Top 5 beste polaroid camera’s 2024


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 11 juli 2024

Welke polaroid camera camera moet ik kopen?

Ben jij op zoek naar een polaroid camera, maar heb je geen idee welke camera het beste bij jou past? In dit artikel leg ik uit welke verschillende soorten polaroid camera's camera's er zijn, zoals die van het merk Polaroid als Instax, en geef ik een overzicht van de de top 5 beste polaroid camera’s van dit moment. Deze top 5 beste polaroid camera's is tot stand gekomen door eigen onderzoek (ik heb alle polaroid camera’s zelf getest) en door het uitpluizen van andere reviews. Om mijn kennis te delen met de rest van zoekend Nederland en België heb ik al mijn bevindingen op mijn website gezet zodat ook anderen hier voordeel van kunnen hebben. Met deze top 5 hoop ik je dan ook verder te kunnen helpen in jouw zoektocht naar de ideale polaroid camera die bij jouw wensen past. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat dan onderaan een bericht achter en ik kom persoonlijk op je vraag terug. Daarnaast heb ik ook een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen die mogelijk ook een aantal van jouw vragen kunnen beantwoorden.

In dit artikel

Allereerst leg ik de verschillen uit tussen Polaroid camera's en Fujifilm Instax camera's. Onder deze vergelijking ga ik verder met een overzicht met de beste polaroid camera's van 2024, dit zijn:
1. FujiFilm Instax Mini Evo
2. Polaroid Now+ 2
3. Fujifilm Instax Mini LiPlay
4. Polaroid Now 2
5. Fujifilm Instax Mini 12

Heb je een keuze gemaakt qua instant camera? Dan heb ik ook nog wat extra informatie met betrekking tot fotopapier en tips om zoveel mogelijk uit jouw poalroid camera te halen.

a. Instant fotopapier
b. Tien extra tips om zoveel mogelijk uit jouw instant camera te halen
c. Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een Polaroid camera en een Instax camera?

Het grote verschil tussen Polaroid en Instax zit in de manier waarop de foto afgedrukt wordt. Polaroid maakt namelijk gebruik van oude technieken wat je foto een vintage look geeft. Fujifilm Instax camera's maken gebruik van nieuwere technieken waardoor de foto's iets moderner overkomen. Wel maken beide merken gebruik van instant papier, een speciale papiersoort wat zichzelf kan ontwikkelen. In beide gevallen heb je hierdoor binnen enkele minuten jouw foto kant en klaar in je handen. Het Amerikaans Polaroid was in 1948 met de Polaroid Land Camera de eerste fabrikant van dit soort camera's. Sinds enkele jaren is ook Fujifilm met haar Instax camera's in deze markt gesprongen waardoor er meer keuze is qua camera's. Hieronder heb ik de belangrijkste verschillen tussen deze twee merken even voor je op een rijtje gezet.

Polaroid camera's

Zoals eerder genoemd zijn de camera's van Polaroid al sinds 1948 te koop. Waar het merk het in de jaren '90 en '00 ontzettend zwaar had is het de laatste jaren weer volop in opkomst. Sterker nog, een Polaroid fabriek in Nederland is weer up and running! Het grote voordeel van Polaroid camera's het eenvoudige gebruik en het grote fotopapier dat uit de camera komt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ‘oude' technieken waardoor je foto écht een vintage uitstraling heeft. Ben je op zoek naar een vintage instant camera in een nieuw jasje? Dan is een Polaroid écht iets voor jou!

Plus en minpunten van Polaroid camera's
Het fotopapier maakt gebruik van de ‘oude' technieken en geeft daardoor een vintage look
Heel eenvoudig in gebruik
Automatische flitser
Leverbaar in diverse kleuren
Het fotopapier is groter dan bij Instax camera’s (ongeveer 1,5x zo groot)
Prints kosten tussen de €1,40 – €2,50 per print (verschilt per verpakking en papiersoort)
Geen zoom functie, je moet dus naar voren en achteren lopen om te kaderen
Filmpjes worden standaard niet meegeleverd (bekijk hier alle filmpjes)

Bekijk alle Polaroid camera's

Fujifilm Instax camera's

De instax camera's van Fujifilm zijn sinds de laatste jaren ontzettend populair. De camera's zijn eenvoudig in gebruik, zijn voordelig in aanschaf en verkrijgbaar in twee soorten. Zo zijn er de mini modellen (zoals de Instax 12 Mini welke ik verderop nader toelicht) welke gebruik maakt van kleine goedkope fotoprints. De grotere Instax Wide modellen (zoals de Fujifilm Instax WIDE 400) maken gebruik van grotere fotoprints welke qua formaat vergelijkbaar zijn met Polaroid foto's. Wel maakt Fujifilm gebruik van een nieuwere afdruk techniek waardoor de foto's iets scherper en moderner zijn dan de vintage prints die je uit een Polaroid haalt.


Plus en minpunten van de Fujifilm Instax camera's
Heldere foto afdrukken dankzij de nieuwste instant afdruktechnieken
Eenvoudig in gebruik
Voordelig in aanschaf
Automatische flitser
Verkrijgbaar in 3 soorten, mini voor kleinere foto's, vierkante square foto's en wide voor grote foto's
Leverbaar in diverse kleuren
Voordelige prints: €0,75 – €1,80 per print (verschilt per verpakking en papiersoort)
Geen zoom functie, je moet dus naar voren en achteren lopen om te kaderen
Filmpjes worden standaard niet meegeleverd (bekijk hier alle filmpjes)

Bekijk alle Instax camera's

Top 5 beste polaroid camera’s van 2024

Onderstaand overzicht laat de top 5 beste polaroid camera’s van 2024 zien. Goed om te weten, veel mensen halen de term Polaroid, Instant en Instax door elkaar. In feite komt het allemaal op hetzelfde neer. Het zijn allemaal camera's die na het maken van een foto direct de foto afdrukken. De naam Polaroid kennen wij van oudsher, vandaar dat Instant Camera's vaak Polaroid camera's worden genoemd. Net zoals de MaxiCosi voor autostoeltjes. In onderstaand overzicht kijk ik echter niet alleen naar Polaroid camera’s, maar neem ik ook andere merken mee, zoals Fujifilm Instax camera's.

1. FujiFilm Instax Mini Evo

De FujiFilm Instax Mini Evo is op dit moment de beste instant camera van 2024. De Instax mini EVO is namelijk een zogenaamde hybride instant camera, een instant camera én digitale camera in één. Zo kan je met deze camera je gemaakte foto direct afdrukken (net zoals bij de Fujifilm Instax Mini 12 die verderop in dit artikel aan bod komt), maar beschik je ook over een scherm en geheugenkaart zoals bij een digitale camera. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf kan kiezen welke foto je afdrukt wat veel filmpjes bespaart. Daarnaast worden foto’s op een een micro-SD kaart opgeslagen waardoor je de foto’s ook over kan zetten naar een computer of smartphone. Deel je liever je foto op Instagram? Ook dit is mogelijk doordat de Instax mini EVO over bluetooth beschikt. Connect de Instax EVO met jouw smartphone middels de Instax EVO app en je kan je direct foto’s delen op social media.


Plus en minpunten van de Fujifilm Instax Mini Evo
Hybride camera (instant en digitale camera in één)
Kies welke foto je wilt afdrukken
Connectie met je telefoon (delen socials, printen foto’s van je telefoon)
Heel eenvoudig in gebruik
Voordelige prints: €0,75 – €1,80 per print (verschilt per verpakking en papiersoort)
Het fotopapier is wat kleiner dan bij Polaroid camera’s (formaat bankpas)
Slechts in 1 kleur leverbaar
Doordat het een hybride camera is kost deze wat meer dan andere instant camera’s
Geen zoom functie, je moet dus naar voren en achteren lopen om te kaderen
Filmpjes worden standaard niet meegeleverd (bekijk hier alle filmpjes)

» Meer informatie

Waarom zou je de Fujifilm Instax Mini Evo kopen?

Ben je op zoek naar een leuke instax camera en wil je kiezen welke foto’s je print? Dan is de Fujifilm Instax Mini Evo de instant camera voor jou! De camera is heel eenvoudig in gebruik en doordat het een digitale én instant camera in één is heb je controle over hetgeen je print. Dit bespaart je erg veel kosten, iets dat ik als vader van twee dochters (die met regelmaat instant foto’s maken), uit ervaring kan vertellen. Wil je meer weten over deze camera? Lees dan mijn uitgebreide Fujifilm Instax Mini Evo review.

Bekijk de Fujifilm Instax Mini Evo bij Bol.com

Bekijk de Fujifilm Instax Mini Evo bij Coolblue

Bekijk de Fujifilm Instax Mini Evo bij CameraNu.nl


2. Polaroid Now+ 2 instant camera

De Polaroid Now+ 2 is de tweede generatie Polaroid instant camera waarmee je over heel veel creative instellingen beschikt. Zo beschikt deze nieuwe Polaroid over automatische scherpstelling waardoor de camera zelf kan zien of een onderwerp dichtbij of juist ver weg staat. Verder kan je ook de sluitertijd en het diafragma instellen middels de speciale Polaroid App en kan je middels de app de camera van afstand bedienen. Denk hierbij aan groepsfoto’s of selfies. Wil je niet de app gebruiken? Geen probleem. Uiteraard werkt de Polaroid Now+ 2 ook als gewone ‘point en shoot’ camera en er zit zelfs een timer (9 seconde) op. Verder worden er kleurfilters meegeleverd die je voor je lens kan plaatsen. Hierdoor kan je qua creativiteit helemaal los gaan en echte unieke foto’s maken. Dit maakt de Polaroid Now+ 2 de meest creative instant camera van 2024.


Plus en minpunten van de Polaroid Now+ 2
Automatische scherpstelling (de camera zal zelf het onderwerp herkennen en scherpstellen)
Instant camera met veel creatieve mogelijkheden
Connectie met je telefoon (om de polaroid camera in te stellen of te bedienen)
Heel eenvoudig in gebruik
Leverbaar in diverse kleuren
Het fotopapier is groter dan bij Instax camera’s (ongeveer 1,5x zo groot)
Prints zijn wat duurder: €1,40 – €2,50 per print (verschilt per verpakking en papiersoort)
Geen zoom functie, je moet dus naar voren en achteren lopen om te kaderen
Filmpjes worden standaard niet meegeleverd (bekijk hier alle filmpjes)

» Meer informatie

Waarom zou je de Polaroid Now+ 2 kopen?

Ben je op zoek naar een instant camera waarmee je qua creativiteit helemaal los kan gaan? Dan is de Polaroid Now+ 2 jouw Polaroid camera! De camera is heel eenvoudig in gebruik maar wil je juist meer controle over je instellingen (sluitertijd en diafragma), dan kan je dit helemaal zelf instellen middels de Polaroid app.

Bekijk de Polaroid Now+ 2 bij Bol

Bekijk de Polaroid Now+ 2 bij Coolblue

Bekijk de Polaroid Now+ 2 bij CameraNu.nl


3. Fujifilm Instax Mini LiPlay

De Fujifilm Instax Mini LiPlay is, net zoals bovenstaande Mini Evo, een hybride instant camera. Oftewel, een instant camera én digitale camera in één. Deze instax camera is echter wel net wat anders dan de Mini Evo. Zo beschikt de Fujifilm Instax Mini LiPlay over een QR modus waarmee je niet alleen de foto vastlegt, maar ook een stukje geluid! Dit geluid neemt de camera op en door middel van een kleine QR code op de foto kan je het geluidsfragment terugluisteren. Ideaal om echt terug te gaan naar het moment waarop je de foto hebt gemaakt! Qua print zijn beide camera’s erg vergelijkbaar. Zo kan je met de LiPlay ook eerst beoordelen of je de foto echt wilt printen en kan je de foto bewerken. De kwaliteit van de prints is zeer vergelijkbaar, al zal de printkwaliteit van de Evo net wat beter zijn dan die van de LiPLay. Ben jij echter op zoek naar een instant camera waarmee je ook een geluidsfragment vast kan leggen? Dan is de Fujifilm Instax Mini LiPlay de camera voor jou!


Plus en minpunten van de Fujifilm Instax Mini LiPlay
Hybride camera (instant en digitale camera in één)
Neemt een geluidsfragment op die terug te luisteren is via een QR code
Kies welke foto je wilt afdrukken
Connectie met je telefoon (delen socials, printen foto’s van je telefoon)
Heel eenvoudig in gebruik
In meerdere kleuren beschikbaar
Voordelige prints: €0,75 – €1,80 per print (verschilt per verpakking en papiersoort)
Het fotopapier is wat kleiner dan bij Polaroid camera’s (formaat bankpas)
Doordat het een hybride camera is kost deze wat meer dan andere instant camera’s
Geen zoom functie, je moet dus naar voren en achteren lopen om te kaderen
Filmpjes worden standaard niet meegeleverd (bekijk hier alle filmpjes)

» Meer informatie

Waarom zou je de Fujifilm Instax Mini LiPlay kopen?

Ben je op zoek naar een leuke instax camera, wil je kiezen welke foto’s je print én wil je ook een stukje geluid opnemen van het moment dat je de foto hebt gemaakt? Dan is de Fujifilm Instax Mini LiPlay de instant camera voor jou! Deze instant camera is heel eenvoudig in gebruik en doordat het een digitale én instant camera in één is heb je controle over hetgeen je print. En uit ervaring kan je ik vertellen dat dat ontzettend fijn is!

Bekijk de Fujifilm Instax Mini LiPlay bij Coolblue

Bekijk de Fujifilm Instax Mini LiPlay bij Bol

Bekijk de Fujifilm Instax Mini LiPlay bij CameraNu.nl


4. Polaroid Now 2 instant camera

De Polaroid Now 2 is een eenvoudige ‘point en shoot’ instant camera waarmee je momenten direct vastlegt. De Now 2 is de tweede generatie van Polaroid en beschikt over automatische scherpstelling waardoor de camera zelf kan herkennen of jouw onderwerp ver of dichtbij staat. Verder maakt de Polaroid Now 2 gebruik van zogenaamde Polaroid i-Type film met een formaat van 10,7 cm bij 8,8 cm. Het fotograferen werkt zeer eenvoudig. Je richt de Polaroid camera op je onderwerp en drukt vervolgens af. De camera zal zelf scherpstellen en een berekening maken qua belichting zodat je foto er goed uit komt te zien. Wil je graag een groepsfoto maken? Ook dit kan heel eenvoudig middels de zelfontspanner. Ze je Polaroid camera op statief, druk op de zelfontspanner, en binnen 9 seconde wordt de foto gemaakt! Ben jij dus op zoek naar een eenvoudige instant Polaroid camera zonder al te veel toeters en bellen? Dan is de Polaroid Now 2 echt iets voor jou!


Plus en minpunten van de Polaroid Now 2
Automatische scherpstelling (de camera zal zelf het onderwerp herkennen en scherpstellen)
Eenvoudige instant camera
Heel eenvoudig in gebruik
Leverbaar in diverse kleuren
Het fotopapier is groter dan bij Instax camera’s (ongeveer 1,5x zo groot)
Geen connectie met je telefoon. Écht analoog fotograferen! 🙂
Prints zijn wat duurder: €1,40 – €2,50 per print (verschilt per verpakking en papiersoort)
Geen zoom functie, je moet dus naar voren en achteren lopen om te kaderen
Filmpjes worden standaard niet meegeleverd (bekijk hier alle filmpjes)

» Meer informatie

Waarom zou je de Polaroid Now 2 kopen?

Ben je op zoek naar een eenvoudige instant camera waarmee je direct foto’s print? Dan is de Polaroid Now 2 jouw camera! De Polaroid camera is heel eenvoudig in gebruik en heeft verder weinig toeters en bellen. Simpelweg fotograferen en gaan!

Bekijk de Polaroid Now 2 bij Bol

Bekijk de Polaroid Now 2 bij Coolblue

Bekijk de Polaroid Now 2 bij CameraNu.nl


5. Fujifilm Instax Mini 12

Last but not least, de Fujifilm Instax Mini 12! Een zeer eenvoudige instant camera waarmee je binnen enkele seconde een foto afgedrukt hebt. Richt je camera op een onderwerp, druk af en binnen 5 seconde heb jij je foto afgedrukt in je handen. De Fujifilm Instax Mini 12 is de opvolger van de zeer populaire Fujifilm Instax Mini 11 die jaren op de markt te koop was. Deze nieuwe mini 12 instant camera is alleen een net weer een beetje beter dan zijn voorganger. Zo wordt de belichting van de flitser nu automatisch geregeld en rolt je foto net iets sneller uit de camera (binnen 5 seconde in van plaats 6 seconde). Verder heeft de mini 12 een zogenaamde ‘parallax correctie’ in de selfiemodus. Hierdoor is het beeld dat je door de zoeker ziet ook echt het beeld dat je vastlegt. Dit heeft vooral impact op de selfies en close-up foto's die je maakt. Ideaal want nu is het beeld in 1x goed geschoten. Daarnaast maakt de Instax mini 12 gebruik van de welbekende Fujifilm instax mini instant filmpjes. Deze hebben een hoge kwaliteit voor een lage prijs. Dit alles maakt de Fujifilm Instax Mini 12 dé ideale camera voor ieder die op zoek is naar een eenvoudige instant camera!


Plus en minpunten van de Fujifilm Instax Mini 12
Eenvoudige instant camera
Voordelig in aanschaf
Heel eenvoudig in gebruik
Automatische flitser
Verbeterde selfiemodus
In meerdere kleuren beschikbaar
Voordelige prints: €0,75 – €1,80 per print (verschilt per verpakking en papiersoort)
Het fotopapier is wat kleiner dan bij Polaroid camera’s (formaat bankpas)
Geen zoom functie, je moet dus naar voren en achteren lopen om te kaderen
Filmpjes worden standaard niet meegeleverd (bekijk hier alle filmpjes)

» Meer informatie

Waarom zou je de Fujifilm Instax Mini 12 kopen?

Naar mijn mening is de Fujifilm Instax Mini 12 de leukste instant camera van het moment. Sterker nog, wij hebben er zelf ook eentje in huis (tezamen met een instax mini 11) die veel gebruikt worden door mijn kids. Ideaal om bijvoorbeeld vriendenboekjes in te vullen (meteen een leuke foto erbij) of om lekker op je kamer of koelkast op te hangen. De camera is voordelig in aanschaf, de printjes zijn goed betaalbaar én hij is heel eenvoudig in gebruik. Dit maakt de Mini 12 naar mijn mening de leukste instax camera van dit moment! tip: lees eens mijn Fujifilm mini 12 review.

Bekijk de Fujifilm Instax Mini 12 bij Bol

Bekijk de Fujifilm Instax Mini 12 bij Hema

Bekijk de Fujifilm Instax Mini 12 bij Coolblue


a. Instant fotopapier

Om een instant camera te gebruiken heb je uiteraard instant fotopapier nodig. Omdat deze standaard niet worden meegeleverd is het verstandig om deze direct bij aanschaf van een instant camera mee te bestellen. Anders kan je de camera niet gebruiken. Qua fotopapier zijn er verschillende soorten beschikbaar. De filmpjes van FujiFilm zijn qua formaat vergelijkbaar met een bankpasjes en die van Polaroid zijn een ongeveer 1,5x zo groot. Qua prijs zijn de filmpjes om deze reden ook verschillend. Door het grotere formaat zijn de filmpjes van Polaroid iets duurder dan die van FujiFilm. Onderstaand ga ik wat dieper in op het papier van FujiFilm Instax en Polaroid.

Instax fotopapier

De Instax camera’s van FujiFilm maken gebruik van Fujifilm instax mini instant film. Het formaat is 8.6cm x 5.4cm wat vergelijkbaar is met een een bankpasje (zie onderstaande foto). Na het maken van een foto is deze binnen 90 seconde helemaal klaar. Het printje rolt binnen enkele seconde uit de camera, maar het duurt even totdat deze op kleur is. Let op, ga niet met de foto wapperen. Veel mensen denken dat dit hoort, maar dit is niet het geval bij Instax fotopapier. Je kan de foto gewoon even neerleggen en na 90 seconde is hij mooi op kleur.


Het formaat van een printje

De Instax foto’s zitten standaard voorverpakt in een cassette met daarin 10 filmpjes. Deze cassette plaats je in één keer in de camera en om hem te gebruiken moet je eerst even een foto maken. Hierdoor zal het eerste beschermlaagje uit de camera rollen. Pas hierna kan je echt beginnen met fotograferen. Op de achterkant van de camera kan je aflezen hoeveel filmpjes er nog in de cassette zit. Let op, maak het klepje niet open als er nog foto’s in de camera zitten. Deze kunnen niet tegen licht en zullen niet meer bruikbaar zijn als ze (ongebruikt) licht op zich krijgen. De kosten per printje liggen tussen de €0,75 en de €1,80 (verschilt per verpakking en papiersoort).

Polaroid fotopapier

Polaroid camera’s maken gebruik van I-type of Go instant film, dit is afhankelijk van de camera die je hebt. Heb jij een Polaroid Go camera? Ga dan voor het speciale Color Go Film. Heb je een Polaroid Now camera (zoals bovenstaand beschreven), ga dan voor het speciale Polaroid Color i-Type Film. Het formaat van dit i-Type film is 8.8cm x 10.7cm wat een stuk groter is dan bovenstaand Instax papier. Ook bij een Polaroid rolt het printje binnen enkele seconde uit de Polaroid camera en duurt het even voordat deze op kleur is. Let op: het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten voordat de foto helemaal op kleur is. Laat hem dus rustig liggen en bekijk het resultaat na een kwartiertje.

b. Tien extra tips om zoveel mogelijk uit jouw instant camera te halen

Hieronder heb ik nog tien extra tips voor jou zodat je zoveel mogelijk uit jouw instant camera kan halen.

Tip Uitleg
Tip 1: zorg voor genoeg licht Instant camera’s hebben over het algemeen standaard lenzen. Deze kunnen niet altijd even goed omgaan met weinig licht. De camera zal in dit geval zelf de flits gebruiken voor extra belichting. Wel is het slim om te zorgen voor genoeg licht nodig. Maak dus vooral foto’s overdag, buiten of in een verlichte omgeving.
Tip 2: zorg voor de juiste afstand Schiet je echter een portret? Zorg er dan voor dat je onderwerp tussen de 30 cm en 60 cm afstand is. Dit zorgt voor het beste effect. Let ook even goed op de achtergrond, een rustige achtergrond zorgt ervoor dat je onderwerp er meer uitspringt.
Tip 3: hou de lens schoon Niets is zo vervelend als een onscherpe foto, tenzij je voor de blur lens gaat natuurlijk. Zorg er dan ook voor dat je lens schoon is. Maak hem bijvoorbeeld schoon met een brillendoekje of lensdoekje.
Tip 4: fotografeer niet tegen de zon in Om een goede foto te maken heb je licht nodig. Maar fotografeer je juist met teveel licht, doordat je bijvoorbeeld tegen het licht in fotografeert, dan zal je foto al snel overbelicht worden. Oftewel, een veel te lichte foto met weinig details. Kijk om deze reden goed naar waar het licht vandaan komt en speel hiermee zodat je het gewenste lichteffect krijgt.
Tip 5: zorg voor de juiste compositie Bij het maken van een mooie foto is een goede compositie een must. Dit betekend dat je nadenkt over waar jij je onderwerp in het beeld zet. Zet bijvoorbeeld iets op de voorgrond, of maak eens gebruik van de gulden snede. Hierdoor komt je foto veel meer tot leven!
Tip 6: bewaar ongebruikte filmpjes in de koelkast De filmpjes in de camera kunnen niet heel goed tegen warmte. Het is dan ook aan te raden om je extra voorraad in de koelkast te bewaren. Hierdoor blijven ze langer goed.
Tip 7: niet wapperen Iedereen die vroeger een polaroid camera heeft gehad kent het wel. Wapperen totdat je de foto ziet. Maar let op, bij de Instax filmpjes is dit juist niet de bedoeling! Laat ze gewoon liggen en binnen 90 seconde is je foto mooi op kleur.
Tip 8: maak de camera niet open als er nog film in zit De filmpjes die in een instant camera zitten kunnen niet tegen licht als ze nog niet gebruikt zijn. Zorg er dan ook voor dat je de camera niet zomaar opent als er nog ongebruikte filmpjes inzitten. Op de achterkant van de camera kan je eenvoudig zien hoeveel filmpjes je nog kan maken met de cassette die erin zit.
Tip 9: neem de camera overal mee naar toe! De beste camera ter wereld is de camera die je voor handen hebt op de leuke momenten! Mijn advies, neem jouw instant camera mee op je reizen en dagjes weg! Zo zorg je ervoor dat je alle mooie herinneringen vast kan leggen en meteen kan afdrukken! Het is ook zeker leuk om foto’s weg te geven aan mensen waarmee je op pad bent. Dan hebben zij ook meteen een leuke herinnering aan de dag!
Tip 10: Heb je een huwelijk? Gebruik een instant camera! Heb je een huwelijk? Gebruik een instant camera! Wij hadden zelf een instax mini camera op ons huwelijk en we genieten nog dagelijks van de leuke foto’s die op onze dag zijn gemaakt. Daarnaast hangen de foto’s ook bij onze familie en vrienden op de koelkast. Iedereen kon namelijk foto’s mee naar huis nemen, maar ook foto’s in een grote doos gooien (voor ons). Het zijn onvergetelijke ervaringen geworden!

c. Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Laat dan onderaan de pagina een bericht achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Wat is een instant camera?

Antwoord: Een instant camera is een camera waarmee je direct een foto kan maken. Oftewel, je maakt en foto en enkele seconde later rolt jouw foto uit de camera.

Wat kost een instant printje?

Antwoord: Een printje met een Fujifilm Instax camera ligt tussen de €0,75 en €1,80 per print (afhankelijk van het papier). Bij Polaroid camera’s ben je wat meer kwijt, hier kost een print tussen de €1,40 en €2,50 per print (afhankelijk van het papier).

Wat is het verschil tussen een instant camera en een instax camera?

Antwoord: Veel mensen halen de term instant en instax door elkaar. In feite zijn het beide camera’s die direct een foto kunnen printen. De naam Instax wordt echter gebruikt door FujiFilm en aangezien deze camera’s het meest worden verkocht wordt deze benaming veelal gebruikt voor dit type camera. Net zoals de MaxiCosi voor autostoeltjes.

Wat is de beste instant camera?

Antwoord: De FujiFilm Instax Mini Evo is op dit moment de beste instant camera van 2023 door zijn hybride functionaliteiten in combinatie met voordelige prijs qua printjes.

Wat is een instax camera?

Antwoord: Een Instax camera is een instant camera van het merk FujiFilm.

Wat is een Polaroid camera?

Antwoord: Een Polaroid camera is een instant camera van het merk Polaroid.

Wat is een Instax mini camera?

Antwoord: De Instax Mini 11 camera of Instax Mini 12 camera is een model van Fujifilm. Zie bovenstaande uitleg over deze camera.

Wat is het verschil tussen een instax mini 9 en 11?

Antwoord: Het grote verschil tussen de instax mini 9 en 11 zit hem in de belichting. De Mini 9 moet je zelf instellen en de mini 11 regelt de belichting automatisch. Verder heeft de mini 11 een spiegeltje op de lens zitten waardoor je makkelijker selfies kan maken.

Wat is het verschil tussen een instax mini 11 en 12?

Antwoord: Het grote verschil tussen de instax mini 11 en 12 zit hem in de flitser, de snelheid en de selfiemodus. Zo heeft de flitser van de mini 12 een automatische regeling (de mini 11 niet) en print hij binnen 5 seconde een foto (de mini 11 binnen 6 seconde). Verder heeft de mini 12 een zogenaamde ‘parallax correctie’ in de selfiemodus. Hierdoor is het beeld dat je door de zoeker ziet ook echt het beeld dat je vastlegt. Dit heeft vooral impact op de selfies en close-up foto's die je maakt.

Hoe duur zijn Polaroid foto’s?

Antwoord: Een printje met een Polaroid camera kost tussen de €1,40 en €2,50 per print (afhankelijk van het papier).

Hoe duur zijn FujiFilm Instax foto’s?

Antwoord: Een printje met een Fujifilm Instax camera kost tussen de €0,75 en €1,80 per print (afhankelijk van het papier).

Welke instant camera is goedkoop?

Antwoord: De Instax Mini 11 camera of Instax Mini 12 camera zijn de goedkoopste instant camera's die je momenteel kan kopen. Zie bovenstaande uitleg over deze camera's.

Gebruikte bronnen

Zelf ben ik gek van fotografie en raadpleeg ik bij de aanschaf van een camera, digitaal of analoog, diverse bronnen. Al deze kennis, tezamen met mijn eigen kennis en ervaring heb ik samengevoegd in dit artikel. Zo heb ik bij het bepalen van deze top-10 onder andere gebruik gemaakt van onderstaande websites en magazines:

Bron:
Tijdschriften Natuurfoto Magazine
Zoom
Focus
Digifotopro
Websites

Dpreview.com
Kenrockwell.com
Cameralabs.com
Fredmiranda.com
Petapixel.com

Tests / reviews Consumentenbond
Kieskeurig
EISA Awards
TIPA Awards

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de top 10 beste instant camera’s van 2024. Ik hoop dat dit je helpt in je zoektocht naar de ideale instant camera. Kom je er nog niet helemaal uit, of heb je twijfels? Laat dan hieronder een bericht achter. Ik denk dan graag met je mee! Daarnaast kan ik je ook aanraden om dit artikel van CameraNu.nl eens te lezen. Hier staan extra tips in waar je mogelijk wat aan hebt. En als laatste kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar mijn overzicht met de meest actuele camera aanbiedingen.

Camera winkels:

Wil je een instant camera kopen? Dan kan ik je een van onderstaande camera winkels met harte aanbevelen:

Nederlandse Winkels
Bol.com
Coolblue
CameraNu
Kamera-express.nl
Cameraland

Belgische Winkels
Kamera-express.be

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

4.5 14 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten