Doel (België)


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 13 September 2023

Fotograferen in Doel

Het plaatsje Doel ligt midden in een industriegebied met havens en een kerncentrale. Het dorpje was in de jaren 70 een bloeiend dorp met zo'n 2500 inwoners. In de jaren 60 werd Doel voornamelijk bekend door de uitbreidingsplannen van dit industriegebied. Het plan was namelijk om het dorp volledig te laten verdwijnen ten gunste van het industriegebied. Hierdoor is sinds 1977 het aantal inwoners teruggelopen naar slecht een paar inwoners. De schatting is dat er nu nog minder dan 10 inwoners in het hele dorp zijn. Hierdoor is het voor fotografen bij uitstek een mooie plek om foto’s te maken. Vrijwel alle gebouwen zijn namelijk nog aanwezig, maar staan leeg. Hierdoor levert Doel naast fotogenieke momenten ook indrukwekkende momenten op.

Ideaal voor urban fotografie

Ben je zelf ook gek van Urban-fotografie? Dan is het zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen in dit indrukwekkende dorp. Om je vast een voorproefje te geven, staan hieronder een aantal foto's die ik zelf in Doel heb gemaakt. Wil je meer foto's zien? Bekijk dan mijn Doel portfolio hieronder.

Doel in België bezoeken

Mocht je zelf een keer naar Doel willen gaan, dan kan je de onderstaande kaart gebruiken om jouw weg ernaartoe te vinden.

Ben je zelf ook in Doel geweest en heb je hier ook foto's gemaakt? Plaats dan gerust een bericht hieronder met daarin een link naar jouw portfolio of website. Heb je nog vragen of een opmerking? Laat dan even een reactie achter.

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

4 2 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

15 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Marco
2 Jaren geleden

Ja Doel! Was geweldig. In 2010 kon je nog enkele woningen binnengaan om te fotograferen. Een paar jaar later zat alles dichtgetimmerd. Zo jammer. Wat doe je nou kwaad?

3 Jaren geleden

helaas is doel niet meer toegankelijk tegenwoordig, er loopt elk uur security en om de huizen staan hekken, je mag nergens meer naar binnen.
erg jammer.

7 Jaren geleden

Vandaag geweest, bijzonder hoor. Mijn foto’s:
http://www.dianakors.nl/dat-wat-ik-tegenkom/doel-belgie