Nieuwe Canon RF DO super telelens op komst

Nieuwe Canon RF DO super telelens op komst!

Door: Thijs Schouten | Laatste update: 10 maart 2022


Canon test een nieuwe RF DO supertelelens

Eind februari kondigde Canon twee nieuwe Super Tele objectieven aan, de RF 800mm en de RF1200mm. Deze week is uitgelekt dat er binnenkort nog een nieuwe supertelelens wordt uitgebracht. Het zal een telelens zijn die gebruik maakt van DO lenselementen waardoor deze lens extra compact en licht zal zijn (zie kader verderop in dit artikel voor meer uitleg over DO elementen). Op moment is Canon vijf verschillende modellen aan het testen maar naar verwachting zal er maar één echt in productie gaan. Persoonlijk hoop ik op een Canon RF Canon RF 500mm f/4.5 DO IS USM, dit zou een mooie vervanging zijn voor de zeer populaire Canon EF 500mm f/4 L IS serie!

Canon RF DO super telelenzen die op dit moment worden getest:

  • Canon RF 400mm f/3.5 DO IS USM
  • Canon RF 400mm f/4 DO IS USM
  • Canon RF 500mm f/4.5 DO IS USM
  • Canon RF 500mm f/5 DO IS USM
  • Canon RF 800mm f/9.5 DO IS USM
De Canon EF 400mm DO
De Canon EF 400mm DO, mogelijk komt dit jaar een RF versie van deze lens op de markt.

Wat betekent DO?

De Canon afkorting DO staat voor diffractieve optiek. Om objectieven compacter en lichter te maken heeft Canon een nieuwe technologie ontwikkeld. Deze technologie gebruikt diffractieve optische (DO) elementen in meerdere lagen waardoor de lenzen kleiner en lichter worden ten opzichte van het traditionele ontwerp. Om chromatische aberratie tegen te gaan maakt deze techniek gebruik van zowel fluoriet als asferische glaselementen. Het gebruik van deze techniek is ter te vinden in de naam van de lens en wordt aangegeven door “DO” in de modelnaam. Lees meer over glaselementen

Het verschil in formaat uitgelegd. Links een gewone 400mm, in het midden een DO 400mm en rechts een 100-400mm zoomlens
Het verschil in formaat uitgelegd. Links een gewone 400mm, in het midden een DO 400mm en rechts een 100-400mm zoomlens

Wanneer komt deze lens op de markt?

Helaas is niet bekend wanneer deze lens op de markt komt, hij is immers nog in ontwikkeling. Wel wordt verwacht dat de lens tegelijkertijd wordt gelanceerd met de Canon EOS R1 (Canon's professionele systeemcamera) die op dit moment ook nog in ontwikkeling is.

Meer informatie volgt

Helaas zijn er op moment van schrijven niet meer details bekend. Zodra er meer uitlekt of bekend wordt zal ik dit artikel aanpassen.

Bekijk alle Canon super telelenzen

Bron: canonrumors

Hoeveel sterren geef jij dit artikel?

4 1 Stem
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten