Canon EOS R3 review

Door: Thijs Schouten
Waardering: 98/100 punten


De Canon EOS R3, Canon's professionele systeemcamera

De Canon EOS R3 is Canon's professionele systeemcamera die eind 2021 op de markt komt. Het betreft een professionele systeemcamera met super snelle autofocus en een ingebouwde grip. Deze systeemcamera zit echt vol met nieuwe technieken vanuit Canon en op 14 september 2021 werden al de specificaties eindelijk bekend gemaakt. De Canon EOS R3 is de brug tussen Canon's flaggenschip de Canon 1Dx mark III spiegelreflexcamera en de immense populaire Canon EOS R5 systeemcamera. De Canon EOS R3 beschikt over een krachtige DIGIC X-beeldprocessor en schiet je met 30 frames per seconde met AF/AE tracking, oog-, hoofd- en lichaamsherkenning. Ook zit er een geheel nieuw autofocus systeem in met zogenaamde Eye Control Function. Hiermee zal de camera scherpstellen op de plek waar je naar kijkt, net zoals in de klassieke Canon EOS 5 (analoge camera)! Ideaal voor sport- en natuurfotografen die in een split second de autofocus moeten verleggen. Canon gaat dan ook met de Canon EOS R3 de directe concurrentie aan met de Sony A1 en de Nikon Z9! Meer details en specificaties over de Canon EOS R3 vind je hieronder.

Specificaties van de Canon EOS R3 full frame systeemcamera

Eigenschap
Soort camera Systeemcamera
Sensor Full frame
Resolutie sensor 24.1 megapixel Dual Pixel CMOS AF
Maximale foto resolutie 6000 x 4000 pixels
Maximale video resolutie 6K DCI, 4K DCI, UHD en FUll HD (Canon Log3)
Maximale ISO waarden 100-204.800 ISO
Processor DIGIC X-beeldprocessor
Aantal beelden per seconde 30 fps met AF/AE tracking dankzij de electronische sluiter, 12 fps met de mechanische sluiter
Autofocus Oog-, hoofd- en lichaamsherkenning
Autofocus Eye Control Function waarmee het autofocuspunt komt op de plek waar je kijkt
Autofocus belichting Tot -7.5 EV
Aantal autofocuspunten 1.053
Kortste sluitertijd 1/64000s
Type scherm Volledig kantelbaar
Opslag / geheugenkaarten CFexpress Type B en SD
Wifi Ja, 5Ghz en ook LAN
Bluetooth Ja, 5.0 ondersteuning
Behuizing Magnesiumlegering en polycarbonaat (stof en spatwaterdicht)
Gewicht 822 gram (1015 gram met accu en kaart)
Afmetingen (bxhxd) 150 x 142,6 x 87,2 cm
Accu Canon LP-E19
Prijs €6.099
Meer informatie Bekijk alle Canon EOS R3 specificaties


Bekijk de Canon EOS R3 bij CameraNu

Bekijk de Canon EOS R3 bij Kamera-Express

Schiet tot maar liefst 30 beelden per seconde!

De Canon EOS R3 is Canon's eerste systeemcamera met een volledig nieuwe sensor, namelijk de 24 megapixel stacked BSI CMOS-sensor. Deze sensor is geheel door Canon ontwikkeld en doordat hij naadloos samenwerkt met de DIGIC X-beeldprocessor schiet je tot maar liefst 30 beelden per seconde. En dat zelfs in RAW! Verder beschikt de EOS R3 over AF/AE tracking dat in combinatie met eye-tracking de autofocus snel en accuraat op het oog zet. Hierdoor leg je niet enkel veel beelden vast, maar heb je de scherpstelling ook nog eens op de juiste plek!

Gemaakt voor het echte werk

De Canon EOS R3 is een echt werkpaard! De body is gemaakt van magnesium legering en kan tegen stof en spatwater. Hierdoor schiet je zelfs in een regenbui met een gerust hart door zodat je het juiste beeld kan vastleggen. Daarnaast beschikt de EOS R3 over de krachtige LP-E19 batterij waardoor je veel power hebt en lang door kan schieten. En doordat de R3 over zowel een SD kaartslot als een CFExpress kaartslot beschikt hoef je ook niet bang te zijn dat je zonder geheugen komt te zitten.

Canon's promotievideo over de Canon EOS R3

Canon EOS R3 kopen?

Wil jij de Canon EOS R3 systeemcamera kopen? Vanaf dit moment kan je al pre-orders plaatsen bij onder andere Kamera-Express.

0 0 Stemmen
Aantal sterren
0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten