Top 10 beste fotoprinters 2024


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 10 april 2024

Welke fotoprinter moet ik kopen?

Zoek jij een goede fotoprinter maar weet je niet goed waar je op moet letten om tot de juiste keuze te komen? Lees dan vooral dit artikel. Onderstaand lees je tips waarop je kan letten bij aanschaf van een printer en heb ik een overzicht gemaakt van de 10 beste fotoprinters van 2024. Doordat ikzelf veel foto's afdruk (en inmiddels al behoorlijk wat printers in mijn leven heb getest) en veel reviews lees is onderstaand top 10 overzicht ontstaan. Als enthousiast fotograaf deel ik al jaren mijn kennis graag met anderen zodat iedereen met voor hem of haar passend materiaal aan de slag kan om, in dit geval, de ideale fotoprint te maken.

Bekijk de top 10 fotoprinters

Bekijk alle fotoprinters

In dit artikel:

In dit artikel vind je de top 10 beste fotoprinters van 2024 en tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een fotoprinter:

a. Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een fotoprinter
b. De top 10 beste fotoprinters van 2024

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fotoprinter?

Als je op zoek bent naar een professionele fotoprinter, dan komen daar behoorlijk wat keuzes bij kijken. Je wilt uiteraard een goede printkwaliteit, een optimaal gebruiksgemak, een geschikt formaat, de juiste garantie – en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Hieronder ga ik dieper in op een aantal van deze elementen die je helpen bij het maken van de juiste keuze:
De printkwaliteit
Het gebruiksgemak
Het formaat
Prijs, service en garantie
Fotoprinter versus all-in-one printers
Ecotank printers

De printkwaliteit van een goede fotoprinter

Als je een fotoprinter wilt gebruiken voor je hobby of zelfs baan, is een hoge afdrukresolutie van belang. Als je een fotoprinter wilt aanschaffen voor het af en toe afdrukken van wat leuke foto's, zijn misschien de grootte en de prijs belangrijke weegfactoren. Wil je echt voor een hoge kwaliteit fotoprinter gaan, dan is het belangrijk dat je je niet laat afleiden door extra functionaliteiten. Je kunt dan het beste letten op de afdrukresolutie, het aantal cartridges en inktsoorten. Houd in gedachten dat hoe meer cartridges een fotoprinter heeft, hoe beter de kleuren tot zijn recht komen. Sommige printers beschikken over speciale inktsoorten, waardoor bijzondere tinten tot stand kunnen komen. Denk hierbij aan speciale grijze en zwarte cartridges die het printen van zwart-wit afdrukken op zeer hoge (en professionele) kwaliteit kunnen waarborgen.

Het gebruiksgemak van een fotoprinter

Ook is het van belang dat je bedenkt of je graag wilt afdrukken vanaf je camera, laptop/pc, of een USB/geheugenkaartje. Het hangt namelijk per printer af of er altijd een snoer wordt meegeleverd, of dat er vanuit wordt gegaan dat je draadloos fijner vindt. Dit geldt ook voor de papierlades. Printers kunnen over een dubbele of gescheiden papierlade beschikken, maar dat vindt niet iedereen prettig werken. Verder is de ene fotoprinter vanaf een touchscreen te bedienen, terwijl de ander weer een traditionele uitrusting heeft. Ook biedt de ene printer de mogelijkheid om cartridges afzonderlijk van elkaar te vervangen, terwijl je bij de andere printer wordt verplicht om alle cartridges in één keer te vervangen. De afzonderlijke optie is wat milieuvriendelijker en vaak goedkoper.

Het formaat een fotoprinter

Print je veel pasfoto's, standaardformaten of juist grote platen? Let dan specifiek op de afdrukformaten die een foto printer kan bieden. Tegenwoordig kunnen de speciale fotoprinters vaak formaten tot wel A3-formaat aan. Let er wel op dat printers soms juist weer geen kleine formaten kunnen afdrukken. Bovendien zijn er verschillende papiersoorten en diktes. Een foto printer kan soms wel grote formaten printen, maar dan wel in de standaard papierdikte. Als je dikker of speciaal papier wilt printen, is het cruciaal om daar bij de specificaties op te letten.

Prijs, service en garantie

Er zijn printers van veel verschillende merken en aanbieders, met prijzen rond de 100 euro of zelfs wel rond de 500 euro. Voordat je beoordeelt op enkel de prijs, is het goed om te weten dat dit niet altijd helemaal eerlijk is. Bij sommige fotoprinters zijn de meegeleverde cartridges bij de prijs inbegrepen, wat het vergelijken op het gebied van de prijs niet ten goede komt. Daarnaast moet je soms extra gebruiksgemakken bijbetalen, terwijl de productafbeeldingen wel vaak het complete beeld geven. Dit zijn bijvoorbeeld extra lades, aansluitingen of snoeren. Tevens is het belangrijk dat je let op de meegeleverde service, eventuele installatie én garantie. Een printer kan er soms erg positief uitkomen, maar heeft een veel kortere garantie dan een iets mindere printer.

Ecotank printers

Een techniek die de laatste jaren is opgekomen zijn de zogenaamde EcoTank printers of ook wel inktank printers genoemd. Deze printers beschikken over een groter hervulbare inkcartrige (inktank) die je zelf kan bijvullen met inkt van de desbetreffende fabrikant. Vooral Epson is hier op dit moment groots op aan het inzetten met de Epson EcoTank printers en ook Canon is snel aan het volgen met haar MegaTank printerlijn. De kwaliteit van de prints is erg hoog terwijl je als gebruiker een stuk minder betaald per printje omdat je deze zelf kan bijvullen met de meegeleverde inktankjes. Hierdoor kan je tot maar liefst 90% besparen op je printkosten. Ideaal voor de veelgebruikers onder ons! In mijn top 10 zal je dan ook zeker een aantal Ecotank printers terug vinden.

Bekijk alle Epson Ecotank printers

Bekijk alle Canon MegaTank printers

Fotoprinter versus all-in-one printers

Tot slot is het belangrijk dat je het onderscheid tussen een ‘normale' inkjetprinter en een fotoprinter kent. Zoals de naam het al aangeeft is een professionele fotoprinter speciaal geschikt voor het afdrukken voor foto's en met een inkjetprinter zijn ook andere teksten of andere uitingen af te drukken. Dit wordt vaak aangeduid met een alle-in-one printer, zo ook in onderstaand overzicht. Hieronder volgt er een overzicht van tien professionele fotoprinters, waardoor je keuze wellicht wat sneller is gemaakt.

De top 10 beste fotoprinters van 2024:

Hieronder vind je een overzicht met de top 10 beste fotoprinters van 2024. Wil je niet alle 10 de printers doorspitten? Check dan mijn samenvatting.

1. Canon PIXMA TS3551I
2. Canon PIXMA TS5150
3. Epson EcoTank ET-2851
4. Epson Expression Photo XP-970
5. Canon PIXMA TS8350
6. Canon PIXMA iP8750
7. Canon PIXMA PRO-200
8. Epson EcoTank ET-8500
9. Epson SureColor SC-P700
10. Epson SureColor SC-P900 A2+ Photo

Beknopte samenvatting

De Epson EcoTank ET-2851, de beste A4 fotoprinter

Zoek je een eenvoudige en goede fotoprinter? Dan is de Epson EcoTank ET-2851 jouw printer. Gezien de hoge afdrukkwaliteit en het gebruik van ecotanks is deze fotoprinter in mijn optiek de beste A4 fotoprinter van dit moment.

De Epson SureColor SC-P700, de beste foto fotoprinter voor de serieuze fotograaf

Ben je een serieuze fotograaf die op hoge kwaliteit in vrijwel ieder formaat (a3 en zelfs van een papier rol) wil kunnen afdrukken? Dan is de Epson SureColor SC-P700 jouw printer. Deze foto printer beschikt over 10 cartridges met een nieuw soort printerkop waardoor de zwarte inkt niet vervangen hoeft te worden. De kwaliteit is echt hoog waardoor de kleuren van de foto afspatten. Zelfs als je zwart-wit en lowkey foto's wilt afdrukken.


De volledige top 10 beste fotoprinters van 2024

1. Canon PIXMA TS3551I

De Canon PIXMA TS3551I is een ideale fotoprinter voor iedereen die op zoek in naar een betaalbare printer voor in huis. Deze all in one printer print foto's op maximaal A4 formaat af en maakt gebruik van een 3 in 1 kleuren cartridge. Het afdrukken van foto's gaat op een hoge resolutie van 4800 x 1200 dpi en ook kan de printer gebruik maken van fotopapier. Uiteraard is de printer ook te gebruiken voor andere printklusjes, zoals het kopieren van papier en documenten, of het printen van (werk)stukken. In aanschaf is deze printer erg voordelig, hou er echter wel rekening mee dat de kosten per printje hoger liggen dan bij andere printers (€ 0,085 per print). Dit komt doordat de drie kleuren in 1 cartridge zijn verwerkt. Wil je echter qua aanschaf niet al te veel geld uitgeven aan een printer? Dan is de Canon PIXMA TS3551I echt een prima keuze!

Canon PIXMA TS3551 fotoprinter
Plus en minpunten van de Canon PIXMA TS3551I
Heel voordelig in aanschaf
All in one (printen, scannen en kopiëren)
Print op A4 fotomaat fotopapier
Hoge resolutie van 4800 x 1200
Beschikt over wifi
Maakt gebruik van een 3 in 1 kleuren cartridge
Kosten per print wat hoger, maar de aanschafprijs is wel lager
Beschikt niet over een schermpje
Beschikt niet over dubbelzijdig afdrukken (voor bv tekstdocumenten)
Heeft geen geheugenkaartlezer


2. Canon PIXMA TS5150

De Canon PIXMA TS5150 is een compacte all in one inkjetprinter waarmee je goed foto's kan afdrukken. De resolutie van de printer is hoog, namelijk 4.800 bij 1.200 dpi. Hierdoor is de Canon PIXMA TS5150 perfect te gebruiken is voor het afdrukken van foto's op hoge kwaliteit fotopapier. Daarnaast heeft de printer wifi waardoor je snel vanaf je smartphone een afbeelding selecteert en print. En dat voor een relatief lage prijs van onder de €100. In deze Canon fotoprinter gaan twee cartridges, 1 voor zwart en 1 voor kleur (geel, magenta en cyaan) en je kan maximaal op A4 formaat afdrukken.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA TS5150
Voordelig in aanschaf (onder de 100 euro)
Hoge resolutie van 4.800 x 1.200 wat ideaal is voor het afdrukken van foto's
Beschikt over wifi
Kan automatisch dubbelzijdig afdrukken wat papier bespaart
Is niet super snel in het afdrukken van grote hoeveelheden
De kleuren zitten alledrie in één cartridge. Dit is wat minder voordelig als je veel print


3. Epson EcoTank ET-2851

De Epson EcoTank ET-2851 is een zogenaamde Ecotank printer. Dit betekent dat je niet met cartridges werkt maar met inktanks. Deze tanks zijn een stuk groter dan standaard cartridges die je eenvoudig kan aanvullen. Zo krijg je bij deze printer een equivalent van 88 cartridges meegeleverd. Dit is goed voor zo'n 6.000 in kleur en 7.500 pagina's in zwart wit (let wel, bij het afdrukken van foto's zal dit echt minder zijn omdat ze hier bij Epson uitgaan van pagina's met text). Verder zit er op de ET-2851 een schermpje aan de voorkant zodat je eenvoudig door het menu kan lopen. De printkwaliteit is erg hoog dankzij de fotoresolutie van 5760 x 1440 dpi. Daarnaast kan je ook op hoogwaardig fotopapier afdrukken. Al met al een ideale printer voor de veelvuldige gebruiker.


Plus en minpunten van de Epson EcoTank ET-2851
3 in 1 printer (printen, scannen, kopiëren)
Lage printkosten doordat je de 4 cartridges kan navullen (bespaar tot wel 90% op je kosten)
Je krijgt een equivalent van 88 cartridges meegeleverd bij de printer
Een zeer hoge resolutie van 5760 x 1440
Kan overweg met zwaarder fotopapier (tot 300gram)
Beschikt over wifi
Beschikt over een schermpje aan de voorkant van de printer
Je kan dubbelzijdig afdrukken
Het schermpje op de printer is niet al te groot
Heeft geen geheugenkaartlezer


4. Epson Expression Photo XP-970

De Epson Expression Photo XP-970 is een hoogwaardige all-in-one fotoprinter waarmee je kan printen, scannen én kopieëren. De kwaliteit van de (foto)prints is erg hoog doordat deze printer gebruikt maakt van 6 aparte kleurencartridges. Waar normaliter basis fotoprinters met 4 kleuren werken (zwart, geel, rood en blauw) heeft de XP-970 additioneel licht rood (licht magenta) en licht blauw (licht cyaan) waardoor jouw foto's een mooiere kleurverloop krijgen. Verder is het ook mogelijk om met deze printer op A3 af te drukken waardoor je ook grotere foto's kan printen. Al met al een fijne fotoprinter voor de serieuze en fanatieke (hobby) fotograaf die niet al teveel geld wilt uitgeven!


Plus en minpunten van de Epson Expression Photo XP-970
3 in 1 printer (printen, scannen, kopiëren)
Print op hoge kwaliteit dankzij 6 aparte cartridges
Een hoge resolutie van 5760 x 1440
Een LCD-scherm voor eenvoudige bediening
Beschikt over wifi
Print automatisch dubbelzijdig af
Beschikt over 2 papier laden (1 voor gewoon papier en 1 voor fotopapier)
Is met zijn 10 prints per minuut niet de snelste printer.


5. Canon PIXMA TS8350

De Canon pixma TS8350 is een all-in-one printer. Dit betekent dat dit type printer is te gebruiken als zowel een fotoprinter en als inkjetprinter. Deze officiële Canon foto printer heeft naast de basiscartridges aanvullende blauwe en zwarte inkt, waardoor deze tinten extra goed tot hun recht komen. Het afdrukken van foto's met bijzondere effecten, zoals zwart-wit of diepblauwe tinten, is hier uitermate voor geschikt. Ondanks dat het een gecombineerde (papier en foto) printer is, heeft ook dit type een touchscreen. Deze photoprinter is daarnaast handig in gebruik met de speciale Canon app.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA TS8350
Hoge resolutie van 1200 x 4800
Groot touchscreen voor eenvoudige bediening
Maakt gebruik van 6 cartridges waaronder fotozwart en fotoblauw
Foto's kan je direct van de SD kaart afdrukken
Beschikt over wifi
Relatief kleine papierlade (100 vellen)


6. Canon PIXMA iP8750

De Canon PIXMA ip8750 is een serieuze fotoprinter met een zeer hoge afdrukresolutie van 9600 x 2400 dpi. En doordat de ip8750 papier formaten van A3+ aankan is dit de foto printer voor de serieuze fotograaf. In totaal maakt de printer gebruik van 6 cartridges die je individueel kan vervangen als ze op zijn. Daarnaast kan de Canon IP8750 print randloos afdrukken waardoor je het maximale van je fotopapier kan benutten.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA iP8750
Een zeer hoge resolutie van 2400 x 9600
Print op A3+ fotomaat fotopapier
Maakt gebruik van 6 cartridges
Beschikt over wifi
Het is geen all in one printer, scannen en kopieëren is dus niet mogelijk.


7. Canon PIXMA PRO-200

De Canon PIXMA PRO-200 gaat weer een stap verder dan de iP8750. Zo beschikt de PRO-200 over 8 cartridges waardoor kleuren nog beter afgedrukt worden. Daarnaast kan de Pro-200 zwaarder en dikker fotopapier aan, waardoor de fotokwaliteit nog hoger wordt. Qua fotopapier kan je tot op A3+ afdrukken waardoor het een ideale printer is voor de serieuze fotograaf.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA PRO-200
Print op A3+ fotomaat fotopapier
Een hoge resolutie van 2400 x 4800
Maakt gebruik van 8 cartridges
Kan dikker papier aan
Beschikt over wifi
Het is geen all in one, dus je kan enkel printen


8. Epson EcoTank ET-8500

Ben je een veel gebruiker en zoek je naar de hoogste kwaliteit prints voor de laagste kosten? Dan is de Epson EcoTank ET-8500 echt iets voor jou! Deze printer beschikt namelijk over 6 hervulbare inktpatronen waardoor je tot maar liefst 90% op je printkosten kan besparen. Met een setje inkt druk je volgens Epson maar liefst 2.300 foto's op A4 af. Daarnaast is de resolutie van deze printer erg hoog, je print namelijk in 5760 x 1440 dpi op A4. Al met al maakt dit de meest voordelige A4 printer voor fotografen. Wil je graag in A3 afdrukken? Kijk dan eens naar de grotere broer, de Epson EcoTank ET-8550. Deze print namelijk tot maar liefst A3+ af! En ook deze printer krijg je geleverd met genoeg inkt voor 2.300 foto's!


Plus en minpunten van de Epson EcoTank ET-8500
Beste uit de test volgens de Consumentenbond
3 in 1 printer (printen, scannen, kopiëren)
Lage printkosten doordat je de 6 cartridges kan navullen
Je krijgt genoeg inkt meegeleverd voor 2.300 foto's!
Een zeer hoge resolutie van 1440 x 5760
Kan ook dikker papier aan
Beschikt over wifi
Hij kan helaas geen A3+ prints maken (kijk naar de Epson EcoTank ET-8550 als je dit wel wilt)


9. Epson SureColor SC-P700

De Epson SureColor SC-P700 fotoprinter is een serieuze fotoprinter voor de zwart-wit en lowkey fotograaf. De printer beschikt over 10 cartridges met UltraChrome HD en Vivid Magenta inkt waardoor de kleuren van de foto afspatten. Daarnaast heb je de beschikking over een multifunctionele papierlade. Hiermee kan je van zowel op papier (tot A3 formaat) afdrukken, maar ook vanaf een rol. Dit maakt de SC-P700 ideaal voor de serieuze fotograaf die in vrijwel ieder formaat wil kunnen afdrukken.


Plus en minpunten van de Epson SureColor SC-P700
Print op A3+ fotomaat fotopapier
Print vanaf rol
Een hoge resolutie van 5760 x 1440
Maakt gebruik van 10 cartridges
Beschikt over wifi
De printer is flink van formaat


10. Epson SureColor SC-P900 A2+ Photo

Ben je op zoek naar de beste afdrukkwaliteit? Dan is de Epson SureColor SC-P900 A2 Photo jouw printer. Met dit bakbeest print je op A2-formaat en kan je zelfs vanaf rol afdrukken. Dit is ideaal voor posters, landschap- en panoramafoto's. Qua inkt maar de SC-P900 gebruik van 10 UltraChroma HD-inktcartridges waardoor de kleuren echt van het papier afspatten. Ben jij een professional en zoek je het beste van het beste? Dan is de SC-P900 jouw ideale fotoprinter!


Plus en minpunten van de Epson SureColor SC-P900 A2+ Photo
Print op A2 fotomaat fotopapier
Print vanaf rol
Een hoge resolutie van 5760 x 1440
Maakt gebruik van 10 cartridges
Beschikt over wifi
De printer is flink van formaat


De beste fotoprinters volgens de Consumentenbond

Als je aan een onafhankelijk testbureau denkt, dan denk je al heel snel aan De Consumentenbond. Gelukkig worden ook fotoprinters door de consumentenbond onder de loep genomen. Ze hanteren hierin twee categorieën, namelijk ‘beste koop’ en ‘best uit de test’. Als we naar fotoprinters kijken, dan test de consumentenbond deze printers op het gebied van afdrukkwaliteit, gebruikersgemak en veelzijdigheid.

Fotoprinters met het predikaat: beste koop volgende de consumentenbond

De fotoprinters met het predikaat ‘beste koop’ hebben volgens de consumentenbond een prijs-kwaliteit cijfer van een 6 of hoger. De Canon PIXMA G3520 heeft in 2023 het label ‘beste koop’ gekregen vanwege zijn lage prijs en hoge kwaliteit.

Bekijk alle de beste koop fotoprinters volgens de consumentenbond

Fotoprinters met het predikaat: best getest volgende de consumentenbond

Fotoprinters die in de testen van de consumentenbond een hoge score krijgen op het gebied van printkwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid worden beloond met het predikaat ‘best getest’. Zo is de Epson EcoTank ET-8500 verkozen tot de best geteste fotoprinter van 2023 door de Consumentenbond.

Bekijk alle beste geteste fotoprinters volgens de consumentenbond


Veel gestelde vragen

Iedere week krijg ik ontzettend veel vragen op mijn website over fotoprinters. Om je verder te helpen in je zoektocht heb ik hieronder de meest voorkomende vragen opgesomd.

Vraag: Wat is de beste printer voor foto's?
Antwoord: Uiteraard is het de vraag wat je allemaal met de printer wilt gaan doen. Op dit moment zijn de Epson SureColor SC-P700, de Canon PIXMA PRO-200 en de Epson EcoTank ET-8500 de beste fotoprinters van dit moment.

Vraag: Waar moet je op letten bij een fotoprinter?
Antwoord: De kwaliteit van de foto wordt bepaald door het aantal pixels, ook wel dots, per inch genoemd (DPI). Een printer met een hoge DPI levert de mooiste prints maar naast de DPI is het uiteraard ook de vraag welke kleuren en welke inkt de printer gebruikt. Hoe meer inktcartridges de printer heeft, des te beter hij kleuren kan afdrukken.

Vraag: Kan fotopapier in elke printer?
Antwoord: Fotopapier kan enkel in fotoprinters en niet in laserprinters. Laserprinters kunnen namelijk niet omgaan met dik papier.

Vraag: Kan je ook normaal printen met een fotoprinter?
Antwoord: Je kan ook normaal printen met een fotoprinter. Plaats simpelweg standaard A4 papier in de printer en hij zal hierop afdrukken. Denk hierbij aan werkstukken, presentaties, e.d.

Staat jouw vraag niet bij bovenstaande veel gestelde vragen? Laat dan hieronder een reactie achter en ik kom er bij je op terug!


Gebruikte bronnen

Zoals eerder gemeld ben ik zelf gek van fotografie en heb ik al menig printer versleten. Ik blijf als fotograaf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en haal mijn informatie uit diverse bronnen. Al mijn kennis, tezamen met de informatie die ik uit magazines e.d. haal, heb ik samengevoegd in dit artikel. Zo heb ik bij het bepalen van deze top-10 onder andere gebruik gemaakt van onderstaande websites en magazines:

Bron:
Tijdschriften Zoom
Focus
Digifotopro
Websites

Dpreview.com
Kenrockwell.com
Cameralabs.com
Fredmiranda.com
Petapixel.com

Tests / reviews Consumentenbond
Kieskeurig

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de top 10 beste fotoprinters van 2024. Hopelijk heeft het overzicht je geholpen met het vormen van een beeld over alle soorten, functies en gebruiksgemakken. Hiermee hoop ik dan ook dat je een stapje verder bent in je zoektocht naar het ideale printer. Ben je er toch nog niet helemaal uit en wil je meer weten? Laat dan hieronder een bericht achter. Ik kom er dan zo snel mogelijk bij je op terug! Tenslotte kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar de keuzehulpen van onderstaande webwinkels of mijn artikel over de beste foto afdrukcentrales te lezen voor als jij jouw foto's wilt laten afdrukken.

De keuzehulp van CameraNu.nl

De keuzehulp van Kamera-Express

De keuzehulp van Coolblue


Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

4.4 14 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

91 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Marleen Bongaerts
4 Maanden geleden

Beste Thijs
ik zou graag een goede fotoprinten A3 op een beter papier 310 gr of nog dikker om zwart wit en kleuren foto’s af te printen daar zou ik graag het verschil willen van een Epson P700 of een ET-18100 of een ecotank ET8550 en de printer moet ook een gewonen afdruk kunnen maken op gewoon papier, en scannen is ook belangrijk ET8550 kan dat ook maar is de kwaliteit van deze printer betreft de foto minder dan de Epson P700 of ET-18100 en daar wil graag een eerlijk antwoord op.

Thomas Boon
4 Maanden geleden

Hallo Thijs
Ik heb op basis van je artikel mij een printer aangeschaft om foto’s te printen. Ik wil, samen met mijn kinderen, fotoboeken maken (dus geen gedrukte fotoboeken maar zelf gebonden boeken die we op ouderwetse manier inkleven). Ik ben gegaan voor je nummer 3, de epson ecotank ET2825. Nu merk ik dat ik de ET2821 heb besteld. Weet je toevallig of er een wezenlijk verschil is tussen die 2 of zou ik de 2821 evengoed kunnen houden? Bedankt alvast voor je advies.
mvg
Thomas

Romy
4 Maanden geleden

Hoi! Wat een fijne site, goede adviezen..maar pff toch nog zoveel keus!

Ik ben op zoek maar een goede printer voor zowel gewone zwart/wit afdrukken (print zakelijk veel adres labels) als fotoafdrukken op dikker papier (240 grams).

Mag best wat meer kosten, maar hoeft natuurlijk niet ;-). Wil er ook graag (traktatie)stickers mee maken. Hoeft geen all in one te zijn. Wat kan je mij aanraden??