Nikon D6

Nikon D6 mogelijk op komst

Door: Thijs Schouten | 3 september 2019


Mogelijk nieuwe Nikon spiegelreflexcamera op komst, de Nikon D6.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt vanavond een nieuw topmodel van Nikon wereldkundig gemaakt, de Nikon D6. De Nikon D6 is de opvolger van de Nikon D5 die sinds 2016 op de markt is. Het is het beste werkpaard van Nikon en beschikt over een razendsnelle autofocus, een hoogwaardige fullframe sensor en een body die tegen weer en wind kan. Het is dan ook de camera voor de professionele fotograaf.

Belangrijke specificaties van de Nikon D6

Omdat er heel weinig details over de Nikon D6 uitgelekt zijn, zijn onderstaande specificaties speculaties van wat er in de D6 zit. Zodra er meer bekend is zal ik dit bericht updaten.

Speculatieve specificaties van de Nikon D6

 • 30 megapixel full frame sensor
 • 153 autofocus punten
 • Schiet tot 14 beelden per seconde
 • Tot 200 NEF-beelden in één serieopname
 • ISO tot 204.800
 • UHD 4K-video met 60fps
 • 100% viewfinder beeldweergave
 • Touchscreen
 • Spatwater- en stofdicht

 • Onderstaand het persbericht vanuit Nikon Nederland:

  Amsterdam, 4 september 2019: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling aan van de Nikon D6 professionele digitale SLR-camera en het AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-telezoomobjectief, dat compatibel is met FX-formaat camera's van Nikon.

  De ontwikkeling van de D6, de meest geavanceerde digitale SLR van Nikon tot nu toe, markeert de 20e verjaardag van de D-serie met één cijfer. Vanaf de introductie van de D1 in 1999 hebben de topcamera's van Nikon zich ontwikkeld met de meest geavanceerde technologieën uit de branche. Net als zijn voorgangers is de ontwikkeling van de D6 een antwoord op de hoge eisen van professionele fotografen om ultieme prestaties, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

  Nikon kondigt ook de ontwikkeling aan van het nieuwe AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-objectief, omdat het de 60e verjaardag van de – voor de D-serie gebruikte – Nikon F-vatting viert. Het nieuwe telezoomobjectief biedt professionele fotografen op terreinen zoals sportfotografie nog meer ondersteuning.

  De nieuwe productontwikkelingen laten zien dat Nikon zich inzet voor het vergroten van de mogelijkheden voor beeldexpressie. Met zowel het digitale SLR, de spiegelloze camerasystemen en het rijke assortiment objectieven is Nikon toonaangevend in de beeldcultuur.

  * Meer details zoals de publicatiedatums en de verkoopprijs voor deze producten worden op een latere datum aangekondigd.

  3 reacties “Nikon D6

  1. Ik heb zopas een nikon d6 besteld bij kamera expres in Turnhout Belgié ik ben benieuwd naar de resultaten.

  Laat een bericht achter:

  Je emailadres is niet zichtbaar voor anderen. :-)