Nationale Vogelweek 2022


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 4 Mei 2022

De Nationale Vogelweek gaat weer van start!

Gedurende de Nationale vogelweek kan je door het hele land heen mee op excursie gegeven door deskundige vogelgidsen. Tijdens deze excursies leer je hoe je vogels kan herkennen, waarop je kunt letten om ze te spotten en hoor je alles over het gedrag van de verschillende vogels die je tegenkomt. Als fotograaf is dit een mooie kans om je vogelkennis bij te spijkeren. Het leren van het gedrag en het herkennen van de juiste vogel is immers erg belangrijk als je ze mooi wilt vastleggen. Hoe meer je namelijk over de vogel weet, des te groter de kans is dat jij hem goed op de foto zet. De Nationale Vogelweek 2022 vindt plaats van 6 tot en met 15 mei en in dit artikel leg ik je uit hoe jij je kan aanmelden.


Een rietgors in de Oostvaardersplassen. Zie jij hem tijdens de Nationale vogelweek?

Meedoen met de Nationale Vogelweek 2022

Wil jij graag mee op pad met een deskundige vogelgids? Neem dan een kijkje op de website van de Nationale Vogelgids. Hier vind je een overzicht met alle excursies door heel Nederland heen. Per excursie wordt uitgelegd wat er gedaan wordt en wat je allemaal kan verwachten. Daarnaast wordt ook aangegeven wie de excursie geeft. Vaak is dit de plaatselijke boswachter of natuurbeheerder die precies weet wat er in het natuurgebied te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een wandelexcursie door de Oostvaardersplassen of juist een vogelzeilexcursie naar de Marker Wadden? De keuze is met 181 excursies erg ruim te noemen. De kosten voor deelname verschilt per excursie. Zo zijn er excursies waar een kleine vergoeding wordt gevraagd voor de koffie die je krijgt en uiteraard het behoud van de natuur. Denk hierbij aan kosten van om en nabij de €7. Voor de grotere excursies die een halve dag in beslag nemen zullen de kosten wat hoger liggen, denk hierbij aan €50 maar daarvoor krijg je wel toegang tot unieke plekken in Nederland die je normaal niet kan betreden!

Mijn persoonlijke aanraders

  • Vogelzeilexcursie naar Marker Wadden
  • Weidevogels zien en beleven in Eemland
  • Gouden fotosafari Oostvaardersplassen
  • Met Klaas de Jong halve dag vogelsafari over Texel
  • Vogelexcursie Amsterdamse Waterleiding Duinen


De kaart met alle excursies

Bekijk alle excursies op de vogelweek website


De website van de Nationale Vogelweek

Vogels kijken tijdens de nationale vogelweek

Als je echt goed naar de vogels wilt kijken tijdens een excursie, dan is een verrekijker een must. Maar welke verrekijker is nu precies goed? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een verrekijker? In mijn artikel ‘alles over verrekijkers‘ leg ik dit tot in de puntjes uit. Heb je geen zin om dit hele artikel over verrekijkers te lezen? Dan kan je ook eens kijken naar onderstaande top 3. Dit zijn de kijkers die ik je op dit moment kan aanraden, van eenvoudig (instap prijs) naar top (flinke prijs). Heb je hulp nodig met het uitzoeken van de juiste kijker? Stuur mij dan een berichtje!

Lees mijn verrekijker artikel

Mijn top 3 verrekijkers van dit moment

Vogels fotograferen

Naast het bekijken van vogels met een verrekijker is het natuurlijk geweldig om vogels op de foto te zetten. Althans, dat is iets waar ik ontzettend blij van wordt. Ben jij, net zoals ik, gek op het fotograferen van vogels? Maar weet je niet precies hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan eens mijn artikel over vogelfotografie. In dit artikel heb ik al mijn kennis omtrent het fotograferen van vogels verwoord zodat ook jij mooie foto's kan maken van de vogels! Lees het artikel en ga goed voorbereid op pad tijdens de Nationale Vogelweek 2022!

Lees mijn vogelfotografie artikel


Een zwaluw die een landing in zet


Een pimpelmees in bad

Afsluitend

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de Nationale Vogelweek 2022. Ik hoop dat dit artikel je enthousiast heeft gemaakt om lekker de Nederlandse natuur in te gaan. Heb je na aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat dan hieronder een berichtje achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

3.8 4 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

2 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Paul
2 Jaren geleden

Jammer, ’t heeft helaas zin om excursie aan te kondigen als ze allemaal vol zijn!