Doel (België)


Fotograferen in Doel

Het plaatsje Doel ligt midden in een industriegebied met havens en een kerncentrale. Het dorpje was in de jaren 70 een bloeiend dorp met zo'n 2500 inwoners. In de jaren 60 werd Doel voornamelijk bekend door de uitbreidingsplannen van dit industriegebied. Het plan was namelijk om het dorp volledig te laten verdwijnen ten gunste van het industriegebied. Hierdoor is sinds 1977 het aantal inwoners teruggelopen naar slecht een paar inwoners. De schatting is dat er nu nog minder dan 10 inwoners in het hele dorp zijn. Hierdoor is het voor fotografen bij uitstek een mooie plek om foto’s te maken. Vrijwel alle gebouwen zijn namelijk nog aanwezig, maar staan leeg. Hierdoor levert Doel naast fotogenieke momenten ook indrukwekkende momenten op.

Ideaal voor urban fotografie

Ben je zelf ook gek van Urban-fotografie? Dan is het zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen in dit indrukwekkende dorp. Om je vast een voorproefje te geven, staan hieronder een aantal foto's die ik zelf in Doel heb gemaakt. Wil je meer foto's zien? Bekijk dan mijn Doel portfolio hieronder.

Doel in België bezoeken

Mocht je zelf een keer naar Doel willen gaan, dan kan je de onderstaande kaart gebruiken om jouw weg ernaartoe te vinden.


Grotere kaart weergeven

Ben je zelf ook in Doel geweest en heb je hier ook foto's gemaakt? Plaats dan gerust een bericht hieronder met daarin een link naar jouw portfolio of website. Heb je nog vragen of een opmerking? Laat dan even een reactie achter.

Meer artikelen

Hieronder vind je meer van mijn artikelen.

digitale-cameras-linkjeDigitale camera's


lenzenlinkjeLenzen


cameratassenlinkjeCameratassen


lensfilterslinkjeLensfilters

Dé site voor camera's en lenzen!

camera kopenBen je op zoek naar een fotocamera?CameraNu.nl is met meer dan 40.000 fotografie-artikelen dé specialist van Nederland. Of het nu om een compactcamera, systeemcamera, spiegelreflexcamera of lens gaat gaat, bij CameraNu kan je altijd slagen. De service is uitstekend en voor middernacht besteld is morgen in huis. Het is mijn favoriete fotografie winkel.

Bekijk alle lenzen
Bekijk alle camera's

13 reacties “Doel (Belgie)

 1. helaas is doel niet meer toegankelijk tegenwoordig, er loopt elk uur security en om de huizen staan hekken, je mag nergens meer naar binnen.
  erg jammer.

 2. 4 december 2015 hier geweest. Je kan er vrij rondlopen en toen wij er waren was het stil en verlaten. De bewoners of andere fotografen niet gezien. Wel raar om in een dorp te lopen dat ooit bewoond is geweest. Leuk voor de urban fotograaf.

  1. ps. om er te komen moet je de omleidingsborden volgen, er wordt in de haven nml. gewerkt aan de wegen. was even zoeken maar wel gevonden.

 3. dag thijs,

  Ik had eigenlijk dezelfde vraag als Dylan, ik werk bij caviar content (productiehuis) en wij zijn op zoek naar een leegstaande (hotel)kamer. Nu dacht ik direct aan doel maar met al de krakers en de gevaren durf ik niet met een hele groep mensen en materiaal gewoon naar daar te gaan! Kan je gewoon binnen in de huizen of zitten die vol met krakers? Of zou ik beter de politie inlichten en het aan hun vragen? En weet jij misschien of dat er een oud hotel staat?

  Alvast bedankt,
  Minnie

  1. Hey Minnie,

   Bedankt voor je reactie.

   Ik ben geen Doel expert, maar kan je wel vertellen wat ik ervaren heb toen ik hier een jaar geleden was.

   Krakers: Toen ik er was waren er wel wat krakers, maar ik ben er geen tegen gekomen. De krakers wonen in huizen die ze zelf goed dicht gemaakt hebben. Hier kom je niet zomaar in. Andere huizen zijn vaak opengebroken (achterdeur of voordeur staat dan open). Ik denk zelf dat je hier niet veel last van zal hebben, helemaal niet als je met een grote groep aanwezig bent. Wbt de Politie inschakelen, je kan het proberen. Ik denk echter niet dat ze zo snel meewerken aangezien het verboden is om in de panden te komen.

   Wbt een leeg staand hotel, deze is er zeker! Als je naar mijn Doel foto’s gaat staat er een foto van een oud hotel tussen (heeft ook de naam ‘oud hotel’). Daarnaast heb ik de foto van de trap (in een S vorm, gemaakt met een Fish-eye lens) ook in dit hotel gemaakt.

   Hopelijk kan je wat met mijn info. Mocht je meer willen weten, dan hoor ik het wel!

   Groet,

   Thijs

 4. Met onze fotoclub difo uit Goes willen we 22 en 23 juni naar Doel gaan.
  Heb je nog tips ?
  Is Doel nu nog wel “open”?
  We lazen in de krant dat het gesloten en gesloopt zou worden.
  Waar kunnen we meer info vinden ?

  1. Hai Nelleke,

   Bedankt voor je berichtje.

   Ik kan je niet met 100% zekerheid zeggen dat Doel al gesloten of nog open is. Ik ben hier namelijk een jaar geleden geweest en toen was het terrein nog bereikbaar. De huizen waren toen al wel dicht gemaakt, maar dat houdt niet iedere fotograaf tegen. 😉

   Ik weet niet wanneer je het in de krant gelezen hebt? Een jaar geleden ging het verhaal namelijk ook rond dat het dicht was, maar dat was toen niet het geval.

   Groet,

   Thijs

 5. Beste Thijs Schouten,

  Ik had eigenlijk een vraagje over Doel (België) Ik zie dat je er al bent geweest dus jij moet het weten!

  Mijn vraag is eigenlijk of het daar geschikt is om een Film op te nemen en of er meerdere huizen leegstaan waar je zo naar binnen kan (Zonder gevaar te lopen)

  Graag een reactie terug via de mail als dat mogelijk is.

  Met vriendelijke groet,

  Dylan Noordzij

Laat een bericht achter:

Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen. :-)