Canon EOS M systeemcamera

[column width=”77%” padding=”6%”]Let op:Dit blog bericht is van voor de officiële lancering. Wil je mijn uitgebreide preview lezen met kloppende specificaties? Bekijk dan mijn uitgebreide preview over de Canon EOS M (klik hier). Wil je graag lezen welke geruchten rondgingen voordat de camera officieel werd? Lees dan onderstaand bericht.

De Canon EOS M is inmiddels via deze webwinkel te koop.


Onderstaand mijn eerdere blogbericht over de geruchten.

Canon EOS M systeemcamera: komt hij dan toch?De opmars van de systeemcamera is al een tijd in volle gang. Sony, Pentax, Olympus en Nikon zetten massaal in op deze nieuwe camera (kleinere variant van een SLR). Volgens deze merken is de systeemcamera de vervanger van de instap spiegelreflexcamera. Geruchten beweren zelfs dat in 2015 meer systeemcamera's verkocht worden dan spiegelreflexcamera's. In Nederland is dit type camera vooral bekend dankzij grote reclame campagnes van Nikon en Sony. Canon is het enige merk wat nog geen systeemcamera op de markt heeft. Vandaag (vrijdag 20 juli) is het eindelijk zover. Een serieus gerucht is uitgelekt waaruit blijkt dat Canon met een systeemcamera komt. De Canon EOS M.


Meer foto's van de lenzen vind je in mijn blogpost over Canon EF-M lenzen.

Meer foto's van de Canon EOS M body of de nieuwe flitser zien? Scroll dan naar beneden.

Vatting
De meegeleverde lens (zie foto) lijkt erg op de eerder geïntroduceerde Canon EF 40mm f/2.8. De vatting van de Canon EOS M is echter wel nieuw, te weten EF-M. Het is nog niet bekend of EF lenzen op de Canon EOS M geplaatst kan worden, zoals nu wel mogelijk is bij Canon spiegelreflexcamera's met een EF-s vatting. Het kan zijn dat Canon voor een nieuwe en kleinere vatting kiest met daarbij een nieuw assortiment aan lenzen, of dat er een adapter gebruikt moet worden. Dit zou echter wel jammer zijn aangezien huidige Canon gebruikers dan niet gebruik kunnen maken van kun Canon EF en EF-s lenzen. Kijken we naar Nikon, Canon's grote concurrent op dit vlak, dan zien we dat Nikon heeft gekozen voor een nieuwe lijn naast de huidige Nikon objectieven plaatsten (Nikon 1 lenzen). Het is mogelijk dat Canon ook deze strategie gaat volgen.

Canon M
De naam die Canon heeft uitgekozen is EOS M. Na verwachting staat dit voor ‘mini' of ‘mirrorless'.

Sensor
De verwachting is dat Canon dezelfde sensor krijgt als de sensor van de Canon EOS 650D. Dit zal dus gaan om een 18-megapixel APS-C-sensor.

Speedlite flitser
Volgens geruchten komt Canon ook met een losse flitser voor de Canon EOS M body. De eerste foto's zijn inmiddels uitgelekt en vind je hieronder.

2 modellen
Volgens de geruchten van digicame-info.com komt Canon met twee modellen op de markt. Hierbij zal een instapmodel en een high end model worden geïntroduceerd.

Foto's van de nieuwe Canon EOS M flitser.

Meer foto's van de Canon EOS M systeemcamera.


Meer informatie vind je ook op facebook, www.canoneosm.nl, Canon Rumors, Canon Price Watch, digifotopro en Photo Rumors.

[/column]
[column width=”17%” padding=”0%”]
digicamshop Image Banner 120 x 600

[/column]

Blogbericht door: Volg mij ook op Google+.

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

3 Berichten
Nieuwste
Oudste
Feedback
Bekijk alle berichten
11 Jaren geleden

Nu met nieuwe foto’s!

bert van beers
11 Jaren geleden

Gaaf hoor! Wat heb je dat snel gepost Thijs. Ben benieuwd wat Canon gaat doen, het wordt afwachten! Ik zag dat er ook een facebookpagina van is: https://www.facebook.com/canoneosmcamera. Leuke website trouwens!