Samyang Premium MF objectieven geintroduceerd

Samyang Premium MF objectieven geïntroduceerd

Door: Thijs Schouten | 12 september 2016


samyang-premium

Nieuwe toplenzen van Samyang uitgebracht
Samyang heeft vandaag twee nieuwe top objectieven geïntroduceerd; de Samyang Premium MF 85mm F/1.2 en de Samyang Premium MF 14mm F/2.4. Beide lenzen maken gebruik van hoogwaardig aluminium legering wat voor een maximale duurzaamheid zorgt. Het diafragma van f/1.2 en f/2.4 is een nieuwe mijlpaal voor het merk en om dit mogelijk te kunnen maken hebben de lenzen een grote lensopening met een diameter van 93mm tot 95mm. De lenzen beschikken helaas niet over autofocusmotoren, je zal dus wel handmatig moeten scherpstellen. Het voordeel hiervan is wel dat Samyang een ideaal alternatief voor lenzen van Canon, Nikon en Sigma is als je kijkt naar de kosten.

De Samyang Premium MF 85mm F/1.2 is het lichtsterkste objectief dat Samyang heeft en is geschikt voor full-frame camera's. De Samyang 85mm f/1.2 beschikt verder over tien lenselementen verdeeld in zeven groepen. Verder is er een asferisch lensdeel aanwezig tezamen met twee hoge refractie lensdelen. Op dit moment is de Samyang Premium MF 85mm F/1.2 enkel beschikbaar voor Canon camera's met een EF vatting. Of de lens ook voor Nikon camera's en Sony camera's wordt gemaakt is nog niet duidelijk.

De Samyang Premium MF 14mm F2.4 is een zeer lichtsterk objectief dat ideaal is voor landschap- en architectuur-fotografie. Het objectief beschikt over 18 lenselementen verdeeld in 14 groepen. Verder zijn er vier glassoorten, namelijk; twee asferische lensdelen, een hybride asferische lensdeel, twee extra-low dispersion lensdelen en een hoge refractieve lensdeel. De Samyang Premium MF 14mm F/2.8 is beschikbaar in Canon EF, Nikon F en Sony E vatting.

Beide Samyang lenzen worden eind 2016 uitgeleverd. Helaas zijn er nog geen adviesverkoopprijzen beschikbaar. Winkels, zoals Kamera-Express en Coolblue zullen naar alle waarschijnlijkheid de lenzen gaan verkopen.

Extra afbeeldingen
85mm-1-2-3-45_orig

14mm-2-4-5-mount_orig

14mm-2-4-3-45_orig

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten