Asides

Nikon D6

Nikon D6 mogelijk op komst

Door: Thijs Schouten | 3 september 2019


Mogelijk nieuwe Nikon spiegelreflexcamera op komst, de Nikon D6.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt vanavond een nieuw topmodel van Nikon wereldkundig gemaakt, de Nikon D6. De Nikon D6 is de opvolger van de Nikon D5 die sinds 2016 op de markt is. Het is het beste werkpaard van Nikon en beschikt over een razendsnelle autofocus, een hoogwaardige fullframe sensor en een body die tegen weer en wind kan. Het is dan ook de camera voor de professionele fotograaf.

Belangrijke specificaties van de Nikon D6

Omdat er heel weinig details over de Nikon D6 uitgelekt zijn, zijn onderstaande specificaties speculaties van wat er in de D6 zit. Zodra er meer bekend is zal ik dit bericht updaten.

Speculatieve specificaties van de Nikon D6

 • 30 megapixel full frame sensor
 • 153 autofocus punten
 • Schiet tot 14 beelden per seconde
 • Tot 200 NEF-beelden in één serieopname
 • ISO tot 204.800
 • UHD 4K-video met 60fps
 • 100% viewfinder beeldweergave
 • Touchscreen
 • Spatwater- en stofdicht

 • Onderstaand het persbericht vanuit Nikon Nederland:

  Amsterdam, 4 september 2019: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling aan van de Nikon D6 professionele digitale SLR-camera en het AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-telezoomobjectief, dat compatibel is met FX-formaat camera's van Nikon.

  De ontwikkeling van de D6, de meest geavanceerde digitale SLR van Nikon tot nu toe, markeert de 20e verjaardag van de D-serie met één cijfer. Vanaf de introductie van de D1 in 1999 hebben de topcamera's van Nikon zich ontwikkeld met de meest geavanceerde technologieën uit de branche. Net als zijn voorgangers is de ontwikkeling van de D6 een antwoord op de hoge eisen van professionele fotografen om ultieme prestaties, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

  Nikon kondigt ook de ontwikkeling aan van het nieuwe AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-objectief, omdat het de 60e verjaardag van de – voor de D-serie gebruikte – Nikon F-vatting viert. Het nieuwe telezoomobjectief biedt professionele fotografen op terreinen zoals sportfotografie nog meer ondersteuning.

  De nieuwe productontwikkelingen laten zien dat Nikon zich inzet voor het vergroten van de mogelijkheden voor beeldexpressie. Met zowel het digitale SLR, de spiegelloze camerasystemen en het rijke assortiment objectieven is Nikon toonaangevend in de beeldcultuur.

  * Meer details zoals de publicatiedatums en de verkoopprijs voor deze producten worden op een latere datum aangekondigd.

  Preview GoPro Hero 7 Black preview

  Preview GoPro Hero 7 Black preview

  Door: Thijs Schouten | 2 januari 2019


  Gopro Hero 7 Black

  Enige tijd geleden heeft Gopro een nieuwe actioncam uitgebracht, de GoPro Hero 7 Black. Dit is een geweldige actioncam die je onder andere kan gebruiken voor het vastleggen van video's. De ingebouwde Hypersmooth stabilisator zorgt ervoor dat de beelden gestabiliseerd worden vastgelegd. Nog nooit eerder werden beelden zo stabiel vastgelegd. De Hypersmooth stabilisatie zorgt er namelijk voor dat je geen gebruik hoeft te maken van een speciale gimball. Naast het vastleggen van normale video's kan je de Hero 7 ook gebruiken voor het maken van timelapse video's, hyperlapse video's en HDR foto's.

  Ik heb onlangs de Hero 7 Black aangeschaft om hem eens goed te testen. Zelf ben ik vooral benieuwd naar de Hyperlapse en Timelapse functionaliteiten van deze actioncam. Hiervoor gebruik ik nu mijn spiegelreflexcamera, maar dit kost behoorlijk wat bewerkingstijd bij thuiskomst op de computer. Met de Hero 7 black wordt dit allemaal in de camera bewerkt en omdat hij compact is neem je hem eenvoudig mee in je cameratas. Binnenkort volgt een uitgebreide review van deze camera. Hieronder alvast wat eerste beelden die ik heb geschoten met de Hero 7!

  Timelapse video van wolken  Timewarp video van oud en nieuw  Hypersmooth video met de Hero 7 Black  Gopro Hero 7 Black kopen

  Wil jij de GoPro Hero 7 Black kopen? Bekijk dan de Hero 7 deals bij Cameraland of Coolblue.

  Top 15 finalisten Comedy Wildlife Photography Awards 2018

  Top 15 finalisten Comedy Wildlife Photography Awards 2018

  Door: Thijs Schouten | 11 december 2018


  Grappige natuurfoto's van over de hele wereld.

  Over de hele wereld zijn natuurfotografen actief die schitterende foto's maken. Maar soms doen dieren hele grappige dingen of nemen ze hele grappige poses aan. De Comedy Wildlife Photography Awards verzamelt ieder jaar deze grappige foto's en de vijftien leukste foto's heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Hopelijk geniet je er net zoveel van als dat ik zelf doe. 🙂

  © Amy Kennedy/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Antonio Medina/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Daniel Friend/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Geert Weggenhe/ Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Jonathan Irish/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Mary McGowan/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Michael Lane/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Muriel Vekemans/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Patty Bauchman/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Qiusheng Hu/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Robert Adamson/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Roie Galitz/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Shane Keena/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Simon Gee/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018
  © Valtteri Mulkahainen/The Comedy Wildlife Photography Awards 2018

  De Comedy Wildlife Photography Awards is opgericht door Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks. Dit zijn twee enthousiaste natuurfotografen die in Tanzania wonen. Hoewel het vooral om de humor in de foto's gaat zit er ook een serieuze twist aan deze wedstrijd. Het is namelijk van groot belang dat wij de prachtige flora en fauna van onze planeet behouden. Je leest meer over de Comedy Wildlife Photography Awards op: https://www.comedywildlifephoto.com/

  Wil je zelf mooie foto's maken van bijvoorbeeld vogels? Check dan mijn tips!

  Canon EF 600mm f/4L IS III geintroduceerd

  Canon EF 600mm f/4L IS III geïntroduceerd

  Door: Thijs Schouten | 5 september 2018


  Nieuwe Canon EF 600mm f/4L IS III uitgebracht.

  Vandaag heeft Canon naast de Canon EOS R en de Canon EF 400mm f/2.8L IS III nog een super telelens op de markt gezet. Het betreft de Canon EF 600mm f/4L IS III en dit is de opvolger van de Canon EF 600mm f/4L IS II uit 2011. Het grote verschil tussen het nieuwste 2018 model en het oudere model uit 2011 zit hem in drie zaken. Allereerst is de beeldstabilisatie geupgrade van 4 stops naar 5 stops. Ten tweede heeft Canon de Canon EF 600mm f/4L IS III uitgerust met een nieuwe coating waardoor het objectief beter tegen warmte kan. Dit is ideaal voor de professionele fotograaf die onder iedere omstandigheid moet functioneren. De laatste grote upgrade is misschien wel een van de belangrijkste, namelijk het gewicht. Zo is het gewicht van het nieuwe model gereduceerd met maar liefst 870 gram! Het model uit 2011 weegt namelijk 3920 gram en het nieuwe model slechts 3050 gram. Ben je dus veel onderweg of in het veld? Dan is de nieuwe Canon 600mm III echt iets voor jou!

  Belangrijke kenmerken van de Canon EF 600mm f/4L IS III

  Geavanceerd optisch ontwerp
  Lichtste 600mm f/4 op de markt
  Fotograferen uit de hand is mogelijk
  Instelbare knoppen voor snelle workflow
  Full-time handmatig focus
  Super snelle en stille scherpstelling (ook geschikt voor gebruik bij filmopnames)
  Stof- en spatwaterdicht
  Meer informatie

  Belangrijke technische specificaties van de Canon EF 600mm f/4L IS III

  Brandpunt: 600mm (op fullframe)
  Type lens: Super telelens
  Minimale Diafragma: f/4
  Lens constructie: 13/17 (groepen/elementen)
  Lens elementen: Fluoriet
  Coating: Subwavelength Structure Coating (SWC)
  Image stabilization: Ja, 5 stops
  Autofocus: Ja, en Full-time handmatig focus
  Kortste scherpstelafstand: 420cm
  Vergrotingsfactor: 0,15x
  Gewicht: 3050 gram
  Geschikt voor: Canon spiegelreflexcamera's

  Canon EF 600mm f/4L IS III softcase

  Waar Canon haar 600mm f/4 objectief voorheen altijd met een harde koffer leverde wordt de Canon EF 600mm f/4L IS III dit keer met een softcase geleverd. Het objectief is zo compact en licht van gewicht dat Canon de lens levert met een softcase zodat je hem eenvoudig mee kan nemen. Onderstaande afbeelding laat de 400mm in zijn tas zien, de camera tas van de 600mm is vergelijkbaar. Wil je toch liever een koffer? Geen probleem, deze is ook los leverbaar.

  Canon EF 600mm f/4L IS III kopen?

  De Canon EF 600mm f/4L IS III is leverbaar vanaf eind december 2018 en kost rond de €14.000. Wil jij de Canon EF 600mm f/4L IS III als eerste in huis? Pre-order hem dan bij CameraNu. Zij krijgen deze lens als een van de eerste in huis.

  Canon EF 400mm f/2.8L IS III geintroduceerd

  Canon EF 400mm f/2.8L IS III geïntroduceerd

  Door: Thijs Schouten | 5 september 2018


  Nieuwe Canon EF 400mm f/2.8L IS III uitgebracht.

  Vandaag heeft Canon een nieuwe super telephoto lens uitgebracht. Het betreft de Canon EF 400mm f/2.8L IS III die de Canon EF 400mm f/2.8L IS II uit 2011 opvolgt. De beeldstabilisatie is geupgrade van 4 stops naar 5 stops maar het grote verschil zit hem in het gewicht. Het nieuwste model is namelijk met zijn 2840 gram de lichtste 400mm f/2.8 die je op dit moment kan krijgen. Het verschil met zijn voorganger (deze woog 3900 gram) is maar liefst 1 kg! Ben je veel onderweg of in het veld? Dan is de nieuwe Canon 400mm III echt iets voor jou!

  Belangrijke kenmerken van de Canon 400mm f/2.8L III

  Geavanceerd optisch ontwerp
  Lichtste 400mm f/2.8 op de markt
  Fotograferen uit de hand is mogelijk
  Instelbare knoppen voor snelle workflow
  Full-time handmatig focus
  Super snelle en stille scherpstelling (ook geschikt voor gebruik bij filmopnames)
  Stof- en spatwaterdicht
  Meer informatie

  Belangrijke technische specificaties van de Canon EF 400mm f/2.8L IS III

  Brandpunt: 400mm (op fullframe)
  Type lens: Super telelens
  Minimale Diafragma: f/2.8
  Lens constructie: 13/17 (groepen/elementen)
  Lens elementen: Fluoriet
  Coating: Subwavelength Structure Coating (SWC)
  Image stabilization: Ja, 5 stops
  Autofocus: Ja, en Full-time handmatig focus
  Kortste scherpstelafstand: 250cm
  Vergrotingsfactor: 0,17x
  Gewicht: 2840 gram
  Geschikt voor: Canon spiegelreflexcamera's

  Canon EF 400mm f/2.8L IS III cameratas

  Waar Canon haar 400mm f/2.8 lenzen voorheen altijd met een koffer uitrustte wordt de Canon EF 400mm f/2.8L IS III niet met een koffer maar met een cameratas geleverd. Het objectief is namelijk zo compact en licht van gewicht dat Canon de lens levert met een softcase. Onderstaande afbeelding laat de 400mm in zijn tas zien. Wil je toch liever een koffer? Geen probleem, deze is ook los leverbaar.

  Canon EF 400mm f/2.8L IS III kopen?

  De Canon EF 400mm f/2.8L IS III is leverbaar vanaf eind december 2018 en kost rond de €13.000. Wil jij de Canon EF 400mm f/2.8L IS III als eerste in huis? Pre-order hem dan bij CameraNu. Zij krijgen deze lens als een van de eerste in huis.