Panasonic Lumix DC-G9 systeemcamera geïntroduceerd

Panasonic Lumix DC-G9 systeemcamera geïntroduceerd

Door: Thijs Schouten | 11 december 2017


De Panasonic Lumix DC-G9 systeemcamera: Panasonic's snelheidsmonster!

Panasonic heeft vlak voor het einde van 2017 nog een nieuwe camera op de markt gezet. Het betreft een high-end systeemcamera met de naam Panasonic Lumix DC-G9. Deze systeemcamera kenmerkt zich door zijn robuuste bouw, super snelle framerate (60 foto's per seconde), de mogelijkheid om twee geheugenkaarten in de camera te plaatsen, een flinke OLED zoeker en 4k videomogelijkheden. Dankzij deze specs is het Panasonic's top camera op het gebied van fotografie. Op het gebied van video komt de G9 heel dicht in de buurt van de Panasonic DC-GH5, Panasonics video topper. Als je op zoek bent naar een compacte en robuuste camera met professionele eigenschappen op het gebied van sport- of natuurfotografie, dan is de G9 iets voor jou.

Belangrijke kenmerken van de Panasonic Lumix DC-G9

– Beelden tot 80 megapixel!
– Fotografeer tot 60 beelden per seconde
– Zeer geschikt voor vogel-, sport- en natuurfotografie
– Ultra snelle scherpsteltijd van 0,04 seconde
– 6K video functionaliteit
– Ingebouwde 6,5 stops beeldstabilisatie (vijf-assig)
– Zeer robuuste body (spatwaterdicht, stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden)
– Twee SD slots
– Kantelbaar touchscreen
– Lichtgewicht (658 gram)
– Bluetooth en wifi

Boordevol specs!

De Panasonic G9 is uitgerust met heel veel specs. Zo beschik je over bluetooth en wifi zodat je snel en eenvoudig je beelden kan delen. Verder heeft de G9 een Digital Live MOS sensor van 20,3 miljoen pixels. Zet je de camera in de High Resolution stand? Dan maakt hij meerdere beelden via de beweegbare beeldsensor waardoor je foto's krijgt van maar liefst 80 megapixels! Dit is ideaal als je de foto's op grote schaal wilt afdrukken, zoals bij landschapsfotografie of productfotografie. Om ervoor te zorgen dat je vanuit iedere hoek een foto of video kan maken is de DC-G9 uitgerust met een kantelbaar en draaibaar touchscreen. Het ideale is ook dat je het scherm dicht kan klappen als je bijvoorbeeld de camera opbergt in je tas.

Twee LCD schermen

Panasonic heeft de G9 uitgerust met een extra LCD scherm bovenop de camera. Op dit scherm kan je alle instellingen aflezen, zoals je diafragma, sluitertijd, het aantal foto's dat je nog op je geheugenkaart kan opslaan en de status van je batterij. Dit zie je ook terug bij de semi-professionele spiegelreflexcamera's van onder andere Canon en Nikon. Het grote voordeel is dat je altijd ziet wat je instellingen zijn zodat je niet afgeleid wordt tijdens het fotograferen. Daarnaast is dit LCD ook in het donker te verlichten door aan de power knop te draaien.

Panasonic G9: ideaal voor de natuurfotograaf

Dankzij de snelheid van 60 beelden per seconde en het relatief lage gewicht is de Panasonic DC-G9 uitermate geschikt voor natuurfotografie. Doordat je namelijk zoveel beelden kan schieten, in combinatie met een super snelle scherpsteltijd van 0,04 seconde, is de kans groot dat je het moment goed op beeld krijgt. Wil je de ultieme combinatie? Kijk dan eens naar de Panasonic Leica DG Elmarit 200mm f/2.8 Power OIS. Dit is een zeer lichtsterke (f/2.8) lens met een bereik van 200mm. En omdat de G9 gebruik maakt van een Micro Four Thirds sensor met een cropfactor van 2x ligt je bereik in vergelijking met een full frame camera niet op 200mm maar op 400mm!

Panasonic Lumix DC-G9 kopen?

De Panasonic Lumix DC-G9 wordt uitgeleverd vanaf januari 2018. De prijs voor een losse body zit op €1699 en voor een kit met een 12-60mm lens betaal je €2299. Wil jij de Panasonic Lumix DC-G9 als eerst in huis hebben? Preorder hem dan bij Cameraland.nl, zij krijgen de camera namelijk als een van de eerste uitgeleverd. En koop je de G9 voor 24 december? Dan krijg je gratis een batterygrip ter waarde van €349.

Video van de Panasonic DC-G9

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten