Doel (België)


Fotograferen in Doel

Het plaatsje Doel ligt midden in een industriegebied met havens en een kerncentrale. Het dorpje was in de jaren 70 een bloeiend dorp met zo'n 2500 inwoners. In de jaren 60 werd Doel voornamelijk bekend door de uitbreidingsplannen van dit industriegebied. Het plan was namelijk om het dorp volledig te laten verdwijnen ten gunste van het industriegebied. Hierdoor is sinds 1977 het aantal inwoners teruggelopen naar slecht een paar inwoners. De schatting is dat er nu nog minder dan 10 inwoners in het hele dorp zijn. Hierdoor is het voor fotografen bij uitstek een mooie plek om foto’s te maken. Vrijwel alle gebouwen zijn namelijk nog aanwezig, maar staan leeg. Hierdoor levert Doel naast fotogenieke momenten ook indrukwekkende momenten op.

Ideaal voor urban fotografie

Ben je zelf ook gek van Urban-fotografie? Dan is het zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen in dit indrukwekkende dorp. Om je vast een voorproefje te geven, staan hieronder een aantal foto's die ik zelf in Doel heb gemaakt. Wil je meer foto's zien? Bekijk dan mijn Doel portfolio hieronder.

Doel in België bezoeken

Mocht je zelf een keer naar Doel willen gaan, dan kan je de onderstaande kaart gebruiken om jouw weg ernaartoe te vinden.


Grotere kaart weergeven

Ben je zelf ook in Doel geweest en heb je hier ook foto's gemaakt? Plaats dan gerust een bericht hieronder met daarin een link naar jouw portfolio of website. Heb je nog vragen of een opmerking? Laat dan even een reactie achter.

Meer artikelen

Hieronder vind je meer van mijn artikelen.

digitale-cameras-linkje Digitale camera's


lenzenlinkje Lenzen


cameratassenlinkje Cameratassen


lensfilterslinkje Lensfilters

Dé site voor camera's en lenzen!

camera kopen Ben je op zoek naar een fotocamera?CameraNu.nl is met meer dan 40.000 fotografie-artikelen dé specialist van Nederland. Of het nu om een compactcamera, systeemcamera, spiegelreflexcamera of lens gaat gaat, bij CameraNu kan je altijd slagen. De service is uitstekend en voor middernacht besteld is morgen in huis. Het is mijn favoriete fotografie winkel.

Bekijk alle lenzen
Bekijk alle camera's

0 0 Stemmen
Aantal sterren
13 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
11 Maanden geleden

helaas is doel niet meer toegankelijk tegenwoordig, er loopt elk uur security en om de huizen staan hekken, je mag nergens meer naar binnen.
erg jammer.

4 Jaren geleden

Vandaag geweest, bijzonder hoor. Mijn foto’s:
http://www.dianakors.nl/dat-wat-ik-tegenkom/doel-belgie

willem
5 Jaren geleden

4 december 2015 hier geweest. Je kan er vrij rondlopen en toen wij er waren was het stil en verlaten. De bewoners of andere fotografen niet gezien. Wel raar om in een dorp te lopen dat ooit bewoond is geweest. Leuk voor de urban fotograaf.

willem
Antwoord op  willem
5 Jaren geleden

ps. om er te komen moet je de omleidingsborden volgen, er wordt in de haven nml. gewerkt aan de wegen. was even zoeken maar wel gevonden.