Top 10 beste digitale camera’s 2021


Wat zijn de top 10 beste digitale camera’s van 2021?

Ben je op zoek naar een digitale camera maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel vertel ik welke soorten digitale camera’s er zijn en wat de verschillen zijn. Omdat ik geen appels met peren wil vergelijken heb ik voor iedere camera soort een apart artikel geschreven met daarin de beste camera's per soort. Ik hoop dat deze artikelen je verder helpen in jouw zoektocht naar de beste digitale camera die bij jou past. Kom je er toch nog niet helemaal uit en wil je wat meer algemeen advies bij het kopen van een digitale camera? Neem dan eens een kijkje naar mijn artikel ‘Welke digitale camera moet ik kopen?’. Hierin ga ik dieper in op de technische verschillen tussen de verschillende modellen. Uiteraard kan je ook onderaan deze pagina een reactie achterlaten met hierin jouw vraag. Ik zal dan zo snel mogelijk bij je erop terugkomen.

Welke verschillende digitale camera's zijn er?

Hieronder vind je de drie soorten camera's die over het algemeen verkocht worden. Ik heb de voor- en nadelen even kort op een rijtje gezet. Onder de voor en nadelen vind je een link naar artikelen die ik zelf heb geschreven met daarin de top 10 beste camera's van die specifieke camerasoort. Wil je beginnen met fotografie en zit je naar een spiegelreflexcamera te kijken? Lees dan eens mijn artikel “Spiegelreflexcamera's voor beginners“.

Compact camera's

Heel eenvoudig in gebruik
Zeer compact en daardoor erg eenvoudig om mee te nemen
Verkrijgbaar in vele soorten en maten (van beginners tot en met professionals)
Je kan geen lenzen verwisselen.
Je kan (veelal) geen losse flitser aansluitenLees mijn artikel met de beste compactcamera's van 2021

Systeemcamera's

Compact en makkelijk mee te nemen.
Verwisselbare lenzen
Een stuk sneller ten opzichte van compactcamera's
Ergonomie is niet ideaal voor veelvuldig gebruik
Beperkte hoeveelheid lenzen beschikbaarLees mijn artikel met de beste systeemcamera's van 2021

Spiegelreflexcamera's

Verwisselbare lenzen (veel lenzen beschikbaar)
Verkrijgbaar in grote variëteit (van beginners tot en met professionals)
Veel instelmogelijkheden
Een stuk sneller ten opzichte van compactcamera's
Groter en iets zwaarder ten opzicht van een systeemcamera

Lees mijn artikel met de beste spiegelreflexcamera's van 2021

15. Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de beste digitale camera's van 2021. Ik hoop dat mijn uitleg en de ingangen naar verdieping per model je hebben geholpen in je zoektocht. Ben je er nou toch nog niet helemaal uitgekomen? Laat dan hieronder een berichtje achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug! Als laatste kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar de keuzehulp van Coolblue of CameraNu.nl. Zij hebben namelijk keuzehulpen ontwikkeld die je mogelijk kunnen helpen in je zoektocht.

Camera winkels:

Wil je een digitale camera kopen? Dan kan ik je een van onderstaande camera winkels met harte aanbevelen:

Nederlandse camera winkels:

Coolblue.nl
Kamera-express.nl
CameraNu
Cameraland

Belgische camera winkels:

Coolblue.be
Kamera-express.be


0 0 Stem
Aantal sterren
15 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
3 Maanden geleden

Beste Thijs,

Ik ben al 4 jaar lang in bezit van een Nikon D3500. Ik wil nu graag mij focus gaan leggen op bruiloften en familie/stelletjes fotoshoots. Ik ben blij met m’n Nikon maar zoek eigenlijk een stapje hoger. En zit dus nu te twijfelen over een eventuele merk overstap of naar systeemcamera. Voor bruiloften fotograferen wil ik mn Nikon ook nog blijven gebruiken maar dan het liefst als backup of bij camera. Ik heb zoveel gelezen dat ik nu niet meer zo goed wat de goede opties is haha. Misschien kan jij mij daar een paar tips/ opties voor geven 🙂

Alvast bedankt!

Groetjes Emma

Tinne
3 Maanden geleden

hallo, eerste en vooral: fijne feestdagen! Ik heb nu een Sonya56 en denk aan upgraden naar een Sony7iii maar ik zie dat je die niet meer adviseert? Zou je deze dan niet meer aanraden?
groeten

TinneV
Antwoord op  Thijs Schouten
3 Maanden geleden

Die review las ik inderdaad. Ik vroeg me vooral af of je deze camera nog zou adviseren boven de meer recente systeemcamera’s. Dit toestel is natuurlijk al wel wat jaren oud intussen. Anderzijds kan ik me ook voorstellen dat de verschillen voor een amateurfotograaf er niet meer zoveel toe doen aangezien de toestellen van de laatste tijd gewoon allemaal erg goed zijn…
groeten

Ineke
4 Maanden geleden

Dag Thijs

Ik kocht onlangs een Samsung Galaxy A51. Mijn foto’s zien er al veel mooier uit dan op mijn Samsung Galaxy J3, al zou een iPhone het van het zijn. Toch ben ik alsnog op zoek naar een handige camera, waarmee ik kwalitatievere foto’s kan nemen. Op die manier kan ik al eens een foto laten uitvergroten zonder aan scherpte in te boeten. Ik hou vooral van het fotograferen van de natuur, maar evengoed van mensen. Ik heb geen kennis van fotografie, dus instellingen mogen automatisch gebeuren. Heel af en toe film ik wel eens mijn twee kinderen tijdens een optreden van dans of muziek. Welke camera zou je me anno (eind) 2020 aanraden?

Groetjes
Ineke

Peter
1 Jaar geleden

Thijs,
topsite met wel heel veel info, maar helaas zie ik nu door de bomen het bos niet meer.
Wat wij zoeken:
* De standaard huis-, tuin- en keukenfoto’s
* maar ook sport (budo) (zoom, evt tele)
* wifi tbv delen/online opslag.
* evt video
budget tot €1000,-

Sandra
2 Jaren geleden

Hoi Thijs,

Wat fijn al die uitgebreide reviews! Ik ben er nog niet helemaal uit, ben op zoek naar een camera voor met name macro en natuurfotografie. Ik kom tot nu toe uit bij de Sony RX10 IV maar deze is wel erg groot. Heb je misschien een kleiner alternatief voor me die toch kwalitatief hoge foto’s kan maken? Ik zou hem zo graag in mijn jaszak willen doen tijdens mij wandelingen met de hond 🙂

Alvast bedankt!

Groetjes Sandra