Nieuwe lichtsterke Canon lenzen op komst

Nieuwe lichtsterke Canon lenzen op komst

Door: Thijs Schouten
Door: Thijs Schouten | Laatste update: 29 November 2023


Vier nieuwe lichtsterke Canon lenzen op komst!

Naar verwachting introduceert Canon in de eerste helft van 2024 vier snelle L-prime groothoeklenzen. Het zal gaan om een 14mm, een 24mm, een 28mm en een 35mm specifiek voor Canon EOS R systeemcamera's. In mijn optiek zou het echt geweldig zijn als Canon met deze lenzen op de markt komt aangezien de huidige lenzen enkel beschikbaar zijn voor Canon spiegelreflexcamera's (Canon's EF lenzen). Onderstaand een overzicht van de vier lenzen waar het op dit moment over gaat. Zodra er meer bekend wordt over deze lenzen, en zodra ik ze zelf kan testen, zal ik dit uiteraard melden op mijn website!

Het gaat om de volgende vier lenzen

1. Canon RF 14mm f/1.4L USM
2. Canon RF 24mm f/1.4L IS USM
3. Canon RF 28mm f/1.4L IS USM
4. Canon RF 35mm f/1.4L IS USM

Canon RF 35mm f/1.2 op komst?

Verder gaan er ook geruchten rond over een Canon RF 35mm f/1.2L USM, maar helemaal zeker is dit nog niet. Het zou echter wel een geweldige aanvulling zijn aangezien Canon nog niet eerder een 35mm f/1.2 heeft ontwikkeld. Enkel een Canon RF 50mm f/1.2 en een Canon RF 85mm f/1.2. Een Canon RF 35mm f/1.2 zou ik in ieder geval zelf graag in mijn collectie toevoegen. Hier kan je namelijk geweldige portretfoto's mee maken!

Nieuwe technologie?

Naast de geruchten over deze lenzen gaat ook het gerucht rond dat één van bovenstaande lenzen met nieuwe technologie zal worden uitgerust. Wat het is, is nog niet bekend maar zelf denk ik aan Spherical Aberration (SA) control waarmee je de bokeh op de achtergrond kan variëren. Dit is ook terug te vinden op de Canon RF 100mm f/2.8 Marco IS USM, maar nog niet op groothoeklenzen. Een toevoeging van deze technologie in een groothoek zou erg prettig zijn bij het maken van portretten (voornamelijk dan op de 35mm). Of het om deze technologie gaat is nog een raadsel, maar wij gaan het hopelijk snel zien!

canon rf 35mm f/1.2

Meer Weten over Canon Lenzen?

Wil je meer lezen en leren over Canon lenzen? Lees dan mijn uitgebreide artikel over Canon Lenzen. Heb je nog vragen? Laat dan hieronder een reactie achter en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten