DJI mavic Air

DJI Mavic Air uitgekomen

Door: Thijs Schouten | 23 januari 2018


Nieuwe DJI drone uitgebracht, de DJI Mavic Air!

Vandaag heeft DJI een nieuwe drone op de markt gebracht, de DJI Mavic Air gelanceerd. De DJI Mavic Air zit met zijn formaat in de buurt van de DJI Spark, maar heeft de specificaties van de DJI Mavic Pro. Ben je dus op zoek naar een compacte veelzijdige drone? Dan is de Mavic Air echt iets voor jou!

DJI Mavic Air, de specs!

De DJI Mavic Air is een compacte drone maar heeft net wat meer specs dan zijn kleinere broer de DJI Spark. Vooral de camera is erg opvallend aangezien deze in 4K kan filmen op 30 frames per seconde. Daarnaast kan je ook in slow motion filmen op 120P in Full HD resolutie. Foto's maak je in 12 megapixel en met de panorama functie zelfs in 32 megapixel. Daarnaast beschikt de Mavic Air over RAW functionaliteiten waardoor je het maximale uit je foto kan halen. De gimbal is drie-assig waarmee de Air een flinke sprong naar voren neemt ten opzichte van de DJI Spark.

DJI Mavic Air: 21 minuten vliegtijd

De vliegtijd van de DJI Mavic Air zit op maximaal 21 minuten. Daarnaast heeft de drone obstakeldetectie waardoor hij in voorwaartse en achterwaartse richting onderwerpen en obstakels kan detecteren. Dit heeft het voordeel dat je niet zomaar tegen een boom of gebouw opvliegt. Wil je binnen vliegen? Ook dit is mogelijk dankzij het ingebouwde Visual Positioning System (VPS). Tenslotte heeft de DJI Mavic Air de gesture control van de DJI Spark overgenomen waardoor je de Air dankzij gebaren kan bedienen. Denk aan het maken van een foto en het naar voren en achteren vliegen.

Specificaties van de DJI Mavic Air:

– zeer compacte en licht gewicht drone (past in je binnenzak)
– Gesture control
– 1/2.3″ CMOS sensor
– 35mm lens met bereik van 85 graden & f/2.8
– Video resolutie: 4K 30p
– Aantal megapixels: 12 (32 in panorama stand)
– JPEG / RAW / DNG
– ISO (video): 1600
– ISO (foto): 1600
– 3-axis gimbal
– GPS/GLONASS
– 3D Sensing System
– Vision Positioning System
– Obstakel gevoeligheid
– Return-to-home functie
– Geolocatie
– Vliegsnelheid: 68,4 km/u
– Maximale afstand: 4 km
– Vliegtijd: 21 minuten op 1 volledig opgeladen accu
– Voeding: Intelligent Flight Battery
– 8 GB intern geheugen (is uit te breiden met MicroSD)
– Gewicht: 430 gram
– Afmeting ingeklapt: 168×83×49 mm (L×W×H)
– Afmeting uitgeklapt: 168×184×64 mm (L×W×H)

DJI Mavic Air kopen?

Wil jij de DJI Mavic Air kopen? De drone is leverbaar vanaf 28 januari 2018 en hij gaat rond de 849 euro kosten. Wil jij de DJI Mavic Air als eerste in huis? Pre-order hem dan bij CameraNu.nl. Zij zijn een echte drone specialist en hebben de Mavic Air als één van de eerste in huis.

Beelden van de DJI Mavic Air:Video van de DJI Mavic Air

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

2 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
GJ
6 Jaren geleden

Deze drone filmt NIET 4K en 60 frames/ seconden, maar wel 4K en 30 frames/ seconden.
Wat deze camera onderscheidt is vooral de bitrate van de opname welke maximaal 100mb/s is. de Mavic pro heeft bijvoorbeeld een maximale bitrate van 60mb/s. Verschil is te zien doordat meer details bewaard blijven.
Ook een verschil is de ophanging van de gimbal welke resulteert in een veel stabieler beeld, minder schokkering in vergelijking met de Mavic pro.
De opgegeven vliegtijd per accu zou 21 minuten bedragen, dit is ca. 6 minuten minder dan dat de Mavic pro het kan uithouden.