Asides

Canon talks 2021

Canon Talks 2021

Door: Thijs Schouten | 10 december 2021


Canon Talks 2021: hét inspiratie event van Canon!

Na een succesvol Canon Talks event in 2019 heeft Canon ook dit jaar weer een inspiratie event georganiseerd. Tijdens dit event wordt je geïnspireerd door diverse fotografen, krijg je handige tips waardoor jij je fotografie naar een hoger niveau kan tillen én maak je kans op een mooie prijs! Vanwege Corona is het dit jaar digitaal (helaas) maar het voordeel is wel dat je nu vanaf je luie stoel kan meekijken om geïnspireerd te worden! Aanmelden is gratis, dus wees er snel bij en zet dinsdag 14 december (20:00) in je agenda!

Aanmelden bij Canon Talks

Welke sprekers zijn er bij Canon Talks 2021?

Tijdens het Canon Talks Event 2021 zijn er de volgende sprekers:

Humberto Tan (host):

Humberto is al jarenlang één van de bekendste gezichten op de Nederlandse televisie. De talkshowhost van onder andere RTL Late Night is naast presentator ook een begenadigd Canon-fotograaf. In 2016 won hij de finale van televisieprogramma Het Perfecte Plaatje en tevens was hij als reisfotograaf te zien in de documentaire Door Het Oog op National Geographic.

William Rutten (gastspreker):

Fotograaf William Rutten focust zich al sinds jaar en dag op de nationale en internationale entertainmentindustrie. Hij heeft al vele grote sterren op de gevoelige plaat vast mogen leggen, van een portretfoto van Ramses Shaffy (goed voor een derde prijs bij de Zilveren Cameraverkiezing) tot de concerten van de Rolling Stones. Daarnaast is William regelmatig te zien als jurylid van televisieprogramma Het Perfecte Plaatje.

Ahmet Polat (gastspreker):

Ahmet Polat is een bekroonde fotograaf, regisseur en Canon-ambassadeur. Door middel van zijn fotografie en werkzaamheden op locatie wil Ahmet bruggen slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Na meer dan twintig jaar in Turkije te hebben gewerkt, keerde hij in 2015 terug naar Nederland en werd hij datzelfde jaar nog Fotograaf des Vaderlands.

Lieve Blancquaert (gastspreker):

Lieve is een Belgische documentairemaker, fotografe en Canon-ambassadrice. Ze heeft haar reputatie te danken heeft aan haar gevoelige en engagerende aanpak van moeilijke onderwerpen. Onlangs heeft ze meegewerkt aan ‘’First Hugs’’, een serie over de allereerste omhelzing van geliefden naar aanleiding van de versoepelde coronamaatregelen.

Video over Canon Talks:

Gratis aanmelden voor Canon Talks

Wil jij je graag aanmelden? Gebruik dan onderstaande knop om naar de Canon Talks Website te gaan. Wil je meer over Canon Camera's weten? Lees dan mijn uitgebreide Canon Camera Artikel.

Aanmelden bij Canon Talks

Nikon Z fc aangekondigd

Nikon Z fc aangekondigd!

Door: Thijs Schouten | Laatste update: 30 juni 2021


De Nikon Z fc, klassiek ontwerp met de techniek van 2021!

Vandaag heeft Nikon Nederland een nieuwe systeemcamera aangekondigd. Het betreft de Nikon Z fc, een systeemcamera met DX sensor. De Nikon Z fc is een combinatie van Nikon's klassieke cameraontwerp met de techniek van 2021. De 20.9 megapixel DX CMOS sensor levert hoogwaardige foto's zoals je van Nikon gewend bent. Maar doordat Nikon de beroemde Nikon FM2 als inspiratiebron heeft gebruikt voor het ontwerp, maakt hij niet alleen schitterende foto's, hij ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Het meest kenmerkende van de Nikon Z fc zijn de instelbare knoppen die je aan de bovenkant van de camera terug vindt. Hiermee stel je eenvoudig de sluitertijd, belichtingscorrectie en ISO gevoeligheid. En dat uiteraard met de kenmerkende kliks die je ook gewend was van je analoge Nikon camera. Verder beschikt de Nikon Z fc over een kantelbaar LCD scherm waardoor je eenvoudig foto's vanuit een hoek maakt, of juist een vlog als je de camera in de hand houdt. Verder schiet de Z fc met 11 beelden per seconde waardoor de camera ook goed te gebruiken is voor sport- en natuurfotografie. Video's kan je schieten in 4K of Full HD.

Belangrijkste specificaties van de Nikon Z fc:

 • Klassiek Nikon cameraontwerp gebaseerd op de Nikon FM2
 • Ronde elektronische zoeker
 • Sensor: 20.9 megapixel DX-formaat CMOS-sensor
 • Processor: EXPEED 6 beeldprocessor
 • Schiet tot 11 beelden per seconde
 • Eye Autofocus
 • Video: 4K of Full HD
 • Kantelbaar touchscreen
 • Wifi en bluetooth
 • Meer specificaties
 • Video van de Nikon Z fc

  Nikon Z fc kopen?

  Wil jij de Nikon Z fc systeemcamera kopen? De camera is vanaf 28 juli leverbaar maar is nu al te bestellen bij onder andere Cameranu, Kamera-Express en Coolblue. De prijzen beginnen bij 999 euro (body) en lopen op tot 1249 euro inclusief met een 28mm lens. Tip: Nikon geeft een introductiekorting van €100 die loopt tot en met 30 september 2021. Doe er je voordeel mee!

  Canon EOS R8 mogelijk op komst

  Canon EOS R8 mogelijk op komst!

  Door: Thijs Schouten | Laatste update: 19 juni 2021


  De Canon EOS R8, een APS-C systeemcamera

  Het gerucht is uitgelekt dat we dit jaar mogelijk meerdere nieuwe Canon systeemcamera kunnen verwachten met APS-C sensoren. Waar al eerder de Canon EOS R7 werd aangekondigd, werd ook deze week het gerucht naar buiten gebracht omtrent de Canon EOS R8. Veel details zijn nog niet bekend, maar naar verwachting zal de Canon EOS R8 beschikken over een 30 megapixel sensor en de Digic X processor. Verder zal de R8 over een RF mount waardoor je gebruik kan maken van de RF lenzen die Canon in rap tempo aan het ontwikkelen is. Daarnaast wordt de camera speciaal uitgebracht voor vloggers, dus naar verwachting zal hij beschikken over 4K video opnamen, een kantelbaar scherm en aansluitingen voor microfoons.

  Helaas zijn er niet meer details bekend, maar wij wachten in spanning af. Zodra er meer informatie uitlekt zal ik dit artikel aanvullen in dit artikel. Ben je op dit moment op zoek naar een goede en snelle systeemcamera? Lees dan eens mijn review over de Canon EOS R5, Canon's nieuwste en snelste systeemcamera!

  Canon EOS R8 kopen?

  Wil jij de Canon EOS R8 systeemcamera kopen? Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze camera te koop is en wat hij gaat kosten. Zelf denk ik dat de camera aan het einde van 2021 geïntroduceerd zal worden. En de prijs? Die schat ik zelf in rond de 2000 euro. Wil je de camera tzt pre-orderen? Hou dan de site van CameraNu in gaten.

  Bron: Canonrumors

  Canon RF 400mm F/2.8 L IS en Canon RF 600mm f/4 L IS

  Canon RF 400mm F/2.8 L IS en Canon RF 600mm f/4 L IS aangekondigd!

  Door: Thijs Schouten | Laatste update: 14 april 2021


  Twee nieuwe Canon super tele objectieven aangekondigd, de Canon RF 400mm F/2.8 L IS en Canon RF 600mm f/4 L IS

  Vandaag heeft Canon twee nieuwe Super Tele objectieven aangekondigd, de Canon RF 400mm F/2.8 L IS en de Canon RF 600mm f/4 L IS. Beide teleobjectieven beschikken over een RF mount waardoor ze bruikbaar zijn op de Canon EOS R systeemcamera's zoals de Canon EOS R5 en de Canon EOS R3. Beide lenzen hebben dezelfde bouw hebben als de Canon EF 400mm III en de EF 600mm III die al jaren gebruikt worden door mening sport- en natuurfotografen met een spiegelreflexcamera, maar dan uiteraard met een RF vatting zodat deze lenzen te gebruiken zijn op de Canon R systeemcamera's. Daarnaast zijn de RF400mm en de RF600mm compatible met de RF 1.4x en RF 2.0x teleconverters waardoor je het bereik extra kan verlengen.

  Canon RF 400mm F/2.8 L IS of Canon RF 600mm f/4 L IS kopen?

  Wil jij de Canon RF 400mm F/2.8 L IS of de Canon RF 600mm f/4 L IS kopen? Beide lenzen zijn vanaf juli 2021 beschikbaar en kosten respectievelijk € 13.219,99 voor de 400mm en € 14.229,99 voor de 600mm.

  Canon RF 100mm F/2.8 L IS Macro

  Canon RF 100mm F/2.8 L IS Macro aangekondigd!

  Door: Thijs Schouten | Laatste update: 14 april 2021


  De Canon RF 100mm F/2.8 L IS Macro, de ideale macro lens voor Canon fullframe systeemcamera's

  Vandaag heeft Canon zijn nieuwste macrolens aangekondigd, de Canon RF 100mm F/2.8 L IS Macro. Dit objectief is het eerste objectief ter wereld met een 1.4x vergroting! De RF 100mm Macro lijkt erg op zijn EF broer, de Canon EF 100mm f/2.8 L IS maar dan met een RF mount zodat hij te gebruiken is op de EOS RP, EOS R5 en EOS R6. Verder beschikt de RF100mm over Spherical Aberration (SA) control waarmee je de bokeh op de achtergrond en op de voorgrond kan variëren. En dit terwijl je ook een soft-focus effect aan je onderwerp kan geven. Ook beschikt de RF100mm macro over optische beeldstabilisatie die tot 5 stops kan corrigeren. En gebruik je de RF 100mm macro op de R5 of de R6, dan kan je zelfs tot 8 stops corrigeren omdat er dan ook gebruik gemaakt wordt van de beeldstabilisatie van de camerabody. Ideaal voor de macrofotograaf of videograaf! Meer specificaties over deze lens vind je hieronder.

  Voorlopige specificaties van de Canon RF 100mm F/2.8 L IS Macro

 • Compact design
 • Bereik: 100mm vast
 • Diafragma: f/2.8
 • Maximale vergrotingsfactor: 1,4x
 • Minimale scherpstelafstand: onbekend
 • Autofocusmotor: Nano USM AF
 • Elementen & Coating: onbekend
 • Beeldstabilisatie: 5 stops
 • Scherpstel- / lens control ring: onbekend
 • Stof- en waterbestendige afdichtingen: Ja
 • Lanceerdatum: eind juli 2021
 • Prijs: € 1.579,99

 • Canon RF 100mm F/2.8 L IS Macro kopen?

  Wil jij de Canon RF 100mm F/2.8 L IS Macro kopen? Pre-orders zijn vanaf nu te bestellen bij onder andere Kamera-Express. De lens kost zo'n €1.579 en is vanaf juli 2021 leverbaar.