Cameraland


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 14 September 2023

Wat voor fotowinkel is Cameraland?

Cameraland is één van Nederlands bekendste fotowinkels en is gevestigd in Alkmaar. De winkel is in 1987 opgericht door twee fanatieke fotografen, Ed Dorrestein en Peter Dekker en richt zich op alles omtrent fotografie. Je kan er dan ook echt alles vinden waar jouw fotografie hart sneller van gaat kloppen. Of je nu op zoek bent naar een professionele spiegelreflexcamera of een eenvoudige compact camera, bij Cameraland ben je aan het juiste adres! In de winkel staat personeel die, net zoals de oprichters, een passie voor fotografie hebben waardoor zij je goed kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Ben je dus op zoek naar een nieuwe camera? Neem dan zeker eens een kijkje bij Cameraland.

Bekijk de website van Cameraland

De 5 zaken die ik fijn vind aan Cameraland

Zelf kom ik graag bij Cameraland en bestel met regelmaat spullen online via de webshop. Hieronder een aantal punten waarom ik er graag koop:

Personeel met verstand van fotografie, waarvan ook ik kan leren
Ruim aanbod van interessante cursussen
Een echte specialist met meer dan 10.000 artikelen
Ruime voorraad van occasion camera's en lenzen met standaard 1 jaar garantie
Uitgebreide blogs over de nieuwste camera's.

Actuele aanbiedingen bij Cameraland

Cameraland heeft met regelmaat scherpe aanbiedingen. Hieronder vind je de laatste actie van dit moment!

Cameraland - Nieuwe & Tweedehands Camera's

Occasions bij Cameraland

Cameraland heeft een ruim aanbod aan occasion camera's en lenzen. Dit scheelt een boel geld ten opzichte van nieuw en waarom zou je iets nieuw kopen als er ook een goede occasion beschikbaar is? Daarnaast geeft Cameraland 1 jaar garantie op al haar occasions. Persoonlijk vind ik dit erg prettig omdat ik dan de zekerheid heb dat ik terug kan in het geval dat er toch iets mis is (een zekerheid die je via marktplaats niet hebt). Naast het aanbieden van occasions geven ze ook goede inruilprijzen voor als jij je camera of lens wilt inruilen. Ideaal als je je camera of lens wilt upgraden. Bekijk hier alle occasions van Cameraland.

Fotocursussen bij Cameraland

Cameraland is meer dan een winkel die alleen maar cameragear verkoop. Zo kan je hier ook terecht voor allerlei fotocursussen om jouw fotografiekennis naar een hoger niveau te tillen. Denk aan beginnerscursussen om jouw nieuwe camera te leren kennen, maar ook expert workshops om bijvoorbeeld jouw Lightroom skills op te krikken. Deelname aan de open school cursussen is geheel gratis en is voor iedereen toegankelijk. Voor de Academy dagcursussen vraagt Cameraland een schappelijke prijs. Bekijk hier alle Cameraland fotocursussen.

Cameraland's nieuwe website is live!

Cameraland heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd. Deze is een stuk sneller dan de vorige waardoor je nu nog beter door de content en producten heen kan gaan. Uiteraard alles met de vertrouwde look & feel die je van Cameraland gewend bent. Bekijk dus zeker eens de nieuwe site en check ook even hun blogs en reviews over de nieuwste camera's.

Cameraland openingstijden

Cameraland is zes dagen per week geopend en heeft een koopzondag op de eerste zondag van de maand. In onderstaand overzicht vind je de openingstijden van de winkel op de ‘Van Ostadelaan 290’ te Alkmaar (gratis parkeren). De webshop is 24/7 open en vandaag voor 23:59 besteld is morgen in huis.

Dag Openingstijden
Maandag 10:00 – 18:00
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 18:00
Vrijdag 10:00 – 18:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag Iedere 1e zondag van de maandCameraland Alkmaar

Van Ostadelaan 290
1816 JH Alkmaar