Leica M10 geïntroduceerd

Leica M10 geïntroduceerd

Door: Thijs Schouten | 18 januari 2017


leica m10 kopen

Leica Nederland heeft de nieuwe Leica M10 gepresenteerd

Vandaag is een nieuwe Leica meetzoekercamera geïntroduceerd, de Leica M10. De camera is de opvolger van de Leica M (Type 240) die in 2012 op de markt kwam. De Leica M10 is een verbeterde versie en dit zien we onder andere terug in het formaat, de prestaties en de verbeterde bediening. Qua formaat is de Leica M10 is 4 millimeter dunner dan zijn voorganger.

leica m10 camera

Verbeterde zoeker

De Leica M10 heeft een verbeterde zoeker ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de beeldhoek met 30% vergroot en is de vergrotingsfactor aangepast van 0.68x naar 0.73x. Verder is het zogenaamde ‘eye relief' (dit is de optimale afstand tussen het menselijk ook en de zoeker) flink aangepast. Door een vergroting van de afstand met 50% is de zoeker veel prettiger in gebruik. Vooral brildragende fotografen zullen hier profijt van hebben.

leica m10 zoeker

Nieuwe sensor

De Leica M10 heeft een 24 megapixel full frame CMOS sensor die, speciaal voor de M10, opnieuw is ontworpen. De beeldkwaliteit is flink verbeterd wat onder andere terug te zien is een verbeterd dynamisch bereik, contrast ratio en scherpte. De ISO is vergroot en is nu in te stellen tussen de 100 en 50.000. En ook de processor van de M10 is geheel onder handen genomen. Zo heeft de M10 een buffer van 2 GB waardoor hij tot 5 beelden per seconde kan schieten.

Leica M10 voorbeeldfoto's

leica m10 camera voorbeeld

leica m10 camera voorbeeld foto

leica m10 camera in gebruik

Vernieuwde bediening

Qua knoppen is de Leica M10 ook flink onder handen genomen. Waar de Typ 240 zes knoppen naast het scherm had zitten, heeft de Leica M10 er slechts 3. Verder is er een ISO settings knop bovenop de camera geplaatst en is ook de joystick flink verbeterd. Tenslotte heet men de Leica M10 ook voorzien van een favorieten menu die je als fotograaf zelf kan inregelen. Hierdoor kan je zelf bepalen tot welke instellingen je een snelle toegang wilt hebben.

leica m10 camera achterkant

Leica M10: met wifi!

De Leica M10 is de eerste M-camera die voorzien is van Wifi. Door de toevoeging van Wifi kan je eenvoudig en snel foto's delen via social media / email. Er is een speciale App voor Apple producten (iphone en ipad) waarmee je de foto's kan ophalen, bewerken en delen via social media. De Leica M-app beidt de mogelijkheid om zowel RAW bestanden als DNG bestanden op te halen vanuit de camera. Deze kunnen vervolgens in de App verder bewerkt worden. Verder kan je de Leica M-app ook gebruiken om de Leica M10 op afstand te bedienen.

leica m10 camera in het rood

Leica M10 kopen?

De Leica M10 is vanaf 19 januari 2017 te koop bij gecertificeerde Leica dealers. De M10 is leverbaar in zwart en zilver en kost €6610. Wil jij de Leica M10 kopen? Bestel hem dan bijvoorbeeld bij CameraNu.nl of Kamera Express. Dit zijn gecertificeerde Leica dealers.

Leica M10 product afbeeldingen

leica m10 camera zilver

leica m10 camera zwart

leica m10 camera full frame

leica m10 camera doorsnede

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten