Canon EOS M50 mark II systeemcamera reviews

Door: Thijs Schouten
Waardering: 85/100 punten


De Canon EOS M50 mark II, de populairste Canon camera van dit moment

De Canon EOS M50 mark II is een zeer populaire systeemcamera en dat is niet zonder reden. De camera is lekker compact en heeft een zeer eenvoudige bediening. Daarnaast is deze camera niet alleen goed te gebruiken voor het maken van foto's, maar juist ook heel goed inzetbaar voor het maken van video's en vlogs). Zo heb je de beschikking over 4K video opnamemogelijkheden waardoor je de mooiste video's in een handomdraai kan maken. Qua fotografie heeft de M50 een hoogwaardige sensor met 24.1 megapixels. Daarnaast beschik je over 143 scherpstelpunten in combinatie met eye-autofocus waardoor de camera snel een onderwerp kan herkennen om er vervolgens op scherp te stellen. De M50 is dan ook een ideale systeemcamera voor als je op zoek bent naar een compacte en hoogwaardige camera. In dit artikel lees je alles over de Canon EOS M50 mark II, hopelijk helpt dit je in je zoektocht naar jouw ideale camera. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat dan onderaan het artikel een bericht achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Voor en nadelen van de Canon EOS M50 mark II

Ideale fotocamera voor zowel beginners als amateurs
Zeer compact en licht
Mooie beelden dankzij de 24.1 MP APS-C sensor
Schiet 4K video-opnames tot 24fps en Full HD slowmotions tot 120fps
Super snel scherpstelsysteem met eyetracking
Beeldstabilisatie
Volledig kantelbaar scherm
Microfoonaansluiting aanwezig
Accu gaat 300 foto's mee, een extra accu is aan te raden
1.5x crop als je in 4K video's schiet
Niet spatwater- en stofdicht
Beperkt aantal EF-m lenzen beschikbaar.

Awards gewonnen door de Canon EOS M50 mark II:

Op moment van schrijven heeft de Canon EOS M50 mark II de volgende awards gewonnen:

Beste koop volgens de Consumentenbond
Beste beginners systeemcamera volgens TIPA

Waar te koop?

Allround systeemcamera

De Canon EOS M50 mark II is een echte allround systeemcamera doordat je met dit fototoestel zowel kan filmen als fotograferen. De M50 II wordt dan ook veel gekocht door personen die op zoek zijn naar hun eerste echte camera, voor bij voorbeeld het vastleggen van kinderen, vakanties en de mooie momenten in het leven. De sensor van de M50 II heeft een hoge kwaliteit waarmee je ook in situaties met minder licht goede foto's en video's kan maken. En omdat de sensor is uitgerust met 24.1 megapixels kan je de gemaakte foto's groots laten afdrukken. Denk hierbij aan posterformaat en hoogwaardige prints in fotoboeken. Video-opnamen zijn in 4K resolutie met 25 frames per seconde. Is voor jou Full-HD resolutie voldoende? In Full-HD filmt de Canon EOS M50 II op 60p wat zorgt voor mooie vloeiende beelden.

Specificaties van de Canon EOS M50 mark II

Eigenschap
Soort camera Systeemcamera
Sensor APS-C
Resolutie sensor 24.1 megapixel
Maximale foto resolutie 6000 x 4000 pixels
Maximale video resolutie UHD 4K video met 25fps / Full HD met 60fps
Maximale ISO waarden 51.200
Processor DIGIC 8 processor
Aantal beelden per seconde 10 beelden per seconde
Autofocus Onderwerp herkenning met eye-autofocus
Aantal autofocuspunten 143 AF-punten
Belichting loopt van -3 tot +3 EV in 1/3 stops
Kortste sluitertijd 1/4000sec
Type scherm Volledig kantelbaar
Opslag / geheugenkaarten Ruimte voor 1 SD (UHS-I) kaart
Wifi Ja
Bluetooth Ja
Behuizing Hoogwaardig plastic
Gewicht 387 gram
Afmetingen (bxhxd) 116.3 x 88.1 x 58.7mm
Accu LP-E12 (goed voor ca. 305 foto's)
Prijs €749
Meer informatie Bekijk alle Canon EOS M50 mark II specificaties


Razendsnelle autofocus

De Canon EOS M50 mark II is uitgerust met een zeer snelle Dual Pixel CMOS AF sensor die over onderwerp-herkenning beschikt. Hierdoor herkent de M50 II automatisch gezichten en ogen waarna de camera erop zal scherpstellen. Het grote voordeel is dat jij je niet meer hoeft bezig te houden met waar het scherpstelpunt moet zitten en je bezig kan houden met de compositie van de foto. En doordat de camera tot maar liefst 10 beelden per seconde kan schieten zit er altijd een juiste foto voor je tussen. Ben je meer van het filmen? Ook dan kan je gebruik maken van de oogherkenning en gezichtsherkenning. De camera zal je onderwerp automatisch herkennen waarna de scherpstelling deze zal blijven volgen. Hierdoor heb jij altijd jouw onderwerp scherp in beeld. Ideaal!

Het kantelbare scherm

Door dat de Canon M50 II is uitgerust met een kantelbaar scherm is hij goed in te zetten voor creatieve fotografie en videografie. Fotografeer je graag uit het kikkerperspectief (lekker laag bij de grond), dan hoef je niet meer plat op de grond te gaan liggen om de juiste foto te maken. Kantel eenvoudig het scherm en je ziet precies wat je wilt vastleggen! Voor het maken van video's en vlogs is de M50 mark II ook écht een ideale camera. Doordat de camera lekker licht is, én je het scherm helemaal kan kantelen, kan je hem eenvoudig vanuit de hand bedienen. Zo kan je jezelf filmen met een uitgestrekte arm en maak je vlogs in een handomdraai. En doordat de camera verder uitgerust is met 5 assige beeldstabilisatie zullen lichte trillingen worden weggenomen.

De Canon EOS M50 II, de beste vlog camera voor beginners

De Canon EOS M50 II is in mijn optiek de beste vlog camera voor beginners vanwege zijn goede prijs kwaliteit verhouding. De camera schiet hoogwaardige 4K beelden en dankzij de oog herkenning zal hij het onderwerp blijven volgen. Verder worden trillingen weggenomen door de 5-assige beeldstabilisatie waardoor de camera ook goed vanuit de hand te gebruiken is als je bijvoorbeeld jezelf filmt. Verder beschikt de M50 II over een microfoon-aansluiting waardoor je er ook externe richtmicrofoons kan aansluiten. Ideaal als je bijvoorbeeld buiten gaat filmen en het geluid beter wilt vastleggen. Ben je op zoek naar een goede vlogcamera voor een prijs rond de €750? Dan is de Canon EOS M50 mark II jouw camera. Wil je meer weten over vlogcamera's? Lees dan mijn uitgebreide artikel over de beste vlogcamera's van 2024.

Deel eenvoudig je beelden en video's

Wil jij graag je beelden delen via social media zoals Instagram? Met de EOS M50 II kan je dit heel eenvoudig doen. De camera is namelijk uitgerust met zowel bluetooth als wifi. Hierdoor kan je een connectie leggen met je smartphone waarna je de beelden eenvoudig overzet via de Canon Connect App. Daarnaast kan je middels deze app je camera ook op afstand bedienen, ideaal als je bijvoorbeeld een zelfportret wilt maken. Wil je graag de camera inzetten om live te gaan? Ook dit kan! De M50 heeft namelijk een HDMI uitgang waardoor je live-streams direct kan casten. Ideaal voor personen die een camera zoeken voor Twitch of Youtube. Last but not least, de M50 II is ook te gebruiken als webcam middels de EOS Webcam Utility software. Hierdoor kan je de camera gebruiken voor teams- en zoommeetings.

Beschikbare sets (camera plus lens)

Eenvoudige bediening

Waar Canon, en ook zeker de M50 mark II, in uitblinkt is camera's ontwikkelen met een eenvoudige bediening. Zo is de M50 uitgerust met een eenvoudig menu waar alle instellingen duidelijk terug te vinden zijn. Bovenop de camera is een groot draaiwiel te vinden met daarop de belangrijkste standen. Fotografeer je graag in de automatische stand en wil je niet nadenken? Zet de M50 dan op de auto stand (groene knop). Weet je niet precies welke stand je moet gebruiken? Maak dan gebruik van de SCN stand waarin de camera verschillende scenes voorstelt. Denk hierbij aan landschap, portret en sport. Kies vervolgens de scene die jij wilt gebruiken en de camera doet de rest. Weet je precies welke instellingen je wilt gebruiken? Zet de camera dan eenvoudig op de Tv, Av of M stand en stel hem in zoals jij wilt. Oftewel, voor zowel beginners als de gevorderde fotograaf is de Canon EOS M50 mark II eenvoudig in zijn bediening.

Lenzen voor de Canon EOS M50 mark II

De Canon EOS M50 II is uitgerust met een zogenaamde EF-M mount. De M in de afkorting EF-M staat voor Mirrorless wat ook aangeeft dat deze lenzen speciaal voor Canon M systeemcamera's zijn ontwikkeld. Op moment van schrijven zijn er zo'n 15 EF-M lenzen beschikbaar voor de Canon EOS M50 mark II variërend van portretlenzen tot telelenzen. Heb je misschien al een Canon spiegelreflexcamera met EF of EF-s lenzen? Ook deze kan je gebruiken op je M50 middels de speciale Canon EF – EOS M adapter met behoud van autofocus en beeldstabilisatie.

Wat schrijven anderen over de Canon EOS M50 mark II?

Review: Quote: Rapportcijfer
Zoom.nl magazine Redactie Zoom.nl: “Voor nieuwkomers die een systeemcamera zoeken, is de EOS M50 Mark II echter een interessante keuze. De camera is prettig in gebruik, werkt snel en soepel, en heeft allerlei opties om het fotograferen en filmen voor de gebruiker een stukje fijner te maken. Wil je per se in 4K opnemen? Dan zijn er betere opties verkrijgbaar, maar in Full HD maakt deze camera prima videobeelden. Voor wie daar genoeg aan heeft, is dit een fijne, compacte foto- en videocamera.” 8.0/10
Focus magazine Dennis Hissink: “Met de EOS M50 maakt Canon weer een stap in de richting van een volwassen wordend portfolio van systeemcamera’s. De integratie van nieuwe technieken zijn welkom en maken de EOS M-serie steeds interessanter, zeker in dit sterk innoverende segment van de cameramarkt. De verbeteringen op AF-gebied zijn welkom, maar het is jammer dat niet alle functies van de camera hiervan gebruik kunnen maken. Voor wie zichzelf niet met 4K ziet stoeien zal het echter weinig uitmaken. De werkduur per acculading moet wel verbeterd worden in een volgend model. Het gebruiksgemak is groot met een prettige bediening en het belangrijkste: een beeldkwaliteit waar je op kunt vertrouwen.” 4.5/5
shoot.be Sven van Herck: “Onze algemene ervaring met de Canon EOS M50 Mark II is enorm positief geweest, zeker omdat we de nadruk op fotografie hebben gelegd en minder op video. De camera produceert mooie foto’s met aangename kleuren. Hij kan goed uit de voeten met situaties waarin dynamisch bereik belangrijk is.”
CameraNu.nl Rene: “De Canon EOS M50 is een systeemcamera in een lagere prijsklasse, die verrassend goede foto's maakt, veel mogelijkheden in zich heeft en een beginnende fotograaf die overschakelt van compact camera naar systeemcamera zeker zal bevallen. Het aanbod van lenzen is goed en betaalbaar.” 4/5
Kamera-Express Ivanka: “Onlangs deze camera aangeschaft en ben er zeer tevreden over! De eerste foto's die ik er mee heb gemaakt waren al fantastisch. Kan niet wachten om meer lenzen erbij te hebben en nog meer fantastische fotos te maken! Kortom, een aanrader!” 5/5
Coolblue Vic: “Zeer fijn toestel, ik kende de systeemcamera's van Canon reeds de EOS M100, deze is een hele verbetering, alleen zijn de batterijen reelijk snel leeg en zou een batterijgrip, zodat je met 2 batterijen kunt filmen/fotograferen een nog grotere verbetering zijn.” 9.2/10
camerajabber.com Erik Derycke: “Like its predecessor, the Canon M50 Mark II is an attractively-sized, well-sculpted camera with a good-quality sensor, a responsive vari-angle touchscreen, a decent electronic viewfinder and a very-capable autofocus system. Unfortunately, that autofocus system can’t be used for shooting 4K video and there’s a 1.5x crop applied when that resolution is selected, which is a shame because the results are very good.” 3.5/5

Mijn eigen review volgt zodra ik de Canon EOS M50 mark II heb kunnen testen.

Populaire accessoires voor de Canon EOS M50 mark II

Eindoordeel over de Canon EOS M50 II:

In mijn optiek is de Canon EOS M50 II de beste systeemcamera voor beginners voorwel het maken van foto's als video's. Dit komt doordat je met deze camera over en hoogwaardige sensor beschikt met snelle autofocus én een zeer eenvoudige bediening. De camera is razendsnel, herkent vanzelf ogen en gezichten en schiet tot wel 10 beelden per seconde. Video's neem je op in 4K resolutie en dankzij het kantelbare scherm in combinatie met beeldstabilisatie is de camera ook goed te gebruiken voor het maken van vlogs. Ben jij een fanatieke fotograaf of videograaf en zoek je een goede camera? Dan is dit je model.

Canon EOS M50 mark II kopen?

Wil jij de Canon EOS M50 mark II systeemcamera kopen? Deze systeemcamera is bij onderstaande webshops te bestellen.

Canon EOS M50 mark II prijs geschiedenis

In onderstaand overzicht laat ik zien wat de prijshistorie van de Canon EOS M50 mark II is. Dit overzicht kijkt 180 dagen terug en wordt iedere dag ge-update. Wil jij graag een melding ontvangen wanneer de camera in prijs is gezakt? Schrijf je dan gratis in voor updates. Ik zal je dan mailen wanneer de prijs is aangepast bij een van de webwinkels.

Prijs geschiedenis van Canon EOS M50 Mark II systeemcamera Wit + 15-45mm IS STM

Statistieken

Huidige prijs €749,00 23-04-2024
Hoogste prijs €749,00 13-03-2024
Laagste prijs €749,00 13-03-2024
Sinds 13-03-2024

Laatste prijsaanpassing

€749,00 13-03-2024
Meld je aan voor prijsdaling:
Zet een melding aan voor Canon EOS M50 Mark II systeemcamera Wit + 15-45mm IS STM - €749,00

Vragen over de Canon EOS M50 mark II?

Heb jij nog vragen over de Canon EOS M50 mark II? Of kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Laat dan berichtje achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug!

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

5 2 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

6 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
Tanja
8 Maanden geleden

Hallo Thijs,
Als beginnend fotograaf heb ik belangstelling voor de Canon EOS mark II. Deze wordt bij Coolblue geleverd met 2 verschillende lenzen: 15-45mm IS STM en de 55-200mm IS STM. Er wordt in een totaalpakket nog een extra lens aangeboden. Dit is de Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary Canon EF-M. Nu ben ik benieuwd of dit een geschikte derde lens is omdat je hieronder Isaura adviseert de Canon EF-M 32mmf/1.4 aan te schaffen. Of is de aanschaf van een derde lens in eerste instantie niet nodig? Ik wil de camera vooral gaan gebruiken voor natuur fotografie (o.a. landschappen) en daarnaast voor het maken van portret en vakantiefoto’s.Ik wil je alvast bedanken voor je uitgebreide website met zeer duidelijke informatie. Ik heb er heel veel van geleerd waardoor ik hoop een goede keuze te gaan maken. Tanja

Isaura
1 Jaar geleden

Ik heb sinds een half jaar de Canon EOS M50 mark ll (15-45mm). Ik wil graag een lens met een vast brandpunt erbij kopen voor portret fotografie. Welke lens kan ik hiervoor het beste aanschaffen? Groetjes Isaura

Dewi Leeuw
2 Jaren geleden

Hi!
Ik twijfel tussen de canon m50 mark 2 en nikon D5600. Ik wil de camera gebruiken voor reisfotos, zonsondergang en ook donkere beelden (maan) en straatfotografie.
Het moet dus een makkelijke en lichte camera zijn voor op reis. Wat zou jouw advies zijn?
Thanks!
Groetjes
Dewi