Pentax KP geïntroduceerd

Pentax KP geïntroduceerd

Door: Thijs Schouten | 30 januari 2017


pentax kp kopen

Nieuwe Pentax spiegelreflexcamera uitgebracht!

Ricoh Imaging, sinds 2013 het moederbedrijf van Pentax, heeft zijn nieuwste paradepaardje geïntroduceerd. Het betreft een nieuwe compacte spiegelreflexcamera met noemenswaardige specificaties. De Pentax KP beschikt namelijk over 5-assige beeldstabilisatie en een maximale iso waarde van 819.200! De camera is verder weersbestendig, schokbestendig, stofdicht en zelfs (spat)waterdicht! Onder de kap zit een 24,3 megapixel APS-C CMOS-sensor.

De belangrijkste eigenschappen van de Pentax KP spiegelreflexcamera

– 24.3 megapixel APS-C sensor
– ISO-bereik van maximaal 819.200
– Vijf-assige stabilisatie
– Kantelbaar 3.0″ TFT LCD display
– Elektronische sluitertijd van 1/24.000 sec
– Full HD-video (met stereo geluid)
– Tot 7 beelden per seconde
– Stof- én (spat)waterdicht

Vele instelmogelijkheden

De Pentax KP spiegelreflexcamera heeft naast automatische standen, ook veel handmatige instelmogelijkheden. Denk aan bracketing, filter-effecten en interval opties voor timelapse video of foto opnames. Filmen kan je op full HD met stereo geluid. Je kan zelf kiezen voor filmen in 30p, 25p of 24p. Omdat de Pentax KP over een 3,5mm jackaansluiting beschikt kan je ook een externe microfoon aansluiten. Tenslotte beschik je met de Pentax KP ook over een kantelbaarscherm waardoor je vanuit ieder standpunt een foto kan maken. Dit is vooral handig als je laag bij de grond, of hoog in de lucht een foto wilt maken.

pentax kp scherm

Pentax KP kopen?

De Pentax KP is vanaf eind februari 2017 leverbaar in de kleuren zilver en zwart. De prijs voor een losse body ligt naar alle waarschijnlijkheid rond de €1299. Wil jij de Pentax KP als eerste in huis hebben? Pre-order heb dan nu bij CameraNu.nl

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten