezorgen en het verpakken van de foto's goed beoordelen. De uitkomsten tussen de verschillende fotolabs heb ik vervolgens verwerkt in een top 5 beste foto afdrukcentrales. Met deze top 5 hoop ik je verder te kunnen helpen in jouw zoektocht naar de ideale plek om jouw foto's af te drukken. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat dan onderaan een bericht achter en ik kom persoonlijk op je vraag terug.

beste afdrukcentrales

Mijn foto's afgedrukt bij verschillende afdrukcentrales

Algemene tips omtrent het laten afdrukken van foto's:

Hieronder allereerst een aantal algemene tips die je helpen bij het afdrukken van foto's. Na deze tips ga ik verder met de top 5 beste foto afdrukcentrales.

1. Wat is goedkoper zelf printen of laten printen?

In dit artikel ga ik dieper in op het afdrukken van foto's bij een fotolab of afdrukcentrale, maar uiteraard kan je ook ervoor kiezen om zelf foto's af te drukken middels een fotoprinter (lees hier mijn artikel over de beste fotoprinters). Zelf heb ik jaren een goede fotoprinter gehad en drukte ik al mijn foto's zelf af. Mijn ervaring is alleen dat dit niet altijd beter en/of goedkoper is. Het kost je namelijk behoorlijk wat tijd om jouw printer af te stellen op de juiste kleurwaardes. Daarnaast ben je best wat geld kwijt aan inktcartridges en fotopapier waardoor de prijs per fotoprint in de praktijk hoger is dan wanneer je het laat afdrukken bij een foto afdrukcentrale. Daarnaast moet je ook met regelmaat blijven printen om ervoor te zorgen dat je inktcartridge niet uitdroogt. Om deze reden ben ikzelf dan ook gestopt met het afdrukken van mijn eigen foto's en laat ik dit nu alleen nog maar doen door fotolabs. Twijfel je zelf nog tussen een eigen fotoprinter of het afdrukken via een lab? Bedenk dan hoevaak je print en hoe snel je de print nodig hebt. Print je wekelijks en heb je snel een print nodig? Dan is een eigen fotoprinter het overwegen waard. Print je echter maar een paar keer per jaar en heb je de foto niet alla minute nodig? Dan kan je beter je foto's laten afdrukken. Dit is uiteindelijk goedkoper.

2. Foto's laten afdrukken? Let op deze zaken.

Heb je besloten om jouw foto's af te laten drukken bij een fotolab/foto afdrukcentrale? Dan is het verstanding om naar een aantal zaken te kijken. Zo kan je niet bij iedere afdrukcentrale grote foto's laten afdrukken. Foto's van 10x15cm of 13x18cm zijn nergens een probleem, maar als je een print van 30x40cm of groter wilt afdrukken, dan kan je lang niet overal terecht. Daarnaast zit er ook veel verschil ik afdrukkwaliteit. Denk hierbij aan de kwaliteit van het papier en de prints. Later in dit artikel ga ik hier verder op in. Verder zitten er ook verschillen in levertijden tussen de verschillende centrales. Heb jij je foto's snel nodig? Dan is het verstandig om hier naar te kijken. Gelukkig zijn er genoeg partijen die snel kunnen leveren. Als laatste is het ook verstandig om te kijken naar de optimalisaties die fotolabs toepassen op een foto. Heb jij je foto niet bewerkt, dan is dit een prima service, maar heb jij je foto juist wel bewerkt? Dan is het verstandig om deze functie uit te zetten.


Hieronder een korte opsomming waar ikzelf altijd op let bij het kiezen van de juiste foto afdrukcentrale:
Het formaat. Wil je groot afdrukken, dan kan je niet bij iedere foto afdrukcentrale terecht.
Het fotopapier, mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Fujifilm Digital Professional DP II fotopapier.
De fotoafwerking, mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Mat of Pearl voor intense kleurweergaven.
De levertijd van de centrale, dit verschilt per fotolab.
Heb jij je foto bewerkt? Zet dan de standaard optimalisatie uit zodat je geen dubbele bewerking krijgt.
Wil je perfecte prints? Maak dan gebruik van ICC kleurprofielen.

3. Bij welke fotoservice laat ik mijn foto's afdrukken in 2024?

Inmiddels heb ik mijn eigen foto's bij best veel foto afdrukcentrales laten afdrukken. De beste ervaring heb ik zelf met Profotonet en White Wall als het gaat om kwaliteit. Deze partijen leveren hoogwaardige kwaliteit prints welke ik gebruik voor de verkoop van mijn eigen werken. Heb ik echter snel foto's nodig voor mijn gezin, bijvoorbeeld voor het uitdelen van foto's na een kinderfeestje, dan ga ik graag naar Hema. Deze foto's kan ik namelijk binnen 30 minuten ophalen in de winkel wat in sommige gevallen ideaal is.

Naast Profotonet, White Wall en HEMA zijn er ook andere afdrukcentrales. De vijf grootste hebt ik hieronder naast elkaar gezet in een handig overzicht. Onder dit overzicht ga ik dieper in op de voor- en nadelen per foto afdrukcentrale.

Populaire foto afdrukcentrales

Onderstaand een overzicht van de vijf grootste foto afdrukcentrales van dit moment op alfabetische volgorde.

Eigenschap Albelli CEWE Hema Profotonet White Wall
Grootste afdrukformaat foto: 120 x 80 cm 225 x 150 cm 100 x 75 cm 360 x 120 cm 240 x 122 cm
Andere afdrukopties: Ja, ook fotoboeken, kalenders, etc Ja, ook fotoboeken, kalenders, etc Ja, ook fotoboeken, kalenders, wanddecoratie, etc Ja, ook fotoboeken, wanddecoratie en vele andere opties Ja, ook fotoboeken, wanddecoratie en vele andere opties
Kwaliteit afdruk*: ★★★☆☆ ★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★★★ ★★★★★
Levertijd: Binnen 5 werkdagen Binnen 4 werkdagen 10 x 15cm direct af te halen in de winkel, grotere formaten binnen 3 werkdagen Binnen 1 werkdag Binnen 7 werkdagen in huis
Afdrukkosten: Vanaf €0,12 Vanaf €0,10 Vanaf €0,13 Vanaf €0,36 Vanaf €4,95
Opstartkosten: Geen opstartkosten Geen opstartkosten €1,50 Geen opstartkosten Geen opstartkosten
Bezorgkosten: Vanaf €2,95 (afhankelijk van formaat pakket) Vanaf €3,99 (afhankelijk van formaat pakket) Gratis afhalen in de winkel, thuisbezorgd €4,95 Vanaf €3,99 (afhankelijk van formaat pakket) Vanaf €5,95 (afhankelijk van formaat pakket)
Website: Albelli.nl CeWe.nl Hema.nl Profotonet.nl Whitewall.com/nl/

* ik heb bij iedere afdrukcentrale zelf foto's afgedrukt. Dit is mijn persoonlijke mening over de afdrukkwaliteit. Hieronder ga ik dieper in op de verschillende afdrukcentrales.


Deze ijsvogel foto was een goed referentie kader tussen de verschillende afdrukcentrales

De top 5 beste foto afdrukcentrales van 2024

Onderstaand overzicht laat de top 5 beste foto afdrukcentrales van 2024 zien. Ik begin met twee fotolabs waar ik zelf ontzettend goede ervaringen mee heb (Profotonet en White Wall). Daarna laat ik drie andere foto afdrukcentrales zien waarbij je ook goed terecht kan en ook iets minder kwijt bent per print.

1. Profotonet
2. White Wall
3. CEWE
4. Albelli
5. HEMA

1. Profotonet

Als je op zoek bent naar een goede plek om foto's af te drukken, dan kom je al snel uit bij Profotonet. Deze partij is gevestigd in Capelle aan de IJssel maar levert door heel Nederland. Zelf laat ik mijn foto's al jaren door Profotonet afdrukken en dat is niet zonder reden. Je hebt het ontzettend snel in huis, de printkwaliteit is ontzettend hoog én ze bieden veel opties aan. Denk hierbij aan afdrukformaten die oplopen tot 360 x 120 cm, maar ook diversiteit in het fotopapier. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor Fujifilm DP II Glossy en Lustre fotopapier, Fujifilm DP II Pearl fotopapier, Fujifilm Maxima Glossy fotopapier, Fujifilm Velvet fotopapier, Fujifilm Matte fotopapier, Inkjet Lustre kleur fotopapier en FineArt kleur fotopapier. Voor de test heb ik gekozen voor het Basis Fujifilm Lustre fotopapier met een matte afwerking. Dit is een standaard, maar hoge kwaliteit fotopapier wat er in de test ook écht uitsprong. De kleuren van de foto's zijn ontzettend goed, de scherpte zit goed in de afdruk en het papier is van hoge kwaliteit. Dit alles maakt Profotonet de beste plek in Nederland en België is waar jij je foto's kan laten afdrukken.

De website van Profotonet

Plus en minpunten van Profotonet
Zeer hoge afdrukkwaliteit
Snelle levering (binnen 1 tot 2 werkdagen)
Ontzettend veel opties qua formaat en type fotopapier
Ook mogelijkheden om boeken en andere foto producten af te drukken
Optimalisatie staat standaard uit (ideaal voor fotografen)
Geen opstartkosten/verwerkingskosten
Gratis af te halen bij winkels van Kamera-Express
~ Thuisbezorgen kost €3,99
~ De fotoprints zijn basis verpakt (stevige enveloppe met foto's)
De fotoprints iets duurder dan bij andere partijen

» Meer informatie

Druk jouw foto's af bij Profotonet


2. White Wall

Het fotolab van White Wall staat bekend om de ontzettend hoge afdrukkwaliteit. Sterker nog, volgens TIPA is White Wall het beste fotolab van de wereld! Zelf had ik er voor deze test nog nooit eerder besteld, maar het bedrijf heeft mij ontzettend positief verrast. Zo heb je ontzettend veel mogelijkheden voor het afdrukken van foto's. Denk hierbij aan het afdrukken van boeken en kalenders, maar uiteraard ook losse foto's of foto's meteen in een lijst. Qua losse foto's heb je de keuze uit meer dan 10 soorten papier en afmetingen tot 240 x 122 cm. Voor mijn test heb ik losse foto's afgedrukt op Fujifilm Crystal DP II fotopapier met een matte afwerking. De kwaliteit van de print is ontzettend hoog en de foto's sprongen er meteen uit. Zo zijn de kleuren ontzettend goed, zit de scherpte mooi in de foto en zie je meteen dat je een hoogwaardig fotopapier in je handen hebt. Daarnaast worden de fotoafdrukken door White Wall ontzettend goed afgeleverd. Zo is iedere foto apart verpakt in een papieren mapje én zit er voor iedere foto een plastic beschermlaag. Hierdoor wordt je foto niet beschadigd tijdens het transport, wel zo professioneel! Omdat de foto's uit Duitsland komen duurt het transport alleen wel wat langer. Ben je op zoek naar een ontzettend hoge kwaliteit print en heb je de print niet meteen nodig? Dan is White Wall een perfecte plek om je foto's te laten afdrukken.

De website van White Wall


Plus en minpunten van White Wall
Volgens TIPA het beste fotolab ter wereld
Zeer hoge afdrukkwaliteit
Ontzettend veel opties qua formaat en type fotopapier
Ook mogelijkheden om boeken en andere foto producten af te drukken
Ontzettend goed en professioneel verpakt (iedere foto is individueel verpakt)
Geen opstartkosten/verwerkingskosten
~ Optimalisatie staat standaard aan (even uitzetten als je zelf al hebt bewerkt)
~ Thuisbezorgen kost €5,95
De fotoprints zijn een stuk duurder dan bij andere partijen
De levertijd is iets langer dan gemiddeld (binnen 7 werkdagen)

» Meer informatie

Druk jouw foto's af bij White Wall


3. CEWE

Het Duitse CEWE is al meer dan 100 jaar een naam binnen de fotoindustrie. Zo is dit bedrijf voornamelijk bekend voor om het afdrukken van hoogwaardige fotoalbums en wanddecoratie, maar ook voor losse afdrukken kan je bij CEWE terecht. Foto's kan je afdrukken in een maximale maat van 225 x 150 cm en je hebt de keuze uit zes soorten papier. Dit is het standaard papier, hoogglans fotopapier, zijdeglas fotopapier, zijderaster fotopapier, parelmoer fotopapier of fine art mat fotopapier. Voor mijn test heb ik foto's afdrukt op fine art mat fotopapier. De kwaliteit van de print is goed, helemaal voor de prijs die je ervoor moet betalen. Daarnaast zit de scherpte mooi op de juiste plekken en wordt er gebruik gemaakt van goed Fujifilm Supreme fotopapier. De levering duurde alleen wel iets langer dan gemiddeld, namelijk 6 dagen. Ik denk omdat de foto's uit Duitsland overkomen en het daardoor iets langer duurt dan bij Nederlandse partijen. Desalniettemin ben ik ontzettend tevreden met de kwaliteit en de levertijd. Ben jij dan ook op zoek naar een goede kwaliteit print tegen een nette prijs? En heb je de print niet morgen nodig? Dan is CEWE een prima plek om je foto's te laten afdrukken.

De website van CEWE


Plus en minpunten van Cewe
Goedkoop, foto's kan je al laten afdrukken vanaf €0,10 per foto
Goede afdrukkwaliteit
Veel opties qua formaat en type fotopapier
Ook mogelijkheden om boeken en andere foto producten af te drukken
Geen opstartkosten/verwerkingskosten
~ Optimalisatie staat standaard aan (even uitzetten als je zelf al hebt bewerkt)
~ Thuisbezorgen kost €3,99
~ De fotoprints zijn basis verpakt (stevige enveloppe met foto's)
De levertijd is iets langer dan gemiddeld (binnen 6 werkdagen)

» Meer informatie

Druk jouw foto's af bij CEWE

Foto afdrukken bij Kruidvat

Sinds enkele jaren heeft CEWE een overeenkomst met Kruidvat. Zo staan er in diverse Kruidvat winkels CEWE fotokiosken waarmee je direct foto's kan laten afdrukken. Of de kwaliteit van deze kiosken evengoed is durf ik alleen niet te zeggen aangezien ik voor deze test de online service van CEWE heb getest.


4. Albelli

Het Nederlandse Albelli staat voornamelijk bekend om zijn fotoboeken en wenskaarten, maar ook losse foto's of posters kan je bij Albelli laten afdrukken. Een foto kan je laten afdrukken in een maximale maat van 120 x 80 cm en je hebt de keuze uit één papiersoort, namelijk hoogwaardig 200 grams fotopapier van Fujifilm. De kwaliteit van dit fotopapier is redelijk goed, al mis ik soms wel een beetje scherpte in mijn foto in vergelijking tot de afdrukken van andere partijen. Het voordeel is wel dat de prints erg goedkoop zijn (vanaf €0,12 per foto) en je hebt geen opstartkosten. Daarnaast waren de print snel in huis (binnen 5 werkdagen) en waren de verzendkosten relatief laag (€2,95). Ben jij op zoek naar een goedkope en snelle oplossing? Dan is Albelli een prima plek om je foto's te laten afdrukken.

De website van Albelli


Plus en minpunten van Albelli
Goedkoop, foto's kan je al laten afdrukken vanaf €0,12 per foto
Redelijk goede afdrukkwaliteit
Ook mogelijkheden om boeken en andere foto producten af te drukken
Geen opstartkosten/verwerkingskosten
Thuisbezorgen is relatief goedkoop (€2,95)
~ Optimalisatie staat standaard aan (even uitzetten als je zelf al hebt bewerkt)
~ Wil je een grotere afdruk? Kies dan voor ‘wanddecoratie' ivp ‘foto's afdrukken'
~ De foto's heb je binnen 5 werkdagen in huis
~ De fotoprints zijn basis verpakt (stevige enveloppe met foto's)
Niet veel opties qua formaat en type fotopapier (slechts één optie)

» Meer informatie

Druk jouw foto's af bij Albelli


5. HEMA

Onder Nederlanders en Belgen is HEMA een zeer bekende naam. Wie shopt er nou niet bij de HEMA? Naast kleding, huishoudelijke spullen en gebak, kan je bij de HEMA ook terecht voor het afdrukken van foto's. Ze hebben al jaren een foto service en je kan er zelfs nog terecht voor fotorolletjes. Wil je digitale foto's afdrukken? Dan kan je ook bij HEMA terecht. Foto's in het formaat 10 x 15 cm kan je binnen 30 minuten in de winkel afhalen (er staan kiosken), maar wil je groter afdrukken dan duurt het een paar dagen. Qua opties heb je niet super veel keuze, zo is de maximale afmeting 100 x 75 cm en heb je enkel de keuze tussen glans of mat papier. Zelf heb ik voor de test gekozen voor het matte papier en ik moet zeggen dat de kwaliteit redelijk goed is voor zijn prijs. Wel miste ik wat scherpte in mijn foto in vergelijking tot andere partijen. Het voordeel is echter wel dat de prints relatief goedkoop zijn (vanaf €0,13 per foto) en dat je ze gratis kan afhalen in de winkel (na 3 dagen lagen ze al klaar). Je moet er alleen wel rekening mee houden dat HEMA rekent met zogenaamde opstartkosten. Je betaald altijd €1,50 om het afdrukproces op te starten, ongeacht hoeveel foto's je laat afdrukken. Mijn advies is dan ook om in dit geval wat meer foto's tegelijkertijd te laten printen en ze in de winkel af te halen. Hiermee bespaar je weer op de bezorgkosten. Ben jij dan ook zoek naar een voordelige print en wil je geen bezorgkosten betalen? Dan is HEMA een prima plek om jouw foto's af te laten drukken.

De website van HEMA


Plus en minpunten van HEMA
Goedkoop, foto's kan je al laten afdrukken vanaf €0,13 per foto
Redelijk goede afdrukkwaliteit
Ook mogelijkheden om boeken en andere foto producten af te drukken
Kleine foto's (10 x 15 cm) zijn direct af te halen in de winkel
Grotere foto's kan je gratis laten bezorgen in een HEMA winkel
Bij thuisbezorgen heb je de foto's binnen 3 werkdagen in huis
~ Thuisbezorgen kosten €4,95
~ Optimalisatie staat standaard aan (even uitzetten als je zelf al hebt bewerkt)
~ Wil je een grotere afdruk? Kies dan voor ‘vergroting' ivp ‘foto's afdrukken'
~ Je betaald verwerkingskosten (€1,50)
~ De fotoprints zijn basis verpakt (stevige enveloppe met foto's)
Niet veel opties qua formaat en type fotopapier (enkel mat of glans)

» Meer informatie

Druk jouw foto's af bij HEMA


Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Laat dan onderaan de pagina een bericht achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Waar krijg je de beste kwaliteit als het gaat om foto afdrukken?

Antwoord: In mijn optiek kan je het beste je foto laten afdrukken bij Profotonet of White Wall. Hier krijg je de beste kwaliteit en heb je de foto's binnen 1 a 2 dagen in huis.

Wat is het grootste formaat dat je foto's kan laten afdrukken?

Antwoord: Bij Profotonet kan je foto's laten afdrukken tot maar liefst 360 x 120 cm. Dit is het grootste formaat dat beschikbaar is in Nederland.

Kan je foto's afdrukken bij HEMA?

Antwoord: Jazeker, het is mogelijk om je foto's te laten afdrukken bij de HEMA. In de winkel kan je tot 10 x 15 cm foto's laten afdrukken, groter kan thuisbezorgd worden of kan je afhalen in de winkel.

Welk formaat foto's levert HEMA?

Antwoord: HEMA heeft diverse afmetingen waarop jouw foto's worden afdrukt. Het begint bij 10 x 15 cm en loopt op tot 100 x 75 cm.

Waar kan je het goedkoopst je foto's afdrukken?

Antwoord: Bij CEWE kan je het goedkoopst je foto's laten afdrukken. Een foto afdrukken kan bij CEWE al vanaf €0,10 en daarvoor krijg je een goede kwaliteit print.

Waar kan ik foto's afdrukken als ik ze morgen in huis wil hebben?

Antwoord: Heb jij je foto's morgen nodig? Laat dan je foto's afdrukken bij HEMA, CEWE of Profotonet. Zij leveren direct in de winkel. Wil je het thuisbezorgd hebben? Dan kan je het beste bij Profotonet bestellen. Zij leveren binnen 1 a 2 werkdagen.

Wat kost een foto van 20 x 30 cm?

Antwoord: Een foto van 20 x 30 cm kost gemiddeld €3,50 (zonder bezorgkosten).

Wat staat er achterop de afgedrukte foto?

Antwoord: Per afdrukcentrale verschilt het wat ze achterop de foto drukken / plaatsen. Hieronder een korte opsomming van wat je per afdrukcentrale terug kan vinden.

Afdrukcentrale Naam van de afdrukcentrale Type papier Bestandsnaam Datum van afdruk
Albelli Ja Ja Ja Ja
CEWE Ja Ja Ja Ja
HEMA Nee Ja Ja Ja
Profotonet Nee Ja Ja Ja
White Wall Nee Ja Nee Nee

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de beste foto afdrukcentrales van dit moment. Ik hoop dat je dankzij dit artikel een goed beeld hebt gekregen waar je het beste jouw foto's kan laten afdrukken. Kom je er na het lezen van dit artikel toch nog niet helemaal uit, of heb je vragen? Laat dan hieronder een bericht achter en dan kom ik er zo snel mogelijk bij je op terug!


Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

4.7 21 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

21 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
VSBL
4 Maanden geleden

Dag Thijs,

Informatief artikel .

Normaal laat ik losse foto’s afdrukken bij Albelli. Maar ik ben ook een beetje aan het oriënteren.

Voor mij is ook de Informatie die op de achterkant wordt afgedrukt belangrijk (ivm organiseren/archiveren). Bijvoorbeeld een bestandsnaam of opnamedatum.

Kun je daarover misschien iets zeggen mbt CEWE en Hema?

Groet, Veronic

VSBL
Antwoord op  Thijs Schouten
4 Maanden geleden

Bedankt voor de info en jouw antwoord, top . Groet Veronic

Suzanne
4 Maanden geleden

Beste Thijs,

Wat een fijn artikel! Dank voor alle heldere informatie. Ik was nog wel benieuwd naar de vijf prints die je bij de verschillende leveranciers hebt laten afdrukken: In hoeverre waren er verschillen in de print waar te nemen? Waren er nog verschillen in bijvoorbeeld de kleuren, de helderheid of de scherpte (of iets anders) bij de vijf leveranciers? Ik zie wat lichte verschillen op de foto met de ijsvogel-prints (vooral de rechterprint lijkt iets donkerder), maar kan het lastig zien. Ik ben benieuwd!

Suzanne
Antwoord op  Thijs Schouten
4 Maanden geleden

Hi Thijs,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik begrijp dat je hetzelfde bestand hebt aangeleverd, maar ik bedoel juist de uitkomsten op print. In je resultaten staat vooral genoemd “hoge afdruk kwaliteit” maar ik was benieuwd of de ene print bijvoorbeeld duidelijk mooiere kleuren heeft of dat het verschil eigenlijk redelijk verwaarloosbaar is. Alvast bedankt! Groetjes, Suzanne

Jan
5 Maanden geleden

De kwaliteit van de afdrukken van White Wall moet toch wel een heel stuk beter zijn als dit
een minimaal 10-voudig hogere prijs wil rechtvaardigen ! Zoals de afdrukken verpakt worden bij White Wall is denk ik ook wel wat overdreven, bij Profotonet is dit ook altijd goed verzorgd. Verder heb je denk ik niet alle in aanmerking komende afdrukcentrales meegenomen in je vergelijk. Is bv Fotogeschenk bij je bekend ? Ik ben het dus wel eens met je top 5 waarbij Profotonet als best geteste uit de bus komt. Voor mij al jaren met stip nummer 1 van alle foto afdruk centrales.