Coolblue


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 13 September 2023

Wie is Coolblue?

Coolblue is een Nederlandse (online) retailer gespecialiseerd in de verkoop van elektronica (smartphones, laptops, camera's en nog veel meer), woon-artikelen, speelgoed, sport-artikelen en nog veel meer. In 1999 is het bedrijf opgericht door drie studenten met de webshop mp3man.nl en inmiddels hebben ze meer dan 200 webshops en 7 fysieke winkels (in Nederland en België). Zelf heb ik ruim 6 jaar met plezier voor ze gewerkt (inkoper, productmanager, manager tweedekans en business unit manager) en ben steeds een tevreden klant (koop er nog te vaak spullen). Voor 23:59 besteld is namelijk de volgende dag in huis. En dat met gratis verzending! En is het artikel dat je gekocht hebt niet goed? Dan kan je hem zonder pardon terugsturen en ze doen dan niet moeilijk. Daarnaast hebben ze scherpe prijzen en met regelmaat wel een actiecode. Ik kan je deze winkel dan ook van harte aanbevelen. 🙂

thijs schouten coolblue

Coolblue tweedekans

Al jaren heeft Coolblue producten die zij verkopen onder de noemer ‘Tweedekans'. Sterker nog, toen ik in 2007 bij Coolblue werkte heb ik Tweedekans op mogen zetten! Maar wat voor producten zijn dit nou precies? Het is eigenlijk heel simpel: Tweedekans producten zijn producten die bij Coolblue als nieuw zijn verkocht, maar door klanten binnen de wettelijke retourtermijn van 14 dagen zijn teruggestuurd. En omdat de doosjes dan zijn open geweest en het product misschien een keer aan is geweest of omdat er een klein krasje op zit, kan Coolblue het niet meer als ‘nieuw' verkopen. Weggooien is natuurlijk zonde (en kostbaar) en om deze reden worden dit soort producten door Coolblue aangeboden als Coolblue Tweedekans.

Coolblue Tweedekans ervaringen

Om ervoor te zorgen dat de Coolblue tweedekans producten je als klant blij maken zorgen ze er goed voor dat alle producten goed worden nagekeken. Daarnaast zijn er voor jou als klant ook veel voordelen om een Coolblue Tweedekans product te kopen. Onderstaand een lijstje waarom je prima voor een Coolblue Tweedekans product kan gaan:

Alle producten worden nagekeken en getest. Ze werken dus prima
Coolblue geeft op de website aan wat er precies met het tweedekans product aan de hand is (bv een krasje op het product)
Je hebt gewoon garantie op het product (meestal gewoon 2 jaar, het staat bij het product aangegeven)
Bevalt het product niet? Dan kan hij binnen 30 dagen gewoon teruggestuurd worden en krijg jij je geld terug
Last but not least, je krijgt een mooie korting op de nieuwsprijs van het product!

Bekijk alle Coolblue Tweedekans producten

Coolblue tweedekans Laptop

Zelf heb ik in mijn leven al heel veel tweedekans producten gekocht. Helemaal in de tijd dat ik bij Coolblue werkte! Denk hierbij aan laptops, camera's en lenzen. Waarom een nieuwe product kopen als je een zo-goed-als-nieuw product kan kopen voor iets minder geld! Vooral Laptops worden bij Coolblue veel verkocht en om die reden zijn er ook veel Coolblue tweedekans laptops te vinden. Deze worden namelijk soms teruggestuurd omdat mensen hem toch te groot of te klein vinden. Al deze teruggestuurde laptops worden door Coolblue goed nagekeken waardoor jij als koper kan genieten van een goed werkende laptop. Zelf koop ik dan ook niet zo snel een nieuwe laptop, maar kijk altijd of er een Coolblue tweedekans laptop te vinden is!

Bekijk alle Coolblue Tweedekans laptops

Wil je alles over Coolblue weten?

Wil je echt alles weten over Coolblue? Lees dan het ‘Coolbook'! In dit boek legt Coolblue uit wat voor bedrijf zij is en hoe de bedrijfscultuur in elkaar zit. Om de daden woorden met beelden te ondersteunen, heb ik in opdracht van Coolblue vrijwel alle foto's voor het eerste Coolblue boek gemaakt. Klik op de afbeelding hiernaast om het eerste Coolbook te openen in pdf formaat. Let wel, het kan even duren voordat hij geheel geopend is aangezien het een groot bestand is.

Online winkelen bij Coolblue

Bij Coolblue kan je met een gerust hart shoppen. Ze hebben scherpe prijzen en leveren erg snel. En met regelmaat hebben ze ook mooie aanbiedingen. Klik op onderstaande button om direct naar de website van Coolblue te gaan.

Ga naar de website van Coolblue

Populaire camera's bij Coolblue