Sony A9 geintroduceerd

Sony A9 geïntroduceerd

Door: Thijs Schouten | 19 april 2017


Baanbrekende Sony camera geïntroduceerd!

Vandaag heeft Sony een baanbrekende camera geïntroduceerd. Het betreft de Sony a9, een fullframe systeemcamera met een stacked (gestapelde) CMOS sensor. Het fototoestel heeft maar liefst 693 autofocuspunten en schiet tot 20 frames per seconde. Dit is meer dan iedere andere systeemcamera en zelfs meer dan de snelste spiegelreflexcamera's van Canon of Nikon. Dankzij deze indrukwekkende specificaties is de Sony a9 een ideale camera voor natuur- en sportfotografen.

ony a9 systeemcamera

Sony a9: een full frame systeemcamera met flinke specs

De Sony a9 beschikt over flinke waslijst met indrukwekkende specificaties. Denk aan 5-assige beeldstabilisatie waarmee 5 stops gecompenseerd kunnen worden en een stacked exmor RS full frame CMOS sensor die tot wel 20x zo snel is als voorgaande Sony full frame camera's (zoals de Sony A7 II). Dankzij deze indrukwekkende sensor is de Sony A9 in staat om video in 4k te schieten. Fotograferen kan tot wel 20 beelden per seconde waarbij de Sony A9 tot wel 60 tracking calculaties per seconde maakt. Dit maakt de Sony a9 een ideale camera voor het professionele segment.

De belangrijkste eigenschappen van de Sony A9:

– ‘s werelds eerste full frame camera met een gestapelde CMOS sensor
– 24.2 miljoen megapixels
20! frames per seconde (tot 241 raw bestanden en 362 jpeg bestanden)
– Sluitertijden tot 1/32.000
– 693 autofocuspunten met 60 AF/AE trackings per seconde
– 5 assige beeldstabilisatie (hiermee heb je tot 5 stops voordeel)
– 4K video
– Ethernet poort om bestanden over te dragen
– Dubbele SD kaart slot

sony a9 systeemcamera

OLED zoeker van de Sony alpha a9

De Sony Alpha a9 is een systeemcamera en werkt daardoor met een display ivp een spiegelhuis. Het display in de Sony a9 is een Quad-VGA OLED Tru-Finder met een zeer hoge resolutie. Je beschikt namelijk over 3.686k punten waardoor je beeld zeer realistisch wordt weergeven. De vergroting komt uit op 0,78x en is het glas voorzien van ZEISS T* Coating om reflecties te verminderen.

Video's van de Sony a9

Sony A9 kopen?

Wil jij de Sony a9 kopen? De verwachting is dat de camera medio juni leverbaar is en de prijs zal rond de €5300 liggen. Wil jij de Sony a9 als eerste in huis hebben? Pre-order hem dan vandaag nog.

0 0 Stemmen
Aantal sterren
Aanmelden
Bericht van

0 Berichten
Feedback
Bekijk alle berichten