Canon EOS R10 mogelijk op komst

Canon EOS R10 mogelijk op komst!

Door: Thijs Schouten | Laatste update: 11 Mei 2022


De Canon EOS R10, een instap Canon systeemcamera met RF mount

Onlangs is uitgelekt dat Canon met een nieuw model systeemcamera op de markt komt. Het betreft de Canon EOS R10, een instap systeemcamera met APS-C sensor en Canon RF mount. Deze camera zal onder andere de Canon EOS M6 mark II vervangen die onlangs door Canon als ‘end of life' werd verklaard. Oftewel, de Canon EOS M6 mark II is straks niet meer te koop. Deze Canon EOS R10 zal dit gat vervangen en aangezien er steeds meer RF lenzen op de markt komen heb je meteen de beschikking over 28 en meer lenzen!

Naar verwachting zal de nieuwe Canon EOS R10 beschikken over een 24.2 megapixel APS-C sensor, een razendsnelle autofocus en schiet je tot maar liefst 23 beelden per seconde. Verder maakt de camera gebruik van SD kaarten en kan je in 4K filmen. Heel veel is helaas nog niet bekend, maar het schijnt wel dat de camera inmiddels door meerdere Canon Ambassadeurs wordt getest. Wij wachten in spanning af en zodra ik meer informatie heb zal ik dit artikel uiteraard aanpassen. Ben je op dit moment op zoek naar een goede en snelle systeemcamera? Lees dan eens mijn artikel over de beste systeemcamera's van 2022.

Uitgelekte Canon EOS R10 specificaties

  • 24.2 megapixel APS-C sensor
  • 15 beelden per seconde middels de mechanische sluiter
  • 23 beelden per seconde middels de elektronische sluiter
  • 4K video opname mogelijkheden
  • HDR PQ
  • 1 geheugenkaartslots: SD
  • Een compacte bouw zoals de Canon EOS M6 mark II


Mockup van de Canon EOS R10 systeemcamera

Canon EOS R10 kopen?

Wil jij de Canon EOS R10 systeemcamera kopen? Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze camera te koop is en wat hij gaat kosten. De verwachting is dat de camera in juni of juli 2022 geïntroduceerd zal worden. En de prijs? Die schat ik zelf in rond de 1500 euro.

Bron: Canonrumors

0 0 Stemmen
Aantal sterren
0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten