Top 10 beste fotoprinters 2023


Door: Thijs Schouten
Laatste update: 13 September 2023

Welke fotoprinter moet ik kopen?

Zoek jij een goede fotoprinter maar weet je niet goed waar je op moet letten om tot de juiste keuze te komen? Lees dan vooral dit artikel. Onderstaand lees je tips waarop je kan letten bij aanschaf van een printer en heb ik een overzicht gemaakt van de 10 beste fotoprinters van 2023. Doordat ikzelf veel foto's afdruk (en inmiddels al behoorlijk wat printers in mijn leven heb getest) en veel reviews lees is onderstaand top 10 overzicht ontstaan. Als enthousiast fotograaf deel ik al jaren mijn kennis graag met anderen zodat iedereen met voor hem of haar passend materiaal aan de slag kan om, in dit geval, de ideale fotoprint te maken.

Bekijk de top 10 fotoprinters

Bekijk alle fotoprinters

In dit artikel:

In dit artikel vind je de top 10 beste fotoprinters van 2023 en tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een fotoprinter:

a. Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een fotoprinter
b. De top 10 beste fotoprinters van 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fotoprinter?

Als je op zoek bent naar een professionele fotoprinter, dan komen daar behoorlijk wat keuzes bij kijken. Je wilt uiteraard een goede printkwaliteit, een optimaal gebruiksgemak, een geschikt formaat, de juiste garantie – en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Hieronder ga ik dieper in op een aantal van deze elementen die je helpen bij het maken van de juiste keuze:
De printkwaliteit
Het gebruiksgemak
Het formaat
Prijs, service en garantie
Fotoprinter versus all-in-one printers
Ecotank printers

De printkwaliteit van een goede fotoprinter

Als je een fotoprinter wilt gebruiken voor je hobby of zelfs baan, is een hoge afdrukresolutie van belang. Als je een fotoprinter wilt aanschaffen voor het af en toe afdrukken van wat leuke foto's, zijn misschien de grootte en de prijs belangrijke weegfactoren. Wil je echt voor een hoge kwaliteit fotoprinter gaan, dan is het belangrijk dat je je niet laat afleiden door extra functionaliteiten. Je kunt dan het beste letten op de afdrukresolutie, het aantal cartridges en inktsoorten. Houd in gedachten dat hoe meer cartridges een fotoprinter heeft, hoe beter de kleuren tot zijn recht komen. Sommige printers beschikken over speciale inktsoorten, waardoor bijzondere tinten tot stand kunnen komen. Denk hierbij aan speciale grijze en zwarte cartridges die het printen van zwart-wit afdrukken op zeer hoge (en professionele) kwaliteit kunnen waarborgen.

Het gebruiksgemak van een fotoprinter

Ook is het van belang dat je bedenkt of je graag wilt afdrukken vanaf je camera, laptop/pc, of een USB/geheugenkaartje. Het hangt namelijk per printer af of er altijd een snoer wordt meegeleverd, of dat er vanuit wordt gegaan dat je draadloos fijner vindt. Dit geldt ook voor de papierlades. Printers kunnen over een dubbele of gescheiden papierlade beschikken, maar dat vindt niet iedereen prettig werken. Verder is de ene fotoprinter vanaf een touchscreen te bedienen, terwijl de ander weer een traditionele uitrusting heeft. Ook biedt de ene printer de mogelijkheid om cartridges afzonderlijk van elkaar te vervangen, terwijl je bij de andere printer wordt verplicht om alle cartridges in één keer te vervangen. De afzonderlijke optie is wat milieuvriendelijker en vaak goedkoper.

Het formaat een fotoprinter

Print je veel pasfoto's, standaardformaten of juist grote platen? Let dan specifiek op de afdrukformaten die een foto printer kan bieden. Tegenwoordig kunnen de speciale fotoprinters vaak formaten tot wel A3-formaat aan. Let er wel op dat printers soms juist weer geen kleine formaten kunnen afdrukken. Bovendien zijn er verschillende papiersoorten en diktes. Een foto printer kan soms wel grote formaten printen, maar dan wel in de standaard papierdikte. Als je dikker of speciaal papier wilt printen, is het cruciaal om daar bij de specificaties op te letten.

Prijs, service en garantie

Er zijn printers van veel verschillende merken en aanbieders, met prijzen rond de 100 euro of zelfs wel rond de 500 euro. Voordat je beoordeelt op enkel de prijs, is het goed om te weten dat dit niet altijd helemaal eerlijk is. Bij sommige fotoprinters zijn de meegeleverde cartridges bij de prijs inbegrepen, wat het vergelijken op het gebied van de prijs niet ten goede komt. Daarnaast moet je soms extra gebruiksgemakken bijbetalen, terwijl de productafbeeldingen wel vaak het complete beeld geven. Dit zijn bijvoorbeeld extra lades, aansluitingen of snoeren. Tevens is het belangrijk dat je let op de meegeleverde service, eventuele installatie én garantie. Een printer kan er soms erg positief uitkomen, maar heeft een veel kortere garantie dan een iets mindere printer.

Ecotank printers

Een techniek die de laatste jaren is opgekomen zijn de zogenaamde EcoTank printers of ook wel inktank printers genoemd. Deze printers beschikken over een groter hervulbare inkcartrige (inktank) die je zelf kan bijvullen met inkt van de desbetreffende fabrikant. Vooral Epson is hier op dit moment groots op aan het inzetten met de Epson EcoTank printers en ook Canon is snel aan het volgen met haar MegaTank printerlijn. De kwaliteit van de prints is erg hoog terwijl je als gebruiker een stuk minder betaald per printje omdat je deze zelf kan bijvullen met de meegeleverde inktankjes. Hierdoor kan je tot maar liefst 90% besparen op je printkosten. Ideaal voor de veelgebruikers onder ons! In mijn top 10 zal je dan ook zeker een aantal Ecotank printers terug vinden.

Bekijk alle Epson Ecotank printers

Bekijk alle Canon MegaTank printers

Fotoprinter versus all-in-one printers

Tot slot is het belangrijk dat je het onderscheid tussen een ‘normale' inkjetprinter en een fotoprinter kent. Zoals de naam het al aangeeft is een professionele fotoprinter speciaal geschikt voor het afdrukken voor foto's en met een inkjetprinter zijn ook andere teksten of andere uitingen af te drukken. Dit wordt vaak aangeduid met een alle-in-one printer, zo ook in onderstaand overzicht. Hieronder volgt er een overzicht van tien professionele fotoprinters, waardoor je keuze wellicht wat sneller is gemaakt.

De top 10 beste fotoprinters van 2023:

Hieronder vind je een overzicht met de top 10 beste fotoprinters van 2023. Wil je niet alle 10 de printers doorspitten? Check dan mijn samenvatting.

1. Canon PIXMA TS3451
2. Canon PIXMA TS5150
3. Epson EcoTank ET-2825
4. Canon PIXMA G2520 MegaTank
5. Canon PIXMA TS8350
6. Canon PIXMA iP8750
7. Canon PIXMA PRO-200
8. Epson EcoTank ET-8500
9. Epson SureColor SC-P700
10. Epson SureColor SC-P900 A2+ Photo

Beknopte samenvatting

De Epson EcoTank ET-2825, de beste A4 fotoprinter

Zoek je een eenvoudige en goede fotoprinter? Dan is de Epson EcoTank ET-2825 jouw printer. Gezien de hoge afdrukkwaliteit en het gebruik van ecotanks is deze fotoprinter in mijn optiek de beste A4 fotoprinter van dit moment.

De Epson SureColor SC-P700, de beste foto fotoprinter voor de serieuze fotograaf

Ben je een serieuze fotograaf die op hoge kwaliteit in vrijwel ieder formaat (a3 en zelfs van een papier rol) wil kunnen afdrukken? Dan is de Epson SureColor SC-P700 jouw printer. Deze foto printer beschikt over 10 cartridges met een nieuw soort printerkop waardoor de zwarte inkt niet vervangen hoeft te worden. De kwaliteit is echt hoog waardoor de kleuren van de foto afspatten. Zelfs als je zwart-wit en lowkey foto's wilt afdrukken.


De volledige top 10 beste fotoprinters van 2023

1. Canon PIXMA TS3451

De Canon PIXMA TS3451 is een ideale fotoprinter voor iedereen die op zoek in naar een betaalbare printer voor in huis. Deze all in one printer print foto's op maximaal A4 formaat af en maakt gebruik van een 3 in 1 kleuren cartridge. Het afdrukken van foto's gaat op een hoge resolutie van 4800 x 1200 dpi en ook kan de printer gebruik maken van fotopapier. Uiteraard is de printer ook te gebruiken voor andere printklusjes, zoals het kopieren van papier en documenten, of het printen van (werk)stukken. In aanschaf is deze printer erg voordelig, hou er echter wel rekening mee dat de kosten per printje hoger liggen dan bij andere printers (€ 0,085 per print). Dit komt doordat de drie kleuren in 1 cartridge zijn verwerkt. Wil je echter qua aanschaf niet al te veel geld uitgeven aan een printer? Dan is de Canon PIXMA TS3451 echt een prima keuze!


Plus en minpunten van de Canon PIXMA TS3451
Heel voordelig in aanschaf
All in one (printen, scannen en kopiëren)
Print op A4 fotomaat fotopapier
Hoge resolutie van 4800 x 1200
Beschikt over wifi
Maakt gebruik van een 3 in 1 kleuren cartridge
Kosten per print wat hoger, maar de aanschafprijs is wel lager
Beschikt niet over een schermpje
Beschikt niet over dubbelzijdig afdrukken (voor bv tekstdocumenten)
Heeft geen geheugenkaartlezer


2. Canon PIXMA TS5150

De Canon PIXMA TS5150 is een compacte all in one inkjetprinter waarmee je goed foto's kan afdrukken. De resolutie van de printer is hoog, namelijk 4.800 bij 1.200 dpi. Hierdoor is de Canon PIXMA TS5150 perfect te gebruiken is voor het afdrukken van foto's op hoge kwaliteit fotopapier. Daarnaast heeft de printer wifi waardoor je snel vanaf je smartphone een afbeelding selecteert en print. En dat voor een relatief lage prijs van onder de €100. In deze Canon fotoprinter gaan twee cartridges, 1 voor zwart en 1 voor kleur (geel, magenta en cyaan) en je kan maximaal op A4 formaat afdrukken.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA TS5150
Voordelig in aanschaf (onder de 100 euro)
Hoge resolutie van 4.800 x 1.200 wat ideaal is voor het afdrukken van foto's
Beschikt over wifi
Kan automatisch dubbelzijdig afdrukken wat papier bespaart
Is niet super snel in het afdrukken van grote hoeveelheden
De kleuren zitten alledrie in één cartridge. Dit is wat minder voordelig als je veel print


3. Epson EcoTank ET-2825

De Epson EcoTank ET-2825 is een zogenaamde Ecotank printer. Dit betekent dat je niet met cartridges werkt maar met inktanks. Deze tanks zijn een stuk groter dan standaard cartridges die je eenvoudig kan aanvullen. Zo krijg je bij deze printer een equivalent van 88 cartridges meegeleverd. Dit is goed voor zo'n 4.500 in kleur en 7.500 pagina's in zwart wit (let wel, bij het afdrukken van foto's zal dit echt minder zijn omdat ze hier bij Epson uitgaan van pagina's met text). Verder zit er op de ET-2825 een schermpje aan de voorkant zodat je eenvoudig door het menu kan lopen. De printkwaliteit is erg hoog dankzij de fotoresolutie van 5760 x 1440 dpi. Daarnaast kan je ook op hoogwaardig fotopapier afdrukken. Al met al een ideale printer voor de veelvuldige gebruiker.


Plus en minpunten van de Epson EcoTank ET-2825
3 in 1 printer (printen, scannen, kopiëren)
Lage printkosten doordat je de 4 cartridges kan navullen (bespaar tot wel 90% op je kosten)
Je krijgt een equivalent van 88 cartridges meegeleverd bij de printer
Een zeer hoge resolutie van 5760 x 1440
Beschikt over wifi
Beschikt over een schermpje aan de voorkant van de printer
Kan helaas niet dubbelzijdig afdrukken
Het schermpje op de printer is niet al te groot
Heeft geen geheugenkaartlezer


4. Canon PIXMA G2520 MegaTank

De Canon PIXMA G2520 MegaTank is ook een zogenaamde Ecotank printer zoals bovenstaande Epson. Canon heeft het alleen MegaTank genoemd en het komt ophetzelfde neer. In van plaats losse cartriges te vervangen krijg je bij deze printer flesjes inkt waarmee je de printer eenvoudig bijvult. In totaal krijg je bij deze printer voor zo'n 7.700 pagina's in kleur en 12.000 pagina's in zwart wit aan inkt (let wel, bij het afdrukken van foto's zal dit echt minder zijn omdat ze hier bij Canon uitgaan van pagina's met text) Dit levert je een flinke besparing op in kosten zonder in te leveren op kwaliteit! De G2520 print namelijk in een hoge resolutie (4800 x 1200 dpi) en je kan ook gewoon op fotopapier afdrukken. Een fijne fotoprinter voor de veelgebruiker!


Plus en minpunten van de Canon PIXMA G2520 MegaTank
3 in 1 printer (printen, scannen, kopiëren)
Lage printkosten doordat je de 4 cartridges kan navullen
Je krijgt genoeg inkt meegeleverd voor 12.000 zwart wit prints en 7.700 kleuren prints
Een hoge resolutie van 4800 x 1200
Een LCD-scherm voor eenvoudige bediening
Beschikt over wifi
Kan helaas niet dubbelzijdig afdrukken


5. Canon PIXMA TS8350

De Canon pixma TS8350 is een all-in-one printer. Dit betekent dat dit type printer is te gebruiken als zowel een fotoprinter en als inkjetprinter. Deze officiële Canon foto printer heeft naast de basiscartridges aanvullende blauwe en zwarte inkt, waardoor deze tinten extra goed tot hun recht komen. Het afdrukken van foto's met bijzondere effecten, zoals zwart-wit of diepblauwe tinten, is hier uitermate voor geschikt. Ondanks dat het een gecombineerde (papier en foto) printer is, heeft ook dit type een touchscreen. Deze photoprinter is daarnaast handig in gebruik met de speciale Canon app.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA TS8350
Hoge resolutie van 1200 x 4800
Groot touchscreen voor eenvoudige bediening
Maakt gebruik van 6 cartridges waaronder fotozwart en fotoblauw
Foto's kan je direct van de SD kaart afdrukken
Beschikt over wifi
Relatief kleine papierlade (100 vellen)


6. Canon PIXMA iP8750

De Canon PIXMA ip8750 is een serieuze fotoprinter met een zeer hoge afdrukresolutie van 9600 x 2400 dpi. En doordat de ip8750 papier formaten van A3+ aankan is dit de foto printer voor de serieuze fotograaf. In totaal maakt de printer gebruik van 6 cartridges die je individueel kan vervangen als ze op zijn. Daarnaast kan de Canon IP8750 print randloos afdrukken waardoor je het maximale van je fotopapier kan benutten.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA iP8750
Een zeer hoge resolutie van 2400 x 9600
Print op A3+ fotomaat fotopapier
Maakt gebruik van 6 cartridges
Beschikt over wifi
Het is geen all in one printer, scannen en kopieëren is dus niet mogelijk.


7. Canon PIXMA PRO-200

De Canon PIXMA PRO-200 gaat weer een stap verder dan de iP8750. Zo beschikt de PRO-200 over 8 cartridges waardoor kleuren nog beter afgedrukt worden. Daarnaast kan de Pro-200 zwaarder en dikker fotopapier aan, waardoor de fotokwaliteit nog hoger wordt. Qua fotopapier kan je tot op A3+ afdrukken waardoor het een ideale printer is voor de serieuze fotograaf.


Plus en minpunten van de Canon PIXMA PRO-200
Print op A3+ fotomaat fotopapier
Een hoge resolutie van 2400 x 4800
Maakt gebruik van 8 cartridges
Kan dikker papier aan
Beschikt over wifi
Het is geen all in one, dus je kan enkel printen


8. Epson EcoTank ET-8500

Ben je een veel gebruiker en zoek je naar de hoogste kwaliteit prints voor de laagste kosten? Dan is de Epson EcoTank ET-8500 echt iets voor jou! Deze printer beschikt namelijk over 6 hervulbare inktpatronen waardoor je tot maar liefst 90% op je printkosten kan besparen. Met een setje inkt druk je volgens Epson maar liefst 2.300 foto's op A4 af. Daarnaast is de resolutie van deze printer erg hoog, je print namelijk in 5760 x 1440 dpi op A4. Al met al maakt dit de meest voordelige A4 printer voor fotografen. Wil je graag in A3 afdrukken? Kijk dan eens naar de grotere broer, de Epson EcoTank ET-8550. Deze print namelijk tot maar liefst A3+ af! En ook deze printer krijg je geleverd met genoeg inkt voor 2.300 foto's!


Plus en minpunten van de Epson EcoTank ET-8500
Beste uit de test volgens de Consumentenbond
3 in 1 printer (printen, scannen, kopiëren)
Lage printkosten doordat je de 6 cartridges kan navullen
Je krijgt genoeg inkt meegeleverd voor 2.300 foto's!
Een zeer hoge resolutie van 1440 x 5760
Kan ook dikker papier aan
Beschikt over wifi
Hij kan helaas geen A3+ prints maken (kijk naar de Epson EcoTank ET-8550 als je dit wel wilt)


9. Epson SureColor SC-P700

De Epson SureColor SC-P700 fotoprinter is een serieuze fotoprinter voor de zwart-wit en lowkey fotograaf. De printer beschikt over 10 cartridges met UltraChrome HD en Vivid Magenta inkt waardoor de kleuren van de foto afspatten. Daarnaast heb je de beschikking over een multifunctionele papierlade. Hiermee kan je van zowel op papier (tot A3 formaat) afdrukken, maar ook vanaf een rol. Dit maakt de SC-P700 ideaal voor de serieuze fotograaf die in vrijwel ieder formaat wil kunnen afdrukken.


Plus en minpunten van de Epson SureColor SC-P700
Print op A3+ fotomaat fotopapier
Print vanaf rol
Een hoge resolutie van 5760 x 1440
Maakt gebruik van 10 cartridges
Beschikt over wifi
De printer is flink van formaat


10. Epson SureColor SC-P900 A2+ Photo

Ben je op zoek naar de beste afdrukkwaliteit? Dan is de Epson SureColor SC-P900 A2 Photo jouw printer. Met dit bakbeest print je op A2-formaat en kan je zelfs vanaf rol afdrukken. Dit is ideaal voor posters, landschap- en panoramafoto's. Qua inkt maar de SC-P900 gebruik van 10 UltraChroma HD-inktcartridges waardoor de kleuren echt van het papier afspatten. Ben jij een professional en zoek je het beste van het beste? Dan is de SC-P900 jouw ideale fotoprinter!


Plus en minpunten van de Epson SureColor SC-P900 A2+ Photo
Print op A2 fotomaat fotopapier
Print vanaf rol
Een hoge resolutie van 5760 x 1440
Maakt gebruik van 10 cartridges
Beschikt over wifi
De printer is flink van formaat


De beste fotoprinters volgens de Consumentenbond

Als je aan een onafhankelijk testbureau denkt, dan denk je al heel snel aan De Consumentenbond. Gelukkig worden ook fotoprinters door de consumentenbond onder de loep genomen. Ze hanteren hierin twee categorieën, namelijk ‘beste koop’ en ‘best uit de test’. Als we naar fotoprinters kijken, dan test de consumentenbond deze printers op het gebied van afdrukkwaliteit, gebruikersgemak en veelzijdigheid.

Fotoprinters met het predikaat: beste koop volgende de consumentenbond

De fotoprinters met het predikaat ‘beste koop’ hebben volgens de consumentenbond een prijs-kwaliteit cijfer van een 6 of hoger. De Canon PIXMA G3520 heeft in 2023 het label ‘beste koop’ gekregen vanwege zijn lage prijs en hoge kwaliteit.

Bekijk alle de beste koop fotoprinters volgens de consumentenbond

Fotoprinters met het predikaat: best getest volgende de consumentenbond

Fotoprinters die in de testen van de consumentenbond een hoge score krijgen op het gebied van printkwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid worden beloond met het predikaat ‘best getest’. Zo is de Epson EcoTank ET-8500 verkozen tot de best geteste fotoprinter van 2023 door de Consumentenbond.

Bekijk alle beste geteste fotoprinters volgens de consumentenbond


Veel gestelde vragen

Iedere week krijg ik ontzettend veel vragen op mijn website over fotoprinters. Om je verder te helpen in je zoektocht heb ik hieronder de meest voorkomende vragen opgesomd.

Vraag: Wat is de beste printer voor foto's?
Antwoord: Uiteraard is het de vraag wat je allemaal met de printer wilt gaan doen. Op dit moment zijn de Epson SureColor SC-P700, de Canon PIXMA PRO-200 en de Epson EcoTank ET-8500 de beste fotoprinters van dit moment.

Vraag: Waar moet je op letten bij een fotoprinter?
Antwoord: De kwaliteit van de foto wordt bepaald door het aantal pixels, ook wel dots, per inch genoemd (DPI). Een printer met een hoge DPI levert de mooiste prints maar naast de DPI is het uiteraard ook de vraag welke kleuren en welke inkt de printer gebruikt. Hoe meer inktcartridges de printer heeft, des te beter hij kleuren kan afdrukken.

Vraag: Kan fotopapier in elke printer?
Antwoord: Fotopapier kan enkel in fotoprinters en niet in laserprinters. Laserprinters kunnen namelijk niet omgaan met dik papier.

Vraag: Kan je ook normaal printen met een fotoprinter?
Antwoord: Je kan ook normaal printen met een fotoprinter. Plaats simpelweg standaard A4 papier in de printer en hij zal hierop afdrukken. Denk hierbij aan werkstukken, presentaties, e.d.

Staat jouw vraag niet bij bovenstaande veel gestelde vragen? Laat dan hieronder een reactie achter en ik kom er bij je op terug!


Gebruikte bronnen

Zoals eerder gemeld ben ik zelf gek van fotografie en heb ik al menig printer versleten. Ik blijf als fotograaf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en haal mijn informatie uit diverse bronnen. Al mijn kennis, tezamen met de informatie die ik uit magazines e.d. haal, heb ik samengevoegd in dit artikel. Zo heb ik bij het bepalen van deze top-10 onder andere gebruik gemaakt van onderstaande websites en magazines:

Bron:
Tijdschriften Zoom
Focus
Digifotopro
Websites

Dpreview.com
Kenrockwell.com
Cameralabs.com
Fredmiranda.com
Petapixel.com

Tests / reviews Consumentenbond
Kieskeurig

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de top 10 beste fotoprinters van 2023. Hopelijk heeft het overzicht je geholpen met het vormen van een beeld over alle soorten, functies en gebruiksgemakken. Hiermee hoop ik dan ook dat je een stapje verder bent in je zoektocht naar het ideale printer. Ben je er toch nog niet helemaal uit en wil je meer weten? Laat dan hieronder een bericht achter. Ik kom er dan zo snel mogelijk bij je op terug! Tenslotte kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar de keuzehulpen van onderstaande webwinkels:

De keuzehulp van CameraNu.nl

De keuzehulp van Kamera-Express

De keuzehulp van Coolblue


Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

4.3 11 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

75 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Mirianne
21 Dagen geleden

Hoi Thijs,

met veel interesse heb ik je artikelen over printers gelezen.
Maar ik heb het juiste antwoord nog niet gevonden. Ik ben op zoek naar een printer die a: dikker papier aankan, die b: goede grafische kwaliteiten heeft, c: WiFi heeft en stabiel is, d: losse cartridges per kleur heeft en d: hij hoeft niet te kunnen kopiëren of scannen. (Hele waslijst)
eIk moet drukwerk, dus grafische dingen printen. Maar foto’s ga ik er nooit op printen. Het is voor mijn werk. Een enkele flyer, poster en folder voor evenementen en aanbiedingen van de week etc. Echter wel met een goede kwaliteit en dikker mat papier 210 grams bijvoorbeeld. Mag een laser of inkjet zijn, dit maakt niet uit.
de vraag is kunnen laser printers dikker grams (vspeciaal laser papier) aan? Dan zou ik daar een lichte voorkeur voor hebben. Mits de afdrukkwaliteit goed is.

Heb jij DE tip beste keus printer voor mij? Ik ben zeer benieuwd.

met vriendelijke groeten,

Mirianne

Robert
6 Maanden geleden

Dank je voor de uitleg bij de verschillende printers,
Dag Thijn
Ik heb denk ik een aparte vraag, ik maak zo nu en dan een foto afdruk. Doordat ik het zo weinig doe droogt de inkt in de printer. Hier hoor je mij niet over mopperen.
Echter wat ik maar niet kan vinden zijn inkt printers die bij lang stilstaan zelf even een soort van warming-up doen zodat alles lekker soepel blijft lopen.
Het enige wat ik gevonden heb is de Sawgrass sublimatie printer die zoiets doet.

Ik zit erg te lonken naar de door jouw genoemde epson p900 gewoon voor de leuk maar gezien de prijs moet ik er niet aandenken dat omdat hij te lang stilgestaan heeft dat er problemen met de inkt komt.

Ik heb nu een simpele et 2721 van epson en daar liep ik er tegen aan dat Epson wil bepalen hoevaak je de kop mag schoon maken er zit een teller in deze printer die bij houd wanneer de “opvang bak” volgens epson vol is.

Resten van deze teller gaat dan weer via een soort van illegale software waarvoor je moet betalen om niet van epson afhankelijk te zijn dit vindt ik een groot min punt. 

Mijn vraag is dan ook weet jij hoe dit zit bij de p900 (zorgt epson er ook bij deze printer voor dat je afhankelijk van epson blijft met het resetten van tellers die ingebouwd zijn?) en hoe zit het met het uitdrogen van de inkt gezien dit niet onbelangrijk is bij zoveel inkt patronen?

Ik snap dat lezers zullen zeggen raar dat je zo’n printer dan wil kopen als je er zo weinig gebruik van maakt. Echter zo is het nu eenmaal ik vindt het leuk om zelf die zaken in de hand te hebben en ook dat bijvoorbeeld deze printer het mogelijk maakt tot a2 te kunnen printen en of een rol te gebruiken en of op dik karton te printen.

Robert
Antwoord op  Thijs Schouten
6 Maanden geleden

Dag Thijs,
Dank je antwoord, je hebt helemaal gelijk gewoon even een klein printje
van dat resetten ga ik nog even uitzoeken gezien ik wel geschrokken ben hiervan (internet staat vol berichten over epson printers die ineens niet meer gebruikt kunnen worden. Over de p900 heb ik dat nog niet kunnen vinden zodra ik daar wat over weet zal ik het ook even hier plaatsen.

Groet,

Robert

Margreet
1 Jaar geleden

Hoi Thijn, fijn voor mij dat je een zo heldere uitleg geeft. Ik ben beginnend fotograaf, maar vind mooie afdrukken maken super belangrijk. Ik heb een all in one Brother MFC-J53300W Die is voor multifunctioneel gebruik. Je zou er ook foto’s mee af kunnen drukken. Heel vaak blijft toch het fotopapier halfweg vastzitten en ik vind de kwaliteit echt ruk. Het idee van de bij te vullen tanks lijkt me echt ideaal en zou graag van je willen weten welke echt jou voorkeur heeft. Ik heb gespaard, dus hoeft het niet low budget. Aangezien je dit maar één keer kunt uitgeven zou ik graag een zeer goede keuze willen maken. Ik zou het fijn vinden als je me daarin zou kunnen adviseren. Voor mij is gebruiksvriendelijk ook wel een puntje