Fotografie tips en artikelen door Thijs Schouten Fotografie


Op deze pagina vind je een overzicht van de door mij geschreven artikelen die je helpen bij het verder ontwikkelen van jouw fotografie-kennis. Zo vind je hier artikelen over fototechnieken, camera's, lenzen, merken en randapparatuur. Daarnaast geef ik ook advies over producten en waar je op kan letten bij de aanschaf van een nieuwe camera of lens.

Meest gelezen:

Ben je op zoek naar een nieuwe camera, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Neem dan eens een kijkje naar een van onderstaande artikelen. Deze helpen je in jouw zoektocht naar een nieuwe camera.

» Welke camera past bij mij?
» Beste systeemcamera's van 2022
» Spiegelreflexcamera's voor beginners
» Beste drone met camera van 2022
» Beste vlog camera's van 2022
» Beste smartphone camera's van 2022
» Beste onderwatercamera's van 2022
» Beste instant camera's van 2022
» Beste kindercamera's 2022
» Camera aanbiedingen
» Waarop moet je letten bij het kopen van een tweedehands camera?

Veel meer artikelen vind je hieronder onderverdeeld in verschillende categorieën. Omdat het inmiddels best veel artikelen zijn geworden staat onderaan deze pagina een index met alle artikelen gesorteerd op alfabet.


Systeemcamera's

De systeemcamera is een combinatie van een compactcamera en een spiegelreflexcamera. Zo zijn ze erg compact, waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen en beschikken over snelle autofocussystemen. In onderstaand artikel ga ik dieper in op de verschillende systeemcamera's, leg ik uit welke merken er zijn en vertel ik welke systeemcamera het beste past bij jouw wensen.

De beste systeemcamera's van 2022

Spiegelreflexcamera's

spiegelreflexcameras

De spiegelreflexcamera is één van de bekendste camera's en kenmerkt zich doordat je lenzen kan wisselen. Het nadeel is dat ze wat groter zijn dan systeemcamera's, maar daar krijg je wel een goede autofocus en veel instelmogelijkheden voor terug. Het is nog steeds een van de meest verkochte camera's en in onderstaande artikelen leg ik je uit welke spiegelreflexcamera bij jou kan passen.

De beste spiegelreflexcamera's van 2022

Compactcamera's

compactcameras

Compact camera's zijn, zoals de naam al aangeeft, erg compact waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen. Daarnaast zijn ze erg makkelijk in gebruik en verkrijgbaar in vele soorten (van beginner camera's tot en met professionele camera's). In onderstaand artikel leg ik uit welke soorten compactcamera's er zijn en welke camera goed bij jouw wensen past.

De beste compactcamera's van 2022


Canon camera's en lenzen

Wil je meer weten over Canon camera's en lenzen? In onderstaande artikelen leg ik je meer over dit merk uit.

canon eos 750d

» Canon cashbacks
» Alles over Canon lenzen

Alles over Canon camera's

Nikon camera's en lenzen

Wil je over de camera's en lenzen van Nikon weten? Lees dan onderstaand artikel waarin ik alles over de Nikon camera's uitleg.

nikon d5300 camera

» Nikon cashback

Alles over Nikon camera's

Sony camera's en lenzen

Ben jij een Sony gebruiker en wil je meer over de Sony camera's weten? Neem dan een kijkje in onderstaand artikel.


» Sony cashback

Alles over Sony camera's


Lenzen en objectieven

Naast camera's zijn er ook veel lenzen op de markt beschikbaar. Maar welke lens past bij je en wat voor lens heb je nodig bij een bepaalde tak van fotografie? Onderstaand artikel helpt je bij je zoektocht naar een nieuwe lens.

Welke lens past bij mij?

Uitleg van termen en afkortingen

Er zijn veel termen die bij fotografie gebruikt worden. Maar wat betekenen al die termen en al die afkortingen? In onderstaand artikel leg ik uitgebreid uit wat alle afkortingen van Canon, Nikon, Sony en andere merken allemaal betekenen.

Wat betekenen al die lens afkortingen?


Fotografie

Iedere tak van fotografie heeft zijn eigen aanpak en techniek. In onderstaande artikelen ga ik dieper in op diverse fotografie gebieden en geef geef ik tips omtrent instellingen, locaties en factoren waar je rekening mee dient te houden.

» Camera standen uitgelegd
» Foto's verscherpen
» HDR fotografie
» Landschapsfotografie met een drone
» Panorama fotografie
» Tilt shift fotografie
» Urban fotografie
» Vogelfotografie – uitgebreide uitleg
» Vogelfotografie – De beste instellingen
» Vogelfotografie – IJsvogels fotograferenCamera accessoires

Omdat er veel meer bij fotografie komt kijken dan camera's en lenzen geef ik je ook graag advies over alle accessoires die bij fotografie komen kijken. Onderstaande artikelen geven je advies over onder andere filters, tassen en laptops.

» 10 onmisbare fotografie accessoires
» Cameratassen
» Camera koffers
» Fotoprinters
» Laptops voor fotobewerking
» Laserprinters
» Lensfilters
» Monitoren voor fotobewerking
» EIZO monitoren
» Schommelkoppen
» Verrekijkers


Stockfotografie

Wil je graag geld verdienen met jouw foto's? Verkoop dan jouw foto's als stockfoto via een online platform. Hoe dit werkt leg ik uit in onderstaande artikelen.

» Alles over stockfotografie
» iStockphoto
» Shutterstock
» Dreamstime

Software

Er is veel software beschikbaar waarmee jij foto's kan bewerken en online kan publiceren. In onderstaande artikelen leg ik uit welke apps er zijn en hoe je zelf een site kan maken.

» Foto's verscherpen
» Ruis verwijderen
» Foto appsCamerawinkels

Ben je op zoek naar fotografie apparatuur? Neem dan zeker eens een kijkje bij een van onderstaande camerawinkels. Hier shop ik zelf ook graag mijn spullen.

» Cameraland
» CameraNU
» Coolblue
» Kamera-express


Index met alle artikelen: