Nikon D6

Nikon D6 uitgebracht

Door: Thijs Schouten | 12 februari 2020


Nikon D6: Nikon's nieuwste en meest krachtige spiegelreflexcamera.

Na maanden wachten is het vandaag eindelijk zover. De Nikon D6 is officieel aangekondigd. De Nikon D6 is de opvolger van de beroemde Nikon D5 en is vele opzichte verbeterd. Zo beschikt de D6 over het meest krachtige autofocus-systeem tot nu toe. De D6 beschikt namelijk over 105 kruissensoren die met een hogere dichtheid hebben (tot 1,6x zo hoog) ten opzichte van de D5. Hierdoor kan de camera nog beter scherpstellen en het onderwerp nog beter volgen. Verder kan de camera nog beter omgaan met lastige lichtomstandigheden en is de AF-gevoeligheid opgekrikt tot -4,5 LW. Verder schiet de camera tot wel 14 beelden per seconde en kan de de ISO opkrikken tot 3.2800.000. Ja, je leest het goed, 3 miljoen! Voorbeeld foto's met deze ISO waarden hebben we nog niet gezien (en ik denk dat je tot max 12.800 zal gaan), maar Nikon zet hiermee wel een compleet nieuwe standaard in de wereld van fotografie.

Belangrijke specificaties van de Nikon D6

Onderstaand de meest belangrijke specificaties van de Nikon D6. Wil je meer details bekijken? Klik dan op ‘meer informatie'.

 • 20.8 megapixel full frame sensor
 • EXPEED 6 beeldprocessor
 • 153 autofocus punten
 • Multi-CAM 37K-autofocus sensor module met 105 kruissensoren
 • Schiet tot 14 beelden per seconde
 • Tot 200 NEF-beelden in één serieopname
 • ISO tot 3.280.000! (maar laten we realistisch zijn, dit is bijna niet bruikbaar)
 • UHD 4K-video met 30fps
 • 100% viewfinder beeldweergave
 • Touchscreen
 • Spatwater- en stofdicht
 • Meer informatie

  Nikon D6 kopen?

  Wil jij de Nikon D6 kopen? De camera is vanaf vandaag te bestellen bij diverse camerawinkels, waaronder CameraNu en Kamera-Express. Het prijskaartje zit op €7299,- en vanaf april wordt de camera uitgeleverd.

  Afbeeldingen van de Nikon D6


  Onderstaand het persbericht vanuit Nikon Nederland:

  Amsterdam, 12 februari 2020: Vandaag onthult Nikon haar nieuwe topmodel D-SLR: de D6. Of het nu om harde nieuwsfotografie gaat of om het vastleggen van internationale sportwedstrijden, deze fenomenale full-frame camera voldoet aan de eisen van professionals die niets aan het toeval willen overlaten.

  Met het tot nu toe krachtigste AF-systeem van Nikon en snelle verbindingen in de camera voor real-time beeldoverdracht biedt de D6 professionals de mogelijkheid om zonder beperkingen te fotograferen. De nieuwe AF-engine is sneller dan ooit tevoren. Precisie wordt naar een hoger niveau getild dankzij een raster van 105 kruissensoren die allemaal kunnen worden geselecteerd en waarvan de dichtheid 1,6x keer hoger is dan bij de D5. Bovendien biedt de camera zelfs bij de meest lastige lichtomstandigheden ongeëvenaarde prestaties bij het volgen van het onderwerp en een nog betere scherpstelling op het onderwerp. Gebruikers kunnen voor elke opdracht de optimale AF-instellingen selecteren en mooiere opnamen maken doordat ze uit een groter aantal patronen voor Groep-veld AF kunnen kiezen.

  Verbindingen in de camera maken de hoogste overdrachtssnelheid in zijn klasse mogelijk, deze neemt niet af terwijl u fotografeert. Gestroomlijnde workflows bieden meer mogelijkheden wanneer elke seconde telt, fotografen kunnen belangrijke opnamen selecteren en voorrang geven voor overdracht. Dankzij de hoge resolutie van de schermen biedt de camera een betere zichtbaarheid en leesbaarheid. De D6 heeft dezelfde robuuste body die ervoor zorgde dat de D5 favoriet was onder professionals.

  Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon: “De D6 is een fenomenale opvolger van de Nikon D5. Nikon's nieuwe topmodel biedt verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger met een industrie bepalende AF en veelzijdige verbindingen. U heeft geen controle over de actie, de verlichting of de omgeving, maar u heeft wel de controle over de D6 en deze DSLR levert altijd en overal prachtige opnamen van beslissende momenten.”

  Overzicht van belangrijke kenmerken:
  Industrie bepalende AF met 105 velden. 105 kruissensoren die allemaal kunnen worden geselecteerd met AF-gevoeligheid tot -4,5 LW op het middelste scherpstelpunt en -4 LW op alle andere punten. Groep-veld-AF met meer eigen instellingen voor het volgen en scherpstellen van onderwerpen op ongeëvenaard niveau. Een verbeterd systeem voor onderwerpherkenning waarmee probleemloos kan worden scherpgesteld op het onderwerp.

  Maak de perfecte opname. Met de D6 kunnen gebruikers het beginpunt van de scherpstelling aangeven wanneer ze fotograferen met Automatisch veld-AF en bij de scherpstelling prioriteit geven aan de ogen wanneer ze Automatisch veld-AF of 3D-tracking gebruiken.

  Extreme precisie en snelheid. Gebruik serieopnamen met snelheden tot maximaal 14 bps met volledige AF/AE of tot maximaal 10,5 bps met AE-tracking in de stand Stil fotograferen.
  Beeldkwaliteit van topklasse. Objectieven met F-vatting. Full-frame CMOS-sensor van 20,8 MP. EXPEED 6-beeldprocessor. RGB-sensor met 180K pixels. Groot ISO-bereik van 100-102.400, dat omhoog tot ISO 3.280.000 en omlaag tot ISO 50 kan worden uitgebreid.

  Snelle verbindingen in de camera. Wi-Fi, Bluetooth en ingebouwde GPS. Het bedrade LAN van de camera ondersteunt de 1000BASE-T-standaard waardoor de communicatie circa 15% sneller is dan bij de veelgeprezen D5.

  0,72x optische zoeker met OLED-elementen. Maakt haarfijne controle zonder vertraging over een grote beeldhoek mogelijk. Aanduidingen voor de stand en draaiing van de camera worden weergegeven in de zoeker.

  Vereenvoudigde workflow. Meer manieren voor controle, selectie en overdracht van belangrijke opnamen via de scherpe en nauwkeurige aanraakgevoelige monitor van 0,8 cm/3,2 inch. Belangrijke opnamen kunnen bovenaan in de wachtrij worden gezet wanneer u beelden overzet naar een pc via een bedraad LAN of via de Wi-Fi-verbinding van de camera.
  Veelzijdige kaartsleuven. Twee kaartsleuven accepteren XQD- en CFexpress-kaarten: de snelste kaarten die momenteel beschikbaar zijn. Profiteer van snelle lees-, schrijf- en overdrachtssnelheden.

  Ergonomische vooruitgang. Een scherm met een hogere resolutie is beter zichtbaar en beter leesbaar. Belangrijke poorten zijn gemakkelijk toegankelijk, zelfs wanneer u fotografeert terwijl een draadloze zender is bevestigd.
  Robuust en veilig. De robuuste body is klaar voor elke omgeving en de D6 is compatibel met de vertrouwde Kensington-sloten.

  0 0 Stemmen
  Aantal sterren
  Aanmelden
  Bericht van

  3 Berichten
  Nieuwste
  Oudste
  Feedback
  Bekijk alle berichten
  4 Jaren geleden

  Nee ik verwacht hem half februari en dan testen hoe goed hij is

  4 Jaren geleden

  Ik heb zopas een nikon d6 besteld bij kamera expres in Turnhout Belgié ik ben benieuwd naar de resultaten.