Camera koffer kopen? Handige tips!


Hoe kies je een camera koffer?

Ben je op zoek naar een camera koffer, maar kom je er niet helemaal uit? In onderstaand artikel geef ik praktische tips die je helpen bij het maken van een keuze. Zo leg ik uit welke camera koffer soorten er zijn, maar ook de voor- en nadelen van iedere soort. Helemaal aan het einde van dit artikel is er een mogelijkheid om een reactie achter te laten. Laat hier je vraag achter en ik kom er zo snel mogelijk op terug! Wil je een camera koffer kopen? Kijk dan ook zeker eens bij de best verkochte camera koffers van dit moment.

Een foto van een waterdichte camera koffer (foto: Crossaxle)

Opbouw artikel:

Mijn uitleg is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken.:

1. De verschillende soorten camera koffers
    1a. De waterdichte camera koffer
    1b. De camera trolley
2. Hoe is een camera koffer in te delen
    2a. Plukschuim
    2b. Verdelers
3. Camera koffer meenemen in het vliegtuig
4. Camera koffer merken
    4a. Calumet
    4b. Peli case
    4b. Lowepro
5. Afsluitend

1. De verschillende soorten camera koffers

In feite zijn er twee soorten camera koffers. De waterdichte camera koffer en de zogenaamde camera trolley. Hieronder ga ik dieper in op deze twee soorten.

1a. De waterdichte camera koffer

De waterdichte camera koffer is een harde koffer. De buitenkant is gemaakt van een harde kunststof-soort genaamd polycarbonaat en kan de meest extreme omstandigheden aan. Het materiaal is namelijk extra sterk en zorgt ervoor dat de inhoud van de koffer maximaal beschermd is tegen water & stof. Verder zijn deze camera koffers super sterk waardoor je er zelfs met een auto overheen kan rijden. Het is dan ook niet voor niets dat deze koffers door het leger gebruikt worden. Als fotograaf is een waterdichte camera koffer ideaal als je veel reist. De koffer zorgt er namelijk voor dat je apparatuur beschermd is als het bijvoorbeeld in het vliegtuigruim ligt. En omdat de camerakoffer uitgerust is met een drukventiel hoef je je geen zorgen te maken dat de koffer vacuum trekt.

Een foto van een camera koffer, de Calumet WT6840

Voor- en nadelen van een waterdichte camera koffer:
 Super bescherming voor je apparatuur
 In te delen door middel van plukschuim of verdelers
 Ideaal als je veel reist (zoals vliegen)
Enkel ruimte in hoofdvak. Accessoires zijn niet makkelijk mee te nemenWil je weten hoe een waterdichte camera koffer in de praktijk werkt? Lees dan mijn uitgebreide review over de waterdichte Calumet WT6840 camera koffer.

1b. De camera trolley

De camera trolley is een camera koffer met wieltjes. De buitenkant is in de meeste gevallen gemaakt van een zachte synthetische stof. Dit maakt de koffer minder stevig ten opzichte van een waterdichte koffer, maar heeft het wel zijn voordelen. Zo heeft de camera trolley veel meer opbergvakken die doormiddel van klittenband of ritsen af te sluiten zijn. Denk aan opbergvakken aan de buitenkant van de tas, maar ook aan de binnenzijde van het deksel. Verder maken camera trolleys gebruik van polyurethaan wieltjes waardoor je de koffer geruisloos achter je aan kan rollen. Dit is ideaal als je veel reist of als je veel apparatuur mee wilt nemen naar een fotoshoot.

Een foto van een Calumet camera trolley

Voor- en nadelen van een camera trolley:
 Veel opbergmogelijkheden

 In te delen door middel van verdelers
 Ideaal als je veel reist


Mindere bescherming ten opzichte van een waterdichte kofferWil je weten hoe een camera trolley in de praktijk werkt? Lees dan mijn uitgebreide review over de Calumet RM2202 trolley.

2. Hoe is een camera koffer in te delen?

Als je een camera koffer koopt heb je bij waterdichte koffers vaak de keuze tussen een indeling van plukschuim of een indeling met dividers. Hieronder ga ik dieper in op de verschillen, maar ook zal ik de voor en nadelen nader toelichten.

Links een camera koffer met plukschuim en rechts een camera koffer met dividers

2a. Plukschuim

Camera koffers met plukschuim zijn helemaal op maat te maken. Plukschuim is namelijk een een zachte materie bestaande uit kleine schuimstaafjes. Deze kan je plukken (zoals de naam aangeeft) zodat je de koffer precies op maat kan maken voor hetgeen dat je erin wilt vervoeren. Je camera, lens of flitser past dus precies en zal niet verschuiven tijdens transport. Om ervoor te zorgen dat de koffer aan alle kanten goed afgesloten is, is de bovenkant voor zien van zacht eierdoppenschuim. De onderkant is voorzien van een wat hardere schuimlaag.

Voor- en nadelen van plukschuim:
 Maximale bescherming
 Op maat te maken voor jouw apparatuur


Bij nieuwe apparatuur kan het zijn dat je het losse schuim moet vervangen omdat het nieuwe materiaal niet past.

Een voorbeeld indeling van een camera koffer met plukschuim (de Calumet WT6840)

2b. Verdelers

Camera koffers met verdelers maken gebruik van verplaatsbare tussenschotjes. Deze tussenschotjes (verdelers) zijn voorzien van klittenband waardoor ze op iedere plek in de koffer ingezet kunnen worden. Dit geeft je veel flexibiliteit op het gebied van de apparatuur die je mee wilt nemen. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om de koffer helemaal leeg te maken waardoor je het als reiskoffer kan gebruiken.

Voor- en nadelen van verdelers:
 Goede bescherming

 Flexibel in te delen dankzij het gebruik van klittenband
Mindere bescherming ten opzichte van plukschuim

Een voorbeeld indeling van een camera koffer met verdelers (de Calumet RM2202)

3. Een camera koffer meenemen in het vliegtuig

Een camera koffer is de ideale manier om jouw apparatuur in de lucht te vervoeren. Ze zijn namelijk water-, schok en stofbestendig waardoor je apparatuur goed beschermd is tijdens de vlucht. Wil je een koffer meenemen als handbagage? Let er dan op dat de koffer maximaal 56 x 45 x 25 cm is. Uiteraard verschilt dit per luchtvaartmaatschappij. Doe dus altijd voor vertrek een extra check bij jouw maatschappij. Wil je heel veel apparatuur meenemen en krijg je dit niet mee als handbagage? Kijk dan naar een waterdichte camerakoffer zodat je er zeker van bent dat je apparatuur heel overkomt.

4. Camerakoffer merken

Er zijn diverse camerakoffer merken. Hieronder zal ik de belangrijkste merken kort toelichten.

4a. Calumet camera koffers

Calumet Photo is een Europees merk dat al meer dan 70 jaar actief is in de fotografie. Van origine produceerde en verkocht het bedrijf filmrollen en middelen die je nodig hebt voor het ontwikkelen van film. Hedendaags staat het merk bekend als een leverancier van hoogwaardige apparatuur en hebben ze in Nederland twee winkels. Verder ontwikkelt Calumet Photo zelf cameratassen, camera koffers en camera trolleys. De koffers en trolleys zijn hoogwaardig afgewerkt en onderscheiden zich op het gebied van prijs en kwaliteit. Ben je op zoek naar een goede camera koffer maar wil je niet teveel betalen? Neem dan zeker een kijkje bij de koffers van Calumet.

Calumet camera koffer kopen? Bekijk de best verkochte Calumet camera koffers.

4b. Peli case camera koffers

Peli, officieel Pelican Products Inc genoemd, is een Amerikaans bedrijf dat zich al 40 jaar richt op het ontwikkelen van hoogwaardige koffers. De koffers staan erom bekend alles aan te kunnen, zo kan je er zelfs met een auto overheen rijden. Vanwege de robuustheid worden Peli cases voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo maakt onder andere het Amerikaanse leger gebruikt Peli Cases voor het vervoer van camera’s, geweren, computers en andere apparatuur. Ook bij fotografen is Peli een geliefd merk. De Peli camera koffers zijn verkrijgbaar in diverse maten en zorgen voor optimale bescherming.

Peli case camera koffer kopen? Bekijk de best verkochte Peli case camera koffers.)

4c. Lowepro camera koffers

Lowepro staat bekend om haar cameratassen. Naast cameratassen maakt Lowepro ook een aantal camera trolleys. De trolleys maken gebruik van wieltjes waardoor je je apparatuur eenvoudig mee kan nemen naar een shoot. Verder hebben de koffers een duurzame buitenzijde van ballistisch nylon waardoor de inhoud van de trolley beschermd is tegen zware stoten en trillingen. Verder beschikken de Lowepro trolleys over een ingebouwde All Weather cover waardoor je apparatuur ook nog eens beschermd is tegen regen en stof. Ben je op zoek naar een hoogwaardige camera trolley? Neem dan zeker eens een kijkje bij de trolleys van Lowepro.

Lowepro camera koffer kopen? Bekijk de best verkochte Lowepro camera koffers.

5. Afsluitend

Dit was mijn gehele uitleg omtrent camera koffers. Ik hoop dat mijn uitleg je een stuk verder heeft geholpen in jouw zoektocht naar de ideale camera koffer. Ben je er toch nog niet helemaal uit? Laat dan hieronder een bericht achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug! Verder kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar de best verkochte camera koffers van dit moment. En tenslotte wens ik je veel fotoplezier!


0 0 Stemmen
Aantal sterren
0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten