Top 10 beste compact camera’s 2021


Laatste update: 3 november 2021

Welke compact camera moet ik kopen?

Ben je op zoek naar een compactcamera, maar kom je er niet uit? Hieronder vind je de top 10 beste compact camera’s van 2021. Deze top 10 is tot stand gekomen uit cameratesten, camerareviews en mijn persoonlijke ervaring als fotograaf. Zelf heb ik meerdere camera’s in mijn bezit welke ik heb gekocht na uitgebreid onderzoek. Om mijn kennis te delen met de rest van zoekend Nederland en België heb ik mijn bevindingen op mijn website gezet zodat ook anderen hier voordeel van kunnen hebben. Met deze top 10 hoop ik je verder te helpen in jouw zoektocht naar de beste compact camera voor jou! Kom je er alsnog niet uit? Laat dan zeker onderaan dit artikel een reactie achter zodat ik met je mee kan denken. Dit hebben inmiddels al meer dan 200 andere lezers gedaan.

In dit artikel:

Hieronder vind een overzicht met de top 10 beste compactcamera’s van 2021:

1. Sony Cybershot DSC-RX100 VII compact camera
2. Panasonic Lumix DMC-LX15 compact camera
3. Canon PowerShot SX740 HS compact camera
4. Panasonic Lumix DC-FZ82 compact camera
5. Canon PowerShot SX540 HS compact camera
6. Canon Powershot SX70 HS compact camera
7. Panasonic Lumix DMC-TZ200 compact camera
8. Canon PowerShot G7 X Mark III compact camera
9. Nikon Coolpix P1000 compact camera
10. Sony Cybershot DSC-RX10 IV compact camera

Verder zijn er ook diverse testen waarin compact camera’s beoordeeld worden. Onderstaand een overzicht van de meest bekende testen:

a. Compact camera testen van de Consumentenbond
b. Compact camera's met een EISA award
c. Compact camera's met een TIPA award

De top 10 beste compact camera’s van 2021:

Onderstaand overzicht laat de 10 beste compact camera's van 2021 zien. Goed om te weten, ik begin met twee hoogwaardige camera's die naar mijn mening (en uit testen) echt de beste compact camera's van 2021 zijn. Deze compact camera's vallen echter niet in ieders budget. Om deze reden bouw ik vanaf plek 3 de ranking op in prijs van laag naar hoog.

1. Sony Cybershot DSC-RX100 VII compact camera

De Sony Cybershot DSC-RX100 VII is de beste compactcamera van 2021. Ben je op zoek naar een compact camera met de beste beeldprestaties? Dan is de RX100 VII jouw camera! Deze compact camera beschikt over een geweldige sensor, een super lichtsterke f/1.8 Zeiss lens met 8x zoom en een super snel autofocussysteem die tot maar liefst 24 beelden per seconde kan schieten.


Plus en minpunten van de Sony Cybershot DSC-RX100 VII
20.1 megapixel 1″ CMOS-sensor
Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm Zeiss f/2.8-4.5 lens
Snel hybride autofocussysteem met 357 punten
Eye-tracking
4K UHD video met HLG en S-log3 Gamma's
OLED zoeker
Wifi en NFC
Niet waterbestendig
Kwaliteit kost wat

» Meer informatie

Waarom zou je de Sony Cybershot DSC-RX100 VII kopen?

Ben je op zoek naar het beste van het beste? Dan is de Sony Cybershot DSC-RX100 VII een camera voor jou. Zo beschikt de RX100 model VII over een 1 inch sensor waardoor de ISO gevoeligheid oploopt tot 12.800. Verder beschik je over 357 scherpstelpunten en een zeer lichtsterke f/2.8-4.5 lens van Zeiss met maar liefst 8x zoom. Ook herkent deze compactcamera uit zichzelf ogen waarna hij hierop scherp stelt. Hierdoor kan je geweldige portretten schieten met een onscherpe achtergrond, zelfs op dieren (zoals honden en katten, maar ook wildlife). Vind je het niet erg om wat geld uit te geven voor een goede compact camera? Dan is de RX100 VII de beste keuze. De Sony Cybershot DSC-RX100 VII kost rond de €1.200. Wil je minder uitgeven? Dan kan je ook voor een voorganger van de RX100 VII gaan. Lees hier mijn uitleg over alle verschillen tussen de Sony RX100 modellen.

Bekijk bij CameraNu

Bekijk bij Kamera-Express

2. Panasonic Lumix DMC-LX15 compact camera

De Panasonic Lumix DMC-LX15 is een hoogwaardige compactcamera met zeer hoge beeldprestaties. De camera beschikt over een hoogwaardige 1 inch MOS sensor met maar liefst 20.1 megapixels en een uitbreidbaar ISO bereik tot 25.600. Verder heeft de camera een zeer lichtsterke lens waardoor je ook in situaties met weinig licht goede foto's kan maken. De consumentenbond beloonde deze camera in 2020 met het predikaat ‘Beste koop’.


Plus en minpunten van de Panasonic Lumix DMC-LX15
Beste koop 2020 volgens de Consumentenbond
Hoogwaardige 1 inch sensor met 20.1 megapixels
Leica DC lens met een lichtsterkte van f/1.4-2.8
4K video functies en RAW foto ondersteuning
Wifi
Kantelbaar scherm
Zeer compact (past in je binnenzak)
Niet waterbestendig

» Meer informatie

Waarom zou je de Panasonic Lumix DMC-LX15 kopen?

Ben je op zoek naar een hoogwaardige compact camera met flink wat features, maar die nog wel betaalbaar is? Dan is de Panasonic Lumix DMC-LX15 echt een camera voor jou. De camera heeft een geweldige sensor waarmee je niet alleen hoogwaardige foto's kan maken, maar ook in 4K video's kan schieten. De Leica DC lens is erg lichtsterk waardoor je met deze camera mooie portretten kan maken met een onscherpe achtergrond. Verder beschikt de camera over wifi waardoor je de beelden en video's direct naar je telefoon kan sturen om ze vervolgens op social media (of via email) te delen. Niet voor niets dat de consumentenbond de LX15 in 2020 waardeerde met het predikaat ‘Beste koop’. De Panasonic Lumix DMC-LX15 kost rond de €450.

Bekijk bij CameraNu

Bekijk bij Kamera-Express

3. Canon PowerShot SX740 HS compact camera

De Canon PowerShot SX740 HS is een voordelige compact camera met flink veel zoom. Zo beschikt deze compactcamera over 40x optische zoom, NFC, wifi en Full HD video mogelijkheden. Ben je op zoek naar een compacte camera voor op reis? Dan is de Canon PowerShot SX740 HS iets voor jou.


Plus en minpunten van de Canon PowerShot SX740 HS
40x optische zoom
20,3 megapixels en full HD video
Wifi en NFC
Kantelbaar scherm
Niet waterbestendig

» Meer informatie

Waarom zou je de Canon PowerShot SX740 HS kopen?

Ben je op zoek naar een goede compactcamera, maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Kijk dan eens naar de Canon PowerShot SX740 HS. Dit is een kleine camera die je met gemak kan meenemen. Maar vergis je niet, de SX740 zit vol met mogelijkheden! Zo beschik je over 40x optische zoom, wifi, NFC en zelfs focus peaking (hiermee stel je gemakkelijk en snel scherp op je onderwerp). De Canon PowerShot SX740 HS kost rond de €370. Wil je iets minder uitgeven en neem je genoegen met 25x zoom ivp 40x zoom en hoef je geen kantelbaar scherm? Kijk dan eens naar het kleinere broertje, de Canon Powershot SX620 HS.

Bekijk de Canon SX740 HS

4. Panasonic Lumix DC-FZ82 compact camera

Ben je op zoek naar een betaalbare camera met flink wat zoom? Dan is de Panasonic Lumix DC-FZ82 echt iets voor jou. Deze zogenaamde Bridge camera beschikt over maar liefst 60x zoom wat neerkomt op 1200mm als je het met een fullframe / 35mm camera vergelijkt. Filmen kan op 4K of full HD en foto's en video's deel je eenvoudig dankzij de ingebouwde wifi module.


Plus en minpunten van de Panasonic Lumix DC-FZ82
60x optische zoom
18.1 megapixel
Lichtsterke groothoeklens
Wifi
4K en Full HD video functionaliteit
Geen kantelbaar scherm
Dankzij het grote zoombereik wat minder compact

» Meer informatie

Waarom zou je de Panasonic Lumix DC-FZ82 kopen?

Wil je een goede compact camera met heel veel zoom? Kijk dan eens naar de Panasonic Lumix DC-FZ82. Dit is een goede camera met ruim 60x optische zoom en 18.1 mega pixels. Je foto’s en 4K video’s deel je eenvoudig op social media dankzij de ingebouwde wifi module. Doordat de Panasonic Lumix DC-FZ82 over een automatische modus beschikt staat hij altijd goed ingesteld. Dit alles maakt hem de ideale camera voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een allround camera. De Panasonic Lumix DC-FZ82 kost rond de €350.

Bekijk de Panasonic Lumix DC-FZ82

5. Canon PowerShot SX540 HS compact camera

De Canon PowerShot SX540 HS is een compacte camera met heel veel zoom. Zo beschikt de SX540HS over maar liefst 50x zoom wat neer komt op 24-1200mm! Ideaal als je geen lenzen wilt wisselen, maar toch snel foto's en video's wilt schieten.


Plus en minpunten van de Canon PowerShot SX540 HS
Flinke optische zoom van 50x
21.1 megapixel CMOS-sensor
Snelle autofocus (schiet tot 5,9 beelden per seconde)
Krachtige DIGIC 6 beeldprocessor
Wifi en NFC
Geen kantelbaar scherm
Geen 4k videofunctie
Past niet in je broekzak

» Meer informatie

Waarom zou je de Canon PowerShot SX540 HS kopen?

Ben je op zoek naar een compacte camera waarmee je flink kan inzoomen? Maar wil je niet al teveel geld uitgeven? Dan is de Canon PowerShot SX540 HS een camera voor jou. Je beschikt over maar liefst 50x zoom wat vergelijkbaar is met een 24-1200mm lens op een spiegelreflexcamera. Naast fotograferen kan je met de SX540 ook full hd video opnames maken. De Canon PowerShot SX540 HS kost rond de €260.

Bekijk de Canon PowerShot SX540 HS

6. Canon Powershot SX70 HS

De Canon Powershot SX70 HS is een compacte camera met ontzettend veel zoom. Zo beschik je over maar liefst 65x optische zoom wat neer komt op een 21-1365mm lens. Hiermee haal je dus echt alles dichtbij! Daarnaast zit er 5 assige beeldstabilisatie in de camera waardoor lichte trillingen worden weggenomen. Een ideale camera voor als je op zoek bent naar een compactcamera met veel zoom.


Plus en minpunten van de Canon Powershot SX70 HS
Flinke optische zoom van 65x
20.3 megapixel BSI-CMOS sensor
Zeer snelle autofocus (schiet tot 10 beelden per seconde)
4K video opname mogelijkheden
Macro mogelijkheden
Wifi en Bluetooth
Kantelbaar scherm
Geen touchscreen
Niet spatwaterdicht

» Meer informatie

Waarom zou je de Canon Powershot SX70 HS kopen?

Ben je op zoek naar een camera waarmee je flink kan inzoomen, maar heb je geen zin om een grote spiegelreflexcamera mee te nemen? Dan is de Canon Powershot SX70 HS een mooi alternatief. Deze camera heeft naast de flinke zoom ook veel instelmogelijkheden (en uiteraard ook een automatische stand voor gebruikers die het graag aan de camera overlaten), een zeer snelle autofocus, 4K video opname mogelijkheden, Wifi en Bluetooth. Al met al een ideale compact camera met veel mogelijkheden!

Bekijk de Canon Powershot SX70 HS

7. Panasonic Lumix DMC-TZ200 compact camera

De Panasonic Lumix DMC-TZ200 is een allround compact camera met een zeer grote 1″ sensor en lichtsterke f/3.3-6.4 lens. Hierdoor schiet je hoogwaardige beelden en maak je levendige 4K video-opnames.


Plus en minpunten van de Panasonic Lumix DMC-TZ200
Best reviewed compact camera met zoom volgens Kieskeurig.nl
1.0″ CMOS sensor met hoge ISO gevoeligheid
20,1 megapixels en 4K HD video
Lichtsterke f/3.3-6.4 Leica lens
15x optische zoom
Wifi
Niet waterbestendig

» Meer informatie

Waarom zou je de Panasonic Lumix DMC-TZ200 kopen?

Ben je op zoek naar een hoogwaardige compactcamera met 4K videomogelijkheden? Kijk dan eens naar de Panasonic Lumix DMC-TZ200. De TZ200 beschikt over een 1 inch sensor waardoor hij hoog in de ISO-waarden kan kruipen. Zo loopt de ISO op tot 25.600 waardoor je zelfs met weinig licht een foto kan maken. Ook beschikt de TZ200 over een lichtsterke f/3.3-6.4 Leica lens waardoor je foto’s kan maken met een prachtige scherpte diepte. De Panasonic Lumix DMC-TZ200 kost rond de €600. Wil je wat minder uitgeven? Dan kan je ook naar zijn voorganger, de Panasonic DMC-TZ100 kijken. Deze camera heeft een vergelijkbare sensor, maar beschikt over iets minder zoom (10x in van plaats 15x zoom).

Bekijk de Panasonic TZ200

8. Canon PowerShot G7 X Mark III compact camera

De Canon PowerShot G7 X Mark III is een serieuze compact camera voor enthousiaste fotografen of vloggers. De camera heeft een kantelbaar scherm, veel instelmogelijkheden en ook kan je in RAW fotograferen. Zoek je een compact camera voor naast je spiegelreflexcamera of zoek je een camera om mee te vloggen? Kijk dan eens naar de Canon PowerShot G7 X Mark III.


Plus en minpunten van de Canon PowerShot G7 X Mark III
Beste koop volgens de Consumentenbond
1.0″ CMOS sensor met hoge ISO gevoeligheid
20,1 megapixels en 4k video-mogelijkheden
Krachtige DIGIC 8 processor
Veel instelmogelijkheden, zoals het fotograferen in RAW
Kantelbaar scherm
Goed te gebruiken voor het maken van vlogs
Niet waterbestendig
Slechts 4,2x optische zoom

» Meer informatie

Waarom zou je de Canon PowerShot G7 X Mark III kopen?

Als je op zoek bent naar een compactcamera met professionele kwaliteiten, kijk dan zeker naar de Canon PowerShot G7 X Mark III. De camera beschikt over veel instelmogelijkheden waardoor je veel vrijheid hebt. Daarnaast schiet de Canon PowerShot G7 X Mark III dankzij de DIGIC 8 processor met 20 beelden per seconde waardoor je geen moment mist. De ISO waarde lopen van ISO 125 tot en met ISO 12800 waardoor je ook met weinig licht, goede foto’s kan maken. En dankzij het kantelbare scherm, de vele instelmogelijkheden en de lichtgevoeligheid kan je met de G7 mark III ook goede vlogs maken. De Canon PowerShot G7 X Mark II kost rond de €700. Wil je wat minder geld uitgeven en hoef je minder snelheid (8 beelden per seconde) en geen 4K video mogelijkheden? Dan kan je ook naar zijn voorganger kijken, de Canon PowerShot G7 X Mark II.

Bekijk de Canon G7 X Mark III

9. Nikon Coolpix P1000 compact camera

De Nikon Coolpix P1000 compact camera is een echte unieke camera in zijn soort. Deze camera beschikt namelijk over een optische zoom van maar liefst 125x! Dit komt overeen met een bereik van 24-3000mm als je het zou vergelijken met een spiegelreflexcamera. Vogels, vliegtuigen, kraters op de maan, alles kan je met deze camera vastleggen!


Plus en minpunten van de Nikon Coolpix P1000
Bizar groot zoombereik van maar liefst 125x
Zoombereik is digitaal uitbreidbaar tot 6000mm
16 megapixels en 4K/UHD video met 30fps
Kantelbaar scherm
Wifi
Flink formaat (niet echt compact te noemen)
ISO gaat tot ‘maar' 6400

» Meer informatie

Waarom zou je de Nikon Coolpix P1000 kopen?

Ben je op zoek naar een camera met het meeste zoombereik dat je maar kan krijgen? Dan is de Nikon P1000 jouw camera. Met een zoombereik van 125x, vergelijkbaar met 3000mm op een spiegelreflexcamera, is het bereik echt ongeëvenaard. Naast hoogwaardige foto's kan je met de P1000 ook hoogwaardige 4K UHD video opnames maken die je vervolgens via wifi eenvoudig overzet naar een laptop of smartphone. En dankzij het kantelbare scherm kan je de camer in vrijwel iedere positie plaatsen waarna je nog prima kan zien wat je fotografeert of filmt. De Nikon Coolpix P1000 kost rond de €1.000.

De beste compactcamera voor vogelfotografie

De Nikon P1000 is door zijn extreme zoom van 125x de beste compact camera voor vogelfotografie. Je haalt namelijk met gemak een vogel op afstand dichterbij. En doordat de camera tot wel 7 beelden per seconde kan schieten, kan je ook bewegende / vliegende vogels goed vastleggen.

Bekijk de Nikon Coolpix P1000

10. Sony Cybershot DSC-RX10 IV compact camera

Wil je het beste van het beste, maar dan ook nog eens met flink wat zoom? Dan is de Sony Cybershot DSC-RX10 IV de camera voor jou! Deze camera beschikt over 25x optische zoom, maar dan wel met een f/2.4-4.0 lens! Het is niet voor niets dat deze camera al veel prijzen heeft gewonnen, waaronder EISA en TIPA awards!


Plus en minpunten van de Sony Cybershot DSC-RX10 IV
EISA en TIPA Award
20.1 megapixel 1″ CMOS-sensor
25x optische zoom
Zeiss f/2.4-4.0 lens
UHD 4K-video met 30fps
Wifi en NFC
Groot
Aan de prijs

» Meer informatie

Waarom zou je de Sony Cybershot DSC-RX10 IV kopen?

De Sony Cybershot DSC-RX10 IV is een zeer complete compact camera met grootse prestaties. Zo beschikt hij over een grote 1 inch CMOS sensor met hoge ISO gevoeligheid. Dankzij de 25x zoom haal je met gemak onderwerpen van ver dichterbij, en door dat de lens zeer lichtsterk is kan je zelfs in omstandigheden met weinig licht goede foto’s maken. Verder is de Sony Cybershot DSC-RX10 IV zeer snel. Je schiet namelijk tot 24 beelden per seconde, waardoor deze camera ideaal te gebruiken is voor sport- en natuurfotografie. Filmen gaat in 4K en je kan er zelfs superslowmotion video’s mee maken! De Sony Cybershot DSC-RX10 IV kost rond de €1700.

Bekijk de Sony RX10 IV

Compact camera testen van 2021:

Onderstaand een overzicht van de bekendste camera testen van 2020 en 2021.

1. Compact camera testen van de Consumentenbond

De consumentenbond is toch wel de bekendste onafhankelijke tester in Nederland. Ook camera's worden bij de consumentenbond onder handen genomen en ieder jaar komen er weer een aantal beste camera's uit de test. De consumentenbond heeft twee categorieën die ze iedere maand uitdelen (iedere keer verschillen de productgroepen weer). Zo hebben ze een beste koop en een best getest. Bij camera's test de consumentenbond op kwaliteit, gemak en veelzijdigheid.

Compact camera’s met het predikaat: beste koop

Camera's met het predikaat ‘beste koop' hebben een rapport cijfer van een 6 of hoger mbt de prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hier de beste koop compactcamera's volgens de consumentenbond.

Beste koop compact camera 2020 volgens de consumentenbond:

Panasonic Lumix DMC-LX15

Compact camera’s met het predikaat: best getest

Camera's met het predikaat ‘best getest' scoren volgens de consumentenbond hoog op het gebied van kwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Bekijk hier de best geteste compactcamera's volgens de consumentenbond

Best geteste compact camera 2020 volgens de consumentenbond:

Sony Cybershot DSC-RX100 VI

b. Compact camera testen met een EISA award

EISA staat voor European Imaging and Sound Association en dit is een samenwerking tussen tijdschriften uit meer dan 20 landen. Alle producten, waaronder ook fototoestellen en lenzen, worden getest op design, kwaliteit, innovatie, prijs-kwaliteitverhouding en andere specs zoals ergonomie. Bekijk hier de beste camera's volgens EISA.

Compact camera’s met een EISA award

Sony Cybershot DSC-RX100 VI

c. Compact cameras testen met een TIPA award

TIPA staat voor Technical Image Press Association en is een samenwerking tussen tijdschriften en individuele testers van de tijdschriften. Een camera of product krijgt een TIPA award als hij voldoet aan een aantal eisen, zoals een goede prijs-kwaliteitverhouding, een zeer goed gebruikersgemak, hoogwaardig design en ergonomie en bij het gebruik van geavanceerde technologie. Bekijk hier de beste camera's volgens TIPA.

Compact camera’s met een TIPA award

Sony Cybershot RX100 VII
Canon G7 X Mark II
FujiFilm X100V

Gebruikte bronnen

Zelf ben ik gek van fotografie en raadpleeg ik bij de aanschaf van een digitale camera diverse bronnen. Al deze kennis, tezamen met mijn eigen kennis en ervaring heb ik samengevoegd in dit artikel. Zo heb ik bij het bepalen van deze top-10 onder andere gebruik gemaakt van onderstaande websites en magazines:

Bron:
Tijdschriften Natuurfoto Magazine
Zoom
Focus
Digifotopro
Websites

Dpreview.com
Kenrockwell.com
Cameralabs.com
Fredmiranda.com
Petapixel.com

Tests / reviews Consumentenbond
Kieskeurig
EISA Awards
TIPA Awards

Afsluiting

Dit was mijn gehele uitleg omtrent de top 10 beste compact camera’s van 2021. Ik hoop dat dit je helpt in je zoektocht naar de ideale compactcamera. Kom je er nog niet helemaal uit, of heb je twijfels? Laat dan hieronder een bericht achter. Ik denk dan graag met je mee! Tenslotte kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar de keuzehulp van CameraNu.nl te kijken. Verder kan ik je ook aanraden om mijn artikel: ‘welke digitale camera moet ik kopen?’ te lezen. Hierin geef ik handige tips waarop je kan letten bij de aankoop van een digitale camera. En tenslotte kan ik je ook aanraden om eens te kijken naar mijn overzicht met de meest actuele camera aanbiedingen.

Camera winkels:

Wil je een compact camera kopen? Dan kan ik je een van onderstaande camera winkels met harte aanbevelen:

Nederlandse Winkels
CameraNu
Kamera-express.nl
Cameraland

Belgische Winkels
Kamera-express.be

Volg jij mij al op Instagram?


Dé site voor camera's en lenzen!

camera kopen Ben je op zoek naar een fotocamera?CameraNu.nl is met meer dan 40.000 fotografie-artikelen dé specialist van Nederland. Of het nu om een compactcamera, systeemcamera, spiegelreflexcamera of lens gaat gaat, bij CameraNu kan je altijd slagen. De service is uitstekend en voor middernacht besteld is morgen in huis. Het is mijn favoriete fotografie winkel.

Bekijk alle lenzen
Bekijk alle camera's

5 2 Stemmen
Aantal sterren
220 Berichten
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Feedback
Bekijk alle berichten
Elle-Marie
27 Dagen geleden

Goede middag Thijs,
Hier mijn dilemma. Sinds 2018 de Canon m50 gekocht. Met bijna alle mogelijke lenzen. Kwam erachter dat de zoom 55-200 toch niet echt toereikend is voor vogelfotografie, wat ik sinds enige tijd leuk vind. Tevens gekocht de Canon powershot hs70 is een fijne camera maar niet zo snel met zoomen en scherpstellen en geen touchscreen. Camera is een prettig gewicht ivm wat klachten aan mijn hand.
nu heb ik mij laten adviseren om de Sony rx10 iv te kopen voor beter resultaat. Gewicht 1100 gram! Of zelf na lezen reviews bedacht wellicht de FZ 1000 ii goedkoper dan de Sony en lichter maar weer minder zoom (400 mm) heb ik hier genoeg aan voor vogelfotografie? Misschien weet je nog een andere optie. Alvast dank voor meedenken.

Patricia Baeyens
1 Maand geleden

Beste meneer Thijs,

Ik ben op zoek en twijfel …ik ben gewoon om men smartphone samsung s10+ te gebruiken om foto’s en filmpjes te nemen …ik zou graag een toestel hebben die in men pocket past heel handig in gebruik…ik deel veel foto’s op sociale media, met de smart is dit in een mum van tijd gedaan ….ik trek dagelijks zo’n 50 foto.s minimum …van men hondjes veeleer omdat men smart de wensen overlaat, dus ik zoek een toestel met wifi dat ik de foto’s op men smart kan plaatsen om daaruit dan verder te bewerken en te delen op sociale media, het belangrijkst zijn hondenfoto’s voor mij, dus beweging heb je bijna altijd …ook actiefoto’s met de hondjes (Cavalier King Charles) zowel buiten als binnen, licht of donker..zon of schaduw.. ook met een zoekschermpje apart voor als we tegen lichtinval staan, kort filmen gebeurt ook wel eens op het strand ,de duinen bos etc…of in eigen huis, die ik dan ook bewerk op men smartphone knippen etc… De keuze valt voor het moment op de
Sony Cybershot RX100 lll of Panasonic Lumix DMC TZ 95
of heb jij nog een ander gedacht, we durven de knoop niet doorhakken …graag jouw extra advies, de prijs onder de 500 euro als het kan ..
ik heb jouw dit in het verleden al een keertje gevraagd maar vind het niet terug …
alvast bedankt om ons verder te helpen en dan toch de knoop door te hakken, in de winkels en de verschillende website’s komen we er echt niet uit …de één persoon spreekt de ander tegen, ook de recensies zijn we soms bang van …
Graag jou mening voor ons ?? we vertrouwen op jouw kennis en vinden jouw pagina geweldig !!

Dank bij voorbaat,
Met vriendelijke Groeten

Baeyens Patricia

1 Maand geleden

Goedemorgen meneer Schouten,

Zoals velen blijkbaar, wil ik graag uw advies voor de aanschaf van een foto-camera.
Ik ben beeldend kunstenaar en wil van originele werken hoogwaardige reproducties maken tegen een redelijke investering. De originelen bestaan uit transparanten die op een ledpaneel bevestigd zijn. Ik heb dus geen uitgebreide instellingen en zoom mogelijkheden nodig, het zal om een statische opstelling gaan. Ik denk dat detaillering en kleurweergave de belangrijkste eisen zijn.

Bij voor baat veel dank voor uw gewaardeerde advies.

Met vriendelijke groet,

Rob Wighman\\