Fotograferen in de Amsterdamse Waterleidingduinen (Nederland)


Wat kan je allemaal fotograferen in de Amsterdamse Waterleidingduinen?

De Amsterdamse Waterleidingduinen is groot natuurgebied in de randstad. Het ligt tegen de rand van Haarlem en Leiden aan en is vanwege de aanwezigheid van herten en vossen een ideaal gebied voor de fanatieke natuurfotograaf. Het mooie aan dit natuurgebied is namelijk dat je er vrij kan rondlopen. Je hoeft dus niet per se op de paden te blijven waardoor je echt alles goed kan verkennen en mooie dieren tegen kan komen. Zo kom je hier met gemak Damherten en vossen tegen. Maar ook voor vogels zit je in de Amsterdamse Waterleidingduinen goed. IJsvogels, spechten, putters, reigers, zwanen, je komt het er allemaal tegen. Als je gaat, let er dan wel op dat je netjes een kaartje koopt bij de automaten die bij de ingangen van het park staan. Entree kost €1,50 en van de opbrengst wordt het park onderhouden. Daarnaast kan ik je ook aanraden om je netjes aan de tijden te houden Ga niet voor zonsopkomst of na zonsondergang. Op deze manier krijgt de natuur ook de rust die ze nodig hebben.

Vossen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Zelf ben ik al meerdere keren in de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest. Uiteraard staan de Amsterdamse Waterleidingduinen bekend om de vossen die je hier kan fotograferen, echter is er veel meer te zien. Hieronder vind je een aantal van de door mij in dit natuurgebied gemaakte foto’s.

De Amsterdamse Waterleidingduinen bezoeken

Wil je zelf gaan fotograferen in de Amsterdamse Waterleidingduinen? Plan dan je route middels onderstaande kaartje.

Mocht je in de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn geweest en heb je wat foto’s gemaakt die je wilt delen? Plaats ze dan gerust in een berichtje hieronder. Heb je verder vragen of een opmerking? Laat dan even een reactie achter.

Meer artikelen

Hieronder vind je meer van mijn artikelen.

digitale-cameras-linkje Digitale camera's


lenzenlinkje Lenzen


cameratassenlinkje Cameratassen


lensfilterslinkje Lensfilters

Dé site voor camera's en lenzen!

camera kopen Ben je op zoek naar een fotocamera?CameraNu.nl is met meer dan 40.000 fotografie-artikelen dé specialist van Nederland. Of het nu om een compactcamera, systeemcamera, spiegelreflexcamera of lens gaat gaat, bij CameraNu kan je altijd slagen. De service is uitstekend en voor middernacht besteld is morgen in huis. Het is mijn favoriete fotografie winkel.

Bekijk alle lenzen
Bekijk alle camera's

0 0 Stemmen
Aantal sterren
2 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
Margaret
1 Maand geleden

Prachtig gebied en lekker groot met voornamelijk herten, die helaas al niet meer zo belang zijn van ons mensen. Wel leuk omdat de kans groot is om ze te zien en ze dus te fotograferen. Helaas nog nooit vossen gezien. Schijnbaar zitten ze op beter verstopte plekken. Helaas