Cameratas kopen? Tips om de beste keuze te maken.
Door: Thijs Schouten
Laatste update: 13 September 2023
Hoe kies je een cameratas?
Ben je op zoek naar een cameratas maar kom je er niet uit? Ik ken het probleem! Zelf fotografeer ik al meer dan 20 jaar en heb al aardig wat cameratassen versleten. Om je te helpen kiezen welke cameratas goed bij je past leg ik in dit artikel uit welke verschillende cameratassen en camera rugzakken er zijn en waarop je kan letten bij het maken van een keuze. Onderaan dit artikel kan je een reactie achterlaten. Stel hier gerust je vragen of laat een opmerking achter. Ik beantwoord jouw vraag dan zo snel mogelijk.
Opbouw artikel
Mijn uitleg is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken.
1. Welke soorten cameratassen zijn er?
2. Welke cameratas past bij mij?
3. Camerahoesje
4. Spiegelreflex cameratas (snuittas)
5. Camera schoudertas
6. Camera rugzak
7. Slingshot cameratas
8. Camera trolley
9. Camera koffer
10. Cameratas merken
1. Welke soorten cameratassen zijn er?
Een cameratas is de ideale bescherming voor jouw camera. Of het nou een compactcamera, systeemcamera of spiegelreflex betreft, voor iedere camera is wel een passende cameratas te vinden. In dit artikel ga ik wat dieper in op de volgende typen fototassen; camerahoesjes, spiegelreflex snuittassen, camera schoudertassen, camera rugzakken, slingshots, trolleys en koffers. Ik zal, voordat ik de diepte in duik, eerst uitleggen waar je op het algemeen kan letten bij het kiezen van de juiste fototas.
2. Welke cameratas past bij mij?
Het is niet eenvoudig om de vraag ‘Welke cameratas past bij mij?' te beantwoorden. Er zijn namelijk flink wat zaken waarmee je rekening dient te houden bij de aanschaf van een cameratas. Zelf fotografeer ik al meer dan 20 jaar en heb in deze tijd meer dan 10 tassen versleten. Van slingshots tot en met schoudertassen, ik heb bijna iedere soort cameratas gehad. Uiteindelijk heb ik na lang zoeken de ideale tas voor mij gevonden. Onderstaand een aantal vragen die mij hebben geholpen in mijn zoektocht. Hopelijk helpen deze vragen jou ook om tot de juiste keuze te komen.
Wat neem ik, naast mijn camera, nog meer mee?
Als je gaat fotograferen neem je vaak meer mee dan enkel je camera en lenzen. Bedenk voor jezelf wat je nog meer mee neemt als je op pad gaat. Misschien een regenjas en een fles water? Of een goed boek voor in de trein? Een koptelefoon? Het is wel zo prettig als dit in je cameratas past. Zorg er dan ook voor dat je niet een te kleine cameratas koopt.
Hoeveel lenzen neem ik mee?
Dit is een zeer belangrijke vraag. Wat ben je van plan te gaan fotograferen en welke lenzen neen je allemaal mee? Neem je slechts enkel je systeemcamera met één lens mee? Of ga je graag op pad met meerdere lenzen zodat je alle kanten op kan? Dit is bepalend voor de grootte van je tas. Maar denk óók verder…. Ben jij van plan om in de toekomst (bv binnen nu en 1,5 jaar) een nieuwe lens of flitser te kopen? Houd hier dan rekening mee. Je bent namelijk echt niet de eerste die bij aanschaf van een nieuwe lens of flitser erachter komt dat er meteen een nieuwe fototas aangeschaft mag worden. Kijk dus een stukje verder dan waar de je de tas nu voor gebruikt.
Wil ik ook een statief meenemen?
Veel statieven worden met een losse schoudertas geleverd. Je loopt dan echter wel met twee tassen te sjouwen. Niet echt handig… Ben jij iemand die graag met statief werkt? Dan is een cameratas met de mogelijkheid om een statief vast te maken wel zo handig.
Wil ik een laptop meenemen?
Neem je naast je camera en lenzen ook een je laptop mee? Omdat je bijvoorbeeld de foto's meteen op locatie moet bewerken? Hou hier dan rekening mee. Er zijn namelijk veel cameratassen met speciale compartimenten voor laptops zodat deze extra beschermd zijn. Dit scheelt je weer een losse laptoptas.
Wandel ik veel buiten?
Als je veel buiten loopt is er een kans dat je overvallen wordt door een regenbui. En aangezien je niet wil dat je camera doorweekt wordt is het dan wel zo prettig dat je cameratas water dicht is (of dat er een losse regenhoes beschikbaar is).
Met bovenstaande vragen kan je voor jezelf al een redelijk wensenlijstje maken. Hieronder zal ik eerst even uitleggen welke tassen ik op dit moment gebruik (met de reden wat ik er zo fijn aan vind). Daarna ga ik dieper in op de verschillende typen cameratassen, inclusief voor- en nadelen.
Tassen die ik op dit moment dagelijks gebruik:
- De F-Stop Loka UL: een fijne rugzak met ruimte voor mijn body plus 2 tot 3 lenzen. Daarnaast kan ik ook makkelijk een fles water meenemen en past er een boek en of regenjas in de cameratas.
- De F-Stop Sukha: een hele grote rugzak met ruimte voor mijn body 500mm lens. Deze tas neem je niet eenvoudig mee (echt groot) maar werkt fijn voor als ik op pad ga met mijn 500mm lens.
- De Boblbee GTX25L: een hele fijne rugzak met harde achterkant, speciaal ontwikkeld voor motorrijders. Deze tas neem ik mee als ik landschappen fotografeer tijdens het skiën.
- De Billingham Hadley Small: een compacte schoudertas voor een systeemcamera plus lens. Ideaal als je niet veel mee wilt nemen. Wel moet ik bekennen dat ik deze tas te klein vind. Om deze reden heb ik een Hadley Pro (zie hieronder) gekocht en gaat deze tas binnenkort weer uit de collectie.
- De Billingham Hadley Pro: de grotere broer van de small, maar nog steeds een compacte schoudertas. Je neemt eenvoudig een systeemcamera plus 2 lenzen mee en er is ook ruimte voor een iPad. Ideaal als je een dag op pad gaat.
- De Peak Design Everyday Messenger 15″: een fijne en wat grotere schoudertas met ruimte voor een 15 inch laptop, camera (systeem of spiegelreflex) en 3 lenzen. Deze schoudertas gebruik ik erg veel als ik op shoots ga. Je neemt met gemak alles mee.
Extra tip Plaats een bluetooth tracker, zoals een Apple Airtag of een Tile Tracker, in je tas zodat je deze altijd weer terug kan vinden mocht deze kwijt raken of gestolen worden.
3. Camerahoesje
Een camerahoesje is een zeer eenvoudige en compacte camera tas ontworpen voor compactcamera's. Omdat het tasje zo klein is neem je hem makkelijk mee in een jaszak, aan de riem of in een (andere) tas. Het primaire doel is dan ook niet om de camera te vervoeren, maar om de compact camera te beschermen tegen beschadigingen en stof. Bij aanschaf van een camerahoesje is het goed om rekening te houden met het formaat. Kijk of je camera goed in het hoesje past en niet teveel ruimte heeft om heen en weer te gaan (ivm beschadiging). Verder is het ook verstandig dat je kijkt wat je nog meer mee wilt nemen. Misschien wil je een extra batterij of geheugenkaart meenemen?
Een aantal voor- en nadelen van een camerahoesje:
✓ Zeer compact en in diverse maten beschikbaar waardoor hij precies om jouw compactcamera past.
✓ Eenvoudig mee te nemen.
✓ Goede bescherming tegen krassen en stof.
✓ Sommige modellen zijn aan je riem te monteren.
✗ Beschermt vaak niet tegen regen.
✗ Beperkte opbergmogelijkheden (enkel de camera, soms heb je geen ruimte voor een accu of geheugenkaart).
4. Spiegelreflex cameratas (snuittas)
Wat een camerahoesje is voor een compactcamera, is een snuittas voor een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera. Een Spiegelreflex snuittas is namelijk een cameratas die precies om je spiegelreflexcamera inclusief lens past. Je verwijdert hem met het grootste gemak waardoor je de camera snel kan bedienen. Hierdoor wordt hij ookwel paraattas genoemd. Verder beschermt een snuittas de spiegelreflexcamera tegen stof en beschadigingen en je neemt de camera mee door middel van zijn eigen neckstrap of een schouderband.
Spiegelreflex snuittassen zijn er in twee varianten. Je hebt de originele snuittassen van cameramerken zoals Nikon en Canon welke perfect om de camera passen. Er zijn ook spiegelreflex snuittassen van merken zoals Case Logic. Deze zijn vaak iets ruimer en hebben de mogelijkheid om wat meer mee te nemen dan enkel de camera. Denk hierbij aan een extra accu of lensfilter.
Een aantal voor- en nadelen van een Spiegelreflex snuittas:
✓ Spiegelreflex snuittassen van cameramerken zoals Canon en Nikon passen perfect om de camera.
✓ Camera is snel te bedienen.
✓ Goede bescherming tegen krassen en stof.
✗ Beschermt niet tegen regen.
✗ Zeer beperkte opbergmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld geen extra lens meenemen.
Bekijk alle spiegelreflex snuittassen
5. Camera schoudertas
De camera schoudertas is een van de meest gebruikte cameratassen. Dit type fototas is in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar waardoor er altijd wel een camera schoudertas is die aan jouw wensen voldoet. Bepaal voor je zelf wat je allemaal wilt meenemen (bijvoorbeeld je systeemcamera plus lens) en daarmee wat voor maat schoudertas je wilt aanschaffen. Hou wel rekening met het feit dat je alles wat je in je camera tas stopt, ook mee moet tillen. Zelf heb ik meerdere camera schoudertassen gehad en heb er uiteindelijk maar één gehouden. Een compacte schoudertas waar ik enkel mijn camera plus 1 lens in plaats. Ik had ook een camera schoudertas voor 5 lenzen plus laptop, maar deze werd mij veel te zwaar. Je draagt al het gewicht namelijk op één schouder. Prima voor een kort tripje naar een fotostudio, maar wat minder als je de hele dag door een stad loopt.
Een aantal voor- en nadelen van een camera schoudertas:
✓ Goede bescherming tegen stof en regen.
✓ Ruimte, je kan meer meenemen dan enkel je camera.
✓ Geen gevaarte op je rug. Dus geen zweetrug als je op een warme dag gaat fotograferen.
✗ Stuk groter dan bijvoorbeeld een snuittas.
✗ Indien je veel meeneemt is het een zware belasting voor je schouder.
✗ Soms onhandig bij veelvuldig door je knieën gaan. De schoudertas knalt dan naar beneden.
✗ Vaak geen plek voor een statief.
Bekijk alle camera schoudertassen
6. Camera rugzak
Een camera rugzak is de ideale fototas voor de fotograaf die veel onderweg is. Of je nou veel reist of een dagje de natuur in gaat, met een rugzak neem je jouw apparatuur met gemak mee. En aangezien je het gewicht over twee schouders wordt verdeeld kan je met gemak een hele dag rondlopen. Er zijn zelfs camerarugzakken met heupbanden waardoor je het gewicht over je hele bovenlichaam kan verdelen. Camerarugzakken zijn er in veel soorten en maten. Ook hierbij geldt, bedenk wat je allemaal mee wilt nemen (lenzen, flitsers, statief, laptop, etc) en bepaal aan de hand daarvan wat voor soort camera rugtas bij jou past. Zoals eerder genoemd heb ik zelf heb ik twee camera rugzakken die ik veel gebruik; 1 F-Stop Loka UL (37 liter) voor als ik de natuur in ga (spiegelreflexcamera inclusief mijn telelens) & een F-stop Sukha (70 liter) voor als ik op pad ga met mijn 500m telelens.
Een aantal voor- en nadelen van een camera rugzak:
✓ Goede verdeling van het gewicht over twee schouders.
✓ Goede bescherming tegen stof en regen.
✓ Ruimte, je kan meer meenemen dan enkel je camera (bv een grote fles water).
✓ Veel camera rugzak modellen hebben plek voor een laptop of statief.
✓ Vrijheid, je kan makkelijk door je knieën gaan of of de grond liggen zonder dat je tas verschuift.
✗ Stuk groter dan bijvoorbeeld een snuittas.
✗ Op warme dagen kan een rugtas zorgen voor een zweetrug.
✗ Onhandig in kleine ruimtes in verband met flinke toeter op je rug.
7. Slingshot cameratas
De slingshot cameratas is een cameratas die erg op een rugzak lijkt, maar slechts met één schouderband gedragen wordt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de tas naar je buik te schuiven waardoor je eenvoudig je camera uit de fototas kan halen. Hoe dat precies werkt zie je hieronder in een voorbeeld van een zeer populair model, de Lowepro slingshot edge.
Een aantal voor- en nadelen van een slingshot cameratas vind je hieronder:
✓ Je kan heel snel bij je camera zonder de tas van je af te doen.
✓ Goede bescherming tegen stof en regen.
✓ Ruimte, je kan meer dan enkel je camera meenemen.
✓ Veel slingshot modellen de mogelijkheid om een statief of laptop mee te nemen.
✓ Vrijheid, je kan makkelijk door je knieën gaan of of de grond liggen zonder dat je tas verschuift.
✗ Je draagt het gewicht op 1 schouder. Dit kan belastend zijn bij lange wandelingen.
✗ Stuk groter dan bijvoorbeeld een snuittas.
✗ Op warme dagen kan een rugtas zorgen voor een zweetrug.
✗ Onhandig in kleine ruimtes in verband met flinke toeter op je rug.
Bekijk alle slingshot cameratassen
8. Camera trolley
Een camera trolley kenmerkt zich als camera tas door het gebruik van wieltjes en een hendel. Dankzij de wieltjes kan je de trolley eenvoudig rondrijden op bijvoorbeeld een vliegveld of in een stad. Ook voor fotoshoots zijn trolleys ideaal omdat je met gemak al je apparatuur verplaatst van A naar B. Ze zijn wel wat minder praktisch in de natuur omdat je een verharde weg nodig hebt om de cameratas te verplaatsen. Een oplossing is een trolley met twee schouderbanden. Hierdoor is het eigenlijk een camera rugzak met trolly mogelijkheden. Wil je meer weten? Lees dan mijn uitgebreide camera trolley artikel.
Een aantal voor- en nadelen van een camera trolley vind je hieronder:
✓ Eenvoudig al je apparatuur mee te nemen.
✓ Goede bescherming tegen stof en regen.
✓ Ruimte, je kan heel veel meenemen.
✗ Onhandig in bijvoorbeeld de natuur.
9. Camera koffer
Een camera koffer biedt je de beste bescherming voor jouw apparatuur. Koffers van bijvoorbeeld Pelicase of Nanuk kunnen werkelijk alles aan. Of je ze nu in het water gooit of met een auto overrijdt (don't try this at home 😉 ), je apparatuur overleeft het. Het enige nadeel is dat ze niet zo makkelijk mee te nemen zijn. Prima voor als je een reis met het vliegtuig maakt (de koffer neutraliseert namelijk ook de luchtdruk in een vliegtuig), maar ga je een hele dag op pad, pak dan een camera rugtas. Camera koffers zijn er in twee soorten. De eerste soort is met verdelers, een soort van tussenschotjes waarmee je de koffer inricht. De tweede soort is met zogenaamd plukschuim wat je helemaal op maat kan snijden voor jouw model systeemcamera / spiegelreflexcamera en lenzen. Hierdoor kan je camera echt geen kant meer op en heb je de beste bescherming. Wil je meer weten? Lees dan mijn uitgebreide camera koffer artikel.
Een aantal voor- en nadelen van een camera koffer:
✓ Beste bescherming voor je apparatuur.
✓ Op maat te maken bij gebruik van plukschuim of verdelers.
✓ Ideaal als je veel vliegt of vaart.
✗ Onhandig om mee te nemen als je een hele dag gaat fotograferen.
10. Cameratas merken
Er zijn ontzettend veel cameratas fabrikanten. Ieder merk richt zich op een eigen doelgroep en daarbij behorende prijsklasse. Hieronder zal ik een aantal merken uitlichten waar ik zelf ervaringen mee heb.
Canon cameratassen
Canon cameratassen zijn er in diverse smaaktjes. Zo zijn er Canon snuittassen, Canon schoudertassen en Canon camera rugtassen beschikbaar voor Canon spiegelreflexcamera's en Canon systeemcamera's. Voor Canon compactcamera's hebben ze camerahoesjes ontwikkeld die perfect om de camera's passen. De kwaliteit is goed, maar meestal zijn de tassen vrij saai (zwart). Daarnaast kan je jezelf afvragen of je wel met een Canon cameratas wilt lopen aangezien iedereen dan door heeft dat je een Canon camera bij je hebt (denk aan drukke steden).
Bekijk alle Canon cameratassen
Nikon cameratassen
Nikon cameratassen zijn, net zoals Canon cameratassen, in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er Nikon hoesjes, Nikon snuittassen, Nikon schoudertassen en Nikon camera rugzakken. De kwaliteit is goed, maar ook hier zijn de camera tassen best een beetje saai. Gelukkig heeft Nikon met regelmaat een partnership met Crumpler waardoor er wat hippere Nikon cameratassen beschikbaar zijn. Dit heeft ook nog als bijkomend voordeel dat niet iedereen doorheeft dat er een Nikon camera in je Nikon cameratas zit.
Bekijk alle Nikon cameratassen
Lowepro cameratassen
Lowepro is een van de bekendste cameratas-fabrikanten ter wereld. Ze produceren hoogwaardige cameratassen, van hoesjes tot en met trolleys. De kwaliteit van Lowepro tassen is erg hoog en je camera wordt goed beschermd. Daarnaast hebben ze zoveel tassen dat er voor iedere camera of lens wel een geschikte cameratas te vinden is. Het enige nadeel is dat bijna alle tassen zwart zijn (degelijk maar misschien wel een beetje saai). Daarnaast is het inmiddels zo'n bekend merk geworden, dan je aan de tas al ziet dat je met een camera rondloopt.
Bekijk alle Lowepro cameratassen
Case Logic cameratassen
Case Logic is onderdeel van het Zweedse bedrijf Thule. Inmiddels produceert dit bedrijf sinds 1984 tassen voor allerlei toepassingen. De Case Logic camera tassen staan vooral bekend voor hun goede prijs kwaliteit verhouding. Koop je een nieuwe systeemcamera of spiegelreflexcamera? Dan is de kans groot dat je een Case Logic cameratas wordt aangeboden door de winkel. Case Logic heeft een breed scala aan fototassen, van hoesjes tot en met trolleys. Oftewel, wil je niet al te veel poespas en gewoon een goede en betaalbare fototas voor jouw camera? Dan is Case Logic het merk om eens naar te kijken.
Belijk alle Case Logic cameratassen
Thule cameratassen
Thule is een Zweeds merk dat vooral bekend staat om de fietsendragers en dakkoffers & dakdragers. Maar ook maakt Thule al jaren rugtassen en cameratassen. Het merk is in 1942 opricht en staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en Zweeds design. Ben jij op zoek naar een strakke cameratas? Dan is Thule een merk om naar te kijken.
Bekijk alle Thule cameratassen
Crumpler cameratassen
Crumpler produceert cameratassen die net weer iets anders zijn dan de doorsnee zwarte cameratassen. Het is een Australisch merk en dat zie je terug in het design en de felle kleuren! Crumpler heeft veel soorten cameratassen, van hoesjes tot rugzakken voor systeemcamera's en laptops. Ben jij op zoek naar een wat hippere tas met vrolijke kleuren? Kijk dan naar een cameratas van Crumpler!
Bekijk alle Crumpler cameratassen
Nanuk camerakoffers
Als je op zoek bent naar een koffer voor jouw fotoapparatuur, dan kom je al snel bij Pelicase uit. Wat veel mensen alleen niet kennen zijn de koffers van Nanuk. Deze voelen een stuk steviger aan dan de koffers van Pelicase en zijn daarnaast in diverse (hippe) kleuren beschikbaar. Verder zijn er ook veel Nanuk koffers beschikbaar met voorindeling. Hierdoor past bijvoorbeeld jouw DJI Mavic Air 2S perfect in een Nanuk koffer!
Bekijk alle Nanuk camerakoffer
F-Stop cameratassen
F-stop is een relatief onbekend cameratas merk. Ze produceren hoogwaardige camera rugzakken en camera schoudertassen en dit merk is mijn persoonlijke favoriet. F-Stop heeft namelijk een systeem ontwikkeld waarmee je eenvoudig de inhoud van je cameratas kan vergroten / verkleinen. Het werkt heel simpel. Je koopt een lege rugzak én een losse binnentas genaamd ICU. De ICU's zijn in diverse maten beschikbaar en kunnen zelfs als losse tas gebruikt worden. Zo heb ik zelf een kleine ICU voor als ik de stad in ga (voor mijn groothoek) en een grote ICU voor als ik de natuur in ga (voor mijn telelens). Ga ik op vakantie en neem ik geen camera mee? Geen probleem, dan is mijn F-stop een gewone (lege) rugzak. Wat mij betreft een ideale camera tas voor de veelzijdige fotograaf. Daarnaast zijn F-stop tassen in diverse (hippe) kleuren te koop en omdat het merk relatief onbekend is, heeft men niet zo snel door dat je met een cameratas rondloopt. Wil je meer zien of wil je een F-stop cameratas kopen? Check dan onderstaande link.
Bekijk alle F-stop cameratassen
Afsluiting
Dit was mijn gehele uitleg aangaande cameratassen en camera rugzakken. Hopelijk heb ik je een beetje op weg geholpen met jouw zoektocht naar de ideale fototas. Mocht je er toch nog niet uitkomen, probeer dan eens de tassenvinder van CameraNu.nl of de keuzehulp van Coolblue. Je kan natuurlijk ook een bericht achterlaten zodat ik met je mee kan denken. Tenslotte wens ik je veel (comfortabel) fotoplezier!
Cameratas kopen
Wil je een camera tas kopen? Dan kan ik je onderstaande winkels van harte aanbevelen. Hier koop ik zelf ook mijn cameratassen:
Nederlandse Winkels
CameraNu.nl
Kamera-express.nl
Coolblue.nl
Cameraland
Belgische Winkels
Coolblue.be
Kamera-express.be
Hallo menner Schouten,
Ik vind uw artikel heel nuttig met een duidelijk uitleg. Toch heb ik nog een vraag. Moet ik bij het kopen van een spiegelreflex cameratas letten op wat voor merk en type spiegelreflex camera je heb of maakt het niet uit?
Vr gr, Irene.
Hi Irene,
Dank voor je bericht!
Qua merk tas maakt het echt niet uit welk merk je pakt. Sterker nog, ik zou eerder geen cameramerktas kopen omdat dan iedereen meteen ziet welk merk er in je tas zit. 🙂
Groet
Thijs
Hallo Thijs,
Ik heb uiteindelijk de Logic DSLR shoulder bag TBC- 409 gekocht en het bevalt me prima. Het is wel niet waterdicht, maar dat vind ik niet erg. Ga liever met droog weer op pad hahaha. Bedankt dat je op mijn bericht heb willen reageren..
vriendelijke groet
Irene.
Hi Irene,
Graag gedaan en de Case Logic TBC-409 is een prima keuze! Fijne tas voor het geld. 🙂
Groeten en veel fotografie plezier!
Thijs
ps. met droog weer ga ik ook het liefst op pad haha. Echter kan je met regen ook geweldige foto’s maken. 😉
Super alles in woord gebracht Thijs..! Zeer leerzaam….
Dank Arie!
Hallo, ik ga voor het eerst enkele dagen in februari naar Malangen, met de nodige excursies en zoeken naar het Noorderlicht… Momenteel hebik
een schouderdraagtas van Lewepro. Is dat goed voor dergelijke reis…? of zijn er handigere oplossingen.
Hi Kris,
Bedankt voor je bericht en wat gaaf dat je naar Malangen gaat! Hopelijk zie je het Noorderlicht. Het schijnt echt super te zijn!
Wbt je vraag. Uiteraard is het de vraag wat je allemaal mee gaat nemen. Een schoudertas werkt prima als je bv een camera plus 2 (kleine) lenzen meeneemt. Ga je echter op pad met meerdere bodies en lenzen, dan zou ik zelf voor een goede rugzak gaan. Zelf ben ik erg fan van de tassen van F-stop (zoals de F-Stop Ajna icm een F-Stop Slope ICU Large). Je kan hier namelijk de binnentas van uithalen waardoor hij ook als gewone backpack te gebruiken is. 🙂
Hopelijk heb je hier wat aan!
Groet
Thijs